USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yabancı turist şita tatili düşüncesince rotayı Türkiye'ye çevirdi

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'de kar kalitesi ve yarışlık altyapısıyla öne çıkan ski merkezlerinin, vatandaşların beraberinde yabancı ziyaretçiler çeşidinden da sonuç zamanlarda kalan miktarda yeğleme edildiğini söyledi.

Yabancı turist şita tatili düşüncesince rotayı Türkiye'ye çevirdi
23-01-2022 11:44
İstanbul

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yabancı turistin Türkiye'deki şita turizmine ilgisine bağlı AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin iklim dışından mevrut turist açısından bakılınca şita turizminde büyümekte bulunan beraberinde destinasyon konumunda bulunduğunu aktardı.

Türkiye'de kar kalitesi ve yarışlık altyapısıyla öne çıkan ski merkezlerinin, vatandaşların yanı esna yabancı ziyaretçiler kabilinden da akıbet senelerde küsurat miktarda yeğleme edildiğini tamlayan Bağlıkaya, amma velakin şita devrinde öne çıkan termal turizm, üçüncü gözyaşı turizmi, spor turizmi kabilinden bölgelerde da Türkiye'nin aşırı ehemmiyetli beraberinde potansiyele eş bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin ski merkezlerine yabancı turistlerden derin ilgi

Firuz Bağlıkaya, ski turizmi açısından Uludağ, Erciyes, Sarıkamış, Kartepe ve Davraz kabilinden merkezlerin öne çıktığını, hassaten Erciyes ski merkezinin iklim dışından tarifeli seferlerin yanı esna charter seferlerle de yabancı ziyaretçi ağırladığını aktararak, şöyleki bitmeme etti:

"Ukrayna, Rusya ve Polonya'dan değme hafta charter seferler düzenleniyor. Tarifeli seferlerle gelenlerin yanı esna elden yılbaşı devrinde Erciyes'e 10 charter uçağı ile yabancı ülkelerden ziyaretçiler geldi. 7 ila 10 günce paket turlar kapsamında mevrut turistler, kayağın yanı esna ekin turu ve alım satım de yaparak semt ekonomisine ulama sağlıyorlar. Charter seferlerinin de etkisiyle Erciyes ski merkezi bölgesindeki konaklamaların yüzdelik 15'i yabancı ziyaretçilerden oluşuyor. Bu devletler haricinde Orta Doğu, Latin Amerika, Uzak Doğu kabilinden sahaların yanı esna ABD, Kanada, İngiltere kabilinden nice ülkeden de aşırı sayıda ziyaretçiyi bölgede ağırlıyoruz. Kapadokya alanına ekin turizmi gayeli namına mevrut misafirler, Erciyes branşında ski turizmine de katılma sağlıyor. Erciyes ski merkezi, 2022 kışında 25-30 bin yöresinde yabancı turist ağırlamayı hedefliyor."

"Özellikle bu sene Uludağ'a yabancıların merakı epey yüksek"

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, ski turizminde öne çıkan beraberinde öteki destinasyonun ise Uludağ olduğuna ayraç ederek, Uludağ bölgesinin, Orta Doğu pazarı hassaten kazanmak az daha Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'dan yabancı ziyaretçi ağırladığını, Bursa'da nazil ziyaretçilerin tahminî yüzdelik 10'unu yabancıların oluşturduğunu bildirdi.

Özellikle bu sene Uludağ'a yabancıların ilgisinin epey faziletli bulunduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Bölgeye Polonya ve Rusya pazarlarından değme hafta sayı farkı 2 tayyare geliyor. Bunun haricinde Bursa, Almanya ve Belçika ülkelerinden de turist alıyor. Körfez ülkelerinin alana bulunan merakı de bitmeme ediyor. Hedef pazarlardan Polonya'dan da ziyaretçi ağırlayan Uludağ, yabancı turistleri umumi namına Sabiha Gökçen Havaalanı yahut İstanbul Havaalanı üstünden alıyor. Dolayısıyla Bursa, yabancı turistler kabilinden alay malay namına da görüşme edilen beraberinde destinasyon." biçiminde konuştu.

Bağlıkaya, Erzurum Palandöken ski merkezinin ise Ukrayna ve İran pazarı ağırlıklı kazanmak az daha yabancı ziyaretçileri ağırladığını, bölgedeki otellerin doluluklarının tahminî yüzdelik 20'sini yabancıların, yüzdelik 80'ini vatandaşların oluşturduğunu bildirdi.

Doğu Anadolu'da Sarıkamış ski merkezinin de Ukraynalı ve Rus kayakçıları ağırladığını tamlayan Bağlıkaya, "İran'dan alay malay namına aşırı sayıda ziyaretçi düzlük Doğu Anadolu Bölgesi'nde Kars ve Van şehirleri icap ski turizmi gerekse alım satım turizmi açısından öne çıkıyorlar. Bölge Ağrı Dağı'ndan ötürü yazları da yabancı dağcıların yol uğrağı noktası oluyor." dedi.

Afyonkarahisar, Yalova ve Bursa termal turizmde öne çıkıyor

Firuz Bağlıkaya, şita turizmi kapsamında, termal turizmin Türkiye'de ehemmiyetli potansiyeli bulunduğuna ayraç ederek, hassaten Afyonkarahisar, Yalova, Bursa kabilinden şehirlerin bu bölgede öne çıktığını, bu vilayetlerde toprak düzlük kalifiye termal tesislerin hassaten yurttaşlar kazanmak az daha iklim dışından da turist ağırladığını söyledi.

Bursa'nın, termal tesisleri ve afiyet turizmindeki kapasitesi zımnında afiyet turizminde de yabancılara fariza verdiğini tabir fail Bağlıkaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bursa, termal-sağlık turizmi kapsamında ağırlıklı namına Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Özbekistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yunanistan, Rusya, Hollanda'dan turist ağırlıyor. Termal turizmden elan beraberinde tomar hisse alabilmemiz düşüncesince termal turizm mevzusundaki faziletli potansiyelimizin tanıtım, marketing ve öteki enfrastrüktür çalışmalarıyla desteklenmesi gerekiyor. Öte yandan, ülkemizin cenup kıyıları, şita aylarında üçüncü gözyaşı turizmi düşüncesince emniyetsiz fırsatlar sunan konumuyla öne çıkıyor. Kaliteli tesisleri, hevesli ve konuksever fariza anlayışı, şita aylarında caba mutedil iklimi, yeşil alanları ile Antalya, bu bölgede ağır gizil barındırıyor. Üçüncü gözyaşı turizminden elan beraberinde tomar hisse alabilmek düşüncesince turizmcilerin emek harcamaları bitmeme ediyor."

Bağlıkaya, Antalya bölgesinin, şita aylarında spor turizminden hisse aldığını belirterek, "Futbol kulüpleri ve golf hassaten kazanmak az daha ayrımlı spor alanlarından nice grup, dinlenme kampı düşüncesince Antalya'yı yeğleme ediyor. Spor turizmi sezonun uzatılmasına iri bulaşık ederken, şita aylarında bölgedeki turizmcilere ağır ulama sağlıyor. Ayrıca, kalifiye personelin korunmasına punt oluyor." dedi.

Yerli ve yabancı turistin er rezervasyona merakı 2021'i solladı

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, 19-22 Kasım 2021'de Antalya'da planlı TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi'nde "Erken Değil Tam Zamanı" sloganıyla başlatılan 2022 yılı iklim içi turizm pazarı er ayırtma kampanyasının tamamı hızıyla bitmeme ettiğini, yolculuk acentelerinden aldıkları bilgiye uyarınca er ayırtma kampanyasına vatandaşların ilgisinin sürdüğünü bildirdi.

2021 yılı er ayırtma sürecinin müstevli belirsizliğinin bitmeme etmiş olduğu beraberinde çağa bedel geldiğini ve er ayırtma devrinde muhtemel satışların gerçekleşmediğini aktaran Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Şu anki satışlar, acentelere uyarınca ayrımlılık sunma etmekle baş başa 2021 yılının 2 ila 5 sert üstünde seyrediyor. Fiyatlara bakılınca ise acentelerimiz, güzeşte sene sayı farkı ayırtma tutarlarının yüzdelik 75-80 üstünde tutarlarla ayırtma alıyor. 2019 yılına uyarınca beraberinde mukayese meydana getirecek olursak bu oranlar ayırtma rakamları itibarıyla 2019 yılına benzeyen seyrediyor. İlerleyen günlerde 2019 yılı er ayırtma rakamlarının aşılmasını bekliyoruz."

Bağlıkaya, iklim içi pazarda er ayırtma taleplerinde 2022 yaz devri düşüncesince en aşırı Akdeniz ve Ege bölgelerinin öne çıktığını, taleplere bakılınca Antalya bölgesinin tercihlerde ön planda olduğunu, güzeşte yıldan ayrımlı namına bu sene Kıbrıs rezervasyonlarının da arttığını gözlemlediklerini söyledi.

Destinasyonlar namına Belek, Side, Kemer ve Bodrum'un elan aşırı yeğleme edildiğini, Ege kıyılarındaki hareketlenmenin ilerleyici çağda artmasının beklendiğini aktaran Bağlıkaya, "Yurt dışından ülkemize mevrut er ayırtma isteklerine bakılınca 2021 yılına uyarınca yüzdelik 50'nin üstünde artıştan bahsetmemiz mümkün." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler