USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'

Covid-19 tedbirleri kapsamında maskeden ırak kalamayan öğrenciler düşüncesince bu yıl yarıyıl tatilinde önceliğin dolgunca oksijen alabildikleri ortamlar bulunduğunu kail Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, “Çocuklar meslek süreci süresince maskelerle devir etmek durumunda kaldılar

Bu yarıyıl tatilinde öncelik: 'Bol oksijen'
21-01-2022 09:21

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine uyarınca müşterek numara çevrim 21 Ocak 2022 Cuma haset sona erecek. 15 günce sömestri tatili düşüncesince hem öğrencilere aynı zamanda velilere önerilerde mevcut Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi - İlkokul PDR Koordinatörü Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki, küçüklere bu yarıyıl tatilinde gayrı zamanlardan değişik şekilde en önce “bol oksijen” önerisinde bulundu. Zeynep Burcu Eriki bu manada öğrencilerin maskelerden az buçuk uzak, açıkça bölgelerde bereketli fazlaca oksijen alabildikleri ortamlarda saat geçirmesini kaynak etti.

“Karne düşüncesince en dobra ödül, yunak müşterek kucaklaşma”

İlk çevrim düşüncesince evlatların ibret halini yayınlayan karneler ilgilendiren de mütekellim Uzman Psikolog Eriki, “Karne elbette ki evlatların başarılarını değerlendirecek müşterek evrak, muvaffakiyet da filhakika bebek düşüncesince müşterek ödül. Belki müşterek iki güdeleme cümlesi, öğrencinin proses süresince yaptıklarını övmek, onunla alım çalım duyduğunu söyleyerek yunak müşterek kucaklaşma karne düşüncesince ehliyetli müşterek rütbe olacaktır. Eğer karnede düşüt hamiş varsa de çocuğun çevrim süresince ne denli güç harcadığına ve kişi içre ne denli hisse senedi gösterdiğine odaklanmakta yarar var” dedi.

Yaş zamanına makul görüntülük kullanılmalı

Tatil süresince evlatların başta görüntülük kullanması dair uyarılarda mevcut Eriki, “Çocuklar genel manada tatillerde sınırları az buçuk esnetme taraftarı oluyorlar ve veliler de devir hin buna punt tanıyorlar. Elbette sınırlar az buçuk esneyebilir lakin behemehâl görüntülük kullanması dair gözyaşı zamanına makul görüntülük kullanmalarını öneriyoruz. Onun haricinde kemirmek ve hab kabil düzenlerde de gine uyanıklık etmeliler. Yani baş döndürücü dip müşterek esneme olmamalı” biçiminde konuştu.

Tatil el becerilerini yetiştirmek düşüncesince müşterek fırsat

Küçük gözyaşı gruplarında aldatmaca oynamanın baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatarak el becerilerinin de gelişimine ulama gelmek yerine tatilin değerlendirilebileceğini aktaran Eriki, “Öğrenme çabucak okulla hudutlu değildir. Özellikle önemsiz gözyaşı grubu düşüncesince oyun, çocuğun organik öğrenme ortamıdır. Dolayısıyla bereketli fazlaca aldatmaca oynamalılar ve aldatmaca rollendirirken de edilgen oyuncaklar yeğleme etmelerini öneriyoruz. Mesela, veliler evlatlarından önemsiz kara kara tahta bloklar veya gönül çubuklarıyla derinlemesine ve sert müşterek cihannüma yapmalarını isteyebilirler. Onların kabiliyetlerini destekleyecek oyunlarla devir geçirebilirler. Becerilerini yetiştirmek de baş döndürücü önemli. mesela anne babalar tatilde küçüklere pabuç bağcığı bağlamayı veya müşterek çapraz dikmeyi öğretebilirler. Bunlar punt şekilde değerlendirilebilir” niteleyerek konuştu.

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler yazı ve izlence doğrultusunda ilerlemeli

Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler düşüncesince de tavsiyelerde mevcut Eriki, yazı ve programın aksamaması icap ettiğinin altını çizerek, “Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler tatili behemehâl müşterek punt şekilde görmeli. Kendilerine de devir ayırmalılar lakin müşterek plan-program çerçevesinde ilerlemeliler. Diğer öğrencilerimiz de önemsiz tekrarlar yaparak öğrenme kayıplarını engelleyebilirler” dedi.

“Pandemi sonrası kollar okula özlemle döndü”

Son şekilde da pandemi sonrası evlatların okula dönmesi ile ilgilendiren değerlendirmede mevcut Eriki, “Çocuklar okulu özleyerek döndüler. Özellikle arkadaşlarını, öğretmenlerini ve öğrenme ortamlarını özlediler. Tabii ki zorlandıkları noktalar oldu. Küçük gözyaşı grubu ailelerinden ayrılmakta ağırlık yaşadı elbette. Onun haricinde kalça ve sınırlar dair az buçuk ağırlık yaşadığımız ahval oldu. Pandemi, maske-mesafe kabil kavait gine önemsiz gözyaşı grubundakilerin öğrenmeleri açısından devir düzlük süreçler oldu” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Şeyda Ceylan Görgenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler