USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

AÖL giriş mektepli sınav giriş ekranı-2022 AÖL sınavı birçok zaman sürecek?

Lise eğitimine haricen bitmeme fail öğrencilerin girmiş olduğu online AÖL sınavı 2. devri başladı. AÖL imtihanlarına giriş düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacak. AÖL sınavı 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilec

AÖL giriş mektepli sınav giriş ekranı-2022 AÖL sınavı birçok zaman sürecek?
01-03-2022 19:07
Lise eğitimine haricen bitmeme fail öğrencilerin girmiş olduğu online AÖL sınavı 2. devri başladı. AÖL imtihanlarına giriş düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacak. AÖL sınavı 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek, sınavda rastgele ortak biricik dersin testi düşüncesince 25 dakika müddet uygulanacak.Abone ol

Eğitim dünyasına haricen bitmeme fail ortaöğretim öğrenciler düşüncesince sınav haftası başladı. AÖL sınavları online kendisine yapılacak ve 10 Mart'a derece bitmeme edecek. AÖL imtihanlarına giriş gerçekleştirmek düşüncesince öğrenciler TC numaraları ile  AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapacaklar. AÖL imtihanlarına giriş saat 09.30'da başlamış olacak 23.59'a derece bitmeme edecek. Her ortak dersin testi düşüncesince 25 dakika müddet uygulanacak.

AÖL sınav giriş saatleri: AÖL sınavı düşüncesince muhtemel hafta geldi. Açık talim kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. devre sınavları düşüncesince online sınav sistemi 01.03.2022 (saat 09.30'dan) – 10.03.2022 (saat 23.59'a kadar) tarihleri ortada açılacak. Öğrenciler, sınav süresi içre kendilerine tayin edilen en çok 15 dersten sınava katılabilecekler ve tayin edilen derslerden istedikleri dersi seçmece sınavı başlatıp bitirebilecek.

AÖL sınavı ne devir yapılacak:  Açık talim kurumları 2021-2022 edep bilimi bilimi talim yılı 2. devre sınavları düşüncesince online sınav sistemi 1 Mart ile 10 Mart tarihleri ortada açılacaktır.

Sınavlar online mı yapılacak: AÖL imtihanlarının devre içi (online) kendisine yapılacağı duyuruldu. Açık Öğretim Okulları’nda okuyan öğrenciler, sınavlarını Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üstünden yapacak.

AÖL online sınavı kesinlikle yapılacak: 

1. Öğrenciler, kendilerine tayin edilen derslerden oluşan testleri sınav takviminde tamlanan tarihler ortada online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.

2. Öğrenciler, bire ortak edep bilimi bilimi ve talim yılı ve devri düşüncesince yapılacak sınav türlerinden sadece birine katılabileceklerdir.

3. Online sınav uygulaması diyar içi ve diyar dışında, Türkiye saatine gereğince bire ortak güneş ve saatte başlayıp, bire ortak güneş ve saatte sona erdirilecektir.


4. Öğrenciler, T.C. etiket dalavere ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu sıfır ve tamamı derslerinden imtihanını tamamlayıcı öğrenciler sınav süresinin sonuna derece AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

5. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde toprak meydan ‘şifremi unuttum' seçeneğinden yahut (MEBİM) “444 0 632” istişare hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

6. Sınav sistemine girişte ÖDSGM kabilinden hazırlanmakta bulunan mahremiyet taahhütnamesi öğrenciler kabilinden onaylanacaktır.

7. Online sınav uygulaması başlamadan evvel sınav kuralları elektronik düzlem üstünden öğrenciye bildirilecektir. Bu ihbariye ile öğrenci, sınav kurallarını bildirme etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal fail mektepli ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 günlü ve 6764 önemli Kanun gereğince cezai müeyyideler uygulanacaktır.

8. Online sınav uygulaması, çoktan selektif 4 (dört) alternatifli ve rastgele ortak biricik ibret düşüncesince ayrı kazanmak neredeyse 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda rastgele ortak biricik dersin testi düşüncesince 25 dk. müddet uygulanacaktır.

9. Öğrenciler, sınav süresi içre kendilerine tayin edilen en çok 15 dersten sınava katılabilecekler ve tayin edilen derslerden istedikleri dersi seçmece sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

10.Sorular, istifham numarası esnasında ve ekranda ortak istifham ve karşılık alternatifleri toprak borç halde gösterilecektir.

11.Seçilen derse ilgilendiren sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, istifham sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve küsurat süreyi yayınlayan saat olacak, sonuç soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu adına ‘Sınavı Bitir' butonu olacaktır.

12. Öğrenciler, karşılık verdikleri soruya gelişememiş devir yapamayacaklardır.

13 .Öğrenciler, seçilen derse ilgilendiren sınavı başlattıktan sonradan çalışkan sınav bitmeden öteki dersin imtihanını başlatamayacaklardır.

14.Öğrenciler, istedikleri devir sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içre bitirmeyen öğrenciler düşüncesince 25 dk. böylecene dizge kabilinden sınav bitirilecek ve istimara buna gereğince yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ilgilendiren sorular ve yanıtlar öğrencilere gösterilmeyecektir.

15.Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan seans rastgele ortak sebeple (elektrik kesintisi, internet bağlantı problemi vb.) sonlanırsa bu durumun ortak şimdi tekrarlanmayacağı ortak ortamda tamlanan sonuç tarihe derece “bir kereye mahsus” sınava kaldıkları yerden bitmeme edeceklerdir.

16.Bir dersi seçmece sınavı başlatan ve tek soruya karşılık vermeden mütemmim mektepli “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ilgilendiren puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan gün ve saatler içre bulunan derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” kendisine muamelat yapılacaktır.

17.Sınav öncesinde sınav sistemine muvasala düşüncesince beğenilen tarayıcı penceresi haricinde tamamı çalışmalar kapatılacak, sınav esnasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi haricinde rastgele ortak pencereye intikal yapılmayacaktır. Ayrıca gelişememiş planda etkin ve genel ağ bağlantısı kullanan çalışmalar var ise bunlar da kapatılacaktır. Sınav alelacele apayrı ortak program, tarayıcı yahut sahife açılması hâlinde öğrenciye uyarma mesajı verilecek, oluşturulan program, tarayıcı yahut sayfanın kapatılmaması yerinde öğrencinin o derse ilgilendiren sınavı bozma edilecektir.

18.Öğrenciler, sınav esnasında basma yada sayısal rastgele ortak bilim deposu kullanmayacaklardır.

19.Öğrenciler, sınav esnasında sınav sistemi ekranına dair rastgele ortak halde ekran görüntüsü alma, fon kaydetme, fon aktarma, klonlama yada yazdırma kabilinden işlemler yapmayacaklardır. Öğrencinin sınav esnasında ekran dışına çıkması yerinde sınavı sonlandırılarak asılsız sayılacaktır.

20.Sınav istifham ve cevaplarının, sınav esnasında yahut ondan sonra rastgele ortak ayrışık paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak asayiş kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler kendisince 6764 önemli Kanun hükümlerince muamelat yapılacaktır.

21.Yetersizliği bulunan (engelli) öğrencilere müteveccih aşağıdaki esaslara uyulur;
* Sınav sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri dirim bilimsel ve ruhsal gereksinimlerinden çevre sınava çelimsiz sürekli açıklık vermesi müstelzim hallerde suhulet sağlanacaktır. Öğrencilere ek müddet verilmeyecektir.

* Görme mânialı öğrencilerin, kaymakamlık ulusal edep bilimi bilimi müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) güneş evvel başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunmaları yerinde bu öğrencilerin el eğitimi merkezlerinde sınav tarihleri ortada akla yatkın günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır.

22.Öğrenciye dair sıfır genel ağ kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı uygulayım sebeplerle öğrencinin sınavı tamamlayamadığının belirleme edilmesi hâlinde Merkez Sınav Kurulu sonucu ile telafi sınavı yapılabilecektir.

23.Sınav esnasında genel ağ ağının bölge/ülke genelini de etkileyecek halde saldırıya uğraması yada onarımının ve etkilerinin çelimsiz müddette giderilemediği aksaklık durumlarının, belirleme edilmesi h â l i n d e Merkez Sınav Kurulu sonucu ile (yurt dışı düşüncesince diyar dışı edep bilimi bilimi müşavirliği/ataşeliğince) telafi sınavı yapılabilecektir.

24.Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet yada cep telefonlarının pil, pil yahut yükleme vaziyetleri ile kablolu/kablosuz genel ağ bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri mesul olacaklardır. Belirtilen bağlam dolayısıyla sınav alelacele dava canlı öğrenciler düşüncesince telafi sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacaklardır.

25. Öğrenciler sınav neticelerini AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebileceklerdir.

26. Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan vakfedilmiş ve mahkûm adaylar online sınav uygulamasına alınmayacaktır. HBÖGM kabilinden vakfedilmiş ve mahkûm adayların online sınav uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır. Online sınav uygulamasına katılmış olduğu belirleme edilen vakfedilmiş ve mahkûm adayların sınavları asılsız sayılacaktır.

27.Sınav istifham ve cevapları yayımlanmayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler