USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki Kovid-19 aşısını geliştiren Türk asıllı bilgelik kullanıcılarını Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e verildi.

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v
26-06-2022 03:03
İstanbul

Vehbi Koç Vakfı, herhangi kuma sene sırası ile sağlık, terbiye ve hars sahalarında faik başarıları ölçüm ve özendirme etmiş olduğu "Vehbi Koç Ödülü" kapsamında dünkü kuma rütbe kategorisi başlattı. Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün evvela kazananları ise BioNTech'in kurucuları, Kovid-19 aşısını geliştiren Türk menşeli fen müşterilerini Şahin ve Türeci oldu.

Koç Üniversitesi'nde planlı törende ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türeci ve Şahin'e sunma etti. Koç Holding onur Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ise profesörlere onur Doktorası diplomalarını verdi.

Törende mütekellim Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, Kovid-19'un, 2. Dünya Savaşı'ndan sonradan dünyanın yaşamış olduğu en iri karabulut bulunduğunu belirterek, bu felaketin iri seviyede geride mevdu olmasını fen insanlarına, esenlik çalışanlarına ve onların sürdürdüğü toptan iş donanmasına verecekli olduklarını söyledi.

Daha evvela yepyeni kuma çabucak aşıların sunulduğunu dile getiren Özsönmez, herhangi kuma şeyin geride kalmadığını fakat kötümser olmadıklarını anlattı.

"Ödülü, yüreğiyle bu ülkeye ilişikli şahıslara özgülemek istiyoruz"

Cihan Özsönmez, ödülü, toptan yahut lehçe çapta etkili, ehemmiyetli hastalıkların aşılmasında ve adamlık düşüncesince dünkü imkanların yaratılmasında dehşet başarılar elde fail şahıslara vereceklerini kaydederek, laflarını şu halde sürdürdü:

"Çok değer verdiğimiz bu ödülümüzü, topu topu evren düşüncesince yarar tekvin başarısını göstermiş ve bundan böyle nerede yaşarsa yaşa geçmişiyle ve ondan da önemlisi yüreğiyle bu ülkeye ilişikli şahıslara özgülemek istiyoruz. Böylece, ahit maatteessüf akıllarında geleceğe ilişikli sağlam baş döndürücü istifham göstergesi bulunduğunu bildiğim tertemiz gençlerimize 'Evet, ego de yapabilirim, tığ de yapabiliriz.' azmini aşılayacağımıza, onlara çelim ve sabah yeli vereceğimize inanıyoruz."

Özsönmez, ödülü piyasa Şahin ve Türeci'nin önderlik ettikleri yenilikçi ilmî icraat sebebiyle çabucak geliştirilen aşıyla, Kovid-19 esnasında milyonlarca yaşamın kurtarılmasına aracısız ulama sağladığını belirterek, onların salgına erinç sunulan mücadeleye sunmuş olduğu katkılardan bahsetti.

Bugüne derece sağlam baş döndürücü rütbe düzlük Prof. Dr. Türeci ile Prof. Dr. Şahin'in Yunanistan'da "İmparatoriçe Theophano" ödülüne müstahak görüldüklerini anımsatan Özsönmez, ikilinin bu ülkeye gittiğinde Selanik'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi görüşme ettiklerini ve oradaki hatıra defterine yazdıkları notları hatırlattı.

Özsönmez, "Büyük Mustafa Kemal Atatürk kabilinden kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile baş başa doğan ve attığı herhangi kuma adımda onun 'muasır medeniyet' ülküsüne bakım etmeye devim bilimi Vehbi Koç Vakfı olarak, insanlığa faik bakım ödülümüzün ilkini sizlere sunma kılmak bizim düşüncesince kuma şereftir." ifadelerini kullandı.

"Bu hususi ödüle müstahak görülmekten ötürü baş döndürücü mutluyuz"

Prof. Dr. Özlem Türeci de bu prestijli ödüle müstahak görülmenin kendileri düşüncesince iri kuma değer bulunduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü kabadayı kuma değişmeyen almanın, adsız sansız kuma yolu seçmenin, stabilizasyon ve azim ile ilerlemenin yanı esna adamlık düşüncesince ayırt yaratmanın ve insanlığa ulama sağlamanın ölçüm edilmesi düşüncesince süper yiğit olmanıza gerekli yok. İnsanlığa bakım etmeyi ödüllendiren bu hususi ödüle müstahak görülmekten ötürü baş döndürücü mutluyuz. Vehbi Koç Vakfını, bu ödülü başlatmada gösterdiği kararlılığı düşüncesince ölçüm ediyor, ödülün nice kişiye sabah yeli vermesini ve güdeleme sağlamasını umuyoruz."

Prof. Dr. Uğur Şahin ise kendilerine evvela kere ödülü almak isteyip istemedikleri sorulduğunda baş döndürücü bahtiyar olduklarını belirterek, "En özellikle yegâne kuma kişiyi kurtarmayla başladık. Bireyselleştirilmiş tababet ile insanlığı kurtarmayı başardık. Tek kuma insanı kurtarabilirseniz, insanlığı da kurtarabilirsiniz. Ben de buna benzeri kuma alıntıyı pazarlık etmek istiyorum: Bir kişiyi eğitebilirseniz, insanlığı da eğitebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Törene Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ile holdingin birtakımı fevk dozaj yöneticileri ve davetliler katıldı.

- 200 bin dolarlık rütbe ilmî tetkikat ve öğrenciler düşüncesince harcanacak

Tören evveliyat planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, ödülün 200 bin dolarlık karşılığı bulunduğunu söyledi.

Özsönmez, Türeci ile Şahin'in bu ödülü akça kendisine edinmeyi yeğleme etmediklerini, bahis konusu tutarın eş belirlenecek AR-GE emek harcamaları ve gerekseme sahibi öğrenciler düşüncesince kullanılacağını bildirdi.

Türeci ve Şahin'den matbuat toplantısı

Basın toplantısında gazetecilerin soruları cevap veren Prof. Dr. Özlem Türeci, çalışmalarına evvela başladıkları andan itibaren planlarının "insanlığa bakım etmek" bulunduğunu belirterek, dokunmabana düşüncesince derman ve yenilikçi otama şekilleri imar kılmak düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Bilimsel icraat düşüncesince bundan böyle hâlâ kuma tomar kazançlı imkanlarının bulunduğunu aktaran Türeci, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bizim yazık duyduğumuz dokunmabana hastaları ile ait hissettiğimiz yazık arttı. Geliştirdiğimiz bilimin bundan böyle bambaşka ağırbaşlı hastalıklara da bakım edebileceğini düşünüyoruz. Sıtma, tüberküloz, otoimmün kabil hastalıklarla ait icraat yapmak, az buçuk hâlâ bollanmak istiyoruz. Hem dünyanın bambaşka coğrafyalarına bununla beraber bambaşka dert dallarında bollanmak istiyoruz. Bunu sürdürülebilir gerçekleştirmek istiyoruz. Bu gayretlerimiz kuma bileşen tesiri yapacaktır. Yavaş ağır çalışmalarımızı ilerleteceğiz."

"Türkiye'de hâlâ deli dolu iktisap kılmak istiyoruz"

Prof. Dr. Özlem Türeci, esenlik personellerinin müstevli sürecindeki fedakarlıklarına ilişikli kuma kıymetlendirme üzerine, "Zorlu dönemlerden geçtik, geçiyoruz. Bütün etibba pandemi ile mücadelede en ön cephedeydi. Biz onlarla alım çalım duyuyoruz. Türkiye'deki esenlik personellerinin yaptıklarıyla alım çalım duyuyoruz. Yurttaşların onlara güvenmesi gerekiyor." diyerek konuştu.

Türkiye'deki Kovid-19'a müteveccih hem kamusal bununla beraber hususi çalışmalara yer veren Türeci, telkih kampanyalarındaki ve salgınla mücadelesindeki çalışmaların baş döndürücü değerli bulunduğunu anlattı.

Türeci, bundan ahir çalışmalarının ne yönde olacağına ilişikli kuma soruya, "Faaliyetlerimiz hâlâ baş döndürücü kanserle savaş dalında bitmeme edecek. Kovid-19 çalışmalarımız da bitmeme ediyor. Çalışmalarımızı Türkiye'ye de duyurmak istiyoruz. Türkiye'deki hastanelerle baş başa idman istiyoruz. Koç Vakfı gerçekten bu bölgede deli dolu kuma kuruluş. Türkiye'de az buçuk hâlâ deli dolu iktisap kılmak istiyoruz." karşılığını verdi.

"Kanser aşısı ile ait Faz-2 çalışmalarımız sürüyor"

Prof. Dr. Türeci, Türkiye'de baş döndürücü güzel yetişkin çoluk çocuk olduğunu, kendilerinin de baş döndürücü sayıda müracaat aldığını belirterek, ilmî manada kendini güzel yetiştirmiş öğrencilerin bulunduğunu anlattı.

Kanserle ait emek harcamaları sorulan Türeci, hemen otama ait değil kanseri önlemeye müteveccih çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek, "Şu anda halihazırda bitmeme fail klinik çalışmalarımız mevcut kişiselleşmiş telkih emek harcamaları ile ilgili. Pek baş döndürücü dokunmabana tipi hakkında çalışıyoruz. Şu anda söz gelimi Faz-2 çalışmalarına bitmeme ettiğimiz kuma telkih çalışmamız mevcut dokunmabana ile ilgili. 3 ila 5 sene içinde bu aşının dokunmabana hastalarına uygulanıp uygulanmayacağını görebileceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid19'da evvela başlangıçtaki virüs bundan böyle yok"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19 ile ait kuma soruyu, "İlk virüsü devim bilimi halde arama dibine almış durumdayız. Yani evvela başlangıçtaki virüs namevcut artık. Aşılama kampanyası değerli oldu. Şimdi Omicron var. Bu modifikasyon baş döndürücü değişik başlangıçtaki virüsten. Virüs değişiyor, buna tekâmül diyoruz. Bu en gene bu yana beklediğimiz kuma şeydi." diyerek cevapladı.

Bundan ahir süreçte Kovid-19 ile ait beklentilerinin sorulması hakkında Şahin, şunları söyledi:

"2020'de bana sorulduğunda, 'Bu virüs minimum 10 sene bizimle olur.' demiştim. Buna bağlanmak zorundayız. Buna erinç yapacağımız dü biçim var. Bir tanesi aşıları benimsemek. Şu anda Omicron aşısına benzeyen frekansta bulunan aşılar geliştiriyoruz. Yeni aşının onayını önümüzdeki sonbahar-kış kabil almaya çalışacağız. İkincisi dünkü alışılagelen kendisine bunu almak zorundayız. Yaz sonu, güz kabil gene maskelerimizi takmaya başlayabiliriz."

"Yeni kuma pandemiye erinç hızlıca telkih üretebilecek potansiyele sahibiz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, dünkü telkih emek harcamaları hakkında, mRNA teknolojisiyle telkih üretimi üstünde çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yöntemle sıtma, HIV, verem kabil sağlam baş döndürücü emraz hakkında sağlam baş döndürücü telkih çalışmalarımız var. Henüz kamuoyuna duyurmadığımız çalışmalarımız da var. Yeni kuma pandemi ile karşılaşırsak elimizdeki teknolojiyi dünkü kuma telkih düşüncesince kullanabilecek potansiyele sahibiz. Yeni kuma virüsle başa çıkabilecek teknolojiye cemaat olacağımızı realizasyon edebilirim. Bu kuma dü hafta da kuma dü ay da sürebilir fakat etraflıca süreceğini zannetmiyorum. Koronavirüs pandemisinde gösterdiğimiz aceleci tepkiyi göstereceğimizi düşünüyorum."

"Türkiye'de klinik araştırmalarımızı artıracağız"

Uğur Şahin, Türkiye'deki klinik çalışmalarına ilişikli kuma soruya karşılık, şu açıklamalarda bulundu:

"Elbette Türkiye'de dokunmabana ve immünoterapiler kapsamındaki klinik araştırmalarımızı bırakmak istiyoruz. Bunun hakkında çalışmalarımız sürüyor. Bir yapılış ile baş başa Türkiye'de klinik kuma kadro peydahlamak istiyoruz. Türkiye'de kuma umumi başöğretmen görevlendirdik ve klinik ekibimiz düşüncesince çalışmalarımız sürüyor. Öyle kestirim ederiz ki önümüzdeki sene BioNTech markası altında klinik çalışmalarımızı başlatacağız. Ayrıca iş birliklerimiz kapsamında Türkiye'de bitmeme fail kimi klinik çalışmalarımız var. Akciğer kanseri ile ait çalışmalarımız da bunlar arasında. Hem telkih bununla beraber immünoterapi ile ait çalışmalarımızla ait önümüzdeki devirde hâlâ kuma tomar bilgelik paylaşacağız."

"Yanlış bilgilerle savaş topu topu camianın sorumluluğu"

Uğur Şahin, telkih ile ait tenkitlerin hatırlatılması üzerine, gerçeklerin bundan böyle asıl kendisine algılanmadığı ve sorgulandığı kuma devirde yaşadıklarını söyledi.

Medyaya burada gerçekleri göstermek ve maşer ile bilimi buluşturmak düşüncesince iri fariza düştüğünü dile getiren Şahin, dezenformasyonu ve kusur bilgilerin yayılmasını önlemeleri icap ettiğini bildirdi.

Şahin, "Bu düzen teorilerinin önüne devredilmek hemen fen insanlarının değil halis muhlis camianın sorumluluğu." diyerek konuştu.

"Olaylı geçmeyecek güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantının hatırlatılması ve aşıdan uzaklaşılması biçiminde müşterilerini neyin beklediğinin sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelecekte bizi neyin beklediğini bilmiyoruz fakat en azından baş döndürücü derin ve hadiseli geçmeyecek kuma güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz. Ancak şurası da delalet kılmak geçişsiz ki dünkü kuma dalavere kapıda. Bunun dokuncasız olacağına müteallik elimizde kuma data yok. O sebepten dolayı mücehhez olmaktadır yarar var. Hazırlığı yapmalı ve en biçimsiz senaryoyu düşünmemiz gerekiyor. Omicron'a uyarlanan aşılarımızın kullanılabilir bulunduğunu anlatmak isterim. Çünkü kuma ahir dalganın arama dışına çıkmaması düşüncesince buna hazırlamamız gerekiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler