USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk kafilesi İstanbul’a ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih operasyonu bitmeme ederken Dışişleri Bakanlığı çeşidinden başlatılan tahliye operasyonu ile 750 insandan oluşan ortak kafile kestirmece 2 günce ortak yolculuğun peşi sıra İstanbul'a ulaştı.

Ukrayna’dan tahliye edilen Türk kafilesi İstanbul’a ulaştı
03-03-2022 21:29

Rusya'nın Ukrayna saldırılarının peşi sıra Ukrayna'da mevcut yabancıların tahliyesi sürüyor. Ukrayna'da mevcut Türkler de Dışişleri Bakanlığının operasyonu ile tahliye edildi. Pazartesi haset Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin duyurusu ile şimendifer garında birleşen Türk vatandaşları yerli saatle 20.00 sıralarında akıntı fail şimendifer ile ülkenin batısında mevcut Lviv şehrine akıllıcasına yola çıktı. Çeşitli asayiş tedbirleri sebebi ile yoğunlaştırılmış pıtrak duran şimendifer devrisi sabahleyin zaman 09:50'de Lviv Tren İstasyonu'nda mevcut Türk vatandaşlarını da alarak ülkenin güneyinde, Romanya sınırındaki Çernivtsi kentine akıllıcasına yola çıktı. Yaklaşık 6 zaman devam eden yolculuğun peşi sıra Çernivtsi'ye vasıl yolcular, şimendifer istasyonunda Türk görevliler ve Kızılay çalışanı çeşidinden karşılandı. Türk vatandaşları, elan sonraları şimendifer garının uğrunda gözleyen kısaca 8 araçtan oluşan otobüs konvoyu ile Ukrayna polisi eşliğinde yola çıktı.

“Sadece evimize değerlendirmek düşüncesince bekliyoruz”

Ukrayna'da okuyan mektepli Beran Özcan “10 dakika önceye derece rastgele şeyden umutsuzdum. Savaşın başladığı günden bu yana buradayız zaten. Başka çabalarla Polonya sınırına gitmeye çalıştık. Tüm Avrupa sınırlarını denedik. Ama şu an hakkıyla buraya geldik, Türk otobüsleri bizi bekliyor. Hepsinde sembol asılı. Kızılay'dan ihvan sağlıklı olsunlar bizi burada karşıladılar. Şu an rastgele nesne aşırı iyi, elden evimize değerlendirmek düşüncesince bekliyoruz. Başka birlikte nesne hissetmiyorum. Artık kavuştuk diyerek düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“THY 6 ek tahliye seferi planladı”

Türk vatandaşlarını haiz otobüsler, Ukrayna'dan ayrılanların derin yerine geldiği Romanya sınırına ulaşırken sınırda levent boylu kuyruklar oluştuğu görüldü. Polis eşliğinde mevrut Türk konvoyu bekletmeden geçişlik arama noktasına ulaştırıldı. Yaklaşık 2 zaman devam eden kontrolün peşi sıra otobüsler, Romanya'nın başkenti Bükreş'e akıllıcasına yola çıktı. Otobüsler, alevli kar yağışı zımnında rötarlı yerine Bükreş'te mevcut ve Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği çeşidinden toplantı endüstrisi yerine belirlenen fuar sahasına ulaştı. Türk vatandaşları elan sonraları Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz çeşidinden karşılandı. Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz burada gerçekleştirdiği konuşmada, “Burada, Romanya'da Bükreş'te Romexpo Fuar Alanı'nda büyükelçiliğimizin organizasyonunda iş adamlarımızın da katkılarıyla eğreti korunma merkezine dönüştürdüğümüz yerdeyiz. Kiev'den tahliye trenleriyle, Kiev Büyükelçiliği'mizin ve Odesa Başkonsolosluğumuzun duyurduğu tahliye trenleriyle ilk önce Ukrayna'nın Çernivtsi Tren İstasyonu'na gelen, ordan da Türkiye'den mevrut otobüslerle Siret Sınır Kapısı'ndan Romanya'ya giren kafilemiz, otobüslerle Bükreş'e getirildiler. Bükreş'te onları bu merkezde, iş camiamızın katkılarıyla ikramlarla, tatil düşüncesince açılan bu merkezde birlikte müddet konuk ettik. Şimdi de Türk Hava Yollarının tahliye seferleri ile ülkemize, İstanbul'a geçici eylemek az daha lüzumlu hazırlıklar yapılıyor. Bugün THY 6 ek tahliye seferi planladı. Yarın da ihtiyaca uyarınca bu uçuşların bitmeme etmesi planlanıyor. Ukrayna'dan aşırı ağır harp koşullarından kaçan vatandaşlarımızı bakanlığımızın yavaş yavaş takibi, telefonlara biricik hiç yanıt vererek bu tahliye operasyonlarını gerçekleştirmesi kararında ahit sağlıklı sakin Romanya'da görmekten ve ülkemize tahliye olduklarını ve sağlıklı sakin gönderileceklerini bilmekten talih duyuyoruz. Bütün büyükelçilik personelimiz burada. Vatandaşlarımızı sağlıklı sakin ülkemize geçici eylemek düşüncesince çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu bölgede asliye gereksinimlerini karşılayan yurttaşlar kayıtlarının alınmasının peşi sıra Bükreş Otopeni Havalimanı'na götürüldü. Bükreş'ten kalkış karşılayıcı uçakta mevcut yolcular, İstanbul'a ulaştı.

Onur Kıdan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler