USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jokey Gökhan Kocakaya, dünya haricinde başarının istikbaline inanıyor

At yarışlarında yukarı fazladan 4 yıl, en aşkın konkur ele geçiren jokey adına dikkati çekici Gökhan Kocakaya, Türk atçılığının ilerleyici devirde diyar dışındaki rakiplerini yakalayacağını anlatım etti.

Jokey Gökhan Kocakaya, dünya haricinde başarının istikbaline inanıyor
14-01-2023 14:08
İstanbul

1110 yarışta elde etmiş olduğu 279 birincilikle hem kariyer rekoru ağız bununla birlikte yukarı fazladan 4. yılda en müşterek tomar konkur ele geçiren jokey Gökhan Kocakaya, başarısını, hedeflerini ve Türk atçılığı düşüncesince bulunan düşlerini AA'ya anlattı.

Son 4 yılda elde etmiş olduğu başarıların ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Gökhan Kocakaya, bugüne denli birbirinden giranbaha safkanlarla beraberce uğraş ettiklerini belirtti.

Yamanlar Bey, Oğlum Doruk ve Cozmic Kid denli atların uğraş gücünün efdal bulunduğunu kail güre jokey, geride küsurat 4 yılı özetlerken şu ifadeleri kullandı:

"Geçmiş zamanlarda unutamadığım baş döndürücü ehemmiyetli ve manalı safkanlar vardı. Son 4 yılda birbirinden giranbaha safkanlarla buluştuk ve baş döndürücü manalı yarışlar kazandık. Bizim düşüncesince güçlü müşterek yolculuktu. Her sene müşterek evvelkinden elan rekabetçiydi. Belli müşterek başarım istiyor. Sonuçta 2 canlının beraberce meydana getirdiği müşterek spor bu. Siz ne denli elleme olsanız da bindiğiniz safkanların da elleme olması lazım. Size mümin müşterek kütle var, size inanıyorlar ve bu yarışlara dubara oynanıyor. Bunların vebal ve farkında olduğumuz düşüncesince muktezi başarım ve kondisyona sahiptik. Bunu da başardık. Burada baş döndürücü fedakarlık önleyen ailemiz, ekibimiz ve giranbaha atçılarımızın yardımı ile bu başarıyı elde ettik. Hepsine de baş döndürücü teşekkürname ediyorum."

Gelecek yılın planlamasının konkur takvimi mahsus olduğunda netleşeceğini kail kalburüstü jokey, sabık mevsim ehemmiyetli yarışlar kazanılmış olduğu Oğlum Doruk'la yola bitmeme edeceklerini açıkladı.

Oğlum Doruk ve Cosmic Kid'le, yaşça şişman atlar ortada ekip yarışlarında kalburüstü işlere imza attıklarını kail Gökhan Kocakaya, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Cozmic Kid ile, 2 yaşlıların en şişman yarışı bulunan Çaldıran Koşusu’nu kazandık. İlk yarışından itibaren birlikteliğimiz oldu. Yarış takvimine baktığımızda, maiden yarışlarla başlayıp Çaldıran Koşusu’yla nihayetlenen müşterek Türkiye serüvenimiz vardı. En akıbet Dubai’de beraberce koştuk. Gayet iyiydi fakat performansı ve kondisyonu kifayetli olmadı. İstediğimiz neticeyi elde edemedik. Ama önümüzdeki yarışta elan elleme olacaktır. Oğlum Doruk da sezonun akıbet yarışını bu arada kazandığımız müşterek safkandı. Önümüzdeki sene bireşimli ve sert kumda, Oğlum Doruk’la kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz. Cozmic Kid şu anda Dubai’de lazım iklim, lazım fiziki ve ruh bilimsel anlamda dobra müşterek mevsim geçiriyor. Artı yönde istikbaline eminim. Umarım rastgele obje dobra olabilir ve değişik atlarla, değişik manalı yarışlarda buluşup dobra yarışlar tashih geçirmek baht olur."

Turbo ve ya Kafkaslı'nın filmi yapılabilir

2009 senesinde kazanılmış olduğu fakat hemen sonra birincilik alamadığı Gazi Koşusu düşüncesince hâlâ sürecin er bulunduğunu kail Gökhan Kocakaya, bu ehemmiyetli koşunun rastgele aprantinin ve jokeyin rüyalarına giren müşterek konkur bulunduğunu anlatım etti.

Gazi Koşusu düşüncesince aralık yarışlarının baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna nazarıitibar çekici 35 yaşındaki jokey, "3 buğulu 22 safkanın katılabildiği nadide ve etraflıca müşterek yarış. Mesafe yarışları april ayında başlamış olacak ve Gazi Koşusu üzerine bahsetmek düşüncesince baş döndürücü erken. En akıbet 2009 senesinde kazanmıştım. Son devirde baş döndürücü yaklaşmıştım fakat müşterek çeşitli nasip olmadı. Umarım o sene bu senedir. Umarım akıllıcasına atı bulup, akıllıcasına bölgeleri yeğleme ederek bu dobra yarışı etraflıca aradan sonradan tashih geçirmek baht olur." açıklamasını yaptı.

Halis Karataş ile Bold Pilot'ı özetleyen "Şampiyon" filmi hatırlatılan Gökhan Kocakaya, baştan hakeza müşterek film çekilse, Kafkaslı ve ya Turbo'nun bunu doğruluk ettiğini, 2 böke atın da ehemmiyetli müşterek hikayesi bulunduğunu anlatım etti.

Bugün olanak olsa Kafkaslı'yla rekabet etmek istediğini ve bu atın enerjisini nikbet ettiğini kail Kocakaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Biraz elan geriye gidersek, çocukluk dönemlerimde hafta sonlarımı Adana Hipodromu’nda geçirirdim ve Karabeyhan isminde safkanı baş döndürücü severdim. Çocukken onun ahırına girip onu severdim. Çok serinkanlı müşterek safkan. Karnının altından geçtiğimi hatırlarım. Dayım o eküride seyislik yapıyordu o dönemde. Bunun haricinde çocukluğumun nadir safkanlarından biri de Ramadan’dı. Zamanı elbette ki geriye alamayız, bu atlara da binemeyiz fakat çocukluğuma değgin hatırladığım nadir safkanlardı bunlar."

Halis Karataş, Türkiye'de mevrut eski en elleme sporcudur

5 sene sonradan 20 bin engelini geçebileceğini kail Kocakaya, buna rağmen ehemmiyetli olanın konkur sayısından çoğalma elleme anlam fethetmek bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay 7 bininci zaferine imza atan Halis Karataş üzerine da mütekellim Kocakaya, eli uz jokeyin Türkiye'nin mevrut eski en elleme sporcusu bulunduğunu belirtti.

Kocakaya, Halis Karataş'la ilişik kendisine şunları söyledi:

"7 bininci yengi derken, bunun söylenişi bile müthiş. Her jokeyin hayallerinde anca müşterek jokey olabilmek var. Çocukluğumdan beri hürmet duyduğum, dayanıklı aldığım, indinde aprantilik yaptığım, nadir müşterek sporcu. Mesleğine bulunan saygısı, sevgisi gözlerinden okunuyor. Bindiği rastgele safkanda karşı yarışına çıkıyormuş denli müşterek heyecanı mevcut ve bu da eksiksiz jokeylere dayanıklı olmuştur. Sağlığı el verdiği müddetçe, akıbet yarışına denli toplumun kendisinden öğreneceği baş döndürücü obje var. Türkiye Jokey Kulübü ve ya at yarışlarını bilmeyen müşterek insanoğlu caba Halis Karataş’ın adını biliyor. Çok nadir müşterek sporcu. Saygı mahsus kalburüstü müşterek jokey. Onunla bire müşterek yarışlarda bulunmak, biz düşüncesince müşterek ilişilmez diyebilirim. Yarış içre baş döndürücü ak pak baş döndürücü akıllıcasına kararlar alabilen, binmiş olduğu safkana hürmet duyan, ondan azami performansı alıp yıpratmayan müşterek jokey. Bugüne denli onunla bire müşterek koşularda toprak kabul geçirmek ayrı müşterek keyifti. Kendisiyle olduğum rastgele konkur anlamlı. Uzun seneler yarışmasını candan istiyorum. O bizim düşüncesince müşterek muallim aslında. Ben ve alttan mevrut jokeyler düşüncesince muallim diyebileceğim müşterek insan."

4 senedir zirvede olmasının Halis Karataş'ı da bahtiyar ettiğine inandığını kail Gökhan Kocakaya, "Halis Karataş’ın indinde yetiştim ve ondan baş döndürücü obje öğrendim. Beni ihtimal müşterek talebesi müşterek kardeşi kendisine görüyordur. Yaptığımız elleme bulunan rastgele şeyden şişman sağlık alıyordur. Öngörüsü baş döndürücü şişman bulunan müşterek abimiz. Kendisinin indinde yetişirken düşünmek ki akıllıcasına şeyler öğrenmişiz ki bu başarıya ulaşmışızdır sanarak düşünüyordur." sanarak konuştu.

"Diğer ülkelerle destan ölçüşecek seviyeye gelebiliriz"

Türk atçılığı konusu için suali yanıtlayarak laflarına bitmeme fail Gökhan Kocakaya, dünyanın nice ülkesinde yarıştığını ve değişik devletlerde de rekabet etmek istediğini belirtti.

Türkiye Jokey Kulübünün Türk atçılığının gelişme göstermesi düşüncesince nice plan yaptığını kail Kocakaya, Türk atçılığı üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"TJK birtakımı yerlerde yeteri denli dayanaklık geçirmek göremese de, diyar kendisine kom ve yetiştiricilik bazında birtakımı şeyleri birlik anlamıyla yapamasak da çirkin ölçüde değiliz fakat elan iyisini yapabiliriz. Atlarımız değişik alıştırma sistemleri ve değişik alıştırma yerleriyle ihtimal bizi az buçuk elan yukarıya taşıyabilir. Atlar kendisine karşılaştırma edersek, bizlerden ihtimal az müşterek düzey üstteler. Ama kılıç baş döndürücü geride değiliz. Ufak tefek nüansları yakaladığımız devir gayrı devletleri geçecek seviyeye ulaşırız. Kulübümüzün meydana getirdiği çalışmalarla tahsil edilen toy aygırlarla o yukarı seviyeyi ilerleyici devirde yakalayacağımızı düşünüyorum. Uluslararası arenada atlarımızın elan kalburüstü olabileceği kanaatindeyim. Son devirde arsıulusal yarışlara Türk atlarıyla katıldığımızda, onlarla destan ölçüştürecek seviyeye yaklaştığımızı düşünüyorum. Daha elleme at yetiştirip akıllıcasına yarışları yeğleme edersek, kazanmamız baş döndürücü ırak değil."

Son kendisine Türk jokeyleri değerlendiren Gökhan Kocakaya, "Belli ölçüde jokeylerimiz var, dünyanın rastgele durumunda kalburüstü olabilirler. Ama maatteessüf bizim diyar kendisine pazarımız yok. Bizim en şişman yarışımız, gayrimenkul haricinde endamsız vadeli konkur kendisine görünüyor. Türk jokeylerinin, Türk atlarının maatteessüf dünyada reklamı yapılmıyor. Kendi pazarımızı kendimiz oluşturmamız lazım. Bu anlamda muktezi kıymeti göremiyoruz. Kendi çabamızla kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler