USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'

Karagümrük deplasmanında 2-0 elde eden Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı maçın arkası sıra konuştu. Kendileri hesabına ağır bir karşılaşma bulunduğunu ve önemli bir galibiyet aldıklarını kail Avcı, ligde havadan karşılaşma olmadığının altını çizdi.

Abdullah Avcı: 'Bizim adımıza çok önemli bir galibiyet'
28-11-2021 19:43

Süper Lig'in 14. haftasında Karagümrük'ü deplasmanda 2-0 yenmiş fail Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Olimpiyat Stadı'nın kendisi düşüncesince önemli bir yerinin bulunduğunu anlatım ederek laflarına süregelen Avcı, “Olimpiyat Stadı, benim 6 senemin geçmiş olduğu yer. Güzel hikayelerin olduğu, sabık yıl de Trabzonspor'la bir yürek kazandığımız bir stat. Rakip Karagümrük, beni 22-23 üç yaşında ayak topu sanayisine sunan, depar belgesi yaptığım, dü senede otuz gole benzeyen atıp sektöre çıktığım takım. Ciddi bir alan kodifikasyon takımına huzur oynadık. Her dü takımın da sahada hem savunmada hem hücumda planları vardı. Topa eş olma oyununu herhangi bir dü takımda istedi. Özellikle rakibin topa eş olup opsiyonlarını çok sabırla beklemesi esasta asap bozucu bir şeydir ancak ona götürümlü eğleşmek ve kadro savunmasını gerçekleştirmek çok önemliydi. İkinci alanda de merkezi çok akıllıca kapatarak sabırla topun ardında arada bir akın etmek gerekir. Şampiyonluğa oynamak, amaca görmek bu cins oyunları devredilmek kadro savunmasını akıllıca yapmakla eş değerdedir. Bugün fırsatlar bulduk. Penaltıdan golü attık. İkinci yarıda da fırsatlarımız vardı. Erken oyunu kopartabilirdik ancak akıllıca sürede 2. gol de geldi. Bugün sistemi, organizasyonu ve planları bulunan 2 kadro karşılaştı. Biz kazandık. Kazanmamızın en iri etkenlerinden biri amaca giderken henüz aşkın fedakarca kadro savunması yapmaktır. Bugün sebebiyle takımım ne istediysem bunu zerre lime uygulamaya çalıştı. Onun düşüncesince oyuncularla bu arada olmaktan sonuç aşama mutluyum. Bir haftayı henüz geride bıraktık. Kupa kazanmadık, tek obje kazanmadık. Sadece üç nokta kazandık. Cumartesi haset Adana Demirspor'la gine bir bitiş maçına çıkacağız. Taraftarlarımızı sabırlı, rahat olmaya dayanaklık etmek vermeye, savunmayı ve atağı bizle bu arada hazırlamaya çağırma ediyorum. Taraftarımız bugün burada değildiler ancak enerjileri vardı. Desteklerini içten desteklerini vereceklerine inanıyorum. 2-0'lık sayı elbette ki dü el değmemiş önemli ancak oyuncularım çalıştıklarımızı santimetre santimetre uygulamaya çalıştı. Benim düşüncesince henüz değerli. Bu yolda çabuk adımlar alaşağı etmek önemli. 14. hafta sona erdi ve bir karşılaşma henüz kazandık. Rekorlar diyorlar ancak emin olun tek kısmına bakmıyorum. Her hafta kazandığımız maçlara bakıyorum. Oyuncularımı kutlama ediyorum. İyi bir takıma huzur oynadık. Onlara da başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

“Devre ortada takviyelerimiz olacak”

5-6 yıldır doruk yarışı verici bir uygulayım eş bulunduğunu anlatım ederek laflarını sürdüren Avcı, “Şampiyonluk dair meydana getirilen algıları henüz mukaddema biliyorum. Son 5-6 yıldır yarışan bir uygulayım direktörüm. Sahanın haricinde ne işe yaradığını çok güzel biliyorum. Hep sahanın ortamında kalmaya bitmeme edeceğim. Trabzonspor tarihi, geçmişi herhangi bir devir yarışmış bir takımdır. Camia da buna hazır. En güzel biçimde yarışmaya bitmeme edeceğiz” dedi. Abdülkadir yaşam kendisince da mütekellim Avcı, “Abdülkadir Ömür, Türk futbolunun zeki ve hususi oyuncularından. Harika gidiyor. Daha önce, 'Bizi böke yapacaksa yaşam üzere oyuncular yapacak.' dediğimi de gine hatırlatayım. Dalgalanmalar olacak. Bu hakeza bir oyun. hususi bir oyuncu. Umarım gelişerek ve yardım sağlayarak bitmeme eder” dedi.

Takımının herhangi bir maçta rakibe uyarınca aldatmaca planının bulunduğunu laflarına ekleyen tecrübeli hoca, “Bazen rakip seni topa eş olmaya iter. 1. bölge, 2. semt ve 3. alanda ne yapmamız icap ettiğini çalıştık. Geçmişte çok sallandığımız maçlar da oldu. Biz herhangi bir maçta rakibe uyarınca hazırlanıyor. Çok güzel ekipler mevcut ligde. Bu maçta karşılaşma kazanmanın çok havadan olmadığını biliyoruz. Her takımın güzel bir aktör kalitesi var. Yeni uygulayım adamlar toy organizasyonlara önem vermeye başladılar” diyerek konuştu.

Kadroda eksiklerinin bulunduğunu da kail Avcı, “Henüz açık bir ekibe eş değiliz ancak olacağız. Devre ortada para aktarımı olacak. Visca dair temelli yazılıyor ancak anca bir obje yok. Benim Türkiye'ye getirdiğim bir aktör kendisi. Çok güzel bir strateji komitemiz var. Detaylı biçimde çalışmalarımızı yapıyoruz. Kadrodaki adaleti de iletişimle sağlıyoruz. Samimi ve yanlışsız biçimde bunu anlatırsanız herhangi bir şeyin karşılığı var. Herkes işin ortamında peyda etmek istiyor. Bunun karşılığı da yanlışsız ve güzel bir iletişimdir” ifadelerini kullandı.

“Boş çerçeveyi kaplamak istiyoruz”

Sezon başlangıcında 14. haftada güzel vaziyette olacaklarının planını yaptığını kail Avcı, “14. haftada güzel olacağımızın planını yapmıştım. Geçen yıl hem devir ortada hem küme böylecene çalıştık ve transferleri ercecik yaptık. Ama 14. haftada bu genişliğinde puanı kimesne beklemiyordu. Ama benim düşüncesince önemli bulunan bu değil. Şimdiden Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Artık analizör ne, karşılamalar ne? Adana Demirspor şu anda benim düşüncesince ne öncesidir ne de sonrasıdır” dedi.

Kulüpteki odasından paylaşmış olduğu fotoğrafta gereksiz bulunan çerçevenin öyküsünü de özetleyen Avcı, “Oyuncuyla konuşurken ihtimal de bir ileti ita durumuydu bu fotoğraf. Trabzon herhangi bir devir yarışmış, devir zamane kırılmalar küsmeler olmuş, hissiyatları iri bulunan şehir. Bu camiada iri işler yapacağımızı düşünüyorum. O odada Trabzonspor'un zamanı de var. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş'in fotoğrafları var. Şampiyonluk canlı kadrolar var. Umarım o gereksiz çerçeveyi bu yıl doldururuz” diyerek konuştu.

Abdullah Avcı sonuç namına yaşama veda fail Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Mustafa Cengiz'e Allah'tan yağmur dileyerek, “Mustafa Cengiz'in ailesine başsağlığı diliyorum. Türk futbolunun ve Galatasaray Ailesi'nin başı bozulmamış olsun. Üzüldüm. Bütün spor toplumunun başı bozulmamış olsun” dedi.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler