Gündem

TSK helikopterleri deprem bölgelerine 1500 tondan aşkın yardım materyali taşıdı

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ilgilendiren helikopterler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlere insancasına yardım materyali ulaştırmanın beraberinde yaralıların mekân illerdeki hastanelere naklini sağlıyor.

TSK helikopterleri deprem bölgelerine 1500 tondan aşkın yardım materyali taşıdı
01-03-2023 13:05
Adana

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda 70'e yaklaşan helikopterle görevlendirilen pilot, uygulayımcı ve personel, meydana gelen uçuşlarla depremzedelere yardım ulaştırıyor.

Pazarcık merkezli 6 Şubat'taki 7,7 büyüklüğündeki depremin arkası sıra bölgenin en ehemmiyetli insancasına yardım üslerinden bir tanesi bulunan Tanker Üs Komutanlığı'nda birleşen insancasına yardım malzemeleri, helikopterlerle depremden etkilenen yerlere naklediliyor.

Yaralı depremzedelerden helikopterle gönderme edilmesi akıllıca tanıdık hastalar, yer illerdeki hastanelere götürülüyor.

Bölgelerde karşılaştıkları sis, kar ve yel kabilinden menfi hava koşullarında bile görevlerini yürüteç görmüş geçirmiş pilotlar, şu anne derece 2100 saatin üstünde uçuş, 4200'den birlikte tomar çıkış yaptı.

"700'ün üstünde marazlı ve gaileli taşıdık"

İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi'nde memur esmer havacılık eş güdüm subayı Kara Pilot Albay Ali İhsan Akçay, AA muhabirine, evvel günden itibaren terörle mücadeleyi aksatmayacak biçimde helikopterlerin ve personelin Adana'da konuşlandırıldığını söyledi.

Helikopterlerle devir boyu uçuşlar gerçekleştirdiklerini tamlayan Akçay, "24 sayaç esasına layıkıyla geceleyin ve güneş deprem bölgesindeki ulaşabileceğimiz tamamı noktalara ulaştık. Halen de bitmeme ediyoruz." dedi.

Albay Akçay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin halis muhlis kuvvetiyle depremzedelere yardım eylemek düşüncesince çalıştığını dile getirdi.

Herkesin yardımına koşmaya çalıştıklarını anlatım fail Akçay, şunları kaydetti:

"Bir nebze katkımız oluyorsa ne mutu bizlere. Türkiye çapında yaptığımız tamamı görevlerden aşırı elan ayrımlı birlikte fariza bu. Buradaki pilotlarımız, teknisyenlerimiz ve helikopterde fariza düzlük tamamı personel mevcut kuvvetiyle çalışıyor. Şimdiye derece depremin evvel gününden itibaren 700'ün üstünde marazlı ve gaileli taşıdık. 4 binin üstünde personel taşıdık ki bu personel AFAD personeli, istirdat personeli, UMKE personeli. Toplam 1500 tonun üstünde malzeme ve ağırlık taşıdık; bunlar dernek özellikle peyda eylemek neredeyse istirdat malzemeleri. Gece ve güneş tamamı devir süresince depremin evvel gününden buyana pervaz faaliyetlerimiz bu biçimde bitmeme ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER