USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her obje önünde giderse 5. yada 6. olmayız fakat ilk 4'te arazi alırız” dedi.

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'
18-01-2022 16:45
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da Teknik Direktör Fuat Çapa matbuat çalışanları ile lakırtı toplantısında ortak araya geldi. İlk devreyi değerlendiren ve ligin ikinci yarısındaki hedefleri kendince bilgiler verici Çapa, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz”

Hiç nakil yapmasalar üstelik ligi ilk 4 içerisinde tamamlayacaklarına inandıklarını kail Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bizim ligde şu anne derece ne kulüpler istediği veya beklediği futbolcuları aldı? Herkes en idealinin olmasını hacısı hocası ister, ego de iterim fakat işler o derece bedava değil. Adanaspor 2 sene oynamayan ortak aktör (Jordan Ibe) aldı. Onu tığ alsak ne yazılırdı? O sebepten bu süreçte nakil gerçekleştirmek veya istediğin oyuncuyu kabul etmek iyice güç. Bugüne derece bozukluk 4 yılda 60 topçu geldi-gitti. Bir şeyi toy yapmış olduğunuz devir kem olanı tamamlıyorsunuz, para dolaşımı oluyor. Aradan muhtemelen ortak müddet geçince açık başlı ortak çatı oluşuyor. Yeni oluşumlarda bu çeşit gelgitler olabilir. Sezon böylecene nasıl sonuçlanacağını ego de bilmiyorum. Şunun sözünü verebilirim; ilk geldiğimiz günkü liberalizm ve coşkudan daha fazlasına sahibiz. 17 maçımız daha var. Bu süreçte neler yaşanılacak bilinemez. Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her obje amacında giderse 5. veya 6. olmayız fakat ilk 4'te arazi alırız” sanarak konuştu.

“Türkiye'de domestik aktör transferinde 75-80 oyuncudan oturmuş ortak havuz var”

Transfer edilebilecek baş döndürücü sayıda domestik oyuncunun olmadığına nazarıitibar çekici Fuat Çapa, “Başkanımız nakil işinin içerisinde. Çünkü parayı verici o. Benim tahsil edilen aktörleri strateji şansım olmadı. Pandemi şartlarında örtüsüz gözle aktör izleyemedim. Gözlemcilerin izlediği baş döndürücü aktör vardı. Bizim yapmış olduğumuz şey; Boluspor maçından sonradan kem bulunan mevkilerle ilişik tutanağı yönetime sunmuştuk. Yönetim gerekeni yaptı. Türkiye'den 2 aktör ile muhtemelen seviyeye mevrut görüşmeler, anlaştığımız oyuncular meyve haftalarda elleme oynaması kararı transferler gerçekleşmedi. O sebeple öbür alternatiflere yöneldik. Yabancı oyuncularla da görüştük fakat birtakım ecnebi oyuncular, ‘Türkiye'de 5 ecnebi ilk 11'de oynayabiliyor, 2 redif var, sizin kadronuzda baş döndürücü ecnebi var, onların sözleşmesi feshedilmeden başlamak istemiyoruz' dediler. Devre arası bulunduğu düşüncesince sistemimize ve bütçemize akla yatkın ne aktör mevcut bu bağlamda cereyan etmemiz gerekiyor. Sadece 1 yabancıya lisans çıkarttık. Yeni aktörleri tehyiç etmek düşüncesince kadroda açıklık oluşturmamız gerekiyor. Yerli aktör anmak da baş döndürücü zor. 75-80 oyuncudan oturmuş ortak aktör havuzu var. Bu oyuncular da 8-9 grup kabilinden paylaşılıyor. Böyle olunca da muhtemel transferler gerçekleşmiyor. Böyle ortak proses yaşıyoruz. Bir an geçmiş doğacak oyuncuların takıma katılıp, ulama sağlamasını istiyoruz. Benim düşüncesince en elleme aktör elimizdeki oyunculardır. Gelecek aktörleri da takıma katıldıktan sonradan değerlendireceğiz” biçiminde konuştu.

“Ülkemizde kazanırsanız iyi, kaybederseniz çirkin oynamış sayılırsınız”

Türkiye'de futbola göz açısının oynanan oyuna uyarınca değil, tahsil edilen neticeye endeksli olduğuna nazarıitibar çekici Çapa, “Türkiye'de izleyenleri doygunluk edecek futbolu ki oynuyor? Türkiye'de yurt şartlarına uyarınca ayak topu dingildemek zorundasınız. Türkiye'deki ayak topu bu. Sizin beğenmediğiniz futbolu diğeri beğenebilir. Bu izafi ortak kavramdır. Elimizdeki aktör grubu ile en iyisini istiyoruz. Son haftalarda Tomane'nin alternatifi mevcut mıydı? Son 3 maçta stoperimiz yoktu. Bunları mazeret yapmadım. Bu aktör grubundan en iyisini çıkartmaya çalıştık. Şu anda oynadığımız düzen kusursuz şekilde beni de doygunluk etmiyor. Oynamak dilediğiniz oyunu elinizdeki oyuncular ve rakibe uyarınca oynamanız gerekiyor. Türkiye'de düzen değil meyve önemli. Kazanırsanız elleme oynamış, kaybetmişseniz çirkin oynamış olursunuz. Biz Türkiye'de maçlara adet odaklı bakıyoruz. Oyun ikinci planda kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Kadroya ilk geçmiş Osman Çelik'in adını yazarım sonradan öbür 10 futbolcunun adını yazarım”

Osman Çelik'in gösterdiği başarım ve ateş ile tamamen ilk 11'de oynamayı adalet ettiğini dile getiren Çapa, “Ali Ülgen'in al kartı bizi de üzdü. Vukan Savicevic temaslı bulunduğu düşüncesince takımda arazi almadı. O sebepten ekibe alınmadı. Hasan Kılıç ile ilişik dava görmedim. Her gündüz Hasan Kılıç ile görüşüyorum. Diğer futbolcularla da görüşüyorum. Bir başağrısı yok. İlk geldiğimde ‘27 puanla devreye girelim' desem sevinirdiniz. Son 3 karşılaşmada baş döndürücü canımız acıdı. Tuzla, İstanbulspor maçları da canımızı acıttı. Devreye 3-4 benek daha ortak tomar girsek baş döndürücü değişik şeyler konuşurduk. Bu açığı bloke etmek düşüncesince daha ortak tomar çalışacağız. Geçen sene Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor'un durumundan çevre 3 grup 70'er benek aldı. Bu saat 2 karşılaşma daha ortak tomar oynanacak bulunmasına karşın bu puanların yakalanacağını düşünmüyorum. Çünkü güzeşte seneye nazaran baş döndürücü fırtınalı ortak klasman geçiyor. Osman Çelik dair ise Osman gelişigüzel devir 11'de olacak fakat devlet o andaki ihtiyaca uyarınca muhtemelen olacak. Sağ bek, kesici veya ölçülü sahada oynayacak fakat kesme şekilde ilk 11'de oynayacak. evvel Osman'ın adını ilk 11'e yazacağız peşi sıra öbür futbolcuların adları ekibe yazacağız” açıklamasında bulundu.

Transfer konusu

Yeni transferler ve gelebilecek oyuncular kendince da bilgelik verici Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Yunus Emre Çift, daha kendini ispatlamadı. Sadece oynuyor. Ben de gençlere talih hasretmek istemiyorum. Talha Ülven'in transferinde Ali Ülgen'in cezası can alıcı oldu. Alaaddin'in de sözleşmesi kiralık. Elimizde ortak katışıksız hoşgörüsüz alternatifi olsun sanarak aldık. Tolcay Ciğerci de Türk statüsünde oynuyor. Onu da takımımızda değerlendireceğiz. Amilton dair müstelzim izah yapıldı. Atabey Çiçek'i Başakşehir irsal etmek istemiyor. Daha geçmiş de burada oynadı, Samsun'a başlamak de istiyor. 8 Şubat'a derece nakil bitmeme ediyor, daha baş döndürücü obje değişir” dedi.

“Ahmet Çalık'ı meraklı şekilde oynatan ilk uygulayım adamım”

Yakın sürede geçirdiği gidiş geliş kazası ile 27 yaşlarında yaşamını kaybeden Konyaspor'un savunma oyuncusu Ahmet Çalık'ın meraklı olma öyküsünü de özetleyen Çapa, şunları söyledi:

“Ahmet Çalık'a Allah yağmur eylesin. Gençlerbirliği'nde uygulayım direktörken altyapıdan A Takım'a ilk defa çıkartan hocayım. 2 sene bu arada çalıştık. Hangi süreçten ne sürece geldiğini gitmek benim düşüncesince baş döndürücü sevindiriciydi. Evladım üzere üzüldüğüm ortak arkadaşımız oldu. Ahmet Çalık, ilk yıllarında aykırı kelep ameliyatı olmuştu. A2'de idmanlara başladı. Sözleşmesi sonlanmış oluyordu ve dümen de imzalamamak düşüncesince bastırıyordu. Devre arası kampında İlhan Cavcav'ı da kandırma yazar Ahmet Çalık ile toy söz imzalamıştık. Fenerbahçe maçında ilk defa onu oynattım ve meraklı kariyerine başladı. Bir geçmiş sene Türkiye'de aldatma davası olmuştu. Başkan maçtan geçmiş sordu; ego de stoperde gene Özgür'ü oynatmayı düşünüyordum.

Ahmet Çalık'ı maçtan geçmiş çağırıp, namına Fenerbahçe maçında ilk defa talih vereceğimi söyledim. Bunu babasına üstelik söylememesini söyledim. Stada giderken İlhan Cavcav, gene stoperde bazısı oynatacağımı sordu. Ahmet Çalık'ı oynatacağız dedim. Başkan Cavcav da bana güzeşte sene aldatma davası bulunduğunu ve ilk defa şekil giyen ortak aktör hemen sonra çirkin meyve alırsak durumun değişik anlaşılabileceğini söyledi. Ben de ‘Ahmet bugün elleme oynarsa etraflıca seneler yararlanırsınız' demiştim ve ilk maçında baş döndürücü elleme oynadı. Bu sezonun peşi sıra da Ahmet Çalık Türk futboluna etraflıca seneler işlev etti. Sahadaki kişiliği haricinde meydan haricinde da baş döndürücü beyefendi ortak insandı. Hepimiz baş döndürücü üzüldük.”

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler