USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli erişmen atlet Kayhan Özer, spor araba ve motosikletle yarıştı

Milli erişmen atlet Kayhan Özer, düzenlilik önlemleri tahsil edilen atletizm pistinde bu sporu sevdirmek ve lanse etmek düşüncesince yarış arabası ve motosikletiyle savaşım etti.

Milli erişmen atlet Kayhan Özer, spor araba ve motosikletle yarıştı
06-12-2022 13:08
Adana

Ulusal ve arsıulusal organizasyonlarda başlangıç döndürücü sayıda madalya kazanmasının yanında 2019 senesinde rical 100 metrede 10.33'lük derecesiyle 23 gözyaşı altı Türkiye rekorunun sahibi bulunan Kayhan, koşun sporunu sevdirmek ve takdim etmek düşüncesince kodifikasyon hazırlamaya değişmeyen verdi.

Kayhan Özer, başta gençlerin de dikkatini çekebilmek düşüncesince spor makine ve motosikletle bire birlikte anda yarışmayı kararlaştırdı.

Gerekli izinleri ve asayiş önlemlerini aldıktan sonradan ulusal atlet, 500 beygirlik birlikte yarış arabası ve 200 beygirlik birlikte motosikletle Serinevler Atletizm Pisti'ne çıktı.

Önlemlerin alınmasıyla 60 metrede planlı yarışta, çıkışta Kayhan rakiplerini geride bıraksa da motosiklet ve makine ulusal atleti geçti.

Kayhan'ın spor motosiklet ve arabaya rakip bulunduğu mülevven yarış, dronla kaydedildi.

"Motor sesi beni başlangıç döndürücü güzel motive etti"

Kayhan Özer, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yarışın hararetli geçtiğini, daima insanlarla yarıştığını fakat makine ve motosikletle rekabetin değişkin birlikte kalp bulunduğunu söyledi.

Çok sayıda organizasyonda dünyanın en aceleci sporcularıyla koştuğunu aktaran Kayhan, "Tokyo Olimpiyatları'nda, Avrupa şampiyonalarında, evren şampiyonalarında, hakkıyla dünyanın en aceleci adamlarıyla koşmuştum. Bugün başlangıç döndürücü farklı... Bu kez dünyanın en aceleci adamları değil, dünyanın en aceleci makineleri yanımdaydı. Gerçekten bu beni başlangıç döndürücü değişkin etkiledi, ısınırken güçlü başlangıç döndürücü ayrı ayrı hissettim." ifadelerini kullandı.

Milli atlet Kayhan Özer, en başlangıç döndürücü motosikleti geçmekte zorlandığını vurgulayarak, şu biçimde konuştu:

"Otomobil de başlangıç döndürücü güzel birlikte biçimde kalktı, onun atlama beygiri enerjisini hissettim. Mesela ego başlama aldığımda ondan şimdi aceleci fırlıyordum. Sonrasında o tork ve atlama beygiri gücünü, motosiklet enerjisini hissettim. Normalde dünyanın en aceleci adamlarıyla yarıştığımda güçlü en birlikte tomar aşama sesini duyuyordum. Burada arkadan birlikte motosiklet sesi geliyor ve beni başlangıç döndürücü güzel motive etti. Motosikletle yarışımız az buçuk şimdi çelimsiz sürdü o şimdi hızlıydı. Tabii ki önce çıkışta ego geçtim, 10-20 m. öndeydim, ondan sonra motosiklet beni elden yakaladı. Araba da 40 metreye genişliğinde yarışı sürdürdü, ondan sonra beni tutup geçiyordu lakin o 40-50 m. süresince onları az buçuk zorladım."

"Makinelerle insanoğlunun enerjisini muvazene yapmak istedim"

Kayhan, haftada 10 egzersiz yaparak formunu korumayı ve başarılarını şimdi ati taşımayı hedeflediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten insanoğlu vücudunun sınırlarını kahir birlikte sporcuyum. Normal birlikte kişiye mucibince ne genişliğinde aceleci olduğumuzu ve makinelerle insanoğlunun enerjisini muvazene yapmak istedim. Burada insanoğlu vücudunun neler yapabileceğini gördüm. Sporda elbette ki başlangıç döndürücü alan var, 100 m. yarış vakasını evren Usain Bolt'la tanıdı. Bu alan dünyanın en aceleci koşan adamını belirleyen birlikte branş. Aslında bizim branşımız başlangıç döndürücü zor, birlikte o genişliğinde da güzel. İnsanlar korkunç 100 metrede savaşım ediyorlar. Benim buradaki amacım, insanoğlu 100 metrede neler yapılabildiğini görsün, ona mucibince bu spor şimdi birlikte tomar izlem edilsin, şimdi birlikte tomar insanoğlu ve başta dallar 100 m. koşucusu olabilsin istiyorum. Neden birlikte sprinter şimdi Türkiye'den çıkmasın? Yetenekli başlangıç döndürücü çocuğumuz var, hastalık onlar da gelip buralarda basamak elde etmesin?"

Otomobil ve motosikletin sürücüleri, yarışı değerlendirdi

Yarış arabası sürücüsü Murat Yapru, organizasyonun kendileri düşüncesince de başlangıç döndürücü değişkin ve hararetli bulunduğunu dile getirdi.

Kayhan'ın kip birlikte sportmen bulunduğunu özetleyen Yapru, "Ben Kayhan'ın bu genişliğinde aceleci olabileceğini on paralık düşünmedim. Ani kalkışı başlangıç döndürücü iyiydi. Ben önce çıkışta başa başlangıç gideriz sanarak kestirim ediyordum lakin hakeza ok basamak çıkması bizi ağırbaşlı manada şaşırttı. Kayhan süper birlikte sporcu, başlangıç döndürücü performanslı birlikte sporcu. Sporu banko gençlerimize etkilemek gerekiyor, lüzum makine sporları lüzum koşun olsun, Kayhan basamak gençleri sübvanse eylemek ve heveslendirme eylemek gerektiğine inanıyorum." sanarak konuştu.

Motosiklet sürücüsü Ömer Aytop da şahıslara sporu ve motosikleti sevdirmek düşüncesince yarıştığını söyleyerek, "Bir motosiklete gönül rahatlığı bu genişliğinde aceleci depar belgesi yapacağını on paralık beklemiyordum. Hiç hakeza birlikte çabucak karşılaşacağımı düşünmezdim. İnsanlar görsün Adana'mızın güre birlikte rekortmeni var, arsıulusal şampiyonlukları bulunan birlikte genç. Bizim düşüncesince de unutulmaz birlikte gündü." değerlendirmesinde bulundu.

Kayhan Özer'in antrenörü Nuray Sev de yarışın startını verdiğini ve organizasyonun başlangıç döndürücü hararetli geçtiğini belirterek, "Kayhan başlangıç döndürücü güzel başlama aldı ve güzel yarıştı. Biz de bu kadarını beklemiyorduk. Burada şu başlangıç döndürücü önemli; makine yahut motosiklet ayırt etmez, insanoğlu gücünün ne genişliğinde kalburüstü bulunduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler