USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

A Milli Takım’ın 3 yıldızı idman öncesinde konuştu

İskoçya ve Çekya ile oynanacak bulunan tedarik maçları düşüncesince Riva'da birleşen A Milli Takım'da Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, idman öncesinde matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

A Milli Takım’ın 3 yıldızı idman öncesinde konuştu
14-11-2022 22:09


A Milli Takım'ın 16 Kasım'da Diyarbakır'da İskoçya, 19 Kasım'da da Gaziantep'te Çekya ile oynayacağı karşılaşmaların hazırlıkları başladı. Bu tün ezanı meydana getirilen egzersiz öncesinde ulusal takımın ehemmiyetli Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. İlk kendisine Cenk Tosun konuşurken, görmüş geçirmiş aktör Taksim'de yaşanmış bulunan patlamaya yer verdi ve yaşamını kaybeden vatandaşlara yağmur dilerken, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da felah diledi.

“Dünya Kupası'nda peyda buyurmak isterdik”

Genç yanında kol olduklarını söyleyerek laflarına bitmeme fail Cenk Tosun, “Stefan öğretmen ile henüz önce konuşuyorduk. Genç kardeşlerimizle beraberce inşallah elleme tedarik maçları oynayıp, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne elleme yapınmak istiyoruz. Takımda görmüş geçirmiş esame var. Bizim ulusal takımımızda ağabeylik niteleyerek yanında nesne yok. Zamanı erişince Arda Güler de ağabeylik yapacak, ego de yapacağım. Biz de filhakika ağabeylik niteleyerek yanında lafız yok. Hepimiz kardeşiz. Tabii tığ henüz tecrübeliyiz. Ağabeylik kendisine bunu görüyorum. Genç kardeşlerimize akıllıca yolu ifşa buyurmak düşüncesince buradayız, ayrımsız sürede elleme ayak topu dingildemek istiyoruz” dedi. Dünya Kupası'nda destan gösteremeyecek olmalarından çevre baş döndürücü kalbi kırık olduklarını anlatım fail Cenk Tosun, “Üzgünüz. En akıbet turnuvada tığ de vardık. Bu turnuvada da peyda buyurmak isterdik. Maalesef olmadı. Turnuvada bulunan takımlara başarılar dilerim. Güzel yanında turnuva izleyeceğiz. Bizim düşüncesince baş döndürücü ayırt fail yanında nesne olmayacak. Biz akıbet momentum 2024'e yapınmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Hepsi henüz önce yendiğimiz takımlar”

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde gruptaki rakipleri de değerlendiren golcü oyuncu, “Hırvatistan, Galler, Letonya üzere ekipler var. Bunlar elleme takımlar. İskoçya ile oynayacağız. Galler'e eğik yanında takım. İkisi de Ada'da bulunduğu düşüncesince benzeşim ayak topu oynuyorlar. Bizim düşüncesince elleme yanında imtihan maçı olacak. Güzel ve ağır yanında grup. Ancak bu takımların hepsini henüz önce yendik. Biz Türk Milli Takımı üzere oynadığımız devir bu gruptan yanında numara çıkarız niteleyerek düşünüyorum” niteleyerek konuştu. Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle performansında yaşanmış bulunan değiş karşı da mütekellim Cenk Tosun, “Ben sakatlıklardan sonradan baş döndürücü çalıştım. Bunu Allah biliyor, eşim ve babam biliyor. Kötü sakatlıklar geçirdim. Şu an eskisinden henüz güçlüyüm. Sezon başlangıcında da öyleydim. Belki Valerien Ismael çağında henüz az biçim şansı buldum. Hak ettiğim dönemler oldu, oynamadım. Daha yanında tomar çalıştım. Şenol Hoca erişince bana o itimatı verdi. İlişkimiz filhakika baş döndürücü iyiydi. Ben de onu utandırmamak düşüncesince elimden geleni yaptım. Son dü maçta yükselen yanında biçim grafiğim var. Ancak Galatasaray'a yenildiğimiz maçtan sonradan performansımın yanında manası yok. Benim gol attığım, takımın da 3 benek almış bulunduğu maçlar beni henüz baş döndürücü bahtiyar eder” açıklamalarında bulundu.

Salih Özcan: “Oynamayı dört gözle bekliyorum”

Lüksemburg ve Faroe Adaları'yla oynanan Uluslar Ligi mücadelelerinde sakatlığı dolayısıyla kadrodan çıkarıldığı düşüncesince biçim giyemeyen Salih Özcan, o çağda yaşamış bulunduğu kusur dolayısıyla baş döndürücü kalbi kırık bulunduğunu anlatım ederek “Gelemediğim düşüncesince beye üzüldüm. Ayağımda darbeye ilişkin yanında kusur vardı. Gelemedim. Türkiye Milli Takımı düşüncesince oynamayı dört gözle bekliyordum. Bunun düşüncesince alım çalım duyuyorum. Ailem de alım çalım duyuyor. Dört gözle bekliyorduk. Kararımı verdim ve baş döndürücü mutluyum” dedi. Borussia Dortmund'la Şampiyonlar Ligi'nde fevk tuğra yücelme başarısı yayınlayan 24 yaşındaki oyuncu, “Şampiyonlar Ligi'nde elleme oynadık. Grubu ikinci tam bitirdik. Şimdi Chelsea ile eşleştik. İnşallah orada da elleme yanında karşılaşma çıkartırız. Dortmund da elleme gidiyor. Ligi şu an 6'ncı sıradayız. Ancak henüz elleme bitebilirdik. Benim düşüncesince de Dortmund düşüncesince de hayırlısı” niteleyerek konuştu. 2024 Avrupa Şampiyonası'nın Almanya'da düzenlenecek olmasının kendisini extra motive ettiğini kail Salih Özcan, takımdaki güre oyuncuların sayısının baş döndürücü olması ilişkin de “Genç yanında takımız. Ancak gine de tecrübeliyiz. Arda Güler elleme oyuncu. Tekniği baş döndürücü iyi. Zaman gösterecek fakat inşallah elleme yanında kariyer geçirir. Onun düşüncesince de hayırlısı” ifadelerini kullandı.

Samet Akaydın: “Pes etmeyi sevmiyorum”

Adana Demirspor'daki performansı ondan sonra A Milli Takım'a çağırılan Samet Akaydın da İstiklal Caddesi'nde yaşanmış bulunan patlamaya yer vererek laflarına başladı. Hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara da aceleci şifalar arzulayan Samet Akaydın, “Küçüklükten beri en şişman hayalim ulusal kol forması giymekti. Onun düşüncesince bana bu şansı sağlayan etraflı hocalarıma teşekkürname ediyorum. Hedeflerimiz bununla kalmayacak. Devam edecek. Her nesne artık başlıyor. Antrenmanlarda kendimi gösterip, ulusal kol içerisinde stabil yanında biçimde sürdürmek istiyorum” dedi. Pes etmeyen yanında yapısı bulunduğunu anlatım ederek laflarına bitmeme fail Akaydın, “Ben Montella hocanın gelmesinin arkası sıra baş döndürücü şeyin geliştiğini düşünüyorum. Ona buradan teşekkürname buyurmak istiyorum. Bana baş döndürücü nesne kattı. Her egzersiz öncesi, rastgele egzersiz ondan sonra ilgileniyor. Oldukça elleme yanında ilişkimiz var. Benim emek vermeyi muhip yanında imal var. Pes etmeyi sevmiyorum. 28 yaşlarında ulusal takıma seçilmem bunu gösteriyor. Hocalarımızın da performanslarımızın karşılığını veriyor. Ben rastgele devir ileriye çevrik düşünüyorum. Hedefim burasıydı. Bundan ahir gayem de burada sürekli olup, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bitmeme ederim” halinde konuştu.

“Montella'nın gelişi benim düşüncesince dönüm noktası oldu”

A Milli Takım'da savunmada baş döndürücü ehemmiyetli oyuncuların olmasının hatırlatılması ilişkin laflarını sürdüren Samet Akaydın, “Bölgemde baş döndürücü elleme oyuncular var. Ancak tığ de onlar üzere olabiliriz. Onlar da buralardan yükseldi. Kendimi güvenim sonsuz. Herkesle rakiplik zarfında olurum. İnşallah elleme yanında rekabetle, bu arada götürürüz. Tayyip Talha benim kardeşim gibi. Beraber biçim giydik. Buraya gelmesine baş döndürücü sevindim. O da buralara adalet ederek geldi. Konuşuyoruz zaten. Burada peyda buyurmak bizi bahtiyar ediyor. Biz de elimizden mevrut ne var ise sahada gösterip, bizlere güvenenlerin itimatını boşa çıkartmak istemiyoruz” niteleyerek bitmeme etti. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın kariyerinde baş döndürücü ehemmiyetli yanında tesiri bulunduğunu dile getiren Samet Akaydın, “Montella'nın gelişiyle çaker ehemmiyetli yanında değiş başladı. Keçiörengücü'nde elleme yanında sayaç geçiriyordum. Süper Lig'den tekâlif gelmişti. Ben Adana Demirspor'u yeğleme ettim. Burada başkanımız Murat Sancak'ın baş döndürücü şişman emeği var. Ona teşekkürname ederim. Bana baş döndürücü güvendi. İlk geldiğim çağda biçim sorunu yaşadım. Montella'nın gelmesiyle ayrı ayrı yanında Samet oldum. Onun bana yardımı hakkıyla baş döndürücü yanında tomar oldu. Benim devir noktam Montella'nın gelmesiyle başladı” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Samet Yalçın
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler