USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uzun yol sürücüleri afetlerde Türk Kızılayın 'gönüllü ortağı' olacak

Türk Kızılay, yaşama geçirdiği projeyle trafik ve yol güvenliği ile afetlere mücehhez olma, tutanak oldukları afetleri suç duyurusu etme, afetzedelere iane eriştirme hikayelerinde etraflıca yol şoförlerinden dayanak noktası edinmeyi amaçlıyor.

Uzun yol sürücüleri afetlerde Türk Kızılayın 'gönüllü ortağı' olacak
20-02-2022 14:25
Sakarya
Kızılay, uzun yol şoförlerinin dünyasını elan yakından tanımaya, ferdî ve aileyle ilgili problemlerine hal önerileri üretebilmeye ve ilkin de afet sonrasındaki hizmetlere çevrik katkılarını almaya müteveccih veriler almak amacıyla "Bu Yollar Sensiz Olmaz - Uzun Yol Şoförlüğü Araştırma Projesi" başlattı.

Kızılay Akademi Başkanlığınca yürütülecek çalışmayla levent yol şoförlerinin sosyopsikolojik nitelikleri etraflıca namına incelenecek.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Doç. Dr. Mustafa Otrar kabilinden yönetilecek çalışmada, levent yol şoförleriyle seyahat yapılacak, seyahat süresince mülakatlar gerçekleştirilecek.

Uzun yol şoförlerinin düzentileme süreçleri üzerine etraflıca bilgelik olmak ve problemlerine müşterek nebze de olsa hal önerileri yapıp etmek üzere yapılacak 12 maaş düzentileme sonucunda, onlardan trafik ve yol güvenliği ile afet gönüllüsü olmaları düşüncesince dayanaklık kılmak alınacak.

"Şoförlerin afet zamanlarında fedakarlıklarına tanık oluyoruz"

​​​​​​​Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AA muhabirine, Kızılayın kurulduğu andan itibaren gerekseme sahiplerine iane ulaştıran müşterek kasıntı bulunduğunu söyledi.

Uzun zamandır kurumda tır ve kamyon şoförü istihdam ettiklerini tamlayan Altan, "Hem öz güdücü arkadaşlarımız düşüncesince bununla beraber ülkemizin ürünlerini müşterek taraftan müşterek yana haiz levent yol sürücüleri için, onların durumlarını, çalışmalarını, hayatlarını, ailelerini ve geride bıraktıklarını ele alan, onlara elan dobra düzentileme koşulları sağlayacak müşterek düzentileme gerçekleştirmek düşüncesince akademimiz devreye girdi." dedi.

Altan, yazı çerçevesinde akademisyenlerin şoförlerle yola çıkarak düzentileme hayatlarını inceleyeceklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili kendilerine bilgelik vereceklerini anlatarak, böylecene şoförlerin aklık ve dobra koşullarda çalışıp elan bahtiyar biçimde misyon edeceğine inandıklarını anlatım etti.

Çalışmaların Sakarya'da meydana getirilen toplantıyla başlatıldığını aktaran Altan, şu biçimde bitmeme etti:

"Tüm Türkiye'yi ve dünyayı gezen levent yol şoförlerimizden 'Biz bu işi yapıyoruz, mutluyuz ancak geride bıraktıklarımızın durumuyla ilgili endişelerimiz var. Onların eğitimleri, sağlıkları üzere mevzularda bazı bazı huzursuz oluyoruz.' diyerek düşünenler düşüncesince bazı siyaset önerileri hazırlayacağız. Bunları hükümetimize sunacağız. Böylelikle baş döndürücü kıymettar iş eden bu insanlarımıza müşterek bedel vermiş olacağız. Çalışmamızın müşterek numara çıktısı bu olacak. İkincisi ise afet farkındalık eğitimi, evvel iane eğitimleri verdiğimiz bu arkadaşlarımızdan seferleri sırasında rastgeldikleri rastgele müşterek afeti müşterek an ilkin bizlere bildirmelerini isteyeceğiz. Ayrıca onlara, afetin özelliğine ve aldıkları öğrenime gereğince dahil etmelerini, kazalarda da aldıkları evvel iane eğitimleri doğrultusunda müdahalede bulunmalarını, orayı doğrudan arama dibine almalarını öğreteceğiz."

Altan, bu eğitimlerden güzeşte ve fahri bulunan şoförlerin araçlarına kimlik yapıştırarak farkındalık yapmaya çalışacaklarını dile getirerek, "Onların yaşama katmış oldukları değere müşterek bedel elan katmalarını ve maşer içre de altın olduklarının görünmesini sağlayacağız. Şoför arkadaşlarımızın, müşterek taraftan öz hayatlarını kazanırken müşterek taraftan da topluma elan ayrımlı biçimde medet sağlamaları için, geride bıraktıkları ailelerinin durumlarının iyileşeceğinin bilincinde olmaları düşüncesince çalışacağız. İnşallah bu yolda kalburüstü oluruz." diyerek konuştu.

Şoförlerin afet zamanlarında fedakarlıklarına tanık olduklarını aktaran Altan, afet anlarında iane malzemelerinin afet sahasına taşınması dair da onlardan dayanaklık kılmak edinmeyi umduklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler