USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yurttan kar manzaraları! Kartpostallık görüntüler

Ülkenin doğrudan hoppadak değme noktasında kar yağmaya başladı. Karın yağmasıyla beraberce kartpostallık görüntüler oluşurken avarız ve sefer kapanmaları da meydana geldi.

Yurttan kar manzaraları! Kartpostallık görüntüler
31-01-2023 14:05

Iğdır'da kar yağışı kazayı da yanında getirdi

Sabah saatlerinde site merkezinde parafin örtüye uyanan yurttaşlar kar yağışı ile baş başa oluşabilecek buzlanmaya erinç trafikte tetik yan yana halde ilerlerken erdemli kesimlerde buzlanma kazaya bozukluk oldu. Iğdır-Doğubayazıt yolu Kavaktepe mevkiinde IR-29 AA 910 plakalı tır yolda aksaklık karşılayıcı apayrı yan yana tıra asistan peyda etmek düşüncesince durdu. O esnada çıkış aşağılık bulunduğu için ötürü tır buzlanan yolda kaymaya başladı. Yolun kenarındaki toprağa saplanan tır şarampole yuvarlanmakta akıbet anda kurtuldu. Tır şoförü Murtaza Hudayari ara vermek isterken tırın kaydığını söyleyerek, “Bizim arkadaşın uzlaştırıcı bozuldu ego ara vermek istedim sefer aşırı kötüydü. Ben de ara vermek isterken otomobil durmadı kaydı gitti” dedi.

Ereğli'de kar yağışı sansasyonel oldu

Kurak güzeşte yan yana senenin geride kalmasının ardından, 2023 yılının başında, önümüzdeki haftalar düşüncesince de düş bulunan yağışlar vatandaşları sevindirdi. Aşırı susuzluk zımnında şita mevsimi ortasında rahmet ve kar dualarının yapıldığı günlerin yaşandığı, meteorolojinin müjdesini verdiği yağışlı havalar binnetice geldi. Kar yağışı sabahleyin saatlerde ilçede tesirini gösterdi. Kar yağışının ardından, kaymakamlık beyaza büründü. Kar yağışı çiftçinin ve vatandaşların yüzünü güldürdü.

Anadolu Üniversitesi beyaza büründü

Akşam saatlerinden itibaren Eskişehir'de bitmeme fail kar yağışı, Anadolu Üniversitesi Kampüsü'nde iyi görüntülerin oluşmasına faktör oldu. Sömestr tatilinden ötürü öğrencilerin gereksiz bıraktığı kampüs, bedii kar manzarası ile bu arada beyaza büründü. Bütünleme imtihanlarına mevrut üniversiteliler, meydana mevrut kar manzaralarının tadını çıkardı.

Kırka'ya senenin evvela eş güzelliği ile yağdı

Dün akşam ezanı saatlerinden itibaren sansasyonel bulunan kar yağışı sonrası Kırka beyaza büründü. Ocak ayının sonu gelmesine karşın özlemle beklenir kar yağışı, sabahleyin saatlerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Özlemle beklenir kar yağışı ilkin çiftçiler peyda etmek neredeyse vatandaşlarla sevinçle karşılandı.

Bitlis'te yegâne bükülmüş evler ve otomobiller esmer gömüldü

Şehir genelinde yaşamı negatif yönde etkileyen kar yağışı zımnında 267 karye yolu ulaşıma kapandı. Üç gündür kar yağışının etkisine giren Bitlis'te havalar da soğuyunca çatılardaki buz sarkıklarının boyu yan yana metreyi buldu.

Meteoroloji Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, kar kalınlığının merkezde 52, erdemli kesimlerde ise kısaca 72 santimetreye ulaştığını duyurdu.

İl hususi İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü umut Kurtkan, kapanan 267 karye yolunun açılması düşüncesince ekiplerin çalışmaya başladıklarını söyledi. Kurtkan, mahkûm karye alternatifleri düşüncesince 10 ayrı şantiyede mevcut 60 iş makinesi ve 80 personelle emek harcamaları geceli gündüzlü sürdürdüklerini tabir etti.
Bitlis Belediyesi de site merkezindeki mahalle yollarında ve merdivenlerde çalışma yaparak alternatifleri belirgin avlamak düşüncesince çalıştı.

Muş'ta kar yağışı: 89 yerleşme yerinin yolu kapandı

Bulanık ilçesinde sansasyonel bulunan kar yağışı zımnında 55 karye ve 34 ekenek yolu ulaşıma kapandı. Hayatın eğlenme noktasına geldiği ilçede, şehremaneti mensubu çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyor. 5 kepçe, 2 yerdüzler ve 5 kamyon ile planlı karla savaşım emek vermesi hepsi anne sefer ve sokaklarda bitmeme ediyor. Toplanan kar yığınlarının kamyonlarla site dışına taşındığı ilçede, kapanan 55 karye ve 34 ekenek yolunun da ulaşıma açılması düşüncesince icraat sürdürülüyor.

Bitlis'te kartpostallık kar görüntüleri

İl genelinde hafta sonundan beri sansasyonel bulunan kar yağışı, esmer özlem artan şehri beyaza bürüdü. Kar kalınlığının toprak arsa 30 santimetreyi bulmuş bulunduğu ilde, dip kar yağışlarından ötürü nice karye yolu da ulaşıma kapandı. Evlerin, vasıtaların ve ağaçların karla kaplandığı Tatvan kaymakamlık merkezinde ise ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Kar ile baş başa iyi görüntülerin oluştuğu Tatvan kaymakamlık merkezi ve ve Güroymak ilçesine ilişkin Gölbaşı beldesinde ortaya çıkan kartpostallık kar manzaraları açıktan görüntülendi. İlçeye ayrı yan yana görk katan kar güzelliği ile adeta kendine fanatik bırakıyor.

Afyonkarahisar'da karla savaşım emek harcamaları başladı

Gece geç saatlerde tesirini arttıran kar, Afyonkarahisar Valiliği İl hususi İdaresi ekiplerini harekete geçirdi. Valilik kabilinden görevlendirilen İl hususi İdaresi ekipleri gecenin geç saatlerinden günün evvela ışıklarına kadar, sefer güzergâhlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarına bitmeme etti. 30 taşıt ve 36 personel ile takımlar sahada çalışmalara sürdürdü.

Kış acemi geldi: Adana'da da karla savaşım başladı

Meteorolojinin uyardığı kar yağışı yan yana aşırı ilde bulunduğu kabil Adana'nın Feke, Tufanbeyli, Saimbeyli ilçelerinde de sansasyonel oldu. Gece saatlerinde süregelen kar yağışı tesirini sürdürürken karla kapanan yöntemler düşüncesince takımlar harekete geçti. Karayolları 56. Şube şefliği ekipleri kabilinden başlatılan kar küreme çalışmalarının alanda geceli gündüzlü sürdüğü bildirildi.

Kar yağışının bazen sansasyonel olabileceği belirtilirken vatandaşların zincirsiz ve kar lastiği olmaksızın trafiğe çıkmaması düşüncesince uyarılarda bulunuldu.

Ahlat'ta dip kar yağışı, hepsi karye alternatifleri ulaşıma kapandı

Etkili bulunan kar yağışı zımnında ilçeye ilişkin 26 karye yolu ulaşıma kapandı. Güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin uğrunda ve araçlarının üzerine biriken karları temizlemeye başladı. Ahlat İlçe hususi yönetim Müdürü Seyfettin Gündoğan, ilçeye ilişkin 26 karye yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ekiplerin karye yollarını ulaşıma ayırmak düşüncesince çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Pülümür Vadisi'nde şita güzelliği

Tunceli'de geçtiğimiz hafta sonu sansasyonel bulunan kar yağışı baştan başladı. Yağış zımnında Pülümür Vadisi'nde iyi görüntüler oluştu. Bir yanda yamaçlardaki kepez keçileri baki yanda Pülümür Çayının kar yağışıyla oluşan coşkusu izleyenleri büyüledi. Yağışı punt bilici birtakım doğasever yurttaşlar da vadiye tedricen hem kar tadı yaşadı bununla birlikte ışık çekti.

Karın tadı Tuzlabeli Geçidinde yaşandı

Denizli'nin Çameli ilçesi ile Muğla ili Fethiye ilçesi sınırlarında mevcut 1500 rakımda ki Tuzlabeli geçidinde kar yağışı ile beyaza büründü. Kar yağışının arkası sıra parafin örtüyle kapanan Tuzlabeli geçidinde yurttaşlar kar üzerine piknik tadı yaşadı. Kar özlemi çekenlerde kar topu, kardan eş yaparak esenlik sürdü. Meryem Dilek ve Erol Köse ailesi, “Burası ski merkezi değil gücün gene de yurttaşlar kaymaya çalışıyor. Bazıları, yanlarında düzme birileri da havsala getirmiş. Bunlarla aşağıya kaybolma geriye çıkıyorlar. Güzel dinlence ortada küçük yan yana esenlik yaşadık burada” dedi. Vatandaşlar yanlarındaki getirdikleri mangalda sucuk nan sonrası kahvehane tadı yapmanın mutluluğunu paylaştı.

Niğde'de kar yağışı sansasyonel oluyor

Sabah er saatlerde uyanan ve kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, iş yerlerinin uğrunda ve aracında biriken eş temizledi. Karayolları ve şehremaneti ekiplerinin, yollarda biriken eş tasfiye emek vermesi bitmeme ediyor.

Kars'ta kar yağışı sansasyonel oluyor

Kars'a bu sene geç yağan kar akıbet günlerde kenti beyaza bürüdü. Ocak ayının akıbet günlerinde yağan kar yağışı yurttaşlar kabilinden da sevinçle karşılandı. kent genelinde yurttaşlar ve şehremaneti mertlik ekipleri işyerlerinin önünü temizleyerek rastgele menfilik olmaması düşüncesince efor gösterdiler.

Afyonkarahisar'da kar yağışı tesirini gösterdi

Kar yağışı cemaziyelevvel akşam ezanı saatlerinde başladı. Gece boyu bitmeme fail bereket sonrası site adeta parafin yan yana sarık ile kaplandı. Sabah er saatlerde sokağa çıkan yurttaşlar araçlarının üzerindeki kar örtüsünü temizledikten sonraları yola çıkabildi. Kar kalınlığı toprak arsa 5 santim kendisine ölçülürken, yağışla baş başa iklim sıcaklıkları da bakir derecelerin dibine düştü. Kar yağışı ile baş başa yan yana aşırı alanda anne sefer ve sokaklarda ise buzlanma meydana geldi. Afyonkarahisar Belediyesi'ne ilişkin takımlar ise karla savaşım de adeta sınıfta kalırken, takımlar anne arterlerde icra ettikleri mertlik çalışmasının arkası sıra anne sefer ve sokaklara, kaldırımlara yetişemedi. Yağışın arkası sıra site merkezindeki nice havuzda buz tuttu.

Konya, yağan karla beyaza büründü

Konya'da şeb geç saatlerde süregelen kar yağışı şeb süresince aralıklarla tesirini sürdürdü. Sabah saatlerinde site merkezindeki yurttaşlar güne parafin örtüyle uyandı. Kar yağışı, akıbet aylarda yaşanmış bulunan kuraklıkla berabere çiftçilere de düş oldu. Yarıyıl tatilinin bitmeme etmiş bulunduğu günlerde mevrut kar yağışı evlatları da sevindirdi. Kendilerini dışarıya atan kollar kartopu oynadı. Bazı taşıt malikleri de araçlarını temizlemeye çalıştı. Karla kaplanan ağaçlar da kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kütahya beyaza büründü

Çatılar, otopark yeri etmiş vasıtalar ve ağaçların boyun karla kaplanırken, meşime erdemli kesimlerde 10 santimetreye derece eriştiği belirtildi. Gazi Kemal Mahallesi'nde yan yana taşıt buzlanma yardımıyla yokuşu çıkamadı. Araç, etraflıca uğraşlar sonrası fakat dolayısıyla bitmeme edebildi. Vatandaşlar, "Kar rahmettir, berekettir. Beyaz güzelliğini tadını çıkartıyoruz" dediler.

Hakkari'de lapa lapa kar yağışı: 92 yerleşme yerinin yolu kapandı

Hakkari'de belli başlı aralıklarla tesirini sürdüren kar yağışı karye ve ekenek yollarının kapanmasına bozukluk oldu. kent merkezinde lapa lapa yağan kar yağışı ise vatandaşları sevindirdi. Vatandaşlar menfez gözü görmediği kar yağışı altında yan yana yandan hatırat fotoğrafı çektirdi yan yana yandan ise çocuklarıyla baş başa gezmeye bitmeme ettiler.
Yüksekova'da kar yağışı yaşamı negatif yönde etkiliyor.

Yüksekova ilçesinde 3 gündür espaslı bitmeme fail kar yağışı yaşamı negatif yönde etkilemeye başladı. İlçede bitmeme fail kar yağışı ilçeyi beyaza bürürken, erdemli rakımlı bölgelerinde ise kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti.

Yozgat'ta kar yağışı sansasyonel oldu

Yozgat'ta aralıklarla bitmeme fail kar yağışı sabahleyin saatlerinde tesirini artırdı. Kar yağışı zımnında anne sefer ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar sabahın evvela saatlerinde kar yağışı altında işe giderken kar yağışına tedariksiz yakalanan birtakım sürücüler ise karda ilerleyebilmek düşüncesince lastiklerine zincir taktı.

Güne parafin örtüyle uyanan Kırşehirliler şükretti

Ocak ayının akıbet gününde sabaha erinç lapa lapa yağan kar Kırşehir'de sevinçle karşılandı. Otomobillerin boyun parafin sarık ile kaplanırken evlerinden çıkan sürücüler araçlarının üzerine toprak meydan karları temizledi. Şehrin beyaza büründüğü kar zımnında il merkezinde ve zamanı binalar üzerine de görsel güzelliği bulunan manzaralar oluştu. İl hususi İdaresi ekipleri, karye alternatifleri ve kaymakamlık yollarında yolların kapanmaması düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Ardahan'da karla savaşım başladı

Türkiye, akıbet yılların en yağışsız yağışsız kışını geçiriyor. Ocak ayının sonuna karşın Ardahan'da da beklenir kar yan yana çeşitli yağmamıştı. İki çağ evvela süregelen kar yağışı aralıklarla bitmeme ediyor. Özellikle sabahleyin saatlerinde sansasyonel bulunan kar ve tipi ulaşımda takıntılara da bozukluk oluyor. Ardahan - Çıldır karayolunda sansasyonel bulunan tipi zımnında ulaşımda meydana mevrut aksamları karşılamak düşüncesince Karayolları ekipleri geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır güne parafin sarık ile uyandı

Meteoroloji'nin eyyam öncesinde Türkiye düşüncesince meydana getirdiği kar uyarısı sonrası Türkiye'nin nice ilinde kar yağışı sansasyonel ha ve parafin sarık vatandaşları aşırı sevindirdi. "Doğu`nun Çukurova'sı" Iğdır'da da akşam ezanı saatlerinde hafiften süregelen kar yağışı şeb saatlerinde tesirini artırdı. Sabah saatlerinde uyanan yurttaşlar parafin sarık ile karşılaştı. kent merkezi de beyaza bürünürken sürücüler yağan kar yağışı ile baş başa eriyen meşime oluşturabileceği buza erinç tetik yan yana halde ilerledi. Yüksek kesimlerde de sansasyonel bulunan kar yağışı zımnında mahkûm karye yolunun olmadığı öğrenildi.

Bitlis'te dip kar yağışı ve tipi yaşamı negatif etkiliyor

Bitlis'te dü gündür tesirini sürdüren alevli kar yağışından ötürü avlu adeta eğlenme noktasına geldi. Özellikle Bitlis – Tatvan karayolu üzerine mevcut Rahva mevkiinde sansasyonel bulunan tipi ve sisten ötürü sürücüler ilerlemekte sıkıntı yaşadı. Görüş mesafesinin sıfıra indirilmiş bulunduğu alanı kullanan sürücüler; dip kar yağışı, tipi ve fırtınadan ötürü yargı yapmamak düşüncesince dip efor harcama etti. Çetin şita şartlarının yaşandığı alanda vasıtalar ilerlemekte sıkıntı yaşarken, yetkililer ise beklenir kazalara erinç şoförleri uyardı.

Ankara'da kar yağışı sansasyonel oldu

Ankara'da akşam ezanı saatlerinde süregelen kar yağışı, şeb saatlerinde tesirini gösterirken anne sefer ve sokaklar beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlık şehremaneti ekipleri trafiğin aksamaması düşüncesince kar küreme ve tuzlama emek vermesi yaptı. Yetkililer, trafiğe çıkma şoförleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya erinç tetik olmaları dair uyardı. Kar yağışının çağ süresince bitmeme etmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler