USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni senenin ilk bebekleri doğdu

2023 yılına girilmesiyle beraberce dünkü senenin ilk bebekleri de doğdu. Bakan Koca, dünkü senenin ilk bebeklerinin ailelerini de görüşme ederek kutlama kartı etti.

Yeni senenin ilk bebekleri doğdu
01-01-2023 10:05
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünkü yıla Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesinde esenlik çalışanlarıyla baş başa girdi. Hastane mensuplarının dünkü yıllarını kutlayan Bakan Koca, dünkü senenin ilk dakikalarında çocuklarını kucağına meydan 4 aileyi de kutlama etti. Yeni senenin ilk doğan bebeği Yavuz Selim Demir oldu. Koca, hastanede otama gören hastaları da görüşme ederek vaziyetleri üzerine bilgelik aldı ve dünkü yıllarını kutlama etti.

“Türkiye yüzyılının da ilk bebeği”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Diğer zamanlardan ayrımlı yan yana gecemiz. Geleneksel adına sene ilk doğan bebeğini görüşme ettiğimizi biliyorsunuz. Ama bu gecenin önemi artık farklı. Çünkü cumhuriyetimizin yüzüncü yılının sonuç bebeği bire yan yana sürede Türkiye yüzyılının da ilk bebeği.

Bebeğimiz sağlıklı. Annemiz dimdik rastgele yan yana şikayeti yok. İki bin altı beniz seksen gr. ağırlığında doğan yan yana bebek. Allah ilkin ailesine milletimize ve insanlığa bol hizmetler yapmasını dilek ediyorum. Türkiye beniz yılının ilk bebeği olması açısından önemli. Bir bütünlük yüzyılına giriyoruz. Bu bütünlük ilkin kutsi karı ve sosyal hedefleri de içeren yan yana yüzyıl. hassaten Bu devirde Doğan bebeklerimiz önümüzdeki asrın ufkunu belirleyecek bu bebekler. Başta ailesi kazanmak kabilinden insanlığa bol hizmetler yapmasını dilek ediyorum.” dedi.

Adana'da 2023 yılının ilk bebeği ‘Toprak' oldu

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sevinç Gölbaşı, senenin ilk anlarında sezaryen doğumla yan yana eş bebek dünyaya getirdi. Onur Gölbaşı ve Sevinç çifti, 3 kilo 700 gr. dünyaya mevrut bebeklerine 'Toprak' adını verdi. Aynı hastanede duyum yitimi uzmanı adına fariza karşıcı ana Sevinç Gölbaşı, doğan bebeğinin yılbaşı hediyesi adına geldiğini tabir etti. İkinci çocuğunu kucağına almış bulunduğu düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu tabir fail Gölbaşı, “Heyecanlı, mutlu, kendimizi elleme hissediyoruz. İkimizde iyiyiz. Her nesne uğrunda gitti, ameliyatımız da elleme geçti. Bebeğimiz de dimdik geldi" dedi.

Kadın rahatsızlıkları ve mevlit servisi doktoru Seray Sırkıntı da, "Yeni yılımızın ilk bebeği duyum yitimi uzmanımız Sevinç hanımın bebeği adına dünyaya geldi. Sezaryen ile doğumu gerçekleştirdik. 3 kilo 700 gr. eş bebek dünyaya geldi. Pediatrik muayenesi ilk anda yapıldı. Adını Toprak koymuşlar, kılıç de bütünü düşüncesince aşırı bahtiyar olduk " niteleyerek konuştu. Meslektaşının dimdik yan yana mevlit gerçekleştirdiğini dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Adem Kaya, "Yeni senenin şaşırtı bebeği Toprak bebek dünyaya geldi. Ailesine ve bütün yakınlarına dimdik derinlemesine ömürlü yan yana bebek adına büyümesini dilek ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya'da 2023'ün ilk bebeği ailenin 6. evladı Sümeyye Nur oldu

Konya'da Yasemin ve hür Ata, 6. evlatları bulunan Sümeyye Nur bebeğe 2023 yılının ilk dakikalarında kavuştu. Sümeyye Nur bebek, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sayaç 00.02'de alışılagelen doğumla 3 kilo 650 gr. ağırlığında dünyaya geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile baş başa dünkü senenin ilk dakikalarında dünyaya mevrut Sümeyye Nur bebeği ve ailesini görüşme etti. Çataklı, aileye bağış verdi. Ailenin, kızlarının dü isminden birine kendileriyle ilgilenen hemşirenin adını verdiği öğrenildi.

Yeni senenin ilk bebeği dünyaya geldi

Van'da 2023 yılının ilk bebeği ‘Ümit' oldu. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hatice Türlü isminde anne, senenin ilk anlarında sezaryen doğumla yan yana eş bebek dünyaya getirdi. Mehmet Türlü ve Hatice çifti, dünyaya mevrut bebeklerine ise 'Ümit' adını verdi.

"Bebek bizlere şaşırtı oldu"

İHA muhabirine mütekellim ana Hatice Türlü isminde anne, aşırı bahtiyar bulunduğunu belirtti. Beşinci kat ana bulunduğunu tabir fail ana Türlü, bebeğin kendilerine şaşırtı bulunduğunu söyledi.

“İsmi ‘Ümit' oldu”

Hastane yönetimiyle senenin ilk bebeğini görüşme ederek, ailesine hediyeler verici Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise bebeğin dimdik bulunduğunu söyledi. Yılın ilk bebeğinin indinde olduklarını tabir fail Sarıkaya, “Bebeğe ad verilirken buna şehadet ettik. İsmi ‘Ümit' oldu. Yeni senenin her insana esenlik ve büyüklük getirmesini beklenti ederim” dedi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Latif Hacıoğlu da bebeğin 2 kilo 800 gr. bulunduğunu belirterek, “Annenin ve bebeğinin dimdik olması bizi bahtiyar etti. Bebeğe hayatı süresince dimdik ve erinçli seneler diliyorum” niteleyerek konuştu.

Malatya'da dünkü senenin ilk bebekleri koşa kardeşler Ayşe ve Murat oldu

2023 yılının dünyaya mevrut bebekleri Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Doğum Servisinde dünyaya geldi. Fadime ve Mustafa Kazan çiftinin dünyaya mevrut Ayşe ve Murat isminde koşa bebekleri Malatya'da dünkü senenin da ilk bebekleri oldu. Yeni senenin ilk dakikalarında saatler 00.07'i gösterirken dünyaya gözleri açan koşa bebeklerin esenlik durumlarının elleme bulunduğu öğrenilirken 31 yaşındaki ana hasret Kazan, "İki bebek annesiydim demin koşa bebeklerim he 4 çocuğum var. Çok elleme yan yana duygu. Rabbim, dileyen her insana baht etsin, hakkıyla aşırı elleme yan yana duygu" dedi.

Doğumu meydana getiren mevlit ebesinin adını kız çocuklarına verdiklerini, eş bebeğe de doktorlarının adını verdiklerini tamlayan ana Kazan, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine teşekkürname ediyorum. Doktorumuz Murat Beye teşekkürname ediyorum. 2023 yılı esenlik hayat ve büyüklük getirsin" biçiminde konuştu. 42 yaşındaki ağababa Mustafa Kazan'da 2023 yılına koşa bebekler ile girdikleri düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını belirterek, "Rabbim bebek talip her insana baht etsin, koşa bebeklerimiz Ayşe ve Murat vatana millete bol yan yana evlat olurlar inşallah. Yeni senenin sağlık, hayat ve büyüklük getirmesini diliyorum" biçiminde konuştu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Mehmet Murat Altındağ da dünkü senenin ilk bebeklerinin esenlik vaziyetleri üzerine bilgiler vererek, "Doğum sonrası koşa bebeklerden Murat 2 kilo 400 gram, Ayşe ise 2 kilo 150 gr. adına evren geldi. Bebeklerimizin sağlığı aşırı iyi, strateji edeceğiz ve yan yana dava bulunmadığı halde ferda taburcu etmeyi planlıyoruz" niteleyerek konuştu. Türk Kızılayı Malatya Yeşilyurt Şubesi de 2023'ün ilk bebeklerini hastanede görüşme ederek aileye bağış verdi.

Furkan Tan-Yılmaz Sönmez- Selçuk Dönmez - Erdal Akbuğa

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler