USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

AÖL sınav giriş monitörü 2022 online TC ile giriş elbette yapılır?

Lise eğitimine haricen bitmeme fail öğrencilerin girmiş olduğu online AÖL imtihanı 2. devri başladı. AÖL imtihanlarına giriş düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacak. AÖL imtihanı 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştiril

AÖL sınav giriş monitörü 2022 online TC ile giriş elbette yapılır?
01-03-2022 19:19
Lise eğitimine haricen bitmeme fail öğrencilerin girmiş olduğu online AÖL imtihanı 2. devri başladı. AÖL imtihanlarına giriş düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacak. AÖL imtihanı 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek, sınavda rastgele ortak dersin testi düşüncesince 25 dakika müddet uygulanacak.Abone ol

Eğitim yaşamına haricen bitmeme fail ortaöğretim öğrenciler düşüncesince sınav haftası başladı. AÖL sınavları online namına yapılacak ve 10 Mart'a derece bitmeme edecek. AÖL imtihanlarına giriş gerçekleştirmek düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile  AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacaklar. AÖL imtihanlarına giriş saat 09.30'da başlamış olacak 23.59'a derece bitmeme edecek. Her ortak dersin testi düşüncesince 25 dakika müddet uygulanacak.

AÖL sınav giriş saatleri: AÖL imtihanı düşüncesince muhtemel hafta geldi. Açık tedris kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. devir sınavları düşüncesince online sınav sistemi 01.03.2022 (saat 09.30'dan) – 10.03.2022 (saat 23.59'a kadar) tarihleri ortada açılacak. Öğrenciler, sınav süresi ortamında kendilerine tayin edilen en çok 15 dersten sınava katılabilecekler ve tayin edilen derslerden istedikleri dersi seçmece imtihanı başlatıp bitirebilecek.

AÖL imtihanı ne devir yapılacak:  Açık tedris kurumları 2021-2022 terbiye tedris yılı 2. devir sınavları düşüncesince online sınav sistemi 1 Mart ile 10 Mart tarihleri ortada açılacaktır.

Sınavlar online mı yapılacak: AÖL imtihanlarının devir içi (online) namına yapılacağı duyuruldu. Açık Öğretim Okulları’nda okuyan öğrenciler, sınavlarını Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üstünden yapacak.

AÖL online imtihanı elbette yapılacak: 

1. Öğrenciler, kendilerine tayin edilen derslerden oluşan testleri sınav takviminde tamlanan tarihler ortada online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.

2. Öğrenciler, ayrımsız terbiye ve tedris yılı ve devri düşüncesince yapılacak sınav türlerinden sadece birine katılabileceklerdir.

3. Online sınav uygulaması dünya içi ve dünya dışında, Türkiye saatine gereğince ayrımsız devir ve saatte başlayıp, ayrımsız devir ve saatte sona erdirilecektir.


4. Öğrenciler, T.C. etiket ölçü ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu sıfır ve kâffesi derslerinden imtihanını mütemmim öğrenciler sınav süresinin sonuna derece AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

5. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer düzlük ‘şifremi unuttum' seçeneğinden yahut (MEBİM) “444 0 632” istişare hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

6. Sınav sistemine girişte ÖDSGM çeşidinden hazırlanmakta bulunan mahremiyet taahhütnamesi öğrenciler çeşidinden onaylanacaktır.

7. Online sınav uygulaması başlamadan evvel sınav kuralları elektronik yassı üstünden öğrenciye bildirilecektir. Bu ihbarname ile öğrenci, sınav kurallarını bildirme etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal fail mektepli ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 günlü ve 6764 önemli Kanun gereğince cezai müeyyideler uygulanacaktır.

8. Online sınav uygulaması, çoktan selektif 4 (dört) alternatifli ve rastgele ortak ibret düşüncesince ayrı edinmek az daha 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda rastgele ortak dersin testi düşüncesince 25 dk. müddet uygulanacaktır.

9. Öğrenciler, sınav süresi ortamında kendilerine tayin edilen en çok 15 dersten sınava katılabilecekler ve tayin edilen derslerden istedikleri dersi seçmece imtihanı başlatıp bitirebileceklerdir.

10.Sorular, istifham numarası esnasında ve ekranda ortak istifham ve yanıt alternatifleri yer takanak biçimde gösterilecektir.

11.Seçilen derse ilgili sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, istifham sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve küsurat süreyi yayınlayan vakit olacak, akıbet soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu adına ‘Sınavı Bitir' butonu olacaktır.

12. Öğrenciler, yanıt verdikleri soruya gelişememiş devir yapamayacaklardır.

13 .Öğrenciler, seçilen derse ilgili imtihanı başlattıktan sonraları canlı sınav bitmeden öteki dersin imtihanını başlatamayacaklardır.

14.Öğrenciler, istedikleri devir imtihanı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi ortamında bitirmeyen öğrenciler düşüncesince 25 dk. böylelikle manzume çeşidinden sınav bitirilecek ve yorum buna gereğince yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ilgili sorular ve yanıtlar öğrencilere gösterilmeyecektir.

15.Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan seksiyon rastgele ortak sebeple (elektrik kesintisi, internet bağlantı problemi vb.) sonlanırsa bu durumun ortak şimdi tekrarlanmayacağı ortak ortamda tamlanan akıbet tarihe derece “bir kereye mahsus” sınava kaldıkları yerden bitmeme edeceklerdir.

16.Bir dersi seçmece imtihanı başlatan ve tek soruya yanıt vermeden mütemmim mektepli “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ilgili puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan gün ve saatler ortamında bulunan derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” namına iş yapılacaktır.

17.Sınav öncesinde sınav sistemine ulaşım düşüncesince geçer not tarayıcı penceresi haricinde kâffesi çalışmalar kapatılacak, sınav esnasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi haricinde rastgele ortak pencereye intikal yapılmayacaktır. Ayrıca gelişememiş planda etkin ve genel ağ bağlantısı kullanan çalışmalar var ise bunlar da kapatılacaktır. Sınav acilen apayrı ortak program, tarayıcı yahut sahife açılması hâlinde öğrenciye uyarma mesajı verilecek, oluşturulan program, tarayıcı yahut sayfanın kapatılmaması yerinde öğrencinin o derse ilgili imtihanı silme edilecektir.

18.Öğrenciler, sınav esnasında matbu yada sayısal rastgele ortak bilgelik deposu kullanmayacaklardır.

19.Öğrenciler, sınav esnasında sınav sistemi ekranına müteallik rastgele ortak biçimde görüntülük görüntüsü alma, fon kaydetme, fon aktarma, klonlama yada yazdırma denli işlemler yapmayacaklardır. Öğrencinin sınav esnasında görüntülük dışına çıkması yerinde imtihanı sonlandırılarak temelsiz sayılacaktır.

20.Sınav istifham ve cevaplarının, sınav esnasında yahut ondan sonra rastgele çeşitli paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak asayiş kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler karşı 6764 önemli Kanun hükümlerince iş yapılacaktır.

21.Yetersizliği bulunan (engelli) öğrencilere müteveccih aşağıdaki esaslara uyulur;
* Sınav sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri dirim bilimsel ve ruh bilimsel gereksinimlerinden ötürü sınava çelimsiz kesiksiz aralık vermesi müstelzim hallerde suhulet sağlanacaktır. Öğrencilere ek müddet verilmeyecektir.

* Görme özürlü öğrencilerin, kaza ulusal terbiye müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) devir evvel başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunmaları yerinde bu öğrencilerin el eğitimi merkezlerinde sınav tarihleri ortada makul günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır.

22.Öğrenciye müteallik sıfır genel ağ kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı uran sebeplerle öğrencinin imtihanı tamamlayamadığının belirleme edilmesi hâlinde Merkez Sınav Kurulu sonucu ile telafi imtihanı yapılabilecektir.

23.Sınav esnasında genel ağ ağının bölge/ülke genelini de etkileyecek biçimde saldırıya uğraması yada onarımının ve etkilerinin çelimsiz müddette giderilemediği aksaklık durumlarının, belirleme edilmesi h â l i n d e Merkez Sınav Kurulu sonucu ile (yurt dışı düşüncesince dünya dışı terbiye müşavirliği/ataşeliğince) telafi imtihanı yapılabilecektir.

24.Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet yada cep telefonlarının pil, pil yahut yükleme halleri ile kablolu/kablosuz genel ağ bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri mesul olacaklardır. Belirtilen bağlam zımnında sınav acilen dava canlı öğrenciler düşüncesince telafi imtihanı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacaklardır.

25. Öğrenciler sınav neticelerini AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebileceklerdir.

26. Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan vakfedilmiş ve mahkûm adaylar online sınav uygulamasına alınmayacaktır. HBÖGM çeşidinden vakfedilmiş ve mahkûm adayların online sınav uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır. Online sınav uygulamasına katılmış olduğu belirleme edilen vakfedilmiş ve mahkûm adayların sınavları temelsiz sayılacaktır.

27.Sınav istifham ve cevapları yayımlanmayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler