USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Bursa'da, nice firmaya bilimsel niteliği olan dayanak verecek.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bursa’da Sanayii ve Ar-Ge iş birliği
18-12-2021 12:14

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Bursa'da düzenlemiş bulunduğu lansmanla dal iş birliklerine hazırlanıyor. Birçok kuruluşa bilimsel niteliği bulunan dayanak anlamında; pedagoji bilimi kampları, çalıştaylar, sertifikalar denli baş döndürücü sayıda olanak sağlayacak bulunan iş birliğinin evvel adımı bir otelde planlı törenle atıldı. Moderatörlüğünü KALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emin Direkçi'nin meydana getirdiği lansman, Uludağ İhraçatçılar Birliği Başkanı Baran Çelik, BAU TTO Ofisi Direktörü Nil Girgin ve Haber Program çekimci ve sunucusu Cem Seymen'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılacak teşrikimesai kapsamında şirketlerle; lisansüstü programlar, kurumsal eğitimler, şehadetname programları, paneller, workshoplar, COOP işbirlikleri, çalıştaylar, eş eğitimler, TTO İşbirlikleri, AR-GE çalışmaları, BAUSEM eğitimleri, araştırı merkezleri, CIFAL destekleri, markalı dersler, bilakis mentorluk, BAUGO, hafta sonu pedagoji bilimi kampları, repertuvar nakil programı, yurtdışı yetkilendirilmiş desteği denli olanaklar sunulacak.

“Üniversite işleyim iş birliğini baştan tanımlıyoruz”

Toplantının açım konuşmasını, BAU İş Geliştirme ve Bursa Kampüs Direktörü Yasemin Şahin yaptı. Sektörün herhangi bir açıdan hile alabileceği bir tarz denli çalışacağını tamlayan Şahin, “Üniversite, dal iş birliğini baştan tasarladık. Bugün panelimizde evren nereye akıllıcasına değişiyor? sorusuna birbirinden altın konuklarımızı kulaktan karşılık arayacağız. Üniversitemizin de bu mevzularla ait inkişaf ve değiş süreçlerinizde yanınızda olduğunu, yardıma gerekseme duyduğunuz herhangi bir alanda, herhangi bir muhtelif mevzuda iş donanmasına anık olduğumuzu başta ifşa etmek isterim. İletişim büsbütün butik görev ve teşrikimesai içeren emek vermek modelimizle yanınızdayız. Üniversite, işleyim teşrikimesai terimini baştan tarif etmek ve içini mütebeddil dünyaya uyarlanmış olacak biçimde bu doğrultuda belirlenen hisse senedi adımlarıyla ve iş birlikleriyle tüplemek bu salondaki her insanın elinde. Birlikte geliştireceğimiz iş birlikleriyle parmakla gösterilen, bedel oluşturan, esin sağlayan ve kip bulunan çalışmalara imza atacağımıza içten inanıyorum” dedi.

“Dönüşüm daima bitmeme ediyor”

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de, “Özellikle pandemi süreciyle bu arada yaşamımız, emek vermek şeklimiz, iş ika şeklimiz gerçekte bakarsanız değişmeye dönüşmeye başladı. Bu tahavvül daima bitmeme ediyor. Bu arada sayısal dönüşümü konuşuyorduk tığ hatırlarsanız pandemi öncesinde de bunun içerisindeydik uran 4.0, maşer 5.0 ile beraber. Paris Anlaşmasını imzalamamız ve canlı bir duruma gelmesiyle bu arada de ‘Yeşil dönüşüm' sürecindeyiz. Kısacası bu süreçte ekonomik, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını da dikkate meydan ‘Yeşil dönüşüm' ile işimizi yapmamız gerekiyor. Dönüşmemiz, değişmemiz gerekiyor. Üniversiteler, tüketicilere insanoğlu yetiştirdiğinin bilincinde olmayan, kalık müfredatlarıyla yaşamda kalmaları beklenir değil. Çünkü bundan sonra diplomanın baş döndürücü ehemmiyetli olmadığı; yetkinliklerin, yeterliliklerin ehemmiyetli bulunduğu bir devre giriyoruz. Sadece icazetname ile mevcut olgunlaşmak ve bir düzenek olgunlaşmak kıl payı dört yılını tek bilinçlilik yapmadan nâkil bir gence gerçekte tığ köksüz söylemiş oluyoruz. Bu açıdan eğitimciler namına bizim yapmamız müstelzim tahsile istihale geçirterek bambaşka bir bir duruma çevirmek gerekiyor. Bu noktada Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları 54'üncü yılında, Türkiye'deki 300 okulu, Amerika'daki, İngiltere'deki, Almanya'daki üniversiteleri ile bu arada gerçekte bu süreci baş döndürücü öncesinden bilen; eğitimi başkalaştıran, dönüştüren, mürşit bulunan bir kurum” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelerin rolleri hemen bilgi, hile aktarmaktan ibaret değil”

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, kendisinin de pedagoji bilimi sektöründen geldiğini tabir ederek, Bahçeşehir Üniversitesi'nin gerçekleştirmek istediklerini anlattı. Yücel, “Bahçeşehir kolejinin İstanbul dışına açıldığı evvel toprak Bursadır. Bursa bizi seviyor bizde Bursa'yı seviyoruz. Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi'de Bursa genelinde 800 küsür mektepli okuyor. Daha fazlasını da yetkilendirilmiş ettik. Dolayısıyla bundan sonra nısıf değil, bizde Bursalıyız. Evet evren bir yere akıllıcasına gidiyor, değişiyor ve değişimini tığ görüyoruz. Bilimden sanata derece herhangi bir bölgede bizim dünyaya ahenk sağlamamız gerekiyor. Uyum sağlayamıyorsak filhakika geride kalırız. Bursa'daki üretime baktığınız zaman, Türkiye'nin ihracatının baş döndürücü ehemmiyetli bir bölümü Bursa'da yapılmakta ve tığ darülfünun namına bu aşamada Bursa'dan ırak kalamayız. Buradaki değiş ve dönüşümün öncüsü olgunlaşmak istiyoruz.” dedi.

“Üniversitelerin uran ile iç içe olması lazım”

Üniversitelerin sektörlerle ne derece iç içe olursa üretime faydasının da güzel yönde olacağının altını çizen Yücel, “Üniversitenin rolleri hemen öğrencisine bilgi, hile belletmek aktarmaktan ibaret değildir. Aynı sürede endüstride camianın meseleleriyle de ilgilenmektir. Onun düşüncesince dünyanın mütekâmil vatanlarında başta Amerika'da, müfredatlar sektörle yapılır. Yoksa ego Endüstri Mühendisi de yetiştiriyorum, cazibe elektronik mühendisi de yetiştiriyorum. Endüstri bambaşka bir yere gitmiş bizim öğrencimiz ayrımlı şeyler öğrenmiş, bambaşka şeyler görmüş. Bu olmaz. Türkiye'nin 200'e yaklaşan üniversitesi mevcut bu üniversitelerin uran ile sizlerle elan bir tomar iç içe olması lazım. Adeta siz kıymetli üyelerimizin endüstriye Terzilik yapması lazım. Sizin endüstrinizde çalıştığımız bir meydan var. Üniversiteler örneğin, mühendislik fakültesinde sizin isteğinize gereğince iş gücü yetiştirmesi lazım. Biz de CO-OP niteleyerek bir düzenek yaptık. Sonrasında eğitimlerden birisi bulunan Mercedes ismi altında bir ibret başlattık. Dersi verenler, Mercedes'in yukarı dozaj ve itidalli seviyeli temsilcileri, müdürü, ustası vs. Yani darülfünun bambaşka yerde dal bambaşka yerde olursa ve Türkiye bu sistemi kişi içre kuramazsa yükseköğretimine eyvah olur. Türkiye'nin bir an ilkin bunu kurması lazım. Bizimse darülfünun namına size dayanak olmamız lazım. Biz birtakım iri uran şehirlerinde bu programları yapıyoruz. O bölgenin ister tecim odalarıyla ister işleyim odalarıyla, dernekleriyle” halinde konuştu.

Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne örgen namına seçilen BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç da kürsüde bir selamlama hitabı yaparak, bu çeşit bilinç ortaklıklarının kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, izlence planlı panelle sona erdi.

Samet Doğru
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler