USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç işkilsiz 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız çeşidinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden birisi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi yerine ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu
19-03-2022 12:44
Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla ortak araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine reva ortak im kazandırmanın DOĞRU gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin ayrışık kademelerinde baş başa biçim aldık, say harcadık, karşı teri döktük. Karşılaşılan zorlukları baş başa aştık ve bu koskoca yapıtı dal omuza baştan sona baş başa tamamladık." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü gelişigüzel ortak beceri özelliği ile değişik anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin alternatifini açan, geleceğini aydınlatan ortak ailenin çalışanları olduklarını dile getirerek şöyleki bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi yahut Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzere başka binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü biz baş döndürücü elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen gelişigüzel acemi yol, akarsular gibi, geçtikleri sahaların istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, çabuk ve hazırlop ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz aha bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen tutum de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve başka tamamı projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna görev ettik. O sebeple ortak kat elan sizleri gider ettiğiniz faik efor düşüncesince kutluyorum."