Gündem

Gazze’deki Büyük Ömer Camii aydınlatıldı

İDDEF, İsrail saldırılarında elektriksiz artan ve aylarca karanlıkta tapınma meydana getirilen Gazze'deki Büyük Ömer Camii'ni kurduğu çağ enerjisi panelleri ile aydınlattı.

Gazze’deki Büyük Ömer Camii aydınlatıldı
29-11-2021 15:42

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), terbiye ve insanca iane çalışmalarıyla beraberce dünyanın değişik bölgelerinde cami, mescit ve fakülte kadar sürekli asar düz yazı ederken ayrımsız sürede tamir projeleriyle İslami eserlere ege çıkıyor. Bu kapsamda sonuç kendisine Filistin'in Gazze şehrindeki Osmanlı'dan yadigar bulunan Büyük Ömer Camii düşüncesince harekete güzeşte İDDEF, ‘Gazze Büyük Ömer Camii Aydınlatma Projesi' ile camiye sürdürülebilir cazibe sağladı.

Verilen bilgiye göre, Gazze şeridindeki en emektar ve en şişman camii bulunan Büyük Ömer Camii'nin gündüz enerjisi panelleri İsrail'in saldırılarında kullanılamaz bir duruma geldi. İsrail'in senelerdir kuşatma altında tuttuğu Gazze'de yıkımın gerçekleştiği rastgele alanda insanca yardımlarda mevcut İDDEF, hayırseverlerin projeye verdiği destekle Büyük Ömer Camii'nin gündüz enerjisi açık oturum sistemini gene kurarak Filistinli Müslümanları elektriğe kavuşturdu. Gazze halkının en esas hakkı bulunan ibadetlerini henüz nitelikli kendisine namına getirmesini hedefleyen İDDEF, kurduğu gündüz enerjisi panelleriyle sürdürülebilir beraberinde erke oluşturarak Müslümanların ibadetlerini ve derslerini şen halde yapmalarını sağladı. Mum ışığında sabırla ibadetlerini sürdüren topluluk ve hafızlığa bitmeme fail Müslümanlar etraflıca müddet sonradan mevrut cazibe aydınlığının şükrünü naz ederek salat kıldı.

İDDEF'ten meydana getirilen açıklamada, “Elektriği adeta beraberinde harp silahı kendisine gören İşgalci İsrail kuşatma altında tuttuğu Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda başta kentin erke kaynaklarını maksat alarak Gazze'nin günde 12 saatten çok cazibe kesintisi yaşamasına bozukluk oldu. İsrail saldırılarında Gazze'nin İslami ve zamanı manada en ehemmiyetli mekanlarından Büyük Ömer Camii de hasar görerek elektriksiz kaldı. Kardeşlerimiz ibadetlerini, gençlerimiz ise hafızlık derslerini çerağ ışığında gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldı. Jeneratörler düşüncesince gerekseme mahsus yakıtın fiyatlı olması ve sürdürülebilir beraberinde erke bildirmek düşüncesince gündüz enerjisi açık oturum projesini yaşama geçirdik. Hayırsever bağışçılarımızın destekleri ve Gazze'deki ekiplerimizin sıkı çalışmalarıyla Osmanlı yadigarı Büyük Ömer Camii'ni ve cemaatini karanlıktan kurtardık. Hep beraberce zulmün karanlığına aydınlık, geleceğe imge olduk. Gazze'deki Müslümanları bekâr bırakmayan kâffesi hayırseverlere teşekkürname ederiz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER