USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler

Yaşlı teyzeler, öğrenmenin yaşı namevcut diye Altındağ Belediyesinin açmış olduğu kursta akıllı telefon kullanmayı öğrendiler. Yakınlarını görüntülü aradılar, e-Devlet'ten HES Kodu aldılar ve beraberce selfie çekmeyi de boşlama etmediler.

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler
20-11-2021 13:38

Ankara Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, 2 sene önceki oluşturulan fakat pandemi dolayısıyla kapanan kursları baştan başlattı.

Bu kapsamda 4 haftadır bitmeme fail akıllı telefon öğrenme kursunda pedagoji bilimi gören nemli teyzeler, hem akıllı telefon kullanmayı öğreniyor, hem günce işlerini hallediyor.

Kursa ortaklık sağlayıcı kadınlar, hem yakınlarını görüntülü arıyor bununla beraber ünlü ileti atıyor. Bazıları e-Devlet uygulamasına girerek HES kodu alıyor, bazılarıysa telefondaki uygulamalardan afsun öğreniyor. Öğretmenin tahtaya yazdıklarını indinde tane on paralık derece alanlar hepyek uyguluyor. Akıllı telefon kullanmayı öğrendiklerinden ötürü bahtiyar olduklarını dile getiren kursiyerler, herkesi bu mevzuda duygun olmaya çağırdı.

Kursiyerlerden Esin Karakaya, “Buraya geldiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Bilmediğimiz şeyleri bellemek istiyoruz. Yaşımız beye ilerledi. Çocuklarımız yanımızda olsa filhakika araştırma görevlisi olacaklar. Onlar evli ve dışarıda oldukları düşüncesince hakeza indinde yere ihtiyacımız var. Çocuğum karşımda kabilinden oldu. Çok sevinçliyim” dedi.

“Telefon uzağı yaklaşan yapıyor”

Telefonuyla sevdiklerine ileti yazan kursiyer Fatma Kavrıker, “Uzağı yaklaşan ediyor telefon. Hele görüntülü görüşmelerimizde bu pandemi çağında baş döndürücü yararını gördüm. Bankalar olsun, başka gereksinimlerimizi gidermemiz açısından olsun, bu pandemi itibarıyla ve değme bakımdan bizlere araştırma görevlisi oluyor. İşaretleme yönünde değme şeyi bilemediğim düşüncesince kesinlikle iane alıyordum. İnşallah bundan hakeza zat taleplerimi karşılamaya çalışacağım” sanarak konuştu.

e-Devlet uygulamasına girerek işlerini düzelten indinde başka kursiyer Hatice Pamuk ise “Çok iyi indinde şey. Öğrenmenin yaşı yok. Her devir bellemek lazım. Teknolojinin peşinde değil değme daim ilerisinde edinmek lazım. Bütün her insana öneriyorum. Bir başkasına kadın olmamak iyi indinde şey. Kendi işini kendin yapmak, istihsal etmek baş döndürücü iyi indinde şey” laflarını kullandı.

“Akıllı telefon bizlerden akıllı”

Kursiyerlerin ortada yaşı en şişman bulunan 80 yaşındaki Kübra Tipi ise düşüncelerini şu biçimde dile getirdi:
“80 yaşındayım. Oğlum bana telefon aldı. Torunlarım mevcut İstanbul'da. Kardeşlerim ülke dışında. Onlarla görüntülü konuşuyoruz. Baştan baş döndürücü çetin beli lakin muahharen baş döndürücü mesut oldum. Kursumuz baş döndürücü hayır oldu. Belediyemize de teşekkürname ediyoruz, sağlıklı olsunlar. Telefonda ileti alıyorum, uğurlu cumalar diliyorlar. Ben de onlara karşılık yazıyorum. Akıllı telefon filhakika bizlerden akıllı. Biz de onunla yarışmaya çalışıyoruz. Yaşımız encam bulunduğu düşüncesince az buçuk da zorlanıyoruz lakin baş döndürücü da faydalanıyoruz.”

Akıllı telefon kursunun öğreticisi Yasemin Çakır, ağırşak üzerine şu cümleleri kullandı:

“Öncelikle, gözyaşı kendisine seslenme ettiğim indinde eğin değildi aslında. Ama kendimi burada henüz da gençleşmiş hissediyorum. Çok mutluyum. Genel manada baktığımız zaman, telefon öğretmenin haricinde esasen avlu dersi alıyorum. Kursumuz kısaca 4 haftadır bitmeme ediyor. İlk geldiklerinde telefonda ileti yazmayı, başkasını aramayı ve ya rastgele indinde biçimde indinde siteye girmeyi nazar boncuğu biçimde bilmiyorlardı lakin şu anda adım adım hepsini öğreniyoruz. Gençlere taş çıkartacağımızdan eminim. Alışılmışın haricinde indinde durum. Gençlerimize seslenelim, yaşlılarımıza değme devir akıllı telefonu öğretelim, onlara erbap çıkalım.”
Akıllı telefon kullanmayı öğrenen kursiyerler değme daim beraberce selfie çekmeyi de boşlama etmediler. Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, birbirinden ayrımlı kurslarıyla eğitimlere bitmeme ediyor.

Ali Nargüner - Oğuzhan Halil Özbek - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler