USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kariyerine Hollanda'da bitmeme fail Burak Yılmaz, beceri direktörlüğe hazırlanıyor

Hollanda'nın Fortuna Sittard takımında şekil giyen ulusal topçu Burak Yılmaz, kariyerinin akıbet bölümünde fen müdürlük düşüncesince hazırlandığını söyledi.

Kariyerine Hollanda'da bitmeme fail Burak Yılmaz, beceri direktörlüğe hazırlanıyor
08-12-2022 17:14
Antalya

2022 FIFA Dünya Kupası dolayısıyla lige maruz arada Antalya'nın Serik ilçesine ilişkin Belek Turizm Bölgesi'nde kampa giren Fortuna Sittard'ın kaptanı, Türk matbuat mensuplarıyla ortak araya geldi. Tecrübeli futbolcu, hem kariyeri bununla beraber Türk futboluyla ilişik nice mevzuda açıklamalarda bulundu.

Hem kampta mevcut bununla beraber Türkiye Futbol Federasyonu çeşidinden planlı çalıştırıcılık kursuna eklenmiş olan Burak, "Uzun ortak müddet sonradan Antalya'ya geldim, ülkeme geldim. Yaklaşık 2,5 yıldır emlak dışındayım. Özlemişim. Baba ocağı da burada. Her bilinçlilik yolunda. Antrenmanlar güzel gidiyor. Teknik direktörlükle ilişik A lisansı eğitimim bitmeme ediyor. Federasyonumuza ve bizlere bu olanağı sağlayıcı Oğuz Çetin hocamıza teşekkürname ediyorum. Hayatımın bu devri erinçli ve bahtiyar geçiyor. İnşallah hakeza bitmeme eder." niteleyerek konuştu.

Kendisinde gözle görülmekte ortak değiş bulunduğunu ve bundan sonradan uran müdürlük hazırlıklarını hazırlamaya başladığını aktaran deneyimli golcü, "Bendeki değişimin yaşla ilişik bulunduğunu düşünüyorum. Keşke 20'li yaşlarda bu değiş olsaydı. O devir değişik ortak Burak olurdum. Futboldan sonrasına hazırlanıyorum. Profesyonel destek, ruh bilimsel dayanak alıyorum. Hocalardan ortak şeyler öğreniyorum lakin hâlâ tek bilinçlilik bilmiyorum. Kariyeri faziletkâr ortak aktör şekilde kursa gidiyorum lakin sarıklı şekilde tek bilinçlilik değilim. Futbolcu şekilde en ast kademeden tırnaklarımla kazıyarak ortak bölgelere geldiysem uran yönetmen şekilde da bunu yaptığımda kalburüstü olacağımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, Türkiye'de dinç uran direktörlere maruz şanslardan bahsederek, "Ülkemizde de kupkuru ortak değiş var. Genç hocalara yönelim, sevgi, hürmet ve dayanak var. Bu aşırı önemli. Volkan Demirel, Nuri Şahin, İlhan Palut, Çağdaş Atan, Emre Belözoğlu üzere nice kalıp var. Selçuk'un (Selçuk İnan) hesabına aşırı mutluyum. Kasımpaşa Kulübüne ve canan Serkan Rençber'e teşekkürname eylemek lazım. Selçuk'a güvenip ona hakeza ortak kader vermeleri aşırı değerli. Selçuk'un da en iyisini yapacağını düşünüyorum. Dört gözle onun maçlarını bekliyorum. Ülkemizdeki bu hale fut uydurmaya, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Daha rahat ortak adamım." değerlendirmesinde bulundu.

"Trabzonspor beni Türk futboluna kazandırdı"

Antalyaspor altyapısında yetişen ve daha sonra Türkiye'de sırası ile Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formaları giyen Burak, kariyerinde Trabzonspor ve Galatasaray'ın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi.

Trabzonspor ve uran yönetmen Şenol Güneş'in kariyerindeki önemine yer veren 37 yaşındaki futbolcu, "Trabzonspor beni Türk futboluna kazandırdı. Bitmiş, gelişigüzel yerde şansını kullanmış ve başaramamış ortak Burak Yılmaz'a Şenol Güneş güvendi. Beni yeniden Türk futboluna kazandırdı. Onlara gine teşekkürname ediyorum. Galatasaray da beni Avrupa çapında topçu yaptı. Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'den aş yedim. Bunların benim üzerimdeki alın terini görmezden gelemem." biçiminde düşünüm belirtti.

Kariyerindeki 3 ilenç anını özetleyen Burak, "Birincisi Şenol Güneş ile tanışmam ve Trabzonspor'a transferimdir. İkincisi Çin'e, üçüncüsü Lille'e transferimdir. Bu üç an aşırı değerli. Trabzonspor'a derece derece Türk futboluna kazandırıldım. Çin'e gittiğimde yaşamda maddesel şekilde rastgele ortak kaygım kalmadı. Lille'de de hem hususi ortak şampiyona yaşadım bununla beraber Christophe Galtier'den aşırı bilinçlilik öğrendim." niteleyerek konuştu.

"Finali Fortuna'da yapacağım"

Burak Yılmaz, kariyerini Fortuna Sittard'da bitireceğini ve topçu şekilde Türkiye'ye dönmeyeceğini söyledi.

Futbolculuk kariyerinin sonlarına mevrut 37 yaşındaki oyuncu, "Finali Fortuna'da yapacağım. Orada yapmam icap ettiğini düşünüyorum. 21-22 yıldır hem eleştiriye bununla beraber övgüne maruz kaldım. Portekiz maçında penaltıyı kaçırdıktan sonradan kendime ortak şimdi Türkiye'de futbol oynamamam icap ettiğini hissettim. Hem meydana getirilen yorumlara bununla beraber mevrut mesajlara aşırı üzüldüm, kırıldım. Hangi kol bulunduğunun önemi namevcut ve futbol hayatıma Fortuna Sittard'da bitmeme edip, orada aktarmak istiyorum. Bu banko net. O sebepten dolayı boşu anlamsız 'Burak Adana Demirspor'a yahut Beşiktaş'a dönüyor.' olup bitenleri yapmayın." ifadelerini kullandı.

Burak, Fransa'da Lille'den ayrıldıktan sonradan Hollanda tercihiyle ilgili, "Yurt dışına öğrenmeye gittim. Hollanda'nın evren futbolunda ortak okul bulunduğunu düşünüyorum. Çok güzel ve hususi ortak futbol var. Tüm ekipler kazanmaya ve futbol oynamaya yönelik. Türk futbolu benim düşüncesince aşırı kıymetli lakin Hollanda'da bu işi şimdi acele öğreneceğimi düşündüğüm düşüncesince gittim. Hollanda'da aşırı güzel karşılandık. Bizlerin çabalarını görüyorlar. Bu yüzen iri ortak hürmet gördüğümü düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Yabancı aktör sınırının az buçuk şimdi düşerek bitmeme etmeli"

Burak Yılmaz, Türk futbolunda tartışılan ecnebi hakeme gönül rahatlığı olduğunu, ecnebi aktör sayısının da düşmesi icap ettiğini dile getirdi.

Yabancı aktör kuralıyla ilişik ne devir konuşsa aşırı iri reaksiyon aldığını aktaran Burak, şunları kaydetti:

"İnandığımı bildirmek zorundayım. Türk futbolunda elde eden yahut kaybeden ayırt etmeden karşılaşma böylelikle daim hakemin konuşulduğu, elden sadece apayrı tek şeyin konuşulmadığı ortak kütle izliyorum. Maçtan sonradan gelişigüzel sarıklı ecnebi aktör kuralını konuşuyor. Ben bunu yüzdelik 100 eleştiriyorum. Hollanda'dayım. Hakemin konuşulduğunu on paralık görmedim. Ben milliyetsever ortak insanım. Hakemlerimize sonuna derece güvenilip desteklenmesi gerek. Hakemlerimizin katiyen biçimsiz oruçlu yazık yapacağına inanmıyorum. Yabancı hakemin bahis konusu olmaması, ecnebi aktör sınırının az buçuk şimdi düşerek bitmeme etmesi icap ettiğini düşünüyorum. Herkes daim ecnebi yargıcı ve topçu konuşuyorsa o devir ecnebi başkan, idareci ve gazeteciler de gelsin."

"Bir gündüz yalan sahibi olsaydım dört başı mamur paramı altyapıya harcardım"

Burak Yılmaz, futbolda altyapının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayan deneyimli futbolcu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bir gündüz Türk futbolunda yalan sahibi olsaydım dört başı mamur paramı ve kullanılabilir kaynaklarımı altyapıya harcardım. 18 milyonluk Hollanda, 85 milyonluk Türkiye'nin önündeyse herkesin düşünmesi gerek. Hollanda enfrastrüktür bakımında dünyada en ehemmiyetli ülkelerden. Sürekli aktör yetişiyor. Türkiye'de ortak aktör bulduğumuzda ona akıllıcasına yüklenip hem övmede bununla beraber eleştirmede ortasını bulamıyoruz. Oyuncuyu biçimsiz yola akıllıcasına ittiğimizi düşünüyorum. Bunun örneği Arda Güler'dir. Nazar değmesin, Allah şeklini bariz etsin. Severek ve gururla izliyorum. Bir gündüz gazeteyi açıyorum Arda'yı Manchester City ve PSG istiyor. Bir gündüz açıyorum sebep A Milli Takım'a çağrılmadığı konuşuluyor. Genç oyuncularımıza az buçuk şimdi titiz davranmamız gerekli. Oyuncularımızın Hollanda'dakilerden kabiliyet şekilde eksiği namevcut lakin oradaki şartlar, enfrastrüktür eğitimi, donanımlar aşırı farklı. Altyapıdaki oyuncular bizden şimdi güzel koşullarda idman yapıyor."

"Jorge Jesus, aşırı kıymetli ortak uran direktör"

Burak, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'u eleştirildiği çağda kaleci Altay Bayındır'a cemaat çıkması dolayısıyla övdü.

Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin Türk futbolu düşüncesince hususi uran adamlar bulunduğunu aktaran Burak Yılmaz, "Jorge Jesus da aşırı kıymetli ortak uran direktör. Türkiye'ye hem konuştukları bununla beraber yaptıklarıyla aşırı ortak tomar bilinçlilik öğretiyor. Altay'a cemaat çıkması aşırı değerliydi. Beni kendisinin hayranı yaptı. Hiçbir Türk hocadan bu sertlikte ve ağır ortak dulda görmemiştim. Kendisine Altay'a verdiği destekten ötürü teşekkürname ederim. Altay'a cemaat çıkarken az buçuk sinirliydi. Daha ortak tomar sinirlendirmeyelim ki ondan şimdi aşırı bilinçlilik öğrenelim." biçiminde düşünüm belirtti.

Galatasaray'da şekil giyen Arjantinli golcü Mauro Icardi ile ilişik görüşleri sorulan ulusal futbolcu, "Icardi aşırı kıymetli ortak oyuncu. Bunu sağlık gelmez gösterdi. Fit olursa ülkemize, Galatasaray'a aşırı bilinçlilik katacaktır. Ancak onun apayrı kaymakamlık ve hususi hayatla ilişik problemleri var. Onları da halledebilecek tecrübeye cemaat ortak oyuncu. Galatasaray taraftarı ve topluluğu da ona gelişigüzel biçimde dayanak olacaktır. Galatasaray'da oynamış ortak topçu şekilde topluluğun oyuncusunu ne derece koruduğunu, onlara dayanak bulunduğunu aşırı güzel bilirim. Bundan ötürü Icardi'nin Galatasaray'da aşırı kalburüstü olacağını düşünüyorum. Okan ağabeyin verdiği destek, oyuncularla ilişik ilişkisi, isteği, umudu ve Galatasaraylılığı behemehâl Icardi'yi şimdi yukarı noktaya taşıyacaktır." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler