USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: 'Yapmamız gereken şey yolumuza devam etmek'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 4-2'lik Adana Demirspor galibiyeti sonra yapmaları gereken şeyin yollarına sürdürmek bulunduğunu söylerken, dünyada tek takımın savunmalı kendisine dobra düzenli yapılmaksızın karşılaşma kazanamayacağını söyledi. Jesus ayrıca, 13 go

Jorge Jesus: 'Yapmamız gereken şey yolumuza devam etmek'
23-08-2022 09:07

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe evinde Adana Demirspor'u 4-2 yenmiş etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, dobra müşterek karşılaşma strateji fırsatı elde ettiklerini tabir ederek, “Rakibimiz benim Türkiye'ye geldiğimden itibaren karşılaştığım en çelimli takımdı. Bu takıma gönül rahatlığı elleme düzenli olmamız gerekiyordu ve anca olduk. Oyuncularımı ve taraftarları kutlama ediyorum. Yapmamız gereken şey yolumuza devam etmek” biçiminde konuştu.

“İnsanların ne düşündüğüne mucibince değil, takımın niteliğine mucibince değişmeyen veriyorum”

Onyekuru'nun karşısında Osayi'nin biçim giymemesi hakkında soruya yanıt sağlayan Jesus, “Rakibimizin kanadında oynayan Onyekuru baş döndürücü hızlı müşterek oyuncu. Karşısına bazısı koyarsanız kucak bunu kullanacaktır. Kim olursa olsun o baş döndürücü tez müşterek oyuncu. Bu janr kıyaslamaların elan zait yapılmasını düşünüyorum. 3 günde müşterek karşılaşma yapıyoruz. Rakibimiz 1 haftadır bizi bekliyor. Sıkışık fikstürde olduğumuz düşüncesince gelişigüzel maçta 5, 6, 7 aktör değiştirmemiz gerekiyor. Bu bizim takımımızın standardını gösteriyor, onlara duyduğum itimatı gösteriyor. Her maçta o karşılaşma düşüncesince en elleme yeğleme hangisiyse onu hazırlamaya çalışıyorum. İnsanların ne düşündüğüne mucibince değil takımın niteliğine mucibince değişmeyen veriyorum” dedi.

“Onyekuru ile aramızda dobra müşterek mülakat geçti”

Müsabaka içinde Onyekuru ile ortada gerçekleşen diyaloğa yer veren Portekizli Teknik Adam, “O an maçın içerisindeki anları konuştuk. Onu etraflıca zamandır tanıyorum. Belçika'da oynadığı devir ego Sporting Lizbon'u çalıştırırken onu kabul etmek istemiştik, alamamıştık. O anda maçın içinde bulunan şeyleri konuştuk, dobra müşterek mülakat geçti aramızda” ifadelerini kullandı.

“Fenerbahçe'nin Avrupa'da prestijini yeniden kazanması gerekiyor”

Takımda gelişigüzel mevkide çabucak müşterek tomar alternatifi olmasıyla ait soruya yanıt sağlayan Jesus, “Bir çalıştırıcı düşüncesince bu gidişat dezavantaj değil. Elinizde baş döndürücü müşterek tomar birinci sınıf oyuncunun olması gelişigüzel devir müşterek avantajdır. 3 günde müşterek karşılaşma yapıyoruz ve Türkiye'de 3 günde karşılaşma özne müşterek grup sayısı az. Eğer Avrupa'da sıralamanızı imar etmek istiyorsanız, Avrupa Ligi'nde puanlar almanız gerekiyor. Gruplara kalırsak 4. torbadan katılacağız ve çelimli rakipler olacak. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki prestijini yeniden kazanması gerekiyor. Daha ilk Fenerbahçe benim Benfica'da çalıştığım devirde UEFA'da nısıf bitiş oynamıştı. Aynı saygınlığı yeniden kazanması gerekiyor. Kadronuz dip olmalı ki yer değiştirme yapabilmelisiniz” diyerek konuştu.

“Dünyada tek grup savunmalı kendisine elleme düzenli olmaksızın karşılaşma kazanamaz”

Rakiplerinin ön alanda birinci sınıf aktörleri bulunduğunu kail Jorge Jesus, “Hepsi ulusal takımlarında oynayan oyuncular. İlk yarıda defans yönünde başağrısı yaşadığımızı düşünmüyorum. 3-0'dan sonradan takımda az buçuk alaka toplaşımı kaybı oldu. Maçın böylecene Fenerbahçe kazandı. Dünyada tek grup savunmalı kendisine elleme düzenli olmaksızın karşılaşma kazanamaz. Fenerbahçe'de oynadığı maçları kazanıyor” dedi.

“Fenerbahçe taraftarı geride olduğumuz senelerde da antipatik çelim olmalı”

Müsabakanın sonuç anlarında taraftarların Fenerbahçeli oyuncular paslaşırken vermiş bulunduğu tepkilerle ait mütekellim Jorge Jesus, “Belirtmiş olduğumuz kadar taraftarlar yengi nedeniyle mutluydu. Bu dört başı mamur dünyada diyemesem de gelişigüzel yerde karşımıza çıkma manzara. Taraftarları da anlamam ve hürmet duymam gerekiyor. Rakibe de hürmet hissetmek düşüncesince hakeza müşterek şey yaptım. Fenerbahçe taraftarı bizim düşüncesince iri müşterek antipatik güç. Kazandığımız devir baş döndürücü ehemmiyetli müşterek çelim oluyorlar. Henüz yenmiş olmadık fakat geride olduğumuz senelerde da yandaş antipatik çelim olmalı” biçiminde konuştu.

“13 gol attık ve ofansif manada kalitemizi gösteriyoruz”

Takımın ofans performansına yer veren deneyimli fen adam, “Türkiye Ligi'nde 3 karşılaşma oynadık ve 13 gol attık. Bu da ofansif kendisine kalitemizi gösteriyor. Ama kılıç bu mevzuda gelişmeye devam edeceğiz. Hafta hafta performansımız gelişiyor, üstüne koyuyoruz. Bugün Pedro da vardı onu riske etmek istemedim . O da katıldığında nitelik katacak. Takımın savunmalı performansına nazarıitibar tefriş etmek istiyorum. Lemos başta baş döndürücü elleme müşterek başarım sergiledi. Uygulamak istediğimiz fikirleri oturttukça elan da gelişeceğiz. Hem sekil hücumda hem aykırı atakta oynayacak oyuncularımız var” dedi.

“Hakem performansını kutlama ediyorum”

Hakemlerle ait mütekellim Jesus, “Hakem takımını kutlamak istiyorum. Hem teknik, hem düzen bağı yönünde baş döndürücü iyilerdi. VAR linkleri da baş döndürücü iyiydi. Gösterdikleri al kart, ceza vuruşu sonucu doğruydu. Maçın ehemmiyetli anlarında baş döndürücü iyi, baş döndürücü akla yatkın kararlar verdiler” diyerek konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Yunus Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler