USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi

Alanında bilirkişi pedagog ekibi ile geleceğin uygulayım bilimi yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan İhlas Vakfı; gelecekte gelişigüzel bölgede uygulayım bilimi ithalatına tabi tükenmek düşüncesince parasız yerine vereceği ‘Robotik Kodlama Eğitimi' ile acemi müşterek topl

İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi
13-10-2021 16:59

İhlas Vakfı'nın parasız namına verdiği Robotik Kodlama Eğitim programları ortak kurstan fazla 6 seviyeden oluşan, gençlere işin temelinden, akıbet odaklı ilk dayanıklı mahsul çıkarabilecek seviyeye derece eğitimi sevdirerek öğreten şümullü hususi ortak plan namına öne çıkıyor. Proje ile ait açıklamalarda mevcut İhlas Vakfı Başkanı Sayın Mahmut Kemal Aydın; “8-16 gözyaşı arası çocuklara, yüzdelik beniz kılgılı interaktif, mürşit terbiye modeli ile temelden; hava, karaca ve su araçlarını tasarlayan, programlayan, uygulayım bilimi üreten ortak deneyimsizlik yetiştirmeyi amaçladık. Bu plan ile gençleri geleceğin mesleklerine yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin seviyesine makul ve birbirini bitiren egitimlerimizle onları geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Neden Robotik Kodlama

- Çocuklara iş kırma ve plan bazlı tefekkür becerilerini kazandırır, görüntü enerjisini geliştirir.
- Meslek gruplarının %80'i, geleceğin dünkü mesleklerinin ise topu topu robotik kodlama ile ilişkilidir.
- Analitik tefekkür becerileri kazandırır.
- Olay yahut ahval arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
- Problem kırma kabiliyetini artırır.
- Sistematik düşünmesini sağlar.
- Çocukların harf yazmayı öğrenmesi, sadece icra ettikleri meslekte değil, yaşamlarının tümünde ayırt oluşturmalarını sağlar.

- Kod yuvarlak çiftçilikten hukuka, inşaattan tıbba derece herhangi ortak endüstride makbul ortak teknolojidir.

Kimler Katılabilir

Gelecekte robotik ve kodlama sahalarında çalışmak, aklık ve dizgeli ortak terbiye kabul etmek talip 8-16 gözyaşı aralığındaki bütün erler bu programa katılabilirler.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİM PROGRAMINDA NELER VAR?

Birbirini tamamlayan, kolaydan zora, parçadan bütüne akıllıca düzenlenmiş, eğlenceli, hal odaklı öğretim programı programları eşliğinde oluşturulmuş 6 seviye bulunmaktadır.

Seviye 1: Robotik Kodlama Hazırlık Eğitimi

Robotik ve kodlama hikayelerinde deneyimi sıfır ve dobra ortak giriş gerçekleştirmek talip öğrencilerimiz düşüncesince müstahzar ortak terbiye programıdır. hususi namına hazırlanmakta bulunan öğretim programı programı ile kodlama ve izlence kullanabilme yereneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bu eğitimi bitiren öğrenciler 2. Seviye eğitimlerine ferah ferah katılabilirler.

Program Detayları;

İçerik: Blok tabanlı öğrenime tedarik müfredatı

Arayüz: Scratch programı

Süre: 3 ay

Uygulama: Online

Ücret: Ücretsiz

Kimler Katılabilir: 3. Sınıftan itibaren dünkü başlamış bulunan herkes

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin elektronik beyin yahut tablete gereksinimi vardır.

Seviye 2: Blok Tabanlı Robotik Kodlama Eğitimi ( Mbot Robotu)

Daha önceki kodlama etkinliklerine katma ancak ortak robot ile çalışmamış bulunan 5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği ortak terbiye programıdır.

Bu eğitimde Mbot robotunun montajlanması, lazım programların yüklenmesi, robota bağlanarak nite izlence yükleneceği, ledler, notalar, robot hareketleri, buton kontrolü, ultrasonic, kızılötesi ve kudret sensörleri, komuta kontrolü, türlü yarışmalarda makbul dayanıklı yarışlık çözümleri, Mbot'u temizlik, kayıt transfer üzere misyon işlerinde programlayabilme,

çeşitli simülasyonlar tevlit vb mevzularda ortak aşırı aktiflik içeren, esas yaşama uyarlanabilen hususi ve nazirsiz ortak öğretim programı programı uygulanmaktadır.

Program Detayları;

İçerik: Mbot robotu kullanarak ortak robotun nite programlanacağını başlangıç, itidalli ve gelecek seviyelerde öğretecek ortak öğretim programı uygulanır.

Arayüz: Mblock 5.0

Ders saati: Haftada 40+40 dakikalık 2 ibret saati

Süre: 8+ ay

Ücret: 1-2 ay giriş eğitimi ücretsiz, 5-6 ay itidalli ve gelecek düzem terbiye maaş 250 TL

Uygulama: Online

Kimler Katılabilir: Seviye 1 eğitimini bitiren bütün öğrenciler, Blok kodlama deneyimi bulunan 5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencileri.

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin Mbot robotuna ve bilgisayara gereksinimi vardır.

Seviye 2: Blok Tabanlı Robotik Kodlama Eğitimi ( Codey Rocky Robotu)

Çok ahenkli ve nice ayrıcalığı bulunan Codey Rocky robotu elzem ortak dostunuz olacak. Hiçbir kablo ve kurgu yapmadan kullanabileceğiniz Codey Rocky nice sensörden oluşmaktadır.

Daha önceki kodlama etkinliklerine katma ancak ortak robot ile çalışmamış bulunan 3-4-5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencilerimizin katılabileceği ortak terbiye programıdır. Bu terbiye programına dahil bulunan öğrencilerimiz Codey Rocky'i güldürebilir, türlü duyguları oluşturabilir (kızma, tasa vb), ledleri çalıştırabilir, akıntı ettirebilir, ekranında türlü animasyonlar oluşturabilir, potansiyometreyi programlayabilir, butonlara ayrımlı görevler atayabilir, kızılötesi, ses, ışık, renk, gyro üzere nice sensörü kullanarak planlar oluşturabilir, internete bağlanarak türlü bilgilere ulaşabilirsiniz. Codey'i kullanarak oyunlar oynayabilir ve türlü simülasyonlar oluşturabilirsiniz.

Gerçek yaşama mevzun örnekler içeren nazirsiz ve hususi ortak öğretim programı programı uygulanmaktadır.

Program Detayları;

İçerik: Codey Rocky robotu kullanarak ortak robotun nite programlanacağını başlangıç, itidalli ve gelecek seviyelerde öğretecek ortak öğretim programı uygulanır.

Arayüz: Mblock 5.0

Ders saati: Haftada 40+40 dakikalık 2 ibret saati

Süre: 9+ ay

Ücret: 1-2 ay giriş eğitimi ücretsiz, 7-8 ay itidalli ve gelecek düzem terbiye maaş 250 TL

Uygulama: Online

Kimler Katılabilir: Seviye 1 eğitimini bitiren bütün öğrenciler, Blok kodlama deneyimi bulunan 3-4-5-6-7-8-9-10. Sınıf öğrencileri.

Not: Bu öğrenime katılabilmek düşüncesince öğrencilerimizin Codey Rockey robotuna ve bilgisayara gereksinimi vardır.

Seviye 3: C++ programla dili ile Robotik Kodlama terbiye programı

Blok tabanlı C++ programlama dili ile programlanabilen 12 ayrımlı robotun kullanılacağı ortak terbiye programıdır. Bu izlence dahilinde günce yaşamda karşılaşılan askeri vasıtaların dayanıklı modelleri, eklemli robotlar (robot kollar, 2 ayaklı sistemler vb), kargo robotları, misyon robotları vb kaslı robot sistemleri kullanılacaktır.

Kimler Katılabilir: 1 ve 2. Seviye eğitimlerine katma ve lazım başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 4: Kendi Robotunu Tasarla ve Üret

Bu terbiye programında dayanıklı ortak ilk dayanıklı robotun oluşturulması ile ait eğitimler verilecektir. 3D dizayn programları ile ortak robotu gerçekleştiren beden ve türlü aksamların nite çizilip üretileceği, esas elektronik derslerimizi ile devir tasarımı, C dimdik programlama dili ile programların oluşturulması, imal edilen robot beden parçaları ve elektronik bileşenlerin birleştirilmesi ile ait dersler işlenecektir. Eğitimin böylecene herhangi ortak öğrencimiz sıfırdan özlük robot projesini tasarlayacak, üretecek, mahsul testlerini gerçekleştirecek ve etkin ortak ilk dayanıklı oluşturacaktır.

Kimler Katılabilir: 3. Seviye eğitimlerine katma ve lazım başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 5: Linux işletim sistemi ile Python Robotik Programlama Eğitim Programı

Bu terbiye programında Linux işletim sistemine erbap ortak ortamda dimdik tabanlı Python programlama dili kullanılarak türlü robotik planlar oluşturulacaktır.

Bu terbiye böylecene Seviye 4'te açılan planlar linux tabanlı ortak düzene dönüştürülecek ve python dili ile programlanacaktır.

Kimler Katılabilir: 4. Seviye eğitimlerine katma ve lazım başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Seviye 6: Mesleki Gelişim Programları

Bu terbiye programında mesleksel namına gerekseme duyulan, bireşimli zeka, araba öğrenimi, programlanabilen hava, karaca ve su araçları dizayn ve istihsal aşamaları, ROS, data bilimi, girişimcilik, AR-GE laboratuvarlarında plan ihya vb türlü eksperlik eğitimleri verilecektir.

Kimler Katılabilir: 5. Seviye eğitimlerine katma ve lazım başarıyı göstermiş bulunan öğrencilerimiz bu programa katılabilirler.

Kaynak: https://www.ihlasvakfi.org.tr/robotik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler