USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: 'Salgın nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan okulumuz bulunmamakta'

Bir kol izlence düşüncesince Gaziantep'te mevcut Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, beniz yüze tahsile bire bir kararlılıkla bitmeme edileceğini açıkladı. Bakan Özer, “Bugün itibarıyla Covid salgını nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan tek okulumuz bulunmamaktadır” dedi. Ö

Bakan Özer: 'Salgın nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan okulumuz bulunmamakta'
15-02-2022 13:54

Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ortak saf görüşme ve izlence düşüncesince bulunmuş yer aldığı Gaziantep'te il ziyareti esnasında eğitimle ilgilendiren ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze öğrenime bire ortak kararlılıkla bitmeme edileceğini açıklanan Bakan Özer, Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye'de tüm sınıfları kapalı tek okulun bulunmadığını söyledi. Öğretmenlik sistem kanunu ile 60 salname özlemin nihayetini erdiğini de açıklanan Bakan Özer, vakayiname rahatsızlığı olanlar ile hususi eğitimlilerin bitmeme zorunluluğundan affedilmiş olacağını söyledi.

“Salgın nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan okulumuz bulunmamakta”

Bakan Özer, Gaziantep Valiliği ziyareti esnasında meydana getirdiği açıklamada, “7 Şubat'ta başlamış olduğumuz ikinci devirde gine beniz yüze öğrenime bire ortak kararlılıkla bitmeme ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın ve Sağlık Bilim Kurulu'nun önerildiği kriterleri namına getirerek bu devri de beniz yüze terbiye adına nihayetlendireceğiz. Bugün nedeni ile Covid-19 salgını nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan tek okulumuz bulunmamaktadır. Okullarımız herhangi ortak ayrışık tedbiri alarak bu süreçten de değerli ortak halde çıkacaktır” dedi.

“Kronik rahatsızlığı olanlar ile hususi eğitimliler bitmeme zorunluluğundan affedilmiş olacak”

Son devirde başta vakayiname rahatsızlığı olanlar ile hususi eğitimliler dair ağır huzursuzluklar geldiğini de tamlayan Bakan Özer, “Kronik rahatsızlığı olan ve herhangi ortak kademede hususi öğrenime gereksinim duyan öğrencilerimizin müstevli nedeniyle okullara erişimi ile ilgilendiren sıkıntıları yer aldığı anlamında huzursuzluklar geldi. Dolayısıyla vakayiname rahatsızlığı olan ve bunu keyif vesikası ile belgelendiren öğrencilerimizi ve herhangi ortak kademede hususi öğrenime gereksinim duyan öğrencilerimizi bu devre bitmeme zorunluluğundan affedilmiş tutacağız. Devam mecburiyetleri olmayacak” ifadelerini kullandı.

“60 salname korkunç sona erdi”

Öğretmenlik sistem kanununun yürürlüğe girmesi ile ilgilendiren de değerlendirmelerde mevcut ve 60 salname özlemin sona erdiğini tabir eden Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından evvel aşırı zamanı ortak gündü. 60 salname korkunç olan muallimlik sistem kanunu 7354 mahdut kanunla önceki kez yasalaşmış ve yürürlüğe girmiş oldu. Desteklerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza en teklifsizce şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlik sistem kanunu uygulanması ile ilgilendiren yönetmeliği de hazırladık ve tüm terbiye paydaşlarımızın görüşüne açtık. 15 Mart evveliyatına denli tüm STK'lardan, öğretmenlerden, eğitimcilerden mevrut görüşlere uyarınca muallimlik sistem kanunu yönetmeliğine akıbet yöntemini vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız. Bu kararın tüm terbiye camiamıza mebzul olmasını diliyorum” ifadelerine toprak verdi.

“Tüm arkadaşlarımızla terbiye düşüncesince sahadayız”

Bakanlık adına tüm ekipleriyle eğitimin şimdi elleme bölgelere gelmesi düşüncesince sahada olduklarını açıklanan Bakan Mahmut Özer, “Tüm arkadaşlarımızla sahadayız. Geçen hafta İstanbul hemen sonra Konya sonradan Ordu iline gittik. Sahada sorunları değerlendirmek o sorunları halletmek ve terbiye standardını yükseltmek düşüncesince tüm kadro arkadaşlarımızla kesintisiz demeden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Bugün de Gaziantep'teyiz” halinde konuştu.

“Gaziantep'e elleme müjdelerimiz olacak”

Gaziantep'teki terbiye emekleri ile ilgilendiren de izah özne ve birtakımı müjdeleri bulunduğunu kail Bakan Özer, “Gaziantep'teki eğitimin seviyesini aşırı şimdi yukarılara çıkartmak düşüncesince ortak güruh yapacağız. Son zamanlarda Gaziantep'ten aşırı elleme istihbarat alıyoruz. Eğitimin tüm kademeleri ile ilgilendiren burada bütünlük ve el birliği var. Bu süreci örümcek Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza aşırı teşekkürname ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz mekân gerçekleştirme edilmesinden okulların tüm gereksinimlerin giderilmesine denli herhangi ortak devir bizlere dayanak oluyorlar. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e aşırı teşekkürname ediyorum. Sorunların çözümü dair sonsuz istişarelerde bulunduk. Bu görüşmede Gaziantep'in eğitimde geldiği konumu, yapılması gerekenleri görüşeceğiz. Toplantı hemen sonra Gaziantep düşüncesince müjdelerimiz olacak” niteleyerek konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Lider Olgun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler