USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor

Salgındaki hikâye artışları dolayısıyla acemi eğitim/öğretim zamanında hibrit eğitim modellerinin sansasyonel olması beklenirken, bu sistemlerde ise ehemmiyetli gelişmeler yaşanıyor. Tüm eğitim periyodunun bileşimli zeka ile izleme edileceği elastiki hibrit eğitim modeli bulunan

Eğitimde ikinci dönem hibrit eğitimle başlıyor
27-01-2022 10:29

Omicron varyantı ile yurt genelinde küsurat olaylarla beraberce dünkü önlemler alınmaya bitmeme ediyor. Pandeminin en aşırı etkilediği alanlardan birisi bulunan eğitim sektöründe de online altyapılar basamak grado önemini arttırıyor. Süreç içinde uyanıklık çekici eğitim modellerinden birisi ise ‘hibrit eğitim' oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) çeşidinden geliştirilen ve dar elastik hibrit eğitimi havi FlexiBAU altyapısı, hem eğitim-öğretim dalında bununla beraber öğrencilerin gerekseme duyacağı meslek içi topu topu hizmetlerde uygulamaya konuldu. Zamandan ve mekandan serbest eğitim imkanı sunan modelle öğrenciler, beniz yüze, online yada hibrit eğitimi yeğleme edebilecekler. Öğrencilerin alacağı eğitimi özlük tercihlerine gereğince belirlemesine olanak sunan modelle değme yanında öğrencinin eğitim sürecinde bıraktığı ‘dijital izler' bireşimli zeka kullanılarak çözümleme edilecek. Elde edilen verilerle öğrencilerin muvaffakiyet yada muvaffakiyetsizlik özelliğine gereğince ruh bilimsel ve bilimsel nitelikli müşavirlik hizmeti verilerek, insana hususi eğitim planlaması uygulanacak.

Alınan eğitimi mektepli belirleyecek
FlexiBAU eğitim modelinin altyapısını özetleyen BUZEB Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, darülfünun içinde halis muhlis sınıfları hibrit modele akıllıca yazılım ve donanımlarla geliştirdiklerini aktararak, “Bu modelle beraberce öğrencilerimizin derslere isterlerse beniz yüze, isterlerse de online bağlanmalarını ve bu süreçlerin tamamını istedikleri devir esasen izleyebilmelerini amaçladık. Eğitim-öğretimin haricinde darülfünun içindeki öteki halis muhlis hizmetler, üniversitedeki müşavirlik süreçleri ve tedris üyeleriyle yapılacak bulunan görüşmeler de hibrit şekilde yapılacak. Bununla beraberce darülfünun içindeki etkinliklere dışardan online şekilde yada beniz yüze iştirak sağlanabilecek” dedi.

Yapay zeka destekli data analizi yapılıyor
Modelle insana hususi eğitim planlaması yapıldığını tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, “Öğrencilerimizin eğitim sürecinde bıraktıkları sayısal izleri onların eğitim-öğretim ortamlarını zenginleştirmek ve azami yarar sağlanması düşüncesince kullanıyoruz. Veri sistemimiz içinde tercih ettiğimiz bireşimli zeka destekli analizlerde öğrencinin yeteneksiz bulunduğu belirleme edilirse ister ruh bilimsel müşavirlik gerekse de bilimsel nitelikli müşavirlik verilerek, bu muvaffakiyetsizlik yaşanmadan karışma etmeyi planlıyoruz” diyerek konuştu.

Öğrencilerin sektörel deneyimleri transkripte işlenecek
FlexiBAU ile öğrenmeyi deneyimleme fırsatının sunulduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Akgün, “Okulda tahsil edilen eğitimin yanı esna öğrencilerimizin hem sektörden aldıkları deneyimleri bununla beraber plan bazlı ayrımlı kasıntı ve kuruluşlardan edindikleri deneyimleri tanımayı önemsiyoruz. Üniversite şekilde öğrencilerimizin meslek haricinde da edindikleri deneyimleri, sertifikalarını ve tanınırlığı bulunan kurumlardaki eğitimleri de transkriptlerinde tanıyoruz” dedi.

Firmalar okulda hibrit öğüt açabilecek
Öğrencilerin okulda edindikleri detayları kol içinde mentorlerle şekillendireceklerini tabir fail Akgün, “Bu mentorlük sürecinde CO-OP birimimizle hem kuruluşların darülfünun içinde hibrit öğüt açmaları bununla beraber öğrencilerimizin hibrit yanında biçimde yetişim yapmaları sağlanacak. Böylece öğrenciler sektörle beraberce öğrenmeyi deneyimleyecekler. Bu deneyimle beraberce mektepli darülfünun hayatında edinmiş bulunduğu kuramsal bilgiyi sektörde de uygulamış olacak” halinde konuştu.

“Öğrenme-öğretme süreçlerinde sayısal tahavvül yaşanıyor”
Yükseköğretimin sayısal dönüşümün haricinde tutulamayacağını tamlayan Akgün, “Yurt dışındaki üniversitelerin akademisyen ilanlarına baktığımızda açıktan eğitim deneyimi bulunan tedris üyelerinin yeğleme edildiğini görüyoruz. Bunu adım adım vatanımızda de göreceğimizi düşünüyorum. Pandemiyle beraberce şişman yanında sayısal tahavvül yaşadık. Sadece öğrenme-öğretme süreçlerinde değil, değme bölgede şişman yanında tahavvül yaşadık. Gelecekte yükseköğretimde bu dönüşümü göreceğiz ”dedi.

“Yeni çağa FlexiBAU ile başlıyoruz”
Üniversitenin kuruluşundan itibaren eğitim teknolojilerinin çalışan yanında biçimde kullanılması namına nice düzentileme yapıldığını tabir fail BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde online öğrenime sabık geçmiş darülfünun olduk. Bu süreçte hem online eğitim süreci kalitesi düşüncesince yatırımlar yaptık bununla beraber hibrit eğitim modeli nitelik standartlarını geliştirdik. Bu gelişimleri topu topu faziletkâr eğitim kurumları ile paylaşarak önderlik yaptık. 2021 yılı topu topu eğitim-öğretim süreçlerimizi hibrit eğitim modelimiz üstünden yürüttük. Bununla beraberce topu topu toplumsal etkinliklerimizi de bu çerçevede planladığımızı göstermek isterim. Fakültelerimizin planlamalarına gereğince öğrencilerimiz bazısı derslerini pandemi kuralları çerçevesinde seyreltilmiş biçimde planlanan hibrit sınıflarda beniz yüze alırken, bazısı öğrencilerimiz ise derslerine online iştirak gerçekleştirdiler. Şimdi ise dünkü yanında manken ile dünkü çağa başlıyoruz. FlexiBAU modelimiz ile amaçladığımız anlaşılan noktalar var. Öğrencilerimizin refahını yükseltmek düşüncesince öğrenme analitiklerinden faydalanarak hoppadak bilimsel nitelikli değil, onların psikososyal gelişimlerine de yardım sağlamayı, dar elastik hibrit öğrenme deneyimi ile öğrencilerimizin bilgi, maharet ve yetkinliklerini besleyerek henüz da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca enerjik öğrenmeyi hyflex dershane tasarımları ile destekleyerek öğrenme toplulukları ile plan kesiksiz analizör üretmeyi ve şirketlerle kuma maharet kesiksiz sanayi-üniversite teşrikimesai çerçevesinde 360 adım eğitimler tasarlamayı amaçlıyoruz. Bununla beraberce 'Nomad Kampüs' anlayışımız kapsamında ayrımlı ülkelerden öğrenciler esas yanında maslahat hali üstünden bire yanında probleme analizör istihsal etmek ve iş donanmasına alakalı çevrimiçi icraat gerçekleştirmek kabil tercih ettiğimiz açıktan eğitim sistemlerimiz aracılığıyla yanında araya geliyorlar. Bu süreçleri de öğrencilerimizin formel eğitim kazanımları ortada tanımayı planlıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler