Gündem

Yavuz Bingöl anası Şahsenem Bacı kimdir birçok yaşlarında bozukluk öldü?

Sevilen okuyucu Yavuz Bingöl ana acısı ile sarsıldı. Bir süredir alzheimer tedavisi gören Şahsenem Bacı 79 yaşlarında yaşamını kaybetti. Halk ozanı bulunan Yavuz Bingöl'ün anası Şahsenem Bacı aslen Kars Sarıkamışlı. Yılmaz Bingöl ile evli bulunan Şahsenem Bacı'nın 3 pa

Yavuz Bingöl anası Şahsenem Bacı kimdir birçok yaşlarında bozukluk öldü?
15-06-2022 09:03
Sevilen okuyucu Yavuz Bingöl ana acısı ile sarsıldı. Bir süredir alzheimer tedavisi gören Şahsenem Bacı 79 yaşlarında yaşamını kaybetti. Halk ozanı bulunan Yavuz Bingöl'ün anası Şahsenem Bacı aslen Kars Sarıkamışlı. Yılmaz Bingöl ile evli bulunan Şahsenem Bacı'nın 3 kıta evladı vardır. 2 sene ilkin kızı Efsun Bingöl'ün ölümü ile yıkılmıştı. Peki kimdir Şahsenem Bacı, Yavuz Bingöl'ün kardeşleri kimler?Abone ol

Birçok türküye kendine saf yorumu ile seslendiren adlı sanlı okuyucu Yavuz Bingöl ana acısı ile yıkıldı. Bir süredir alzheimer tedavisi gören ve akıbet namına kaldırıldığı hastanede teneffüs yetmezliği tedavisi gören 79 yaşındaki Şahsenem Bacı yaşamını kaybetti. Bu can sıkıcı gelişimin arkası sıra Şahsenem Bacı düşkünlük konusu oldu. 2 oğlu müşterek kızı bulunan Şahsenem Bacı aslen Karslı. Kızı Efsun'u 2 sene ilkin kaybeden Şahneme Bacı çağ Ayvalık'ta kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek neredeyse uğurlanacak.

Türkücü Yavuz Bingöl'ün alzheimer hastası bulunan anası Şahsenem Bacı çağ yaşama veda etti. Halk ozanı bulunan Şahsenem Bacı geçtiğimiz aylarda teneffüs yetmezliği zımnında Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Şahsenem Bacı akıbet zamanlarında bundan böyle evlatları ve torunları karışma kimseyi tanımaz olmuştu. 

Türkiye’nin evvel ahali ozanlarından bulunan Şahsenem Bacı müşterek devre damgasını vurmuştu. Son zamanlarda teneffüs yetmezliği ile savaş fail Şahsenem Bacı, 79 yaşlarında ölüm etti. Şahsenem Bacı düşüncesince ferda zaman 16.00'da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı'nda merasim düzenlenecek. Sanatçı, Ayvalık'ta kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek neredeyse uğurlanacak.

Şahsenem Bacı nereli kimdir? : Sarıkamış'ın Boyalı köyünde 1943 senesinde doğan Aşık Şahsenem Bacı'nın esas ismi Senem Akkaş'tır. Şahsenem Bacı, edebiyat öğretmeni bulunan benzeri Yılmaz Bingöl ile 1964 senesinde evlendi. Evlendikten sonraları İzmir'e taşınan Şansenem bacı kendini şiire ve ozanlığa verdi. Bu da eşinin hoşuna gitmedi ve Şahsenem Bacı 'türküleri' seçip eşinden ayrıldı. 

Yavuz Bingöl'ün kardeşleri kimdir? : Şahsenem Bacı'nın, Yılmaz Bingöl ile bulunan evliliğinden 3 evladı oldu. Bunlardan birisi adlı sanlı okuyucu Yavuz Bingöl... Diğer oğlu Ozan Bingöl medyanın tanımış olduğu müşterek insan değil. Şahsenem Bacı biricik kızı Efsun Bingöl'ün ise ölümünü gördü. 

Efsun Bingöl'ün ölümü : Yavuz Bingöl'ün biricik kız kardeşi olan Fatma Efsun Pul (Bilgöl) 2020 senesinde yaşamını yitirdi. Öldüğünde 51 yaşlarında bulunan Fatma Efsun Bingöl, 2 senedir döş kanseriyle savaş ediyordu. Bir bebek anası Efsun Bingöl, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde toprağa verildi. Şimdi anası Şahsenem Bacı'da onun yanına defnedilecek. 

Şahsenem Bacı'nın ozanlık geçmişi: Ailesinde nice araklama mevcut Şahsenem'in amcası Aşık Mustafa, Sarıkamış'ın adlı ozanları arasındadır. Şahsenem, küçüklüğünde çalacak kofa bulamamış, o sebeple direk kepçe üstüne sargaç gererek, kofa çalmaya başlamıştır. Sazı ve sesiyle dinleyenleri etkileyen Şahsenem Bacı, Uluslararası 11. İstanbul Festivaliyle, Antalya Festivalindeki Aşıklar Şölenlerine katılmış, 1975 Hacıbektaş Anma Törenlerinde birincilik ödülünü kazanmıştır.

Bu lafları TT olmuştu : Şahsenem Bacı müşterek konserinde şunları söylemişti:
-"Ülkemizde ve öbür ülkelerde, başlanan ve nihayetlenen vakalarda ahali ozanlarına aşırı şişman görevler düşmektedir biliyorsunuz. Oğlum müşterek artist fakat ego müşterek ahali ozanıyım. Halkımın dertlerini dile getirmekle zorunluyum. Mecburum. Sizi 80'li yıllara taşıdım. Belki akla yatkın ihtimal hata yaptım fakat ego bunları beyan etmek zorundayım. Beni bağışlayın."

Şahsenem Bacı'nın adlı sanlı oğlu: Şansenem Bacı'nın ahali müziğine bulunan aşkını oğlu Yavuz Bingöl bitmeme ettirdi. Türküleriyle ün ve şan ele geçiren Yavuz Bingöl, şimdiye denli 4 defa evlendi. Yavuz Bingöl, akıbet evliliğini hanende hikaye Gürman’la 4 Ağustos 2015 tarihinde yapmış oldu ve 2016'da ayrılma sonucu aldıl.Yavuz Bingöl'ün Türk ismini verdiği müşterek kızı ve ondan Aslan Yüncü adlı müşterek eş torunu var.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER