USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca bu sene ikincisi planlı Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar'ın sunumuyla sona erdi.

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde 'Türkiye Sosyal Ağ Haritası' sunumu yapıl
03-12-2022 21:05
İstanbul

Çağlar, TİM Gösteri Merkezi'ndeki zirvenin akıbet panelinin ardından, "Türkiye Sosyal Ağ Haritası" başlıklı banak gerçekleştirdi.

Hemen rastgele araştırmacının düzentileme düşüncesince Türkiye'nin ve bambaşka devletlerin toplumsal ağ kullanımına müteallik verilerine gerekseme duyduğunu dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

"Bunları da bu cins verileri de ne platformlardan, ne kaynaklardan giderdiğimiz aşağılık fevk bellidir. Detaylı verilerin bulunmadığı müşterek vaziyette oldukça güzel, müfit platformlardır ve faydalandık ancak müşterek güneş mahsus gine birçoğumuzun meydana getirdiği denli bu çalışmaların metodolojisini alçalma ettim. Ne devir yapılıyor, nerede yapılıyor, birçok denekle yapılır diye. Alıp arsıulusal kullanılan, kaynak sunulan icraat bulunduğu düşüncesince geçmiş aşamada aşırı müşterek tomar ayırt edilmiyor, gerekseme hissedilmiyor bu cins müşterek sorgulamaya. Sonra baktığımda düpedüz küfran ve kadir cehalet eylemek istemem, senelerce bu verileri kullandık hemen halis muhlis Türkiye düşüncesince ayrıca küresel namına dünyanın değişik yerleri düşüncesince yorumda mevcut olmak düşüncesince ehliyetli veriye cemaat olmadığını ayırt ettim."

"Farklı müşterek obje yaptık"

Türkiye'deki vaziyeti beyan eylemek istediğini tabir fail Çağlar, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Altı ayda müşterek e-mail eliyle meydana getirilen 1500 örneklemli müşterek anketle halis muhlis Türkiye'nin toplumsal dünyasına dair, genel ağ kullanımına müteallik veriler sunuluyordu. Dediğim denli minnettarım. Yıllarca verileri kullandım. Birileri rakipsizdi, alternatifsizdi hemen düpedüz öğretim üyesi namına Türkiye'de toplumsal ağ kullanımıyla ilgili müşterek şeyler söylediğimde elan katı müşterek veriye dayanmasını yeğleme ederim. Farklı müşterek obje yaptık. Dedik ki arkadaşlarla, yakınma eylemek namına bakalım elan iyisini yapabilir miyiz? Bir plan taslağı çıkardık, neler olması geçişsiz bu çalışmanın içinde niteleyerek ve İletişim Başkanlığına sunduk. Çok sağlıklı olsunlar, hem Başkan Bey Fahrettin Altun Hocamız hem Evren Bey, Çağatay Bey, bilimsel niteliği olan müşterek geri planları bulunduğu düşüncesince derdimizi haydi haydi anlatabildik. Normalde bürokratlara gidip bu meseleyi hakeza anlattığımızda hakeza katı anlamamış müşterek giysi ifadesiyle karşılaşabilirsiniz hemen onlara da doğrusu neden muktezi olduğunu, ne denli ehemmiyetli bulunduğunu bolca beyan eylemek mecburiyetinde kalmadık. Aynı kaygıları bizimle paylaştılar. Nasıl yapabileceğimiz üstünde yoğunlaştık.''

İsmail Çağlar, temelde Türkiye'nin toplumsal avlu haritasını çıkarmayı amaçladıklarını ve bunun bire müşterek sürede müşterek amme rolü bulunduğunu vurguladı.

Çağlar, ''Sağlam, güvenilir, kalifiye bilgiyi iletmek ve bu bilginin gine kamunun güvencesinden esasen boy bos müşterek halde emin olması gerekiyor. Yani bugün var, ferda namevcut veriler işe yaramıyor ancak proses içinde sürekliliğini realizasyon ederseniz bunun başta elverişli oluyor. Proje kapsamında Türkiye'nin 7 sahasında yılda dört çeyrek doğrusu üç ayda müşterek tetkikat yaptık ve bu tetkikat minimal 2 bin 500 örneklemle yapıldı. Daha sonraları bunların hepsini 'sosyalagharitasi.gov.tr' adresinde raporla, infografikle, verilerin kabak vaziyetini orada sunduk. Ücretsiz müşterek halde hem hususi sektörden hem akademiden hem de taharri memuru polis toplumdan gerekseme duyan erkek oyuncular bundan faydalanabilsin. 2 yılını tamamladık." niteleyerek konuştu.

Çağlar, eş değer araştırmalara mucibince istifham formunu ayrıntılı hazırladıklarını belirterek, istifham kategorileri üstünde bilim verdi.

Çalışmanın kazanımlarıyla ait değerlendirmelerde mevcut Çağlar, sürecin şeffaflığına aksan yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler