USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Bu ligi covid durduramamış, Erden Timur mu durduracak?'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un ‘Ligi bitirtmeyiz' açıklamasıyla ait “Bu ligi Covid durduramamış, Erden Timur mu durduracak? Şuursuzca söylenmiş ama gerisinde durulamayan söylemler" dedi.

Ali Koç: 'Bu ligi covid durduramamış, Erden Timur mu durduracak?'
30-12-2022 22:08

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ali Koç, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında esbak akşam ezanı yaşanmış bulunan skandal yargıcı kararları ilkin peyda eylemek nerede ise nice mevzuda açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamaları şöyle:

“Yeni yıla latifçe geldin buyurmak düşüncesince ortak araya başlamak isterdik ama gene derinliğine ortak müddet sonraları on paralık istemediğimiz ortak mevzuyla mebni beraberiz. Geldiğiniz düşüncesince (basın mensupları) teşekkürname ederim.
Dikkat edenler olmuştur, benim sonuç senelerde 3 defa; birisi 5 Kasım'da, birisi 24 Kasım'da, birisi de 28 Kasım'da peyda eylemek nerede ise -bunlardan birisi Yüksek Divan Kurulumuzda, ötekisi Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra, üçüncüsü de Galatasaray ile oynadığımız lig maçından sonraları MHK ile mebni gene yargıcılık müessesi ile- mebni kimi söylemlerim olmuştu. Burada federasyonun kronikleşmiş yargıcı sıkıntısını bertaraf eylemek düşüncesince içtenlikli ortak biçimde çalıştığını, gıcır metodolojiler getirdiğini dile getirmiştik. Biliyorsunuz sınavlar kaldırılmıştı. Testleri baştan uygulamaya başladığını, gıcır testler getirdiğini, ortak inkılap içerisinde olduğunu, ortak bireyin dü dudağı ortada ehemmiyetli kararların alınmaması düşüncesince strüktürel değişikliğe gidildiğini ve aşırı ehemmiyetli inkılap sürecinde bulunduğunu ama bu sürecin kalburüstü olması düşüncesince de bilhassa yargıcı camiasının, MHK'nın ayrımsız yolda adım atması icap ettiğini ama Fenerbahçe Spor Kulübü adına bu mevzuda gülmeyen şüphelerimiz, endişelerimiz olduğunu, hoşumuza gitmeyen kokular aldığımızı dile getirmiştik."

"Dün akşam ezanı yaşananlar yalnızca dü ekibi ilgilendiriyor"

"Dün geceki maçtan sonraları endişelerimizin doruk yapması, çatı yapması bizleri de sonuç evre tasalı etmiştir. Dün geceleyin oynanan karşılaşma ortak yargıcı yanlışı yüzünden ortak takıma üstünlük sağlandığı, ortak takıma dezavantaj sağlandığı değil, şampiyona yarışında bulunan maada takımlara da dezavantaj sağlandığını yahut Sivasspor'un Avrupa ise Avrupa, ligde kalma ise ligde kalma, neticesinde ne kulvarda yarışacaksa mevsim sonuna akla yatkın onların rakipleri açısından da avantaj, dezavantaj sağladı. Kısacası bunun yalnızca dü ekibi ilişik ortak özellik olmadığının altını çizerek tabir eylemek istiyorum."

Hakem atamaları hakkında

"Maça geleceğiz. evvel biçimsiz kokular alıyoruz, demiştik. Bazı anlaşılmaz mevzulara dokunmak istiyorum. Geçen hafta ortak izah yapmıştık, Trabzonspor-Fenerbahçe maçından önce. Oraya tayin edilen araştırma görevlisi yargıcı Serkan Çimen hakkında, rahatsızlığımızı, endişemizi gündeme getirmiştik. Maçın skorunda banko yargıcı tesiri olmadığının altını resmetmek istiyorum. Evet ortak gol yedik, ofsayt denebilir ama kılıç o maçta kazanmayı kazı edecek ayak topu oynamadık. Bunun altını resmetmek istiyorum. Zaman devir elleme ferde oynamayabilirsiniz ama bu hakkınız yenecek demek, değildir. Bu karşılaşma özelinde yargıcı mevzusuna dokunmak düşüncesince bu mevzuyu ayırmak istemiyorum."

"MKH'nın tuhaflıklarını ortak dü örnekle göstereceğim"

"MHK'nın tuhaflıklarını size ortak dü örnekle göstereceğim. Türkiye'de 46 araştırma görevlisi yargıcı var. Bizler, sizler bu işin dışındasınız. Sizler bizlerden de bu işin hâlâ dışındasınız zira meydana getirilen iddiaları araştırmadığınız düşüncesince içerisine giremiyorsunuz ama bu işin süresince bulunan şahıslara sorarsanız bu genişliğinde güçlük derecesi faziletkâr ortak pik ne taç yargıcı atanmamalı diye, huzur ad bu çıkar. Yaptığımız açıklamadaki sebeplerden dolayı. Niye bu tayin yapıldı, diyoruz? Yapay zeka deniyor. Ona da geleceğim. Hakemlik gülmeyen ortak grup işi. Bu bireşimli zekayla da vaktiyle alıştığımız triolar bozulmaya başlandı. Doğru da olabilir, yanlışta olabilir. Ben belirgin ortak nesne söyleyemiyorum. Çok gıcır ama bu ortak grup işi bulunduğunu düşüncesince ve güçlük derecesi bu genişliğinde faziletkâr ortak maçta mutedil yargıcı Halil Umut Meler, 2017'ye genişliğinde gittik, bulamadık. Daha ilkin ne devir bu düet karşılaşma yönetmişler, diye. Bulamadık. Bu genişliğinde güçlük derecesi faziletkâr ortak pik bu taç hakemin atanması gerçekte Halil Umut Meler'e de haksızlık. Dediğim denli neticede bu grup işi.

Beşiktaş-Adana Demirspor maçı oynandı, ego seyredemedim. Bu mevzuda ortak yargıcı tesiri var mı, bulunmayan mu birlik bilmiyorum. Çok faziletkâr sesle söylenen ortak nesne bulunmayan ama bildiğiniz bunun şeklinde sabık mevsim sunturlu sıkkın ortak karşılaşma vardı. Kimin DOĞRU olup bulunmadığı on paralık ehemmiyetli değil, burada ama Adana Demirspor cephesinden gülmeyen ortak biçimde tepkiler ve reaksiyonlar verildi. Ortam ziyadesiyle gerildi. Ve bu maçtan sonraları huzur kat dü ekipman ortada oynanan pik ayrımsız yargıcı üçlemesinin atanmasını nite açıklanabileceğini kılıç bilemiyoruz. Sorduğumuz devir Adana Demirspor da bilmiyor. Hele trioların az buçuk önceki tabir ettiğim denli dağıtıldığı ortak ortamda ‘hani sen hakeza ortak tepkime gösterdin al sana ayrımsız hakemler' mi buyurmak isteniyor ama bunun bireşimli zeka kararında tayin edildi derseniz, buna kimesne inanmaz. En azından kılıç inanmıyoruz."

"MHK, federasyonu bireşimli zeka adıyla uyutuyor"

"Özgür Ertem, Hatay-Giresunspor maçına araştırma görevlisi hakemi adına atanıyor. Sonra öğreniyoruz ki bu yargıcı ne testlere ek ne seminerlere katılmış; zımnında mevzuata mucibince de uğur boncuğu pik verilmemesi gerekirken bu tayin yapılıyor. Buna da bireşimli zeka kabul edebilirsiniz ama bireşimli zeka bilmiyor ki, bu insanın teste, seminere girip, girmediğini. Aslında MHK, federasyonu bireşimli zeka adıyla uyutuyor."

"Hakem atamasındaki 5 numaralı kriter"

"Biz sabık hafta federasyona gittik. Bize aşırı dobra sokum yaptılar. Bu sunumda 41 ayrı ölçüt var. Bu kriterlerle nite hakemlerin atamada kullanıldığını gösterdiler. Bu kriterlerden birisi 5 numaralı kriter. Diyor ki; ‘Hakem-takım ilişkisi.' Biz de bu kriteri ilginç bulduk. Çok da beyana mebni bulunduğu düşüncesince tatminkâr bulmadık. ‘Hakem ortak ekipman müsabakasında vazifelendirilmek istemiyor ise' kısaca ortak yargıcı takımın maçında vazifelendirilmek istemiyorsa, ‘O takımın uğur boncuğu müsabakasında görevlendirmez' ifadesi var. Bunun içi ne dedik, dayanıklı verdiler. Örneklerden ortak tanesi, ortak hakemimiz Alanya'da münakasa mi almış, yapım mı yapıyormuş. ‘Alanya maçına vermeyin' demiş. Diğer dayanıklı Erce ve Arda Kardeşler. Kardeş oldukları düşüncesince bu dayanıklı verildi. Üçüncü dayanıklı de, Yaşar Kemal Uğurlu. ‘Adana Demirspor ve Trabzon maçlarına beni atamayın, atanmak istemiyorum' bilgisi verildi. Bu bizlere az buçuk acayip geldi. Biz bu mevzuyu soruşturduk, Yaşar Kemal Uğurlu'nun anca ortak ifadesi, talebi, arzusu yahut düzene bilgelik girişi yok. Diğer ortak deyişle, bu yargıcı üzerine bu düzene giren detayları öz girmiyor, gayr giriyor. Ben bu gıcır çıkan yönetmelikle mebni federasyona sabık hafta yaptığımız ziyarette bu mevzuyu gündeme getirdim. ‘Böyle ortak nesne var, biliyor musunuz, Sayın Başkan?' dedim. ‘Biliyoruz', dedi. Dolayısıyla onlarda biliyorlar. ‘Ne yapacaksınız' dedik. ‘Bu kriteri kaldıracağız' dedi. Kriteri kaldırın o sizin bileceğiniz işte, sizin yapmanız gereken; kim, niçin, nite gayr üzerine sahte kandırıcı bilgiyi düzene giriyor, girebiliyor.

Yakın sürede FIFA listeleri çıktı. Burada da tuhaflıklar var. Sen benim sırtımı sıvazla, ego senin sırtını sıvazlayayım seçimi ortak düz mı var, anlayamıyoruz. Adını da koyamıyoruz. Erkan Zengin sanarak ortak yargıcı var. Orta yargıcı adına Süper Lig'de ortak müsabakasını bulamadık. Kayserispor-Galatasaray maçında vahametli ortak günah yapıyor. Uzun müddet karşılaşma alamıyor. Ancak bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor. Süper Lig'de maçı yok, en azından bizim bulabildiğimiz maçı yok, cezalandırılıyor. Sonrasında da FIFA VAR listesine alınıyor."

"Erkan Özdamar'ın askerlikle mebni geçersiz anlatım vakası var"

"Erkan Özdamar, toy maçın hakemi. Askerlikle mebni geçersiz anlatım vakası var. Fiziken birinin askere gitmesine bariyer hali var ise ki bu olabilir. Nasıl yargıcı oluyor, sorusunun açıklaması yok. Dün 12 km'nin üstünde koştu. Futbolcu düşüncesince caba 12 km elleme ortak rakam, bırakın hakemi. Orada ortak anlaşılmayan var. Bu arkadaşımız mevsim başındaki atletik testi geçemiyor. Sebebinin ilçe bulunduğu tabir ediliyor. Sakat mı, testi mi geçemiyor bilemiyorum ama sonuç vakitlerde Süper Lig hakemlerinin testleri geçememesi, o genişliğinde kesif rastladığımız ortak fenomen ki, ama 6. haftada huzur müsabakasını alıyor. 6-8-10 ve 13. haftalarda karşılaşma aldıktan sonraları kısaca halis muhlis mevsim 4 karşılaşma yönettikten sonraları FIFA listesine alınıyor. Bugüne genişliğinde tahammülde on paralık hakeza ortak nesne görülmemiş. Ne oluyor, MHK'deki ihvan kimi sevdikleri yahut yönlendirebilecekleri hakemleri önemi çıkarıyor, ötekiler geride mi kalıyor. Tam güvenli değilim. Yalnız bu yargıcı bu mevsim 4 karşılaşma yönettikten sonraları FIFA listesine alınıyor. Ben bunu niçin anlatıyorum? Sistemdeki garipler, tuhaflıklar... Dünkü pik hâlâ gelmedim. Dünkü karşılaşma iri resimde iri ortak nokta. Bunu birazdan anlatacağım."

Hakemlerdeki şuuraltı konusu

"Bilinçaltı meselesi var. Bu senelerdir yargıcı topluluğunda olur. Nasıl olur, bilinçaltı. X yargıcı ortak takımın maçında vahametli günah yapar, sen o hakemi cezalandırmazsın karşılaşma verirsin, maada hakemlere mesaj. ‘Bu maçta günah gerçekleştirmek gerçekte cezalandırılacak ortak özellik değil' Veya birlik tersi de olabilir. Haksız yere hakemlerin ödüllendirilmesi maada hakemlere bilinçaltında ileti verir."

"Atilla Karaoğlun N'Koudou'yu atamıyor"

"Birkaç çağ önceki Atilla Karaoğlan N'Koudou'yu atmıyor. Atmıyor değil, atamıyor. Bunun da bahis konusu takımlarla uğur boncuğu alakası yok. Bilinçaltında atamıyor. VAR'a çağrılıyor, gene atamıyor ama ayrıcasız halis muhlis otoriteler al anaç bulunduğunu tabir ediyor. Burada ortak Ali Palabıyık, ortak Yasin Kol tesiri var. Bilinçaltının kirletilmesi tesiri var. Ali Palabıyık ortak maçta günah yapıyor, Galatasaray maçında.

"Hakem performanslarıyla mebni cezalarında denk davranmazsanız bilinçaltları kirlenir"

"Tahammüllerin yahut şu anki sistemin bilakis aşırı derinliğine müddet karşılaşma alamıyor. O günah da tartışılır. Siyahla parafin ortak günah değil. Yasin Kol ikinci hafta Alanya-Beşiktaş maçında, sıkkın ortak maç. Orada da ortak istifham göstergesi zerrin karttan ötürü başağrısı var deniliyor. Topu topuna bu mevsim 3 karşılaşma alıyor. Ben ortak hamle hâlâ öteye gideyim, ihtimal bu söylediklerimden ötürü düzenlilik değişecektir. Bu arkadaşın hakemliği çevrim ortada bitirilecek. Süper Lig hakemliği. Kendisi madun klasmanda bitmeme eder, etmez, bilmiyorum. Bu biçimde siz ortak hakemin hakemliğini bitirmeyi hâlâ bitirmeden bu algıyı, intibayı yargıcı müessesinde yayar iseniz ondan sonraları Atilla Karaoğlan'ın icra ettiği denli bambaşka durumlarla da dirlik karşıya kalabilirsiniz. Çünkü hakemler biliyor ki, aşırı geçenlerde en azından onlara pompalanan algı, Yasin Kol'un Süper Lig hakemliği bitecek. Veya Ali Palabıyık niçin haftalarca karşılaşma almadı. Ben iri ekipman önemsiz ekipman söylemini sevmiyorum. Özgül ağrılığı olan, bağırıp çağıran neva getirme gücü olabilecek hakemler ve takımların maçlarında günah yapıldığı devir siz bu genişliğinde gülmeyen ukubet verirseniz, gülmeyen ukubet vermeyin demiyorum ama maada maçlarda her insanın radarında sıfır gazetelerde önemsiz bayağı sav adına sabık maçlarda yaşanmış bulunan aşırı vahametli hatalarla mebni siz hakemleri cezalandırmazsanız yahut hâlâ az cezalandırırsanız, Yani yargıcı performanslarıyla mebni cezalarınızda denk davranmazsanız bu bilinçaltları kaynaklanır ve kirlenir."

"Bir MHK Başkanı'nın dü dudağının ortada yargıcı atamalarının yapılmasına altına genişliğinde karşıyız"

"Yapay zeka. Bana sorarsanız Merkez Hakem Kurulu (MHK) bireşimli zeka ile federasyonu ve bizleri uyutuyor. Yapay zeka motamot VAR denli O da ortak teknoloji. İçine ne koyarsan, nite kullanırsan o biçimde başarım sağlar. VAR ülkemize geldi ama neticede VAR'ı kullanan insan. İnsanın niyeti elleme olmazsa, kapasitesi, kabiliyeti, liyakatı yahut niyeti durumunda eğer olmazsa uygulayım bilimi ortak yere genişliğinde kâr sağlar. Zarar sağlamaya başlar. Federasyonun bu girişimini bizzat destekliyorum. Neden? Biz Fenerbahçe Spor Kulübü adına ortak MHK başkanının dü dudağının ortada yargıcı atamalarının yapılmasına altına genişliğinde karşıyız. Bugüne genişliğinde da hakeza oldu. Böyle olunca aut etkenlere sonuç evre açıkça ortak gidiş ortaya çıkıyor. Ben bizzat biliyorum başkanların federasyondaki DOĞRU insanlarını arayıp yargıcı atamalarına ağırlık ettiklerini: ‘Şunu atayın, bunu atamayın.' Bir nebze oraya da kazı veriyorum. Biz bu topa uğur boncuğu devir girmedik. Her devir bunu söylüyorum, açıkça konuşabilirim. Bazen bu nahak düzenin süresince kendini himaye refleksiyle işlenmiş ortak şey, kimi bazı de açıkça kâr temin etmek düşüncesince meydana getirilen ortak şey. Ama bireşimli zeka dair hakeza ortak manzume oturtulursa bunun önüne geçilebileceğine inandığımız düşüncesince arkasındayız."

"Ana erkek oyuncular bulunan insanlarla bu dönüşümü yapamazsınız"

"25-30 salname kronikleşmiş yargıcı problemlerini ortak federasyon 4-5 ayda gideremez. Ama bu genişliğinde iri ortak dönüşüm, ihtilal hazırlamaya etkin federasyona da şurası beyan eylemek istiyorum; ‘Eski, köhnemiş, bu düzenin bu bir duruma gelmesinde anne erkek oyuncular bulunan insanlarla bu dönüşümü yapamazsınız. Siz bunların tekerine çevgen sokuyorsunuz.' Belki onlar bireşimli zekanın muvaffak olmasını istemiyor zira onların değeri azalacak. İşi bu anlamda da ele almanız lazım. Ama bireşimli zeka menfez mucibince göre, görme engelli hücre pus atamalar -birkaçını az buçuk önceki söyledim- ve uygulamalarla ‘ne tecrübe edelim bunu da bireşimli zeka istiyor' niteleyerek ortak yere gidemeyiz zira bireşimli zekanın da dürüstlüğü ve verimliliği sorgulanabilir bir duruma geliyor. Sen bireşimli zekaya beşinci kritere X hakemle mebni şu maçları kabul eylemek istemiyor sanarak koyup o hakemin haberi yok ise ne genişliğinde bireşimli zekaya inanabiliriz. 46 pare araştırma görevlisi yargıcı ortada uğur boncuğu var ise o pik atanmayanı sen listeden çıkarmazsan bireşimli zeka nite onu listeden çıkaracak? Çıkarmazsan bu olur. Sonra trioları bozup, ‘Yapay zeka hakeza istiyor.' deyip Beşiktaş-Adana Demirspor maçına uygun sabık mevsim hadiseli maçtaki üçlüyü atarsan ‘Dur bakayım arkadaş, ne oluyor?' der insan. Veya on paralık karşılaşma almaması müstelzim kişiyi atayıp ‘Yapay zeka hakeza istiyor.' diyemezsin. Yapay zeka o hakemin seminere girmediğini, teste girmediğini bilmesi imkansız ki. Sayın Büyükekşi'ye de söylüyorum, ‘Niyetinizden şüphemiz yok. Fenerbahçe Spor Kulübü adına hala sizi destekliyoruz. Çok tekaüt ortak rolü aldınız, çelimsiz vadede aşırı nesne gerçekleştirmek istiyorsunuz. Sevabınız günahınızdan aşırı hâlâ ortak tomar ama bu gidişata esbak yaşananlarla mebni ve şu anlattıklarım seçimi vakalarla -siz benden hâlâ fazlasını biliyorsunuz- ağır, köklü kararlar almazsanız siz de bu tiyatronun, bu oyunun ortak parçasısınızdır. Niyetinizi sorgulamaya başlarız. Bu insanoğlu menfez mucibince kendisince size yüz kere toplantılarda da sert aşırı başkanın tabir etmiş bulunduğu denli bu ikazı almazsanız o devir denir ki, ‘Siz de parlak ayak topu istemiyorsunuz, doğruluk aramıyorsunuz.' sanarak sorgulamaya başlarız. Ancak niyetinizle mebni şüphem on paralık yok. Hakemlik müessesesinin bu noktaya gelmesinde anne faktörler bulunan kimi isimlerle siz bu dönüşümü filan yapamazsınız. Bunu da Fenerbahçe Spor Kulübü adına sonuç kat tabir eylemek istiyoruz."

"Her nesne değişiyor ama bu yaşananlar değişmiyor"

"Bugün sistemde yeteri kadar nitelikli yargıcı yok ise bu adamlar yargıcı eğitmediği, yargıcı eğitimine ehemmiyet vermediği için. Küçük ortak çemberde işler yürüsün, kayırdıklarımızı öne çıkaralım, beğenmediklerimizi yahut arama edemeyeceklerimizi manzume haricinde bırakalım zihniyetinde oldukları için. Niye yeteri kadar yargıcı yok? Bu adamlar yüzünden. Sadece bugünkü MHK Başkanını demiyorum. İsimler değişiyor, rastgele nesne değişiyor ama bu yaşananlar değişmiyor, hâlâ da kötüye gidiyor."

"Nizami ortak gol silme edildi, kimesne sebebini bilmiyor"

"Gelelim toy maça. Nizami ortak gol silme edildi. Kimse sebebini bilmiyor. Dünkü vakası Türk futbolunun geleceği açısından aşırı iri ortak fırsat, iri ortak fayda, ihtimal de denek taşı olacak Allah'ın nimeti ortak fenomen adına ele kabul eylemek istiyorum. Daha 16.haftadayız, bunu düzeltebilecek vaktimiz var. Şampiyonluk potası olsun, Avrupa potası olsun, tedenni potası olsun bunu asgari etkiye getirecek günümüz var. Dünkü vakadan öğüt alıp mukteza adımları atabilirsek. Sayın Erden Timur ‘çok sızlanma kopartılıyor, facia kopartılıyor' denli ortak kılükal etti. Evet kopartılıyor ama bu anca hakeza ortak fenomen değil. ‘Size ne oluyor?' da diyemezsiniz Fenerbahçe'ye zira kılıç de yarışın içerisindeyiz. Herkesi etkileyen ortak fenomen bu. Biz buraya yalnızca bu fenomen düşüncesince çıkmadık. Kasım ayında 3 kat başağrısı var, MHK'den çağ alıyoruz dedik ve toy hadiseler yaşandığı düşüncesince bugün buradayız. Dolayısıyla facia kopuyorsa ortak nedeni var. Herhangi ortak yargıcı yanlışı değil. Öyle ortak fenomen ki ihtimal de durum, dem alıp ayak topu haricinde unsurlar varmı sanarak beslemek gerekiyor."

"Bu elhak günah değil"

"Yıllar ilkin Aziz Yıldırım ‘Ne şikesi şehir aracısız gidiyor.' demişti. Ben benzeri ortak nesne beyan eylemek istiyorum, ‘Ne yargıcı hatası, bu şehir meselesi.' Ya bahis işi var işin içinde, onu caba düşünmeliyiz. Seçim arefesindeyiz, kaosa sevk denli fikriyat olabilir. Bunlara da bakılması lazım. Dün geceleyin menfez mucibince kendisince hakeza ortak fenomen yaşandı. Bu masum, futbolun süresince bulunan ortak fenomen adına banko ele alabileceğimiz ortak günah değil. Bu günah değil zaten."

"Böyle ortak nesne var ise elhak maçın yeni baştan edilmesi gerekir"

"Ben söyleyeyim Sayın Erden Timur bozukluk budun facia koparıyor. Bugüne genişliğinde Türk futbolunda silme edilen ortak golün sebebini kimsenin bilmediği ortak fenomen yaşandı mı? İstisnasız kimesne bilmiyor. Eski hakemler, futbolcular, yorumcular, muhabirler, kenar yazarları Bir dü pare bana mucibince şaibeli, gazeteci meslektaşınız diyemeyeceğim, vakaya takımdaşlık gözüyle bakıp kenar yazılarında vakaya değinmemişler caba maçı yazarken, onları ortak yere koyuyorum haricinde kimesne bilmiyor. Böyle ortak fenomen yaşanmadı. Ucundan, orasından, burasından ortak bahane takılırdı; şu oldu, bu evet VAR yaşamımıza gireli 4 mevsim oldu. VAR yaşamımıza girdiğinden bu yana ofsayttan ötürü silme edilen yahut ofsayt şüphesi bulunmasına karşın sunulan gollerde çizginin çizilmediği evet mu? Yanlış yahut yamuk çizildiği oldu. Çizemediler çizgiyi. Orta yargıcı VAR'a gitti faul şüphesiyle, ofsaytla art döndü. Emin misiniz? sanarak sorabilirsiniz. Sivasspor cephesiyle konuştum, yargıcı onlara ofsayt düşüncesince silme ettiğini söylemiş. Şöyle ortak tez var; çizik kusur çizildi, kusur çizildiği anlaşıldıktan sonraları art devir olamadı. Böyle de ortak tez var. Böyle ortak nesne var ise elhak maçın yeni baştan edilmesi gerekir; kaide adına değil, vicdan olarak."

"Dünkü maçta yaşanmış bulunan fenomen rastgele ortak fenomen değil"

"Hangi maçta bu genişliğinde derinliğine müddet tetkik oldu? Bizim ortak dü maçımız vardı, birisi Göztepe'deydi. Penaltıyı kurtardık, dönen küresel golü attık sonraları penaltıyı tekrarladılar, 4 küsür dakikaydı. Aleyhimize çıkan konulardı bunlar. 5 dakika büyüklenme incelendi. Hakemin gövde lisanına bakın ismini koyamıyor. Bugüne genişliğinde ne VAR incelemesinde hakemin kaleme eğik ortak objeyle ortak şeyler yaptığını, konumu incelemeye çalıştığını gördük? Dolayısıyla toy maçta yaşanmış bulunan fenomen rastgele ortak fenomen değil. Yaygara koparılmayı sonuna genişliğinde kazı fail ortak fenomen zira kılıç hakeza ortak fenomen berhayat olgunlaşmak istemiyoruz ortak daha. Hakem hataları olacaktır ama böylesi bambaşka seviyede. Dolayısıyla ne ukubet verilecek, ne ilaç alınacak, ne köklü kararlar verilecek bekliyoruz."

"Hiçbir kulübü de maksat kabul eylemek istemiyorum"

"Biz bilinçsizce altından kalkılmayacak iddialar önleyen ortak pakt değiliz. Bir tez yaparsak peşinde dururuz. Dolayısıyla kılıç tespitte bulunuyoruz. Bu tespitlerime kusur diyen var ise da istifham yanıt kısmında sizden bilhassa dileyiş ediyorum, beni sonuna genişliğinde zorlayın. Çanak istifham gayrimümkün bizde. Biraz evvelsi matbuat toplantısında Galatasaray az hâlâ kıygın oluyordu. Hiçbir kulübü de maksat kabul eylemek istemiyorum zira bu yapılanlar kulüpleri birbirine düşürecek en aşırı birliğe ihtiyacımız bulunan ortak dönemden geçerken. Bir çağ evvelsi maçta da fahiş yanlışlar oldu. Neden konuşmuyoruz? Çünkü radarda değildi o kadar. Alanyaspor-Kayserispor maçında yaşananlar olacak denli değildi. Seyretmedim maçı, yorumları izleyince özetlere baktım. Kayserispor başkanı da isyanlarda. Dolayısıyla ayak topu dışı unsurlara da beslemek lazım. Bu bizi birbirimize düşürecek. Biz rüesa kâmil insanlarız, asgari müşterekte buluşabiliyoruz ama sokaktaki müşterilerini düşünün."

"Sivasspor Başkanı'nı ve hocasını kutlama ediyorum"

"Sivasspor Başkanı'nı ve hocasını kutlama ediyorum. Evet, bu kıygı sert aşırı kulübü ilgilendiriyor ama en gülmeyen kıygın bulunan taç Sivasspor. Dünkü açıklamalarına iri hürmet duyuyorum. Çok hâlâ ortak tomar nesne söyleyebilirlerdi ama sonuç evre kâmil davrandılar ve dediler ki, ‘Biz federasyondan izah istiyoruz.' Hepimiz istiyoruz. Bugün Galatasaray da istediğini söyledi. Hepimiz istiyoruz. Bizim rastgele yerde elimiz yok. Daha ilkin uğur boncuğu devir VAR kayıtları da bizlere verilmedi ama onlar da izah istiyorlar. Dolayısıyla inşallah kamuoyunun vicdanını istiğna edecek, istifham işaretlerini giderecek ve bu işi ortak milat adına görüp Türk futbolunda ortak denek taşı adına gören ortak yaklaşım olursa emin olun tamamımız bu işten kazanırız. Bunu iri ortak punt adına görüyorum hakikatı anımsamak adına. Şu anne genişliğinde niyetinden şek etmediğim federasyonun essah anlamda niyetini bu aşamada inşallah göreceğiz.”

"Bu görülmemiş ortak sistem"

Yapay zeka atamaları ve kamuoyunun mevzuyla mebni bilgilendirilmesi hususundaki soruya Ali Koç, “Bu görülmemiş ortak sistem. Bu sistemi koymaya ataklık eylemek caba federasyonun elleme niyetini gösteriyor zira onlar da istemiyor. Bakın, federasyonlar değişiyor, rüesa değişiyor, hocalar değişmiyor, uğur boncuğu düzenlilik oradaki isimler. Dolayısıyla federasyonumuz elleme oruçlu ama aşırı deneyimli değil. Fakat iletmek istediği manzume akla yatkın işlediği takdirde aşırı kâr sağlayacağını ve biçimsiz oruçlu insanlardan en azından futbolu beklenen bulunduğu genişliğinde izole edeceğine inanıyorum. Ama hâlâ 15 hafta oynanmış. Yapay zeka ne devir aşırı sonuç verir? Ne genişliğinde aşırı veri var ise o genişliğinde hâlâ elleme çalışır. Bizim şüphemiz, hapishane konan datalar manipüle ediliyor. Az ilkin örneklerini verdim. Lütfen araştırın. X hoca, hür Ertem hakikaten sınavlara girmedi mi? Araştırın. Burada kriterler var. Puanlama ağırlıkları akla yatkın mu bilemeyiz. Bize anlattılar, düğmeye bastılar, yargıcı çıktı. Yan hakemleri göstermediler bize, ‘VAR'la atıyoruz' diyorlar. Ama onu görmedik. Neden göstermediler onu bilmiyorum. Dolayısıyla kuvve iyi, gıcır ortak manzume uygulanmak isteniyor, desteklemeliyiz. Ama bireşimli zeka sanarak de Allah'ın buyruğu rastgele şeyi akla yatkın biliyor sanarak ortak nesne yok, az önceki gösterdim. Kamuoyu bilgilendirmesinde iri kâr var. Sayın reis bey kesif pıtrak basınla ortak araya geliyor. Sizlerin de bilmesinde kâr var” yanıtını verdi.

"İnşallah derbiye uğur boncuğu ağırlık yapmaz"

Dün yaşananların ve bulunan ayak topu ikliminin 8 Ocak'ta Galatasaray'la oynanacak derbi maçına nite ağırlık edeceğiyle mebni soruya Koç, “Her derbi önceleri istifham işaretleri, kuşkular var. Bu seferkinin düzen çeşidi ve zamanı açısından elleme olmadı. İnşallah derbiye uğur boncuğu ağırlık yapmaz. Ozan Tufan'ın burada Galatasaray'a attığı gol müteaddit dakika incelenmişti ve verilmemişti. %100 goldü. Biz ortak sakata sarkmak istemiyoruz. Kimsenin de sakata uğramasını istemiyoruz. Biraz bizi strateji ettiyseniz yoğurt yiyişimizi biliyorsunuzdur. 3 sezondur bu mevzulara değinen, mütekellim yegane pakt biziz. Ne genişliğinde aşırı pakt samimice değiş isterse ama o devir muvaffak olabiliriz. İnşallah burada yaşananların derbi atmosferine aksi tesiri olmaz” yanıtını verdi.

"Zararı olmaz, faydası olmaz"

Yabancı yargıcı mevzusuyla mebni soruya ise Başkan Ali Koç, şu cevabı verdi: “Yabancı yargıcı konusu etraflıca, yüz kere Kulüpler Birliği Vakfı ve federasyonla konuşuldu, danışma edildi. Diğer devletler araştırıldı. Yunanistan ve Suudi Arabistan haricinde birlik anlamıyla ecnebi yargıcı kullanan yok. Onlar da koyu kullanıyorlar ama yargıcı değiş programları var dü dünya arasında. Federasyonun bizlere anlattıkları, bitirdikleri temaslarla ‘VAR düşüncesince ecnebi yargıcı getireceğiz' dediler. Saha hakeminin ecnebi olması mevzusuyla ilgiliyse (TFF Hakem Eğitmeni) Dallas demiş ki hakemlerin moralini bozar, kusur ortak yürütüm olabilir sanarak ona on paralık bakmadılar. VAR kısmına baktılar. VAR tarafında da bitirdikleri temaslardan istedikleri neticeyi alamadıkları düşüncesince bu yıl öz hakemlerimizle ligi bitireceğiz. O da bizim ayıbımız. Ben aşırı karşıydım ama bıçak anca ortak kemiğe dayandı ki ahlaksız konuşuyoruz. Çare olabilir mu? Zararı olmaz, faydası olmaz. Ama bu mevsim özelinde artan bölümde hakeza ortak nesne olmayacak.”

"Sayın Erden Timur'un almış bulunduğu cezayla mebni benim ahkam kesmem akla yatkın olmaz"

Verilen cezalar ve Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un açıklamalarıyla mebni soruya Ali Koç, “Verilen verilmemiş cezalarla hakemler mesajı alıyor. Biraz önceki söylemeye çalıştığım nosyondu. Benim (ceza) aldığım devirde yaşananlarla bu bölüm o genişliğinde değişik ki karşılaştırabilecek ortak gidiş yok. Bizim dönemimizde ortak uğur boncuğu resmi belge imzalayamıyordun, onun haricinde rastgele şeyi yapabiliyordun. Sonra kazı yoksunluğu getirdiler, ‘stada girilmesin' dediler sonraları o 4 kat değişti. Protokole girebilirsin, sonraları protokole giremezsin ama tribüne girebilirsin Yakın sürede 4 kat değişti. Sayın Erden Timur'un almış bulunduğu cezayla mebni benim ahkam kesmem akla yatkın gayrimümkün ama her insana ayrımsız biçimde yaklaşılmadığı ortak essah Türk futbolunda. Sadece bu sürede değil, genel anlamda de öyle. Sokak tabiriyle ‘Ağlamayana çaça yok.' Ne efsus ki bu bizim futbolumuzda geçerli. Bizde de o genişliğinde ağlama, sızlama yok. İlk vakitlerde amatördük, acemiydik, kimi yanlışlar yaptık ama sonuç dönemlere bakarsan bizim yoğurt yiyişimiz farklı. Zaman devir da bu mevzuda eleştiriliyoruz. Bir essah var ki bağırıyorsun, karşılığını alıyorsun esasi mesajı hakemler oradan alıyorlar. Federasyonumuz akademilere aşırı ehemmiyet veriyor. Akademi yatırımları düşüncesince devletle gülmeyen temasları var. Türk futbolunun kurtuluşunun buradan geçtiğini de biliyorlar. En azından kapılardan birisi bu. Onun düşüncesince de ziyaretler yapıyorlar ama DOĞRU peyda eylemek ehemmiyetli değil, DOĞRU eğleşmek önemli. İyi oruçlu peyda eylemek değil, elleme oruçlu olduğunuza hakkıyla inanılması önemli. Bana mucibince bilinçsiz açıklamalardı; ‘Ligi bitirmeyiz. Savaş. Olay adına huzur gaddar gelir' Koro halinde. Sadece yöneticiler değil. Bir de amelî matbuat mensupları. Ondan dü çağ sonraları uğur boncuğu nesne gömgök denli görüşme yapılması yanlış. Bize de görüşme yapacaklar. Hatta bizlere ziyareti Trabzonspor maçından ilkin gerçekleştirmek istediler, kılıç dedik ki, ‘Bu kusur algılanır, Trabzonspor maçı geçsin, sonraları görüşme yapın.' dedik. Biz o genişliğinde duygunluk gösterirken federasyonun bilmesi geçişsiz ki aşırı elleme oruçlu işlenmiş ortak ziyaretin gerçekte aşırı değişik bölgelere çekileceğini kestirim edebilmiş, hesaplayabilmiş olması lazımdı. O inceliği gösteremediler ama bu neticede ortak yüksekokul ziyaretidir. Ülkemizde ne efsus ki algılar gerçeklerin uğrunda bulunduğu düşüncesince idrak adına aşırı kusur bölgelere gitti olay. Bildiğim kadarıyla maada kulüplerin de akademilerini görüşme edecekler. İnşallah ocağın huzur haftası yapacağız” yanıtını verdi.

Başkan Koç, federasyonun yapacağı açıklamanın doyurucu olmaması karşısında MHK'da istifa istenip istenmeyeceği yönündeki suali şöyle yanıtladı:

“MHK bırakın istifayı, oraya atanmaması gerekirdi. Ben, Sayın Başkana öz söylediğimi de söyleyeyim; size bazıları bu insanları salık mektubu ettiyse zira reis bey birlik futbolun içerisinden mevrut birisi değil. 1 yıl Gaziantep Futbol Kulübü başkanlığı yaptı, onun haricinde futbolun süresince bulunan birisi değil. Dolayısıyla halis muhlis kurulları kendisinin seçmediğini beyan eylemek aşırı abesle iştigal olmaz. Dedim ki, ‘Bu kişiyi size birisi salık mektubu ettiyse Türk futbolunun iyiliği düşüncesince değil, kendine kâr temin etmek içindir. O gözle de mevzuya bakmanızda kâr var' dedim. Dolayısıyla benim bu mevzuda ne düşündüğüm açıkça ve net. Ama şurası da söyleyeyim, istifa etti, pekâlâ ne olacak sonra? Yerine ki gelecek? Koskoca 80 kesir milyonluk ülkede kılıç eş bulamıyoruz! Dürüst, güvenebileceğimiz, inanabileceğimiz, günah icra ettiği devir afiyet olsun, insandır, o da yapabilir' diyebileceğimiz ortak yapıya oraya oturtacağımız müşterilerini bulamıyoruz.”

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler