USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yargıtay Başkanı Akarca: “Yargı, bağımsızlığını ve tarafsızlığını hiçbir zaman yitirmedi”

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Yargı, bağımsızlığını ve tarafsızlığını hiçbir zaman yitirmedi” dedi.

Yargıtay Başkanı Akarca: “Yargı, bağımsızlığını ve tarafsızlığını hiçbir zaman yitirmedi”
21-10-2021 21:23

Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit onuruna planlı vefa programına dahil bulunan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Cirit'in gözyaşı haddinden çevre emekliliğe ayrıldığını söyleyerek bire bir devirde fariza icra ettikleri müddet zarfından sağlam teşekkül edecek bir ahenk içerisinde, halis muhlis zorluklara bu arada döş gererek çalıştıklarını anlatım etti. Akarca, Cirit'in bağımsız bir hâkim olmadaki halis muhlis özellikleri taşıdığını belirterek, adil şaşmayan vatan, kavim ve insanoğlu sevgisini haiz bir tanesi bulunduğunu vurguladı.

“İsmail Rüştü Cirit başkanımın hayatında bir karaltı bulunmamaktadır”

Cirit'in basından bazısı kesimler çeşidinden saldırıya uğradığını ama tarafsız bir kaymakamlık düşüncesince savaş ettiğini kail Akarca, “Hepimiz fariza süremiz bitiminde bu görevleri gereğince hesabına getirdikten sonradan bir çağ zahmetli olabiliyoruz. Allah her insana keyif sağlık içre başı sert haysiyetli İsmail abi kabilinden hepimize de tekaütlük kader etsin, bu baş döndürücü ehemmiyetli bir duygu. İsmail Rüştü Cirit başkanımın hayatında bir karaltı bulunmamaktadır. Basında abnean bir bölüm kesimler çeşidinden saldırıya verilen kalmıştır, ama onun gönlündeki insanoğlu sevgisi, doğruluk duygusu, bağımsız ve tarafsız çelimli bir yargının oluşması düşüncesince gösterdiği halis muhlis çabaya bizler yakından şahitlik ettik” niteleyerek konuştu.

“Yargı, bağımsızlığını ve tarafsızlığını hiçbir zaman yitirmedi''

FETÖ'nün çıyan çarpış girişiminde yargının durumunda bir imtihan verdiğini vurgulayan Akarca, “Gerçekten de kaymakamlık baş döndürücü ağır günlerden geçti, ama kaymakamlık hakkıyla de güzel bir imtihan verdi. Yargının istiklal ve bitaraflık dair ilkin bir bölüm medyada koparılan fırtınaların akıllıca olmadığını anlatım eylemek istiyorum. evvel idrak oluşturuluyor, algının üzerinde ondan sonradan olgularla akım edilmeye çalışıyor. 14 bin yöresinde mesleğe acemi giren ve 5 senenin altında kıdeme cemaat bulunan bilge ve cumhuriyet savcılarımız var. İstinaf sistemimiz 20 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girdi ve faaliyete geçirildi. Bir FETÖ darbesiyle gönül rahatlığı karşıya kaldık, çıyan bir çarpış girişimiydi. Bundan yayımcı ki yargımız ve halis muhlis kurumlarımız etkilendi. Bununla baş başa kaymakamlık hakkıyla de baş döndürücü çelimli beli ve durumunda bir imtihan verdi. Bağımsızlığını tarafsızlığını hiçbir zaman yitirmedi yargı. Milletimizin yargıya gine de inanma duyduğunu ve güvenmesi icap ettiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendisi hesabına düzenlen vefa programında mütekellim Cirit, 41 senedir devlete, millete ve doğruluk camiasına iş ika onurunu taşıdığını, bu müddette haktan ve adil ayrılmadan rolü devrettiğini anlatım etti.

“Darbenin önceki saatlerinden itibaren darbecileri yabansı duyuru ettik”

15 Temmuz çarpış girişiminde darbecileri evlilik dışı duyuru ettiklerini kail Cirit, “Yargı ayrımlı bir tutum gösteriyordu, henüz öncekilerden faklı şekilde direniyordu. Darbenin önceki saatlerinden itibaren darbecileri gayrimeşru, yabansı duyuru etmiş, verdiğimiz demeçlerle baş başa milletimizin indinde iri miktarda önceki defa ihtimal arazi almıştır. Bu da bizim düşüncesince Yargıtay Başkanı şekilde bir kıvanç madalyasıydı” halinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ile çay derç etkinliklerinin basında baş döndürücü konuşulduğunu kail Cirit, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

“İçimde çıban bulunan bir örneğin var. O tarihlerde 2015 tarihinde Danıştay başkanımızla dedik ki gelişigüzel ay bir yerde toplanalım. Askeri efdal yönetsel mahkemesi, HSK Başkanı, Yargıtay, Sayıştay, Danıştay Başkanları ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile toplanalım dedik. Cumhurbaşkanımız duymuş ego de katılayım, dedi. Devletin başı yer aldığı düşüncesince bundan sevinme duydum. Çay toplamaya Rize'ye gittik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunmuş yer aldığı çay derç etkinliği basında baş döndürücü konuşuldu.”

Vefa programına Akarca'nın yanı esna emektar TBMM başkanları İsmail Kahraman ile Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve kaymakamlık personelleri katıldı. Konuşmaların arkası esna Cirit'e değer vesikası ve armağan arz edildi.

Engin Yağcı - Bayram Türüdü

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler