USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle planlı toplantıya 50 köy öğretmeni katıldı. Online kendisine meydana gelen g?

Yarını Kodlayanlar’da ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı
23-11-2021 14:43

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği çeşidinden evlatları sayısal geleceğe istihzar hedefiyle yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesinde ilk köy öğretmenleri buluşması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle meydana gelen toplantıya, ‘Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında 30 köy mektebinde oluşturulan uygulayım bilimi sınıflarında terbiye vermekte bulunan 50 öğretmen katıldı. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir'in de katılmış olduğu online toplantıda, köy öğretmenleri sahada yaşadıkları deneyimleri ve çocuklarla ait gözlemlerini paylaştı. Öğretmenlerin paylaşımlarının arkası sıra Prof. Dr. Selçuk Özdemir de kodlamanın ayrıntılar düşüncesince önemine ve eğitimde yaşanmış bulunan sayısal uçurumun nite kapatılabileceğine ilişkin yan yana musahabe yaptı.

Konu karşı değerlendirmede mevcut Hasan Süel, “Vakıf ve Habitat Derneği şekilde 5 sene önceki başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projemizin kapsamını rastgele sabık gündüz büyütmenin mutluluğu içindeyiz. Bugüne derece 81 ilde 210 binden yan yana tomar çocuğumuza kodlamayı öğrettik. Bu projemizi başlatarak ne derece durumunda ve ehemmiyetli yan yana aşama attığımızı bugün hâlâ güzel anlıyoruz. Pandemi, hepimize dijitalleşmenin önemini yan yana defa hâlâ hatırlattı. Bununla baş başa pandemi, dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın yaşamış olduğu eğitimde vesile eşitsizliğini de hâlâ belirginleştirdi. Hem bu içtimai ihtiyaca karşılık vermek, bununla beraber tesisat ve terbiye yönünde köy okullarındaki çocuklarımıza kâr getirmek amacıyla harekete geçtik. Bugün 30 köy mektebinde kurduğumuz uygulayım bilimi sınıflarında eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri düşüncesince çocuklarımıza dayanak oluyoruz. Dijitalleşmeye gereksinim duyan ancak muvasala imkânı sıfır öğrencilerimiz düşüncesince yan yana vesile penceresi açıyoruz. Çocuklarımız düşüncesince kurduğumuz doğacak düşlerini öğretmenlerimizin ulama ve yardımıyla gerçeğe dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu bilim ve sezme önünde kalburüstü öğretmenlerimizle baş başa sakıncasız adımlarla ilerliyoruz. Amacımıza kuma bulunan ve cansiparane dayanak verici köy öğretmenlerimiz ilkin kazanmak kıl payı hepsi öğretmenlerimize baş döndürücü teşekkürname ediyoruz” biçiminde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyleki konuştu: “Türkiye Vodafone Vakfı teşrikimesai ile başlattığımız ve rastgele sabık gündüz kapsamını büyüttüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar' projesinin oluşturduğu etkinin sahada artarak bitmeme etmesi bizleri gururlandırıyor. Proje kapsamında ülkemizin ayrımlı noktalarındaki 30 köy okuluna dört dörtlük kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açtık. Özellikle pandemi zamanında dezavantajlı bölgelerdeki evlatlarımızın terbiye ve teknolojiye muvasala halleri hâlâ da zorlaştı. İnanıyoruz ki bu sınıflar vesilesiyle evlatlarımızın bilgiye erişimi, teknolojiyle öğrenme alternatifleri kolaylaşacak ve 21'inci asrın gerektirdiği yetkinlikleri kazanabilmek yerine olanakları artacaktır. Çünkü biliyoruz ki 21'inci çağ mükemmellik sahibi bireylerin toplumları dönüştüreceği yan yana devir dilimi olacaktır. Projemizdeki en ehemmiyetli minval ortaklarımız öğretmenlerimize en dostça teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yeni çocuk siz kıymetli üyelerimizin yapıtı olacaktır' niteleyerek şişman ehemmiyet verdiği ve Cumhuriyet kazanımlarımızın baş yapıcılarından bir tanesi bulunan özveren öğretmenlerimiz ile projemizi yürütmekten rastgele devir şişman yan yana kıvanma duyduk. İçerikleri zenginleşen ve hâlâ yan yana tomar çocuğun yararlanacağı bu kalburüstü plan ile toplumları muhavvil ve önderlik fail bireylerin ortaya çıkmasına dayanak olmaya bitmeme edeceğiz.”

210 bini yan yana tomar çocuğa ulaşıldı
Verilen bilgiye göre, ‘Yarını Kodlayanlar' projesiyle Türkiye'nin ciharıyek indinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil küçüklere fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, infaz yapma, anlatı tekvin ve düzen etme derece mevzularda kuramsal ve kılgısal eğitimler veriliyor. Eğitimlerde küçüklere programlama karşı düşünüm sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, özlük hayalet dünyalarını oluşturma, özlük oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne derece projeyle 81 ilde 210 binin üstünde çocuğa ulaşıldı.

30 köy mektebinde uygulayım bilimi sınıfı kuruldu
Proje kapsamında sonuç olarak, rustik bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini çoğaltmak amacıyla 30 köy mektebinde dört dörtlük kuvvetli uygulayım bilimi sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, terbiye ve STEM kitleri, Zoom yazışma ve aktiflik araçlarının toprak almış olduğu sınıflarda öğrencilere kodlama ilkin kazanmak kıl payı ayrışık uygulayım bilimi eğitimleri veriliyor. Teknoloji sınıflarında planlı eğitimlerle yan yana yılda mekân köyler karışma kazanmak kıl payı toplanmış 6 bin çocuğa ve kısaca 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler