USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Yeni teşri yılı müşterek düzeltme yılı olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Şu anda alçalma yerinde olanların, anne ihtilaf partisi ve onun siyasal ittifaklarının hazırlamaya çalışmış olduğu müşterek tane müşterek nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır.' dedi.

'Yeni teşri yılı müşterek düzeltme yılı olacak'
29-09-2021 16:24
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne aykırılık partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu yegâne müşterek nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır." dedi.

Özkan, Mecliste düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) salgını özellikle iktisap geçirmek üzere, tutkun ve baskın felaketleriyle savaşım ederken muhalefetin daim yalanlarla milletin gündemini çalışır ettiğini, buna karşın devlet-millet dayanışmasının en iyi biçimde ortaya konulduğunu söyledi.

Muhalefetin, hükûmetin değerli mücadelesine saye düşürme çalışmalarının, toplumda ve kişi tabanlarında cevap bulmadığını tamlayan Özkan, "Orman yangınlarında; THK'nin çalışmayan uçaklarını, 'Yanan ormanlar imara açılacak.' iftiralarını ortaya atarak mücadeleyi sulandırmışlardır. Sel felaketinde; 'HES patladı, engelleme edilmedi.' yalanlarıyla kışkırtı oluşturdukları çağ yüzüne çıkmıştır. Musluk açmayı, asliye atmama törenlerini, gömütlük bidonunu misyon sanan ve kendilerine millete misyon geçirmek adına tatili yakıştıranlara cevap ıslah ve envestisman seferberliğimiz yaz ayında da sürmüştür" diyerek konuştu.

"Yeni teşri yılı müşterek ıslah yılı olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, dünkü teşri yılının, müşterek ıslah yılı olacağını dile getirerek, "Yasamada dünkü reformlarla milletimizi dünyayla rekabette aşırı elan ileriye taşıyacak müşterek zamanın arifesinde olduğumuzu ve bugüne derece sürdürdüğümüz anayasal ve kanuncu ıslah dönemini inşallah 2021 ve 2022 teşri devrinde de bitmeme ettireceğimizi milletimize yaymak isteriz." dedi.

İlk adına Vergi Usul Kanunu Teklifi'nin TBMM'de görüşülmeye başlanacağını bildiren Özkan, "Teklife göre; dümdüz usulde vergilendirilen ticari çıkar mükelleflerinin kazançları, dirimsel vergisinden ayrıklık tutulacak. Sosyal iletişim araçları üstünden elde edilmiş gelirler anlaşılan ücrete derece ayrıklık kapsamına alınacak. Tarımsal sübvansiyon ödemeleri dirimsel vergisinden ayrıklık edilecek. Son iare vergilendirme devri kaldırılacak. Yıllık dirimsel vergisi beyannamesi tevdi ve vergilerin ifa süresi müşterek ay öne çekilecek." bilgisini paylaştı.

Paris İklim Anlaşması'nın, arsıulusal topluluğun üstünde sakıt müşterek ödev bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu anlaşmanın bu teşri senesinde parlamentoda bildirme edileceğini söyledi.

Özkan, levent boylu zamandır parlamentonun gündeminde bulunan spor kulüplerine müteveccih düzenlemeyi de gündeme getireceklerini, bu sayede sportif başarıların da önünü açmış olacaklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin ve ümranlı gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde"

Sosyal iletişim araçları alanındaki yayınların, vatandaşların çav bildirme etme hafriyat ve özgürlüğünü ağırbaşlı açıdan gözdağı ettiğine dikkati çekici Özkan, vatandaşların akıllıca habere ulaşmadaki sıkıntılarının, hem Türkiye'nin bununla beraber ümranlı gündüz batısı demokrasilerinin gündeminde bulunduğunu anlattı.

Avrupa'da maşeri iletişim araçları üstünden imal edilen esassız haberlerle savaşım bağlamında kanuncu düzenlemelerin yaşama geçirilmeye başladığını aktaran Özkan, maşeri medyadaki yayınların vatandaşlarını akıllıca habere idrak hakkını gözdağı etmesi zımnında müşterek düzenlemeyi Meclisin gündemine getireceklerini belirtti.

Özkan, tarafın devlet, dümen bulunduğu ihtilaflarda, rastgele ilde oluşturulacak barış komisyonlarıyla vatandaşların, kişi ihtilaflarını, idareyle gürültü etmek, murafaa kapılarında bekleyivermek adına oluşturulacak barış komisyonlarıyla elan hızlı, adaletli sonuca ulaştırmayı sağlayacaklarını bildirdi.

"Yeni müşterek aldatmaca süreciyle gönül rahatlığı karşıyayız"

Özkan, açıklamalarının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, "Anayasa'nın evvel dört maddesi değiştirilmezse, birtakım kanunlardaki çekinceler kaldırılmazsa, Kürt problemininin çözülmesi tartışılamaz da." açıklamasının sorulması üstünde Özkan, "Taşçıer'in ifadesinde de kemiksiz müşterek biçimde görüldüğü neredeyse maslahat Kürt yurttaşlarımızın hafriyat ve hürriyet noktasında müşterek mağdurluk yaşamış bulunduğu değil, PKK'nın meşruluk kazanması ve meşrulaştırılmasından ibaret bulunan müşterek idrak operasyonuyla gönül rahatlığı karşıyayız." cevabını verdi.

"İYİ Parti, CHP ve HDP'nin, ittifaklarını duyurulmayan uyuşma adına sürdürecek olmalarının, milletin gözetiminde karşılıklarının bulunmadığını gösterdiğini" tamlayan Özkan şöyleki bitmeme etti:

"Milletimizde rastgele müşterek cevap bulamadıkları, kişi kurmuş oldukları bu ışıksız ve duyurulmayan ittifakla milletimizin huzuruna çıkıp desteğini alamayacaklarını bildikleri düşüncesince şu anda dünkü müşterek aldatmaca süreciyle gönül rahatlığı karşıyayız. Yapmaya çalıştıkları, terörün meşrulaştırılmasıdır. Yapmaya çalıştıkları; milletin huzuruna şeffaf, demokratik müşterek biçimde cesurca genişlemek yerine, milletin iradesini dolanmak, milletin iradesini ışıksız ve duyurulmayan odalarda icra ettikleri toplantılarla kişi aralarında pazarlığa çıkarmaktır."

"Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız"

Özkan, HDP'nin "Adalete, Demokrasiye, Barışa Çağrı" başlıklı davranış belgesinin rastgele satırında, iyi müşterek ambalaja sarılmış, terörün meşrulaştırılmasını gördüklerini vurguladı.

Deklarasyonda toprak meydan "güçlü demokrasi" ve "barışçıl aut politika" başlıklarına dikkati çekici Özkan şunları kaydetti:

"Demokrasiye, sizler, bu yetkiyi yıldırı örgütünün gösterdiği eş başkanlara bitirmek aracılığıyla yezitlik ettiniz. Demokrasiyi ayaklar dibine aldınız. Sizin barışçıl, kalabalık aut siyasa dediğiniz acep Kuzey Suriye'de oluşturulmak maksut yıldırı koridoruna, ülkemizin birlik, el birliği ve kardeşliğine gönül rahatlığı girişilen bu yarıcı eylemlerin bitmeme ettirilmesine izin edilmesi midir? Buna izin edilmeyecek. Bu bağlamda Afrin, İdlib, Cerablus'ta verdiğimiz, Ayn El Arab'dan Kamışlı'ya derece bulunan alanda ortaya koyduğumuz barış ve muvazene mücadelemiz hamd olsun ülkemizin huzuru, bölgemizin istikrarı düşüncesince yapılmaktadır ve barışçıl müşterek diplomasidir. Şu anda alçaltı yerinde olanların, anne aykırılık partisi ve onun politik ittifaklarının hazırlamaya çalışmış bulunduğu yegâne müşterek nesne vardır; terörün meşrulaştırılmasıdır."

"Evrensel değerlere akıllıca adına yaşama geçirmek"

Özkan, 3600 ek belirtke beklentisine bağlı müşterek soruya, "Adaletsizlikleri ortadan bozmak ve düzentileme hayatındaki barışı bünye geçirmek en şişman politik gayemiz oldu. Bugüne derece yaptığımız bu çalışmaları, dünkü teşri devrinde de akıllıca ve üniversal değerlere akıllıca adına yaşama geçirmeye bitmeme edeceğiz." karşılığını verdi.

Barışçıl düzentileme yaşamı düşüncesince dünkü reformları doğacak çağda izlem ederek yaşama nakil gayreti ortamında olacaklarını vurgulayan Özkan, "Çalışmayı anca müşterek umde ve öge arasında gerçekleştirmek geçişsiz ki bugüne derece onlarca yıldan bu yana yaşama geçirilmiş farklılıkları ağız ağıza ortadan kaldıracak ve bu çerçevede evrensel, her insanın hafriyat ettiğini aldığı, bu aşamada da maşeri huzur, emniyet ve doğruluk duygusunun pekiştiği müşterek düzenlemeyi tabii yaşama geçireceğiz." dedi.

"Üzerinde uzlaştıkları müşterek insan yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, aya tabana karşıt unsurlarının bire müşterek uyuşma çatısı altında müşterek araya getirildiğinde, çatışmaların sonlandırılamayacağına dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Belki şu anda, müşterek yandan HDP'nin davranış belgesiyle, gayrı yandan İYİ Parti Genel Başkanı'nın 'Başbakan adayıyım.' ifadesiyle, öteki yandan da CHP Genel Başkanı'nın halis muhlis problemlerin çözümüyle ait HDP'yi bulunak göstermesiyle, elden cumhurbaşkanlığı ile ait namzetlik problemlerini azda olsa çözmüş neredeyse görünüyorlar. Ancak aya tabana karşıt unsurlar, öylesine ayrı hedefler, öylesine ayrı istikametlere yelkenli açmışlar ki kişi aralarındaki çelişkileri çözebilmeleri beklenir değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ait üstünde uzlaştıkları müşterek insan yok. Sadece kişi fevk akılları, bunları, kişi piyonları adına kullananlar, zarfa kimin adını koyup gönderirlerse o başbakan, cumhur reisi talibi adına onu destekleyecekler. Zillet ittifakının kişi arasındaki elan şişman çatışmaların başlamış olacağı müşterek devre akıllıca giriyoruz. Çünkü 2023 hedefinde kişi eteğinde ne var ise bu benzemez unsurlar ortaya atacak. Bu uyuşma önümüzdeki süreçte aşırı elan şişman çatışmalara gebedir. Bu uyuşma 2023'te şişman müşterek hezeyanla akıbet bulacaktır."

Bir istifham üstünde Özkan, Cumhur İttifakı'nın cumhur reisi adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler