USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanır zira hamle ihtimali yüksek." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi
25-02-2022 21:05
Ankara

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna yönetiminin başşehir Kiev'i ayrılma etmediğini, atak ihtimali erdemli bulunduğu düşüncesince kentin savunmaya hazırlandığını belirterek, "Rusya hepsi ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonradan sulh sürecinden bahsetmeli." dedi.

Rusya'nın çekirdeksel santrali ele geçirmesinin peşi sıra gözler Çernobil'e çevrildiÇernobil'de beraberinde tomar ışıma seviyeleri kaydedildiUkrayna Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri Kiev merkeze ilerliyorAB'den Rusya'ya toy yaptırımlarBeyaz Saray Rusya'ya makbul hesaplı yaptırımların 'etkili' olacağını düşünüyorRusya'ya gönül rahatlığı yaptırımlar serbest yelpazeyi kapsıyorRus ordusunun saldırıları Ukrayna'nın başkenti Kiev etrafında yoğunlaşıyorUkrayna krizinde Biden'ın diplomatik çabaları edim bulmadıLavrov: Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyondan sonradan müzakerelere art dönecekZelenskiy Putin’e seslendi: Ölümleri bloke eylemek düşüncesince araştırma masasına oturalımCumhurbaşkanı Erdoğan: NATO hâlâ azimli beraberinde aşama atmalıydıBM'ye layıkıyla Ukrayna'da 100 binden beraberinde tomar çıplak yerinden edildi

Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine bağlı büyükelçilikte açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın iklim dalının kapatılmasıyla ülkenin barışçıl kentlerinin bombalanmasının da önlenmiş olacağını kail Bodnar, Rusya'nın çıplak tesislere acı açması kararı nice sivilin, roket darp fail anne mektebinde da beraberinde tomar sayıda çocuğun yaşamını kaybettiğini kaydetti.

Bodnar, Rusya'nın bir tanesi Panama, başkası Moldova bayraklı dü gemiye acı açtığını da aktardı.

Ukrayna Parlamentosu'nun Rusya'ya gönül rahatlığı defans teknolojilerinin transferinin yasaklanmasını istem ettiğini de dile getiren Bodnar, Parlamento'nun askeri, teknik, feza üzere bölgelerde Rusya ile değme çeşitli iş donanmasına akıbet verilmesi engelleme en kaba yaptırımların uygulanmasını istem ettiğini vurguladı.

Bodnar, bugün bakımından hem Ukrayna'nın başkenti Kiev'in bununla beraber gayrı şehirlerin savunmasının bitmeme ettiğini aktararak, "Kiev'e girmeye etkin silahlı birlikler bulunmuş oldu ve atıl bir duruma getirildi. Bunların çoğu, balistik roket ve uçaklar düşüncesince ilkin mahsus semboller bırakıyorlar." dedi.

"Ukrayna yönetimi Kiev'i ayrılma etmedi"

Bodnar, Rusya'nın gerçek olmayan duyum yaydığını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Şunu anlatmak istiyorum ki Ukrayna yönetimi Kiev'i ayrılma etmedi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ukrayna Parlamentosu Başkanımız ve ilişik bakanlarımız Kiev'de mahsus yerlerde bulunuyorlar. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanır zira atak ihtimali yüksek. Savunmaya çıplak halkımız da katılacak. Bugün o bireylere tabanca dağıtıldı. Mümkün bulunduğu sürece dayanacağız, direneceğiz. Rusya'nın ürkü ifşa ve Ukrayna toplumunu ayırma çabaları suya düştü."

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin harp alanı hattında savunmaya ve savaşmaya bitmeme ettiğini kaydeden Bodnar, "Uluslararası camianın baskısı, yaptırımları ve iç mücadelemiz sebebiyle bu saldırganlığı durdurabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Bodnar, ​​​​​​​Türkiye'den insancasına iane onama etme dair çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Türk Kızılay ilişik insancasına katkısı Ukrayna'ya götürmeye başladı. Günlük yaşamda kullanılabilecek en ehemmiyetli şeylerin Türkiye'den realizasyon edilmesini de umuyoruz." diyerek konuştu.

"Biz öz toprağımızdayız"

Rusya'nın Ukrayna ile müzakerat düşüncesince Minsk'e astronomi göndermeye müheyya bulunduğunu bildirdiğine ayraç fail Bodnar, Ukrayna'nın bu mevzuya müteveccih cevabını hâlâ kendisinin bilmediğini söyledi.

Bodnar, "Kesinlikle, 'Silahları beraberinde yere bırakın, doğrulama edin.' ültimatomları bizim düşüncesince onama edilemez. Günümüzde gerçekleşen çatışmalara bakacak olursanız tek yerde beraberinde günde bu denli Rus askeri personel kaybı yaşanmadı. Eğer Ruslar durmazlarsa hâlâ beraberinde tomar kaybolma verecekler. Biz öz toprağımızdayız. Hiç kimesne bizlere oldubitti yapamaz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Türkiye'den Boğazların kapatılması yönündeki taleplerine bağlı akıbet durumun sorulması üstünde Bodnar, "Dışişleri Bakanlığınızla daim yazışma halindeyiz. Tüm ilişik ve açıklayıcı detayları paylaşıyoruz kendileriyle. Şu an Türkiye, iç makamları meydanda eş davranış dair değişmeyen hazırlıyor. En andıran sürede gelecek günlerde edim edinmeyi umuyorum." diyerek konuştu.

"Zaten kılıç bu ağız tatsızlığı başladığından buyana müzakereye hazırdık"

Bodnar, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e meydana getirdiği "Ölümleri bloke eylemek düşüncesince araştırma masasına oturalım." çağrısına ve Rusya'nın Ukrayna ile müzakerat düşüncesince Minsk'e astronomi göndermeye müheyya bulunduğu yönündeki açıklamalara bağlı soruya, "Zaten biz, bu ağız tatsızlığı başladığından buyana müzakereye, görüşmeye hazırdık." cevabını verdi.

Müzakere döneminin değme devir uzlaşmayı gerektirdiğini vurgulayan Bodnar, "Bu bağlamda Rus tankları Kiev'in uğrunda durduğu sürece muhakkak beraberinde araştırma süreci kabil ki? Bence Rusya hepsi ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonradan sulh sürecinden bahsetmeli." diyerek konuştu.

"Ukrayna halkı tek kukla adamı onama edemez"

Bodnar, hem harp alanı hattında bununla beraber Rus birliklerinin girmeye çalışmış bulunduğu yerlerde direnç potansiyelinin şişman bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rusya Kiev'i ele geçirmeyi ve oraya öz adamını koymayı umuyorsa hakkıyla beraberinde tomar yanılıyor. Bizim Ukrayna halkının menfaatlerini anabolizma fail Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve Ukrayna'nın ilişik mezun makamlarımız var. Ukrayna halkı tek kukla adamı onama edemez. Cevabımız bu."

"Belarus, Rusya ile baş başa Ukrayna'ya hücumcu beraberinde düşmandır"

Bodnar, Ukrayna'nın Belarus'a müteveccih tutumunun sorulması üzerine, "Belarus, Rusya ile baş başa Ukrayna'ya hücumcu beraberinde düşmandır. Geleneksel yerine Belarus, nötr statüsünü koruyarak Ukrayna düşüncesince beraberinde zılgıt değildi. Bizi arkamızdan bıçaklayanlar cehennemde yansınlar. Çünkü onlar kendilerine hainlik ettiler ve menfaatlerini Ruslara sattılar. Şimdiden Moskova'nın kuklası oldular. Bizim düşüncesince Belarus üzere beraberinde büyüklük yok. Özellikle bu araştırma süreci için, Minsk de banko olmaz." ifadelerini kullandı.

Minsk sürecinden, Donbas'ta barışı realizasyon eylemek düşüncesince beraberinde araştırma formatı yerine bahsedildiğini tamlayan Bodnar, şöyleki bitmeme etti:

"Aslında bu, Üçlü Temas Grubu'nun beraberinde araya geldiği beraberinde yer. Rusya, güya cumhuriyetleri aşinalık kararından vazgeçerse kılıç de bu müzakereye hazırız. Bu Üçlü Temas Grubu'nun toplantısı ya İstanbul'da ya Cenevre'de yahut bambaşka beraberinde yerde olabilir. Ama bence hemen Donbas kapsamındaki sulh sürecinden konuşmak aktüel değil zira meydanda Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı başlattığı harp var. Askeri harekatlara akıbet vererek, Rus ordularını, askerlerini Ukrayna'dan çekerek ondan sonra araştırma masasına oturmalıyız."

"Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilişik listeler iletildi"

Bodnar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını (AFAD) eşiyle görüşme ettiğini belirterek, "Öncelikli yerine çıkar yol sevkiyatından bahsettik. Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilişik listeler iletildi. Ukrayna'dan listeler geldikçe Türk makamlarına ileteceğiz. Gıda ürünlerinin sevkiyatı bizim düşüncesince ehemmiyetli olacak." dedi.

Acil gestalt ekipmanlarının sevkiyatının önemine de dikkati çekici Bodnar, "Orada ilkin yangınla kıtal ve yıkılmış binaların temizliği düşüncesince de bu ekipmanlara ihtiyacımız olacak." dedi.

Bodnar, laflarını "Hep baş başa sulh düşüncesince afsun edelim." halinde sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler