Gündem

Adana'da deprem sonrası taşınma yoğunluğu başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören site sakinlerinden birileri yakınlarının yanına yerleşip eşyalarını da bu adreslere yahut depolara götürüyor, kimileri ise kiraladıkları evlere taşınıyor.

Adana'da deprem sonrası taşınma yoğunluğu başladı
23-02-2023 15:05
Adana

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde binaları hasar gören insanların bambaşka adreslere taşınması dolayısıyla nakliyecilerde kesafet yaşanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 11 yapının çöktüğü kentte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin başlatmış bulunduğu hasar belirleme emek harcamaları sürerken, bugüne derece evleri arama edilen ve hasarlı bulunduğu belirlenenler de korunma problemlerini çözmeye çalışıyor.

Kontrollerde evleri itidalli hasarlı değerlendirilen bir takım kişiler, ihya düşüncesince tetkikat yapıyor. Hasarlı binaların çoğunda ise yurttaşlar taşınmayı yeğleme ediyor.

Depremzedelerden birileri en önce yakınlarının yanına yerleşip eşyalarını da bu evlere yahut dostlarının depolarına taşırken, kimileri ise dünkü kiraladıkları evlere taşınıyor.

Kentte taşınma yoğunluğu dolayısıyla bazısı devir ayrımsız apartmanda 2, şehir ortamında ise 3-4 taşınma emek vermesi görülebiliyor. Bu yoğunluk, çoğu kez faziletli katlardan eşyalar taşındığı düşüncesince asansör işleten firmalarda da yaşanıyor.

Adana'da 13 senedir ev eşyası taşımalık işi işleyen Vural Tedik, AA muhabirine, yoğunluklarının sonuç günlerde müşterek güzel arttığını söyledi.

Hasarlı binadan yük taşımanın riskli bulunduğunu tamlayan Tedik, "Normal sürede haftada 1 bilemedin 2 iş yapıyorduk. Şu anda deprem yüzünden günde 3 işi yetiştiremiyoruz. Siteye 3 otomobil ansızın kurduk." dedi.

Taşınmak düşüncesince bağımsız evler yeğleme ediliyor

Evini haiz Tahir Yalçın ise 12 senedir oturmuş bulunduğu binada deprem esnasında şişman zelzele yaşadıklarını, civarlarındaki Alpargün Apartmanı'nın yıkılma anındaki gürültüsünü duyduklarında hâlâ müşterek tomar ürkü yaptıklarını dile getirdi.

Depremin elden peşi sıra evden ayrıldıklarını, ailesini annesinin yanına yerleştirdiğini aktaran Yalçın, "Çok salim olsun değerli müşterek dostum madun katını kiraya veriyordu. Ondan evini kiraladım." ifadesini kullandı.

Yalçın, çökmek isteyenlerin hâlâ baş döndürücü bağımsız yahut az bükülmüş binaları yeğleme ettiğini anlattı.

Hüseyin Kaya, itidalli hasarlı apartmandan eşyalarını annesinin bağımsız evine taşıdığını anlatım ederek, "Öncelikle taşınma düşüncesince asansör ayarladık. Annemin evine eşyalarımızı yerleştirdik. Şu anda daima bu arada kalıyoruz." sanarak konuştu.

Rıfat Sulu da evinin itidalli hasarlı bulunduğunu belirterek, eşyalarını arkadaşının deposuna yerleştiğini ve iare namına annesinin evinde yaşamaya başladıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER