USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlemiş olduğu devir içi konferansa eklenen Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, sorularını yanıtladığı öğrencilere kariyerleri aç?

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu
19-12-2021 11:47

Teams yazılımı üstünden meydana gelen “Bir Kariyer Olarak Diplomasi” isminde konferansta Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilerin sorularını yanıtladı. Büyükelçi Ulusoy, müşterek manzume namına diplomasiyi ele alarak, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Bu meslekte 30 yılımı tamamladım. Her aceleten müşterek şeyler öğrendiğiniz lakin özveri talip müşterek meslek. Akademik çalışmalarınızı uğur boncuğu devir bırakmayın; mesleğinizde sizlere değişik perspektifler katacaktır. Okuduğunuz kitaplardaki değme satır gelecekte size aşırı yarar sağlayacaktır. Öğrendiğiniz değme bilgelik gelecekte size yarar getirecektir. Diplomasi müspet perspektiften bakılınca devletlerin birbirlerini idrak eylemek düşüncesince kullandıkları müşterek yoldur. İşin özünde diplomasinin gayesi devletler arası ilişkileri düzenlemektir.”

“Öğrenciler şimdiden kariyer hedeflerini belirlemeli ve akilane değişmeyen vermelidirler”

Bir diplomatta olması müstelzim özelliklere yer veren Ulusoy, “En önemlisi devlete, vatana, millete bağlılıktır. Sonrasında kararlılık, sabır, değme kabil koşulda geçinme kabiliyeti, elleme birikimdir. Hiçbir manzume emeksiz değildir. Öğrenmeden, repertuvar sahibi yapılmaksızın sefirikebir olabilmekte zorlanırsınız. Bu meslekte dünyanın değme durumunda çalışıyor ve ayrışık zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Bu sebeple siz öğrenciler şimdiden kariyer hedeflerinizi belirleyip akilane değişmeyen vermelisiniz. Kendinizden sakıncasız yapılmaksızın bu mesleğe girmeniz akilane olmaz” dedi.

“Ekonomi, kültür, içtimai ilgiler değme devir düşüncesince diplomaside fazlalık puanlar getirir”

Söyleşide devletler arası ilişkilere de yer veren Ulusoy, laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Günümüzde demokratik toplumlarda halkların belirleyiciliği, şahısların gönlünü tashih eylemek ve halklar arası
ilişkileri güçlendirmek, devletler arası aut politikaları da belirliyor. Demokratik devletlerde bu böyledir. Ekonomi, kültür, içtimai ilgiler değme devir düşüncesince diplomaside fazlalık puanlar getirir; dü abuhava insanlarının birbirlerini tanımasını sağlar. İşin bilimsel niteliği bulunan boyutundan bakılınca ‘sosyal inşacılık' ve ya ‘sosyal yapılandırmacılık' bugün aut siyaset ve arsıulusal ilişkilerde onama edilen, öne çıkan müşterek ekoldür. O ülkenin sizi elbette gördüğünü, algıladığını ve tanımladığını siz anlayabilirseniz ona layıkıyla henüz makul politikalar belirleyebilirsiniz. Bu da o ülkenin gerçekte aut dünyaya bakışını belirleyen kimliğinin çözümleme edilmesini gerektirir. Ben bunu değme devir korumak için çaba sarfeden müşterek diplomatım. İnsanlarımızı müşterek ülkeye yolladığımızda o ülkenin Türkiye'ye basar açısını anlamamız ilk önce ehemmiyet kazanıyor. Her abuhava etiket olgusu bağlamında oluşturduğu algılarla bambaşka devletleri tanımlıyor. Onu çözmeden her insana ayrımsız politikayı infaz yapmak çetince olabilir. Biz diplomatlar namına gittiğimiz devletlerde ilk önce o ülkenin öz ülkenize bakışını ve dünyaya bakışını çözümleme eylemek zorundayız. Onu yapmış olduğunuz devir elhak ilişkileri henüz elleme ayarlamak cins olabiliyor. Bugün okuduklarınız gelecekte yapacağınız meslekte size kesinlikle yarar sağlayacaktır.”

"Ortak geleceğimizi belirleyecek bulunan politikaların baş başa katılması gerekiyor"

Yeni evren düzeni ve geleceği belirleyecek bulunan politikaların önemine de yer veren Ulusoy, “Bu pandemi çağında şahısların günah sahibi namına akıntı ederek eş geleceğimizi belirleyecek politikaları baş başa alması gerekiyor. Devletlerin bencilcesine davranıp biricik başlarına kararlar almış bulunduğu müşterek ortamda maatteessüf sınırları aşan insanca krizler ortaya çıkıyor ve mesail katlanarak büyüyor. Nedir sınırı aşan insanca krizler? Salgınlar, ekolojik bozulmalar, ağır aksak hicret ve sığınmacı akınları. Bir ülkede binalar bozulduğu, demokratik yönetişim ve insanca değerler kaybolduğunda, fakr insanca buhran durumuna vardığında insanoğlu bambaşka devletlere hicret ediyorlar, sığınmacı oluyorlar. Bütün bunlar global bazda sınırların ne denli korunamaz bulunduğunu gösteriyor” dedi.

Bugünün gençlerinin geleceği görülmekte zorlandıklarını tamlayan Büyükelçi Ulusoy. laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Bizler o açıdan ihtimal şanslıydık, elleme müşterek geleceğe akilane gittiğimizi değme daim düşünüyorduk. Şimdi dünyada müşterek yanda pandemi, müşterek yanda ekolojik bozulmalar ile karşılaşılıyor. Dünyanın sonu mu geliyor tartışmaları da yapılıyor. Bence bu denli kötümser olmaya ister yok. Sorumluluk sahibi yönetimlerin oluşumunda devletlerde ve arsıulusal ortamda da buna erbap müşterek teşrikimesai ortamının oluşunda siz gençlerin oranı olacak. Sizler geleceğin yöneticileri olacaksınız. Sizlerin kararlılıkla geleceği fikren bizden ihtimal henüz da günah bilinciyle akıntı etmeniz gerekecek. Gençler namına size böylesine şişman müşterek yük hasretmek istemiyorum hemen bizle karşılaştırıldığında hakeza müşterek başağrısı bulunduğu ortada. Yılmayacaksınız. En emeksiz nesne yılmak. Küresel açıdan bence doğacak çetince lakin ‘geleceği toparlayabiliriz' niteleyerek düşünen gençlere ihtiyacımız var. Onlar da sizlersiniz. Ben hala ekoloji ve müstevli ilkin olgunlaşmak kıl oranı öbür konuların da aşılabileceğini düşünüyorum. Yeter ki insanlar, toplumlar, mevki müşterek araya gelip eş bellek geliştirebilsinler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler