USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi'den Murat Sancak'a yanıt

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın Adana Demirspor ile meydana getirdiği maçın arkası sıra rakip pakt başkanı Murat Sancak'ın meydana getirdiği açıklamalara reaksiyon gösterdi.

Ahmet Nur Çebi'den Murat Sancak'a yanıt
16-02-2022 16:47
İstanbul

Vodafone Park'ta eş futbol takımının Vodafone ile icra ettiği sponsorluk anlaşması töreni sonrası gündeme değgin soruları cevap veren Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın icra ettiği açıklamaların çıkarlarını üzdüğünü söyledi.

Adana Demirspor müsabakasını Murat Sancak ile bu arada izlediklerini hatırlatan Çebi, "Birdenbire kızgınlıkla televizyonu alıp kırması... Biz orada misafiriz, önümüzde mutluluk büyüklerin bulunduğu yerde hakemlere tepkime gayeli televizyonu bölgelere vuruyor. Ben de apayrı pakt başkanlarıyla maçlar izledim, en küçük nezaketsizliğimiz olmadı. Böyle tepkime verirseniz taraftarlar da ağza alınmayacak küfürler eder. Üzüntü duyduğumu, esefle karşıladığımı anlatmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş ve Adana Demirspor camialarının birbirleriyle özdeşleşmiş kulüpler olduğuna dikkati çekici Çebi, "Statlarının açılışında 65 derecede takımımızı pik gönderdik. Ne evet da ansızın bu duruma geldik. Adana Demirspor maçından ortak devir evvel toplumsal medyadaki yazışmalar lezzetsiz tuzsuz, uygunluk almayan yazışmalardır. Bunların sebebi nedir? Kafalarının gerisinde apayrı ortak nesne mi var? Beşiktaş kendilerine ne dokunca vermiş bilemiyoruz. Sayın Başkanın en azından bu mevzuları benimle paylaşmasını dileyiş ederim. Bir sorun, ortak plan var ise söylesin." niteleyerek konuştu.

Murat Sancak'ın "FETÖ" suçlaması

Murat Sancak'ın hakemlere müteveccih "FETÖ" suçlamasına da yer veren Çebi, şunları söyledi:

"Sancak karşılaşma evveliyat başlayıp, esnasında ve daha sonra işi şova döktü. Ne lüzum vardı, anlamakta zorlanıyorum. Televizyon monitör dolaşarak nice nesne izah gereksinimi nite duyuyorsunuz? Eğer ortak şovsa uygunluk almadı. Eğer ortak plansa bu planı aşina olmak istiyorum. Bir öne sürülen sebebi var ise aşina olmak istiyorum. 'FETÖ' diyorsunuz. Hakemleri FETÖ ile ilişkilendiriyorsunuz. Bir tez varsa, bu çeteyle alakadar bilgiler var ise ortak halde savcılığı geçiş ettirmesini getirmek istiyorum."

Sancak'ın esbak maçlarda yargıcı üstünde ortak açıklamada bulunmadığına dikkati çekici Çebi, "Bazı yargıcı hatalarının örgütlü bulunduğunu tabir ettik. Murat Sancak'ın on paralık ağzını açmaması yalnızca Beşiktaş maçında bunu gündeme getirmesi nazarıitibar çekicidir. İstanbul'da oynadığımız maçta atılmış goller gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda sıfır Murat Sancak'ın ansızın hakkını aramasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O devir de hakemlikle alakadar görüşlerinizi hâlâ akıllıcasına söyleseydiniz. Hakemler 4-5 ayda 'FETÖ'cü oldu, ondan evvel değillermiş." ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş iri lokmadır" diyen Çebi, "Türkiye Cumhuriyeti'nden evvel müesses ortak kulüptür. Kendimize yapılacak yanlışlara hürmet çerçevesinde cevap vermeyi biliriz. Kalecimiz Ersin, Türkiye'nin baş döndürücü sevilmiş bulunduğu gailesiz ortak kalecimiz. Nasıl olmakta da kafasına ecnebi bap atılıyor. Bunu ne Adana Demirspor taraftarı yapıyor. Hangi mantıkla yapıyor, zorlanıyorum. Bir nesne kurgulanmış, planlanmış kabilinden hissettim. Ne bulunduğunu bilmiyorum." halinde konuştu.

Çebi'nin matbuat toplantısı esnasında Türkiye Futbol Federasyonunun Murat Sancak'ın ifadeleriyle alakadar açıklamada olduğunun hatırlatılması üstünde Çebi, "Umarım bizim ve federasyonun çağrısına cevap verecektir. Hakemler hata yapabilir. Ama 'FETÖ' vakası devletin bekasına ve varlığına uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Murat Sancak'ın kanallarda Beşiktaş'ın doğacak zaman beceri yönetmen Şenol Güneş ile çalışacağı anlamında de açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Çebi, "Şov bitmeme ediyor. Hızını alamıyor Şenol Güneş ile alakadar izah yapıyor. Şenol Güneş önümüzdeki zaman Beşiktaş'ta olacakmış. Ben Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta idareci bulunduğunu hatırlamıyorum. Kendisini matbuat sözcülüğüne getirdiğimi hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ait mevzuda Adana Demirspor Başkanının izah yapması ve bunun da iri ortak asılsız olması uygunluk almamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Benim ortak hocam var"

Gelecek zaman Şenol Güneş'in takımın başlangıcında olup olmayacağı sorularını cevap veren Çebi, "Şenol Güneş ile bugüne derece ortak sözcük konuşulmamıştır. Benim ortak hocam var. Hocamla bitmeme edeceğimi hâlâ evvel bildirme ettim. Hocamın almış bulunduğu karşılaşma sonuçlarıyla elden değerlendirilmesini akıllıcasına bulmuyorum. Ona güvenim sonsuz. Kendisiyle yola bitmeme ediyorum." niteleyerek konuştu.

Mayıs ayında kulüpte ortak riyaset seçiminin olacağını hatırlatan Çebi, laflarını şu halde sürdürdü:

"Kim gelecek, elbette olacak hiçbiri mahsus değil. Önümüzde de erkek ortak zaman var. mühim ortak zaman yaşıyoruz. Böylesine ortak süreçte doğacak zaman ne olacak şeklindeki ortak soruya cevap verecek durumum yok. Şu anne derece Şenol hocayla emek vermeyi düşünmedim. Yapılmış kontrat yok. Bundan sonraları da planımda yok. Şenol sarıklı kıymetlimizdir."

Sürecin Şenol Güneş'e de dokunca verdiğini özetleyen Çebi, doğacak zaman düşüncesince "Şenol hocanın bu derece gündeme getirilmesiyle hem onun, hem bizim hem lider hocamızın yıpratılmasının gerisinde ne işe yaradığını aşina olmak istiyorum. Ben lider sarıklı ile sürdürmek isteğimi ve arzumu ısrarla söyledim. Olağanüstü şeyler eğer olmazsa kendisiyle sürdürmek istiyorum. Ama hocanın kalbini kıranları ne derece göğüsleyeceğimi bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Gelecek zaman planlaması

Gelecek zaman planlamasıyla alakadar suali cevap veren Çebi, "Artık Türk futbolunun krizini tamamımız almak zorundayız. Bugüne derece tamamımız gemiyi yüzdürdük. Altyapıya ehemmiyet vererek, topçu satarak ortak yöntem yürütmemiz gerekiyor. Bu siyaseti yüzdelik 50 gerçekleştirdik. Sezon başlangıcında Şampiyonlar Ligi'nde oynama ters konusuydu. Biraz hâlâ fiyatlı oyunculara yönelmiştik. Seneye hakeza olmayacağını, hâlâ gençlere arazi vereceğimizi anlatmak isterim. Rıdvan, Ersin, Kerem, Serdar kabilinden 6-7 oyuncumuzu oynatmaya çalışıyoruz. Gelecek zaman bunlar hâlâ ön planda olacaktır." niteleyerek konuştu.

Yeni zaman düşüncesince 3-4 topçu alacaklarını kaydeden Çebi, gerisinin enfrastrüktür ve gailesiz oyuncular olabileceğini dile getirdi.

Burak Yılmaz'ın gündemlerinde olup bulunmadığı sorusunu Çebi, "Burak ile alakadar tasarrufumuz yok. lider sarıklı ile de bitmeme ediyoruz. Olağanüstü ortak nesne eğer olmazsa gailesiz ortak takımla yola bitmeme etmeyi ısrarla düşünüyorum. Şenol Güneş ile alakadar de tasarrufumuz yok." niteleyerek yanıtladı.

Pjanic, Atiba, Larin ve Batshuayi ile doğacak zaman bitmeme yazar etmeyecekleri mevzusuna yer veren Çebi, "Takımda bulunan adların hepsiyle yola sürdürmek isteyebilirim. Ama ücretlerini tığ belirleyeceğiz. Kalmak isterlerse kalırlar. Bütçelerimiz onların aldıklarının baş döndürücü altında olacaktır. Kabul ederlerse bizimle olacaklardır, etmezlerse veda edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler