USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak

Pandeminin kökeninden itibaren ayaklık çevirerek binlerce gerekseme malikine iane götürücü imam Soner Şahin, imgesel bulunan ‘hayır marketini' açarak şimdi baş döndürücü vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak
10-11-2021 12:43

Eskişehir Hacı Ahmet Yavuzer Camii İmamı Soner Şahin, katı aşırı gerekseme sahibi vatandaşa tekerli sandalye, soba, parafin eşya, oyuncak, gıda, çocuk ve buğulu bezi üzere yardımda bulunuyor. Koronavirüs pandemisinin başladığı zamanlarda gerekseme sahibi vatandaşlara erişmek düşüncesince yola çıkan Şahin, taşınması çetin bulunan yardımları otomobil kiralayarak dağıtırken, ferah bulunan erzakları ise bisikletiyle çıkmaz sokak dolaşarak kapılarına derece götürüyor. Bir taraftan imamet vazifesini yürütme fail Şahin, müsaade günlerinde Eskişehir'in köylerine derece yardımlarını götürdüğünü aktardı. ‘Hayır marketi' açmak üzere ortak imgesel bulunduğunu kail Şahin, yardımlarını bu halde henüz emeksiz yapabileceğini belirtti. Yaptığı davranışla her insanın ilgisini ele geçiren Şahin, teavün hareketinin dayanıklı olmasını istiyor.

“100 kilometre uzağa fark yardımlarımı ulaştırmaya himmet ediyorum”
Cami imamı Şahin, binlerin üstünde besin katkısı yaptığını söyledi. Talepler gelmesi ilişkin 100 kilometre uzaklıktaki köylere fark iane götürdüğünü aktaran Şahin, “Pandeminin başlamasıyla baş başa bisikletimle çıkmaz sokak dolaşarak gerekseme sahibi bulunan kardeşlerimizi belirleme ederek iane hazırlamaya başladım. Allah'ın izniyle besin yardımı, yeni doğan küçüklere bez, mama, akülü araba, tekerli sandalye, soba ve kömür katkısı üzere elimden geldiğince ortak şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Bisikletimle yüzlerce ayrıca binlerin üstünde besin katkısı yaptım. Daha sonraları köylerden de gerekseme sahibi kardeşlerimizden de talepler gelmesi hasebiyle 100 kilometre uzağa fark yardımlarımı ulaştırmaya himmet ediyorum. İmamlık görevimi aksatmadan haftalık müsaade günlerimde gereksiz muttasıl dağıtımlarımı yapıyorum” niteleyerek konuştu.

“Dualardan etkilendiğim düşüncesince henüz aşırı iane ika tutkusu geliyor”
Hayırsever vatandaşların yardımlarını alarak henüz aşırı gerekseme sahibi vatandaşa ulaştığını tamlayan Şahin, bugünlerde ise hayır marketi' açarak hayalini yapmak istiyor. Yardım etmiş olduğu kişilerden almış olduğu dualardan aşırı etkilenen Şahin, şöyleki konuştu:

“Vatandaşlar geliyor ve “ben de iane eylemek istiyorum” diyorlar. Beraber gidiyoruz ve hayırseverler, gerekseme sahibi aileleri görüyorlar, yardımlarını yapıyorlar. Yardımları buraya getirip bizlere de bırakıyorlar ve kılıç ulaştırıyoruz. Benim ‘hayır marketi' açmak üzere ortak hayalim var. Buradaki amaç, giysi ve besin üzere dört başı mamur eşyaları raflara dizerek, ayda ortak gerekseme sahibi kardeşlerimizi çağırıp, kimin ne gereksinimi var ise oradan realizasyon etmek. Bizi bilenler geliyorlar buraya, “hocam siz bisikletinizle iane dağıtıyormuşsunuz, bizim de desteğe ihtiyacımız var” diyorlar. Biz de belirleme ederiz ve yardımlarımızı yapıyoruz. Yardımları ulaştırdıktan sonraları afsun etmekteler ve benim tüylerim ürperiyor. Bazı dualar aşırı incitici oluyor, doğrudan kalbime işliyor. Ben bu dualardan aşırı etkilendiğim düşüncesince henüz aşırı iane ika tutkusu geliyor ve “her bölgelere ulaşayım” diyorum. Ben ortak insanoğlu kendisine elimden geleni hazırlamaya çalışıyorum. İlk önceki hayır marketini açalım ki ondan sonraları bu yardımları henüz dobra ortak halde yürütelim.”

"Vatandaşların evinde metruk ortak şeyler var ise ortak başkasına beklenti olabilir"
Hayırsever cami imamı Şahin, ölüm fail babasının tekerli sandalyesini affeden ortak kişiyle anısını anlattı. Vatandaşların evlerinde kullanmadıkları tekerli iskemle üzere eşyaları bağışlaması dair çağrıda mevcut Şahin, “Tekerlekli sandalyesi bulunan ortak ablamızın babası ölüm etmiş. Tekerlekli sandalyesini özgülemek düşüncesince birilerini aramış. Bize ulaştı, kılıç de tekerli sandalyeyi aldık ve gerekseme sahibi ortak amcamıza verdik. Sonra o ablamızı bilgilendirdik ve aşırı bahtiyar oldu. Yani vatandaşların evlerinde bu halde metruk ortak şeyler var ise ortak başkasına beklenti olabilir. Elimizde tutmayalım, onun hayrına ayrıksı gerekseme sahibi kardeşimiz kullansın. Bu teavün hareketinin dayanıklı olmasını istiyorum” dedi.

Kazım Ulusoy - Mısra Ezginur Göçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler