USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı şura kararlarını açıkladı

20. Milli Eğitim Şura Kararlarının uygulanmasına müteveccih önceki deyiş yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlık kendisine doğrusu rüçhan eğitim politikalarımız kendisine belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen Şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim

Milli Eğitim Bakanlığı şura kararlarını açıkladı
06-03-2022 10:58
20. Milli Eğitim Şura Kararlarının uygulanmasına müteveccih önceki yazanak yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlık adına doğrusu rüçhan eğitim politikalarımız adına belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen Şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim düşüncesince ince önemli" dedi.Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığınca 20. Milli Eğitim Şurası'nda tahsil edilen salık mektubu kararlarının muteber eğitim politikalarıyla yaşama geçirilmesine müteveccih önceki yazanak yayımlandı. Raporun sonuçları, sonuç altı ayda atık adımların salık mektubu kararları ile iri müşterek uzlaşma gösterdiğini ortaya koyarken 57 ayrımlı salık mektubu sonucuna müteallik Bakanlığın minimum müşterek konkre aşama attığını gösteriyor. Rapor, “meb.gov.tr” adresinde erişime açıldı.

20. Milli Eğitim Şurası, yedi senenin arkası sıra 1-3 Aralık 2021 tarihleri ortada toplanmıştı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde meydana getirilen Şura, üç çağ sürmüştü. Öğrenci, öğretmen, eğitim yöneticileri, veliler, eğitim araştırmacıları, sivil polis polis maşer kuruluşları, gazeteciler üzere ayrımlı paydaşlarla meydana gelen Şura, eğitim politikaları açısından ehemmiyetli çıktılar sağlamıştı. Şura hazırlıkları sürerken Millî Eğitim Bakanlığı ayrımlı paydaşlardan 32 bin 643 düşün toplamıştı. Bu görüşler uzmanlar çeşidinden incelendi ve MEB’in Şura düşüncesince belirlediği “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” temaları ile uyumları gözetilerek sonuç duruma getirildi. Şura’ya ortaklık yayınlayan 600’den müşterek tomar davetlinin kanaatleri doğrultusunda birleşen bu görüşler olgunlaştırıldı. Şura’nın sonuç haset ise Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in riyaset etmiş bulunduğu Genel Kurul’a verilen 124 maddenin 107’si oy birliği, 17’si ise çoğunluk ile ikrar edildi. Genel Kurul’da tavsiye edilen 4 önerinin ise 2’si oy çokluğu, 2’si oy donanması ile ikrar edildi. Böylece iri müşterek çoğunluğu oy donanması ile ikrar edilen 128 salık mektubu değişmeyen alındı.

Şura’nın sonuç gününde Genel Kurul’da katılımcılara teşekkürname fail Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlıkça atık adımlarla Şura’da tahsil edilen salık mektubu kararların uyumunu izlem edeceklerini ve değerlendirmelerini halkoyu ile paylaşacaklarını tabir etmişti. MEB çeşidinden piyasaya çıkan bu rapor, Şura’nın gerçekleşmesinden üç ay sonraları Bakanlığın şimdiki politikaları ile salık mektubu kararları arasındaki uyumunu gösterdiği belirtildi.

Atılan adımlarla salık mektubu kararları ortada iri uzlaşma
Raporda Bakanlık çeşidinden atık adımların salık mektubu kararlar ile uyumu, molekül molekül incelendi ve yorumlandı. Raporun önceki kısmında atık adımlar ezcümle açıklanıp ilişkilendirildiği maddeler anlatılırken sonuç kısmında ekspoze diyagramlar sunuldu. Raporun sonuçları, Bakanlık çeşidinden sonuç altı ayda atık adımların salık mektubu kararları ile iri müşterek uzlaşma gösterdiğini ortaya koydu. Bu bağlamda 57 ayrımlı salık mektubu sonucuna müteallik Bakanlığın minimum müşterek konkre aşama attığı görüldü.

Tavsiye kararlar ile yöntem adımları topu topu temalarda uzlaşma sağlamış oldu
Raporda vurgulanan öbür müşterek husus da salık mektubu kararlar ile atık adımlar arasındaki uyumun yegâne müşterek anne husus ile hudutlu olmaması adına belirtildi. Bakanlığın politikaları ile ilişkilendirilen 57 kararın 34’ünün asliye eğitimde punt eşitliği, 14’ünün öğretmenlerin mesleksel gelişimi, 9’unun ise mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile münasebetli bulunduğu aktarıldı. Tavsiye kararlarının da asliye eğitimde punt eşitliği temasında yoğunlaştığı dikkate alındığında dağılımın Şura kararlarının dağılımı ile düzgün bulunduğu görüldü.

En iri uzlaşma asliye eğitimde punt eşitliğinde
MEB’in sonuç altı ayda seferberlik başlatmış bulunduğu okul önceleri eğitimin yaygınlaştırılması ve okullar arası olanak farklılıkların azaltılmasına müteallik iri ölçekli projeler, Şura kararları ile uyumun anahtarı olurken, bu bölgelerde atık adımların ise genellikle ansızın müşterek tomar Şura sonucu ile münasebetli bulunduğu görüldü. Bakanlığın bu mevzuda attığı adımların azimli biçimde bitmeme ettirilmesinin de uyumun elan da artırılması açısından ehemmiyet oluşum etmiş bulunduğu tabir edildi.

Şura kararlarına müteallik raporlar bitmeme edecek
Bakanlık, anne yöntem sahalarında attığı adımlar ile Şura salık mektubu kararları arasındaki uyumu seyrederken belli başlı aralıklarla değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacak.

Eğitim politikaları ile Şura kararları arasındaki uyuma müteallik önceki yazanak
Raporla ilgilendiren müşterek değerlendirmede mevcut Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bilindiği üzere Şura Genel Kurulu’nda ikrar edilen kararlar, Bakanlık açısından salık mektubu özelliği taşıyor. 20. Milli Eğitim Şurası, kararların aşırı iri miktarda oy donanması ile alındığı müşterek güruh beli ve iştirakçilerin nice maddede düşün donanmasına eş olması tahsil edilen kararların önemini artırdı. Bakanlık adına doğrusu rüçhan eğitim politikalarımız adına belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen Şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim düşüncesince ince önemli. Bu sebeple Şura’da da tabir ettiğim üzere belli başlı aralıklarla attığımız adımlarla Şura kararları arasındaki uzlaşma derecesini yayınlayan raporlar hazırlayıp halkoyu ile paylaşacağımızı tabir etmiştim.

Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün adına getirildiğinin önceki konkre göstergesidir. Ana yöntem sahalarına müteallik salık mektubu kararlarını gözeterek öz politikalarımız ile uyumuna müteallik önceki resmi değerlendirmeyi halkoyu ile paylaşmış olduk. Daha evvela ari araştırmacılar ve sivil polis polis maşer kuruluşları çeşidinden meydana getirilen bu çeşit değerlendirmeler önceki kere Bakanlık çeşidinden yapılmış oldu ve halkoyu ile paylaşıldı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler