USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: “1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022'nin sonuna denli 1 milyon genci mesleksel eğitim merkezleriyle buluşturacaklarını belirterek, “Mesleki eğitim merkezlerine yük yaptıran hepsi gençlerimize ayda bin 275 TL büyüklük yerine dayanak noktası veriyoruz. İş kazalarına ve meslek rah

Bakan Özer: “1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız”
26-06-2022 21:03

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Mesleki Eğitimi Tercih Eden Öğrencileri Destekleme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde meydana gelen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Burada mütekellim Bakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürname ederek, “Bursa'da süregelen mesleksel eğitimi heveslendirme etmeyle ilgilendiren öğrencilere burs programının yanan meşalesi Gaziantep'e sıçradı. Biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız 5 bin pare öğrencimizi 2022-2023 eğitim tedris senesinde mesleksel eğitimi yeğleme etmiş bulunduğu devir ayda 300 TL burs ödeme taahhüdünde bulundu. Birlikte tören düzeni imzaladık. Sonra Gaziantep'e gittik. Gaziantep'te açılışlarımız, ortaklık protokollerimiz vardı. Bir tanesi de Şahinbey Belediyesi'nin sınırlama olmadan ilçede mesleksel eğitim merkezini yeğleme fail hepsi gençlerimize 1 Temmuz tarihinden itibaren 12 ay sebebiyle ayda 500 TL burs programını başlatmış olduk. Sonra Konya'mıza ileti gönderdik. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız esen olsun bugün bizi iyice Konya'dan meslek eğitimiyle ilgilendiren beniz iyice dönmemiz düşüncesince aşırı ehemmiyetli biricik tedbir yaptı. Ben çıkarlarını kutluyorum. Çalışma dostlarını kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız iyice biricik anahtar insanı. İnsanlara fariza etmekten, onların hayatlarına güzellikler katmaktan şişman bereket almaktadır ki her insana kader olamaz bu. Şimdi de mesleksel öğrenime gönlünden 3 bin öğrenciye 12 ay süreyle ayda 300 TL'lik burs verecek. Tabii kılıç burada biricik değişke yapacağız ve bu sayıyı 5 bin öğrenciye çıkaracağız” dedi.

“159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı 530 bine çıktı”

Mesleki eğitim merkezlerini hepsi Türkiye'de güçlendirmeye çalıştıklarını kail Bakan Özer, “Mesleki eğitim merkezleri bildiğiniz bu şeklinde haftada 1 gündüz okula 4 gündüz işletmeye revan katıksız mesleksel eğitimin Türkiye'deki karşılığı. 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürürlüğe giren 3300 mahdut Mesleki Eğitim Kanunundaki ehemmiyetli değişiklikten sonradan 159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı bu ülkede 530 bine çıktı. Bugün sebebiyle 530 bin çırak-kalfadan bahsediyoruz. Kat skor uygulamasından önceki Türkiye'deki mesleksel eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısı 249 bin 774'müş. Bugünkü gelinen nokta, katsayı uygulamasının hasarlarını bundan sonradan otama eden, acemi açılımlarla aşırı şimdi çelimli şeyler söyleyen, geleceğe umutla icra vekili biricik meslek eğitimi inşası. Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuyla paylaşmış bulunduğu kabil 2022'nin sonuna derece 1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Mesleki eğitim merkezlerine pırtı yaptıran hepsi gençlerimize ayda bin 275 TL bereket şekilde dayanak noktası veriyoruz. İş kazalarına ve meslek rahatsızlıklarına dirlik da sigorta alıyoruz. 3. senenin böylecene da kalfa olanlar yüzdelik 30 alıyordu, onu da yüzdelik 50'ye çıkardık. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de 2 bin 125 TL sevap alıyor. İşte bu burslarla o okuyan gençlerimiz bin 275 pozitif 300, 2 bin 125 pozitif 300 TL ile yollarına bitmeme edecek. Bunun ülkemizin ilkin ıvır zıvır ve ılımlı ölçekli dal düşüncesince aşırı altın olduğuna inanıyorum. Konya'mız da iyice ıvır zıvır ve ılımlı ölçekli işletmelerin en münteşir bulunan illerimizden biricik tanesi. Onun düşüncesince bu plan aşırı kıymetli. Tarım dalında mesleksel eğitim merkezleri aşırı tanınmıyor. Genelde daim meslek liseleri üstüne programlar yapılıyor. Tarımda mesleksel eğitim merkezlerini de bu vesileyle başlatmış olalım. Bu burs programından da ağırlıklı şekilde tarımda mesleksel eğitim merkezlerinde arazi alacakları yararlandıralım. Dolayısıyla dü güzelliği biricik noktada birleştirmiş olalım. Ben bu protokolün hayırlara punt olmasını diliyorum. Faydalanıcılarına başarılar diliyorum. İnşallah el birliğiyle valiliklerimiz, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımızla baş başa bundan sonradan meslek eğitiminde acemi biricik hikaye, acemi biricik kalkınma hamlesini hepsi Türkiye'de bugün Konya'da bulunduğumuz düşüncesince Konya'dan başlatarak, dobra biricik giriş yapacağız. Katkıda mevcut hepsi düzentileme arkadaşlarıma aşırı teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in göreve geldiği günden itibaren mesleksel eğitim noktasında aşırı ağırbaşlı icraat yürüttüğüne aksan yaptı. Yerel yönetimler şekilde mesleksel eğitim dair arkalamak düşüncesince efor sarfiyat ettiklerini kaydeden Başkan Uğur İbrahim Altay, “İnşallah bugün bu imza töreniyle baş başa mesleksel eğitimi yeğleme fail 3 bin öğrencimize 12 ay süresince 300 TL'lik burs desteği elde etmiş olacağız. Amacımız Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş bulunduğu şekilde; üreten, ihraç fail ve bu vesileyle gelişen biricik iklim ortaya çıkarmak. Bunun düşüncesince Konya Büyükşehir Belediyesi şekilde elimizden mevrut gelişigüzel şeyi hazırlamaya bundan sonradan da hız edeceğiz. Bakanımıza hem Konya'ya teşriflerinden hem de ilkin mesleksel öğrenime gösterdiği destekten ötürü teşekkürname ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Hem mesleksel eğitimin tekamülü hem eğimin biricik gereksinimlerle bu arada belediyelerimizle bu arada bire biricik noktada buluşarak desteklenmesi aşırı önemli. Konyalılar hesabına Milli Eğitim Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürname ediyorum. İnsanın çevreyle alakalı olması, evlatların okurken bire biricik sürede ilkin mesleksel eğitimle bu arada aşırı şimdi işle, aşırı şimdi öğretiyle, aşırı şimdi çevreyle alakalı olması hem mesleksel kapasitenin geliştirilmesi hem doğurgan olması hem de kişinin ve topluluğun tekamül etmesi açısında aşırı önemli. Bakanlığımızın açtığı bu yatak eğitime, marifete aşırı şişman ulama sunacak” niteleyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra Konya'da mesleksel eğitimi yeğleme eden, yamaklık eğitimi meydan 5 bin öğrenciye maaş 300 TL burs olanağı sunacak protokolün imzaları atıldı.

Enver Furkan Çelebioğlu - Arda Akın Akkoca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler