Gündem

Kurtulmuş: Altı artılı masanın çevresinde oturanlar eş cumhurbaşkanlığı öneri etmeyi düşünüyorlar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Öyle anlaşılıyor ki altı artılı masanın çevresinde oturanlar eş cumhurbaşkanlığı sistemi kabil ortak sistemi millete öneri etmeyi düşünüyor." dedi.

Kurtulmuş: Altı artılı masanın çevresinde oturanlar eş cumhurbaşkanlığı öneri etmeyi düşünüyorlar
07-01-2023 00:05
Ankara

Mehmet Akif İnan Vakfı ile Memur-Sen tarafından, Memur-Sen'in kurucusu, eğitimci, saz şairi ve edip Mehmet Akif İnan'ın 23'üncü ahiret yolculuğu yılı dolayısıyla, konfederasyonun umumi merkezinde 4'üncü Mehmet Akif İnan mükafat Töreni düzenlendi.

Program, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Numan Kurtulmuş, törende meydana getirdiği konuşmada, merhum Mehmet Akif İnan'ın bıraktığı izlerin hala taravetli bulunduğunu vurgulayarak, planlı programın iri müşterek vefa örneği bulunduğunu söyledi.

İnan'ın iri müşterek düşün adamı, donanımlı müşterek saz şairi ve yazın eri bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, İnan'ın bu özelliklerinin birlikte baş döndürücü iri müşterek gelişim insanı olduğunu, kendiliğinden ahir nesillere de kere gösterdiğini dile getirdi. Kurtulmuş, İnan'ın ilkin 28 Şubat sürecinde iri müşterek savaşım verdiğini belirtti.

"Bu milletin iradesidir"

Türkiye'nin eski zamanlarda yaşadıklarını yaşamaması ve çelimli müşterek iradeyle baştan çelimli müşterek Türkiye'yi kurabilmek düşüncesince Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Milletin iradesiyle seçilenlerin millete aritmetik vereceği müşterek sistemi ortaya koyduk. Bu açıdan da Türkiye baş döndürücü çelimli müşterek iradeyle dolayısıyla bitmeme ika sonucu aldı. Bu milletin iradesidir. Şimdi bakıyoruz ki bazı çevreler, milletin bu iradesiyle sandıkta seçilecek cumhurbaşkanının kuracağı hükümet siteminin adına bambaşka şeyler getirmeye çalışıyor." diyerek konuştu.

Kimsenin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni halkın onayından geçmemiş üzere konuşamayacağının altını çizen Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde şayet huzur tarafta altı artılı masanın talibi kazanırsa, rastgele müşterek mevzuda değişmeyen kabul kılmak düşüncesince altılı ganyan müşterek cümle oluşturacaklarını ve onların ortada konsensüsle müşterek değişmeyen alacaklarını ve Türkiye'yi hakeza yöneteceklerini söylüyorlar. Ya da o masanın etrafındakilerden diğeri şu şekilde diyor, 'Biz bu açıdan müşterek icra konseyi kuracağız.' Biz bu sözleri müşterek yerden hatırlıyoruz. 12 Eylül'den sonraları da bazıları konseyler kurmuşlardı."

"Eş cumhurbaşkanlığı öneri etmeyi düşünüyorlar"

Kurtulmuş, dünyanın tek durumunda hakeza müşterek teklifin çevresinde bütünleşilmeyeceğini belirterek, "Altılı masanın bâtın ortağı, Türkiye siyasetine eş riyaset sistemi diyerek müşterek cümle getirmişti. Öyle anlaşılıyor ki altı artılı masanın çevresinde oturanlar, eş cumhurbaşkanlığı sistemi üzere müşterek sistemi millete öneri etmeyi düşünüyor. Karar alacaklar 6 kişi." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, evvela Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonrasında ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile müşterek telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dü görüşmeyi yapacakken, varsayalım ki altı artılı masanın oluşturduğu konseyleri müşterek araya gelecek. Kim seçildi el oyuyla? Diyelim ki, Mr. X seçildi. Diyecekler ki sen değişmeyen veremeyeceksin. Putin'le de Zeleskiy'le de ne konuşacağını evvela toplanalım değişmeyen vereceğiz ve sana ne söyleyeceğini, ne yapacağını anlatım edeceğiz, sen de ona mucibince yönetim edeceksin. Dünyada hakeza müşterek cümle mevcut mı? Böyle müşterek sistemin olması akla zarar müşterek şeydir."

Milletin eş cumhurbaşkanlığı sistemi ve benzer girişimlere onur etmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bırakın memleketi eş altı pare başkanla yönetmeyi, müşterek bakkal dükkanını üstelik altı kişiyle kumanda etmek beklenen değildir. Bu ulus bunu bilir." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza bu kalburüstü adımlar düşüncesince teşekkürname ediyorum"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabilinden açıklayan vazifeli bindirim oranına değinerek, şunları kaydetti:

"Atılmış bulunan adımı kalburüstü görüyoruz. Tıpkı EYT'de gözyaşı sınırı yapılmaksızın organizasyon işlenmiş olması, aynı sözleşmelilerin ekibe münfail olması, aynı 3600 ek göstergenin dört manzume grubu düşüncesince anlatım edilip hâlâ sonraları çabamız ve dolgun anlaşma kararımız gereği 5 milyon 300 bin insanı ilgilendirecek devasa müşterek çevrilme çerçevesine dönüşmüş olması, mevhibe matrahlarının yükseltilmiş olması, minimum sevap tutarından mevhibe muafiyetinin sağlanmış olması üzere nice adımın bu endamsız müddet içinde art arda geldiği, düzentileme hayatında baş döndürücü kalburüstü adımların atılmış olduğu bu zeminde, bunlara teşekkürname kılmak lazım. Cumhurbaşkanımıza bu kalburüstü adımlar düşüncesince teşekkürname ediyorum."

Ödüller sahiplerine verildi

Konuşmaların peşi esna ödüller sahiplerine arz edildi.

İslam Düşünce Atlası projesiyle "Başarı ve Teşvik Ödülü"nü almaya doğruluk elde eden Halil İbrahim Üçer'e ödülünü, AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş verdi.

"Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü", Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ilişik beyaz zehir ocağındaki patlamada yaşamını kaybeden Yener Saygın'a ithafen aynısı Demet Saygın'a arz edildi.

Ödülü, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın elinden düzlük Saygın, yaşamını kaybeden madencilere yağmur dileyerek, "Eşimle alım çalım duyuyorum. Emeği güzeşte her insana baş döndürücü teşekkürname ederim." dedi.

Diğer kategorilerde rütbe düzlük adlar ise şöyle:

Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü: Mustafa Kutlu

Uluslararası Değer Ödülü: Yusuf Abdülkerim

Üstün Hizmete Vefa Ödülü: Lütfi Doğan

Jüri hususi Ödülü: Hasan Aycın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER