USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: 'Gruplara kalmayı garantilemek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Austria Wien'i eleyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara eğlenmek istediklerini söyledi.

Jorge Jesus: 'Gruplara kalmayı garantilemek istiyoruz'
24-08-2022 17:05
UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında bölgesinde Avusturya kadrosu Austria Wien ile karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Austria Wien müsabakasında dolaşma atlayarak kadro evresine durmak istediklerini kail Jesus, "Gruplara durmak istiyoruz. İlk maçtan 2-0 kabil avantajlı birlikte skorla ayrıldık ancak garanti değil. Yarın gruplara kalmayı garantilemek istiyoruz. Fenerbahçe düşüncesince aşırı ehemmiyetli birlikte maç, sıralamada aşırı aşağılarda. Gruplara kalırsak 4. torbadan katılacağız. Zamanla 3 ve 2. torbadan alınması gerekiyor. Sıralama düşüncesince Avrupa maçları aşırı önemli" halinde konuştu.

"Futbolda ülküsel dizge sanarak birlikte bilinçlilik yoktur"

Oyun zarfında biricik birlikte düzene ilişkin kalmadığını vurgulayan uzman çalıştırıcı, "Benim futbola bakışıma gereğince futbolda biricik birlikte sefer yoktur. Futbol taktiksel açıdan aşırı gelişiyor. Basketbol, el topu bu sporlarda da ekipler maçta daima dizge değişikliğine gidiyor. Futbolda da bunu anlayamayan öğretmen ve aktör sayı farkı seviyenin ilişkin çıkamaz. Burada oluşturmaya çalıştığımız bu sistemleri uygulamak. Seviyemiz iyiye gidiyor. İdeal dizge sanarak birlikte bilinçlilik yoktur. Hocanın özelliklerine gereğince tehyiç etmek istediği ansızın faza dizge vardır" sanarak konuştu.

"Portekiz'de 11 Türk ile sahaya çıkabilirdim"

Türkiye ligindeki ecnebi sınırı ile ait düşüncelerini aktaran Jesus, şu ifadelere arazi verdi:

"Bu Türkiye Ligi'nde bulunan benim alışmam müstelzim birlikte problem. Alışık olduğum birlikte boyut değil. Portekiz'de olsam 11 Türk ile sahaya çıkabilirdim. Avrupa'da bu mevzuda hâlâ rahatız. Bir değişmeyen vermemiz gerekecek. Bu müddet süresince elimizdeki oyunculardan en dobra biçimde faydalanmaya bitmeme edeceğiz. Berisha, Lemos ve ötekiler takımına değme açıdan ulama sağladı. Oyuncuların toparlanması düşüncesince elimizde ek müddet olmasını sağladılar."

"Pedro önümüzdeki karşılaşma apiko olacak"

Joao Pedro ile ait yöneltilen soruya ise Jorge Jesus, "Pedro buraya geldikten 2 gündüz sonraları sakatlandı. Kas sakatlığı yaşadı. Ağır denebilecek sakatlıktı. 1 ay oynayamadı. Klinik yerine geçti diyebiliriz ancak Adana Demirspor maçında riske ika istemedik. Önümüzdeki maçta kusursuz anlamıyla apiko olmasa da klinik yerine apiko olacak" sanarak yanıt verdi.

"Futbolcular kabiliyetle doğar, antrenmanla gelişir"

Her yarışma evveliyat rakibi çözümleme ederek ekibi hazırladığına yer veren uzman çalıştırıcı, "30 küsür senedir çalıştırıcılık yapıyorum. Tecrübelerimi kullanarak gelişmeye çalışıyorum. Futbol gelişiyor. Oluşturuculuk aşırı önemli. Her beceri yönetmen bunu anlaması gerekiyor. Futbolcular kabiliyetle doğar, antrenmanla gelişir. Antrenörlük de okulda öğrenilen birlikte bilinçlilik değil. Her antrenörün özlük metodu var. Ben de karşılaşma evveliyat tetikleyici olmaya çalışıyorum. Rakipleri anlayıp ekibi oluşturmaya çalışıyorum. Türkiye'de ferdî nitelikli topçu var. Ben de ekibi en dobra biçimde oluşturmaya çalışıyorum" dedi.

"Samuel ve Atilla'ya öneri yok"

Atilla Szalai ve Bright Osayi-Samuel'e aktarma teklifi olmadığını açıklanan Jesus,"2 aydır buradayım. Hiçbir oyuncunun gitmesini istemeyiz. Kim Min-jea'nin gidişi dair yapabileceğimiz birlikte bilinçlilik yoktu. Kulüp, kontratındaki depar belgesi maddesini kullandı. Ben istiyorum ki uğur boncuğu aktör ayrılmasın. Her aktör bizim düşüncesince aşırı değerli. Transfer kapanmadan mahsus kararlar almamız gerekecek. Benim bildiğim bu oyunculara birlikte öneri yok" ifadelerini kullandı.

"Her karşılaşma 5-6 aktör değiştirmemize karşın kaliteyi kaybetmedik"

Jorge Jesus, üst üste karşılaşma takviminde kadroda icra ettikleri değişikliklere karşın ürün almaya bitmeme ettiklerini vurgulayarak, şu ifadelere arazi verdi:

"Büyük takımsanız Şampiyonlar Ligi'nde olmanız gerekir. Ligde de şampiyonluğa oynamanız gerekiyor. Büyük takımların Avrupa'ya alışması gerekiyor. Bizim düşüncesince geçerli, Trabzonspor ve Avrupa'daki öteki Türk takımlarının 3 günde 1 karşılaşma oluşturmaya alışması gerekiyor. Bunu komuta etmek düşüncesince birlikte formül oluyor. Her oyuncudan faydalanması gerekiyor. Yarın bu boyut değişik olmayacak. Her karşılaşma 5-6 aktör değiştiriyoruz. Buna karşın kaliteyi kaybetmedik bu boyut bizim düşüncesince kıvançlı edici."

"Valencia aşırı hususi birlikte oyuncu"

Enner Valencia'nın performansına da yer veren Jesus, "Çalıştığımız forvetler çoğu kez en aşırı gol atan oyuncular oldular. Darwin Nunez, Cardoso Valencia'yı da gelmeden ilk tanıyordum. hususi birlikte oyuncu. Çok çabuk ve çağdaş futbolda ileri uç çabuk değilse aksi açıdan etkiliyor. Ekvador'dan döndüğünde müsaade hakkı bulunmasına karşın er dönerek çalışmalara katıldı. Formuna ulama sağladı. Bu nedenle performansıyla ön plana çıkıyor" değerlendirmesini yaptı. Jorge Jesus, Enner Valencia'nın can alıcı performansının ileri uç kuvvetlendirme düşüncesini etkilemeyeceklerini ve forvete kuvvetlendirme masnu düşüncelerinin bitmeme ettiğini anlatım etti.

Bora Akyol - İsmail Yasin Akçın - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler