Gündem

Koronadan sonradan önceki Türk hac kafilesi Medine'ye ulaştı

Korona dolayısıyla 2 sene aradan sonraları hac farizasını adına iletmek düşüncesince Türkiye'den yola çıkan önce barhana Medine'ye ulaştı.

Koronadan sonradan önceki Türk hac kafilesi Medine'ye ulaştı
08-06-2022 00:04
Korona zımnında 2 sene aradan sonradan hac farizasını adına gelmek düşüncesince Türkiye'den yola çıkan önce barhana Medine'ye ulaştı.Abone ol

Koronavirüs, hepsi toplumsal sahn kadar ibadetlere de 2 sene süresince azda olsa bariyer olmuştu. Özellikle camia şeklinde meydana getirilen ibadetler, koroanvirüs zımnında kısıtlamalara naşir tutuldu.

Türkiye bu kapsamda 2 senedir hac ibadeti düşüncesince Suudi Arabistan'a barhana gönderemiyordu. Bu sene koronavirüs belasından sonradan 2 senenin arkası sıra önce barhana geçmiş şeb saatlerinde yola çıktı.

İlk Türk barhana Medine'de
Kutsal topraklarda hac farizasını adına gelmek düşüncesince Türkiye'den yola çıkan önce barhana Medine'ye vardı.

Çiçeklerle karşılandılar
Türkiye'nin Riyad Büyükelçili'ğinin toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, "Türkiye’den bu sene mevrut önce hac kafilesi Medine’de çiçeklerle karşılandı." ifadelerine arazi verildi.

AA'nın haberine gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla lahut topraklara gidecek 286 hacı talibi bu sabahleyin İstanbul Havalimanı'ndan rahmet ve saygıyla uğurlanmış, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA hacı adaylarını güllerle geçici etmişti.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını zımnında 2020 ve 2021'de hac ibadeti düşüncesince elden diyar içerisinden ve sınırlanmış sayıda hacı adayına müsaade vermişti.

Bu sene emlak dışından hacı adaylarını onama etmeye başlamış olan Suudi Arabistan, şimdi tamamen tesiri sona ermeyen Kovid-19 salgını zımnında Türkiye'ye 37 bin 770 nefis saptanca ayırmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER