USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bakanlığımızla iş işleyen 500 yüklenici var

Bakan Karaismailoğlu "Çanakkale Köprüsü lehtar dediniz, Koreliler mi yandaş? Burada etkin müteahhidin birlikte tanesi de CHP emektar milletvekili. KÖİ planlarında 30'un üstünde yüklenici var. Bakanlığımızla iş özne 500 yüklenici var" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Bakanlığımızla iş işleyen 500 yüklenici var
13-12-2021 00:08
TBMM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna dair konuşmasında, Türkiye'nin, çabucak 4 saatlik pervaz süresiyle 1 bilyon 650 milyon insanoğlunun yaşadığı, 7 trilyon 45 bilyon dolar tecim kütlesi bulunan 67 ülkenin merkezi konumunda bulunduğunu söyledi.

Türk insanına iş, aş, eğitim, toplumsal ve kültürel zenginlikler taşıyacak demiryollarını, karayollarını, havalimanlarını, derya yapılarını, tanıtma sistemlerini nesir ettiklerini tamlayan Karaismailoğlu, yaşama geçirilen evren çapında yüzlerce eserin kavim düşüncesince alım çalım vesilesi bulunduğunu tabir etti.

Avrasya'nın merkezinde, Yeni İpek Yolu'nun kalbinde arazi meydan Türkiye'nin, ticaretin seyrini belirleyecek lehçe müşterek reis olduğunu, ayrıca onun da ötesine geçerek, evren ekonomisinin hile kurucularından biri durumuna geleceği zamanı müşterek dönemeçte bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Türkiye'nin geleceği düşüncesince günce sığ tartışmalar hesabına izlemsel müşterek mutluluk aklıyla cereyan ediyoruz. Attığımız herhangi müşterek etap bu şişman stratejinin müşterek parçasıdır. 4 binden müşterek tomar deli dolu şantiyemizde, 700 binden müşterek tomar düzentileme arkadaşımızla vizyonumuzu yansıtan stratejilerimize akla yatkın projeleri üretmeye bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, 2003 yılından beri erişim ve muhabere dalında imal edilen projeleri 1 trilyon 136 bilyon teklik envestisman miktarıyla yaşama geçirdiklerini kaydetti.

Bu yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya 410 milyar, üretime ise 869 bilyon dolarlık tesiri bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, bu yatırımların mecmu istihdama tesirinin de salname sayı farkı 1 milyon 20 bin insan kendisine gerçekleştiğini söyledi.

Yarım asrı aşan müşterek müddet boşlama edilen demiryolları düşüncesince "Demiryolu Reformu"nu başlattıklarının altını çizen Karaismailoğlu, acemi güzergâh yapımının yanı esna bulunan konvansiyonel çizgileri da yenilediklerini, evcil ve ulusal sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Karasal taşımacılıkta demiryolunun payını açık açık çoğaltma hedefi

Demiryollarında önce kez tasarımları evcil bulunan demiryolu araçları ve ekipmanlarını üretmeye başladıklarını tabir fail Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"1213 kilometresi YHT peyda etmek üzere, mecmu 2 bin 149 kilometre acemi güzergâh yaptık. Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Sinyalli hatlarımızı yüzdelik 172, elektrikli hatlarımızı da yüzdelik 188 artırdık. Orta Koridor, Pekin'den başlayıp Türkiye'den geçerek Avrupa'ya ulaşıyor. Avrupa'dan Marmaray'ı kullanarak, Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu üstünden Çin'e revan dış satım trenlerimiz arsıulusal ticarette ehemmiyetli gösteriş alıyor. Kuzey güzergâh kendisine tamlanan Çin-Rusya (Sibirya) üstünden Avrupa'ya gerçekleşen salname 5 bin blok trenin yüzdelik 30’unun geçişini Türkiye’ye kaydırmak düşüncesince çalışıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun kapasitesini 2024 senesinde 3 milyon yolcuya ve 20 milyon titrem ağırlık taşımaya yükseltmeyi hedefliyoruz. Ulaştırma ve Lojistik Master Planı emekleri kapsamında planladığımız projelerle berri taşımacılıkta demiryolunun payını önce evrede yüzdelik 5’ten yüzdelik 11'e çıkarmayı hedefliyoruz. İmalat piyasasının geri hizmet maliyetini azaltmak ve ihracatı bırakmak düşüncesince demiryolu yatırımlarına bitmeme edeceğiz."

Karaismailoğlu, geri hizmet icraat kapsamında demiryollarını limanlar ve havalimanlarına bağladıklarını, yatırımlardaki demiryolu payını, yüzdelik 48'e yükselttiklerini, bu rakamı 2023 senesinde yüzdelik 63'e çıkaracaklarını belirtti.

Uluslararası ve millî demiryolu işletmesiyle beraberce kentlerdeki faziletli standartlara eş raylı şişman nakil sistemlerini de kurduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, bugüne derece mecmu 313,7 kilometre memleket içi raylı meslek hattını tamamlayarak hizmete sunduklarını kaydetti.

"2022 senesinde Milli Elektrikli Tren raylarda olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, memleket içi erişim sorunlarını bozma amacında nice adımı attıklarını, Ankara'da, Kocaeli'de, Kayseri'de, Bursa'da, Gaziantep'te raylı meslek çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Saatte 160 kilometre hıza eş Milli Elektrikli Tren setinin imtihan süreçlerini tamamladıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "2022 senesinde Milli Elektrikli Tren raylarda olacak. 225 kilometre hızında katar seti projesi dizayn çalışmalarını da tamamladık. Prototipi 2022 senesinde tamamlamayı ve 2023 senesinde cimri üretimine geçmeyi planlıyoruz." dedi.

Karayolları düşüncesince belirlenen akıllı, çevreci ve total kalkınmaya yardım sağlayacak politikalar çerçevesinde envestisman faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Ülkemizin çetin coğrafi koşullarını tüneller, köprüler ve viyadüklerle aştık. Mevcut 6 bin 100 kilometre uzunluğundaki mukassem biçim ağımızı 28 bin 430 kilometreye çıkardık. Yap-işlet-devret modeliyle 2023 yılına derece 6 plan ile mecmu 579 kilometre, 2035 yılına derece 13 plan ile mecmu 3 bin 767 kilometre elan otoban yapımını yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırlarken 'Her yerde, hepsi düşüncesince ve herhangi müşterek devir ulaşımda erişebilirlik' yaklaşımımızı merkeze aldık. Pek aşırı projemizde bulunduğu gibi, erişim hizmetlerinin hepsi düşüncesince erişilebilir duruma gelmesinde de kılavuz yapılış olmayı hedefledik."

"6G, faziletli çabuk Türkiye'nin kablosuz asap sistemi olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, tanıtma sektöründe fiber ve genişbant altyapısının ve kullanımının yaygınlaştırılması, sektörde dinamik rekabetin ve mahveden refahının geliştirilmesi, evcil ve ulusal üretimin desteklenmesi, siber güvenliğin geliştirilmesi düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi ile elektronik tanıtma altyapısında dışa bağımlılığı ortadan kaldıracaklarının altını çizen Karaismailoğlu, "Önümüzdeki çağda 6G, faziletli çabuk Türkiye'nin kablosuz asap sistemi olacak." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, e-Devlet kapısını kullanan insan sayısının 57 milyonu aştığını, vatandaşların bundan sonraları amme binalarına gitmeden çabucak yegâne tıkla nice hizmete haydi haydi erişebildiğini belirtti.

İletişim ve haberleşmede kâffesi yenilikleri halkın hizmetine sunarak, gençlerin herhangi müşterek ayrışık veriye elan çabuk ve dimdik biçimde ulaşabilmesi düşüncesince çalışıldığını aktaran Karaismailoğlu, muhabere altyapısını geleceğe akla yatkın halde kurmaya yardım sunacak TÜRKSAT 5A'yı hizmete aldıklarını anımsattı.

Karaismailoğlu, beşinci döl tanıtma uydularından müşterek ötekisi bulunan TÜRKSAT 5B’yi de geçtiğimiz günlerde tasdik aldıklarını, TÜRKSAT 5B uydusunu 19 Aralık sabahleyin 06.58’de SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya göndereceklerini açıkladı.

"Kanal İstanbul, evren derya taşımacılığına acemi müşterek dem getirecek"

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesinin evren derya taşımacılığına acemi müşterek dem getireceğini, Türkiye'nin denizlerdeki geri hizmet hakimiyetini artıracağını, erişim alanı ve denizcilik dalında acemi müşterek dönemin kapısının aralanacağını söyledi.

Gemi trafiğindeki artışın, sefine boyutlarının büyümesinin evren mirası İstanbul üstünde şişman bası ve gözdağı oluşturduğuna dikkati çekici Karaismailoğlu, 54 iskelede günde 500 bin geçici haiz memleket içi vapur ve feribotlar düşüncesince de aşırı ağırbaşlı ilçe riskinin bahis konusu bulunduğunu belirtti.

Dünyadaki tecim kütlesi ve semt ülkelerindeki gelişmeler dikkate alındığında boğazdan güzeşte sefine sayısının 2035 senesinde 52 bine, 2050'li zamanlarda ise 78 bine ulaşacağının öngörüldüğüne ayraç fail Karaismailoğlu, "Bekleme süresi sefine trafiğine, iklim şartlarına, yaşanacak müşterek ilçe yahut arızaya dair kendisine 3-4 haset ayrıca haftayı bulabilmektedir. Bu nedenle, İstanbul Boğazı'na seçenek müşterek su yolunun planlanması mecburi duruma gelmiştir. Kanal İstanbul kapsamındaki önce erişim köprüsü Sazlıdere Köprüsü'nün temel noktasını atarak projemize başladık. Halkalı-Ispartakule arası demiryolu hattı projemizi de kanalın altından tünel ile geçecek biçimde planladık. Çalışmalara başladık." bilgisini verdi.

Karaismailoğlu, Türkiye'nin iklim erişim faaliyetleriyle de dünyada en çabuk aksiyon yayınlayan ülkelerden biri durumuna geldiğini, 56 bulunan afiyet meydanı sayısını geçenlerde 61'e çıkaracaklarını kaydetti.

İstanbul Havalimanı'nda 200 bin ferdin istihdam edildiğini, devletin kasasından müşterek kuruş çıkmadan yaşama geçirilen envestisman ücretinin 10 bilyon ekü bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, devletin bu projeden pres süresi süresince 22 bilyon ekü dirimsel elde edeceğini söyledi.

Antalya Havalimanı'nda sığa yetersizliğinin, arttırma yapılacak tesisler ve yatırımlarla giderileceğini özetleyen Karismailoğlu, 8 bilyon 555 milyon avroluk münakasa ücretinin sonuç zamanlarda Türkiye'nin hazinesine kazandırılan üstün dereceli kurda müşterek amme ateşçi bulunduğunu vurgulayarak, "Bürokratları, yatırımcıları gözdağı edenlere Antalya Havalimanı ihalesi öğüt olsun." niteleyerek konuştu.

Bütün dünyanın gıptayla strateji etmiş bulunduğu müşterek ayrıksı alım çalım projesinin de Çanakkale Köprüsü bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'de müşterek anıt kabil yükseldi. 318 mt. polat fut yüksekliği, 2 bin 23 mt. dü polat fut açıklığıyla dünyanın en şişman projesi. Saatler geçindiren yolculuklar altı dakikaya düşüyor. Feribottan ayrıksı uğur boncuğu seçenek erişim uzlaştırıcı sıfır müşterek alanda 4 bin 600 mt. uzunluğunda. Bütün milletvekillerimizi, eksiksiz vatandaşlarımızı eyyam sonraları açacağımız Çanakkale Köprüsü'nün açılışına bekliyoruz."

"Metro hatlarını saymanıza ister yoktu, hepsini kılıç başlatmıştık"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, elan sonraları görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

uhalefet milletvekillerinin İstanbul'da meydana getirilen mevzi altı treni hatlarını saymasına aksülamel yayınlayan Karaismailoğlu, "Saymanıza ister yoktu. O mevzi altı treni hatlarının hepsini kılıç başlatmıştık, ego size sayardım." dedi.

Şantiyede yeller estiğini kail Karaismaoğlu, "Bu gidişle on yılda bitmez. Siz keşki sorsaydınız ki Sancaktepe'de inşaatı bitmeme fail mevzi altı treni hattına hastalık kazı döktünüz? Sorsaydınız Dolmabahçe Levazım tünelinde açık bulunan 1 kilometrelik tünelin çökmesini mi bekliyorsunuz? Sorsaydınız ki İETT otobüsleri hastalık yolda kalıyor? Vatandaş İETT otobüslerini hastalık itiyor?" niteleyerek konuştu.

Karaismaoğlu, amme hususi ortaklık planlarında (KÖİ) asal olanın envestisman maliyeti olduğuna ayraç ederek, şöyleki bitmeme etti:

"Yatırım maliyeti ağız ağıza bakanlığımız bürokratları kabilinden şeffaf, bu projeleri hazırlamaya kalifiye şirketler kabilinden hesabına getirilir ve en akla yatkın öneri seçilerek işe başlanır. Çanakkale Köprüsü 2,5 bilyon avroluk müşterek proje. Siz devletin kasasında ne derece vakitte bu projeye bu bütçeyi ayıracaktınız ve bitirecektiniz? Bolu Dağı Tüneli'ni hatırlayın. Bolu Dağı Tüneli'nin 10 sene gecikmesinin maliyeti 400 milyon dolardır. Çünkü yurttaşlarımız Bolu Dağı Tüneli ve bağlanak yollarını kullanamamıştır." görüşünü dile getirdi.

KÖİ projelerinin, mal sorunu bulunmadığı düşüncesince aşırı endamsız müddette bitirildiğinin altını çizen Karaismaoğlu, "Çanakkale Köprüsü taraftar dediniz, Allahınızı severseniz Koreliler mi yandaş? Burada dinamik müteahhidin müşterek tanesi de CHP emektar milletvekili. 5 niteleyerek müşterek bilinçlilik tutturdunuz, KÖİ planlarında 30'un üstünde yüklenici var. Bakanlığımızla iş karşıcı 500 yüklenici var. Kendinize dobra bakın, aynaya bakın." dedi.

Karaismailoğlu, gelecek hafta perşembe haset Kayseri'de olacaklarını ve Kayseri'nin de adalet etmiş bulunduğu çabuk trene kavuşacağını söyledi.

Sorumluluklarının bilincinde olduklarını kail Karaismailoğlu, "Kullandığımız paranın milletimizin parası bulunduğunu aşırı dobra biliyoruz. Attığımız herhangi müşterek adımı on kez düşünüyoruz, yurttaşlarımız müsterih olsun. Yaptığımız herhangi müşterek iş düzenlenen ve etraflıca soluklu müşterek mastır planının ürünüdür." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler