USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı

Otizm hastası 8 yaşındaki Aziz İleri, Sincan'da hususi birlikte hastanede meydana getirilen YANLIŞ sünnet işleminden sonraları tuvaletini yapması imkansız oldu. Çocuklarında kalımlı hasar kalmasından rahatsız olan ailesinin nöbetleşerek geceli gündüzlü başlangıcında bekledi?

Yanlış sünnet otizm hastası çocuğun hayatını kararttı
07-09-2022 02:03

8 yaşındaki yüzdelik 90 mânialı otizm hastası Aziz'in babası Turgay İleri, 5 buçuk ay önceki oğlunu sünnet yol açmak düşüncesince Sincan'da hususi ortak hastaneye götürdü. Baba İleri'nin iddialarına göre, 8 yaşındaki çocuğun sünnetinde doktor yanlışı yapıldı. İleri, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, “Bana ne denildiyse onu yaptım. Çocuğumun sünnetinde doktor yanlışı mevcut ancak bunu kanıtlayacak ortak doküman vermiyorlar bana. Her yere yakınma edeceğim ve bu işin peşini bırakmayacağım” niteleyerek başkaldırma fail baba, “Eşimle aramız açıldı. Ailecek psikolojimiz bozuldu” dedi.

“Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım”

Baba İleri, aradan sabık 5 buçuk maaş süreci ve oğlu Aziz'in yaşadıklarını şu laflarla anlatım etti:
“27 Nisan 2022 tarihinde 8 yaşındaki oğlumu, sünnetini yaptırmak düşüncesince ortak cemiyet kabilinden meydana getirilen iane ile Sincan'da hususi ortak hastaneye götürdüm. Oğlumu, hastanede sünnet işlemleri bittikten 1 çağ daha sonra taburcu yazar çıkardılar. 1 hafta süresince suyun içinde kalacağı söylenmedi bana. Sadece ortak krem yazıp verdiler. Bizde 1 ay süresince sürdük kremi. Doktor, 15 devir sonradan çocuğu kontrole getir demişti. Götürdüğümde ortak dava namevcut gelişigüzel nesne alışılagelen dedi. Aradan 1 buçuk ay geçti ve çocuğumun penisinin ten kabilinden kapatıldığını ve içerisine kaçtığını gördük. Şu an dört dörtlük 5 buçuk ay oldu. 5 buçuk aydır çocuğumun organı içerisine bulutlanmış ortak halde kaldı. Daha daha sonra hususi hastaneyi aradım bana termin verdiler. Hastaneye gittiğimde oğlumu sünnet fail doktora ulaşamadım. Aynı hastaneden ayrıksı ortak doktor oğlumu yoklama etti. Doktor bana ‘evet bu sünnette ortak doktor yanlışı mevcut ancak meslektaşımı ele kesmek düşüncesince bunu ikrar edemem. Kilodan ötürü yağ bezesi oluşmuş' dedi. Kilosu ortak dava oluşturuyorsa hastalık bu sünnete izin verdiniz, çağ fiş ve öbürü testler yapılmış oldu benim çocuğuma dedim.”

“Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm”

Oğlunun sünneti ile ilişik doktor hatasının bulunduğunu ikrar fail ortak öbürü doktorun yönlendirmesiyle başdoktor yardımcısı ile mülaki İleri, “Hastanenin söylemleri ve bana bulunan tutumları beni baş döndürücü erinçsiz etti. Ben oğlumu yoldan bulmadım” niteleyerek şu lafları kaydetti:

"Tekrar sünnet yapılacak dediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm. Benim çocuğum tecrübe tahtası değil ki. Ben çocuğumu yolda toplamadım. Çocuğumun tırnaklarını fark kesemiyorum. Makası gördüğünde bundan sonradan bebek ürküyor. Çocuğumun psikolojisini bozdular. Sonrasında hastanenin başdoktor yardımcısı ile görüştüm. Başhekim yardımcısı da bana ‘Eğer başağrısı mevcut ise parasız gene sünnet ederiz‘ dedi. Ben ikrar etmedim. ‘Benim çocuğum tecrübe tahtası değil' dedim. ‘Doktor hastalık en ilkin akıllıca aklık yapmadı' niteleyerek sordum. Sonrasında beni aslında haydamak düşüncesince ‘Hukuk zımnında gidebilirsin. Bizim düşüncesince başağrısı yok' dediler. Eşimle mesail yaşadım bu süreçte. Hastane bana evraklarımı fark vermiyor. Sünnetin tutarı cemiyet kabilinden ödendiği düşüncesince kâffesi bilgiler orada. Hastaneye gidip çocuğumun etiket numarasını verdiğimde elden yatış ve depar belgesi tarihleri çıkıyor. Onlar dışında sünnet olduğuna ilişkin bilim verilmiyor bana. Çocuğumun şortunu indirdiğim devir reaksiyon veriyor. Tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor. Gece eşim güneş ego kez tutuyoruz oğlumuzun başında. Çünkü tuvaletini yaparken baş döndürücü zorlanıyor ve canı yanıyor. Benim çocuğum otizm hastası ve yüzdelik 90 zihnî engelli. Çocuğum mânialı bulunduğu düşüncesince doğduğundan bu yana hastanelerde. Artık keski makasını fark yıldırma kendisine algılıyor."

“Büyük ihtimalle benim gittiğim devir doktoru hastaneden çıkardılar”

Oğlunun sünnetini karşıcı doktor ile müzakere etmek düşüncesince hastaneye gittiğinde doktoru durumunda bulamadığını ve sekreterine sorduğunda ise daim “Şu an ameliyatta. Odasında değil” niteleyerek karşılık verildiğini ve umursanmadığını tez fail İleri, “Sünneti karşıcı doktorla müzakere etmek düşüncesince hastaneye gittim. Yanındaki müderris doktorun yanına girdim. Bana ‘doktorun kapısını çal içeriye girip çıkanlar var. Doktor hastanede' dedi. Sünneti karşıcı doktorun sekreterine sorduğumda ise doktorun durumunda olmadığını söyledi. Profesör doktorun oğlumu yoklama ettikten sonradan sünneti karşıcı doktorun kapısını çaldım bahsetmek düşüncesince ancak bap kilitliydi. Daha sonradan başhekimin odasına gidip çocuğumun geleceği ile oynayan doktorun nerede bulunduğunu sormuş oldum ancak bilim verilmedi bana. Büyük ihtimalle benim gittiğim devir doktoru hastaneden çıkardılar. Ben doktoru göremedim, konuşamadım. Doktoru görmüş olsaydım çocuğumun hayatı ile oynadın niteleyerek bilim verecektim ona. Ailecek psikolojimiz baş döndürücü bozuldu. hususi hastaneden şikayetçiyim. Ne gerekiyorsa yapacağım ve ucunda ahiret yolculuğu bile olsa peşini bırakmayacağım. Benim çocuğum filhakika mânialı ne ana diyebiliyor ne ata diyebiliyor. Ben 8 senedir çocuğumun ata demesini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Olayla ilişik sünneti karşıcı doktor yaşanmış bulunan hadisat karşı izah gerçekleştirmek istemediğini belirterek, aileye türel yolların açıkça bulunduğunu hatırlattı.

Evren Doğru - Gürkan Sayın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler