USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk vatandaşları Bükreş'e ulaştı

Dışişleri Bakanlığının Ukrayna iklim piyasasının boğunuk olması zımnında esmer eliyle boşaltma planı kapsamında, geçmiş çağ yola çıkan otobüsler 2 bin Türk vatandaşını Bükreş’e ulaştırdı.

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk vatandaşları Bükreş'e ulaştı
02-03-2022 14:49
Bükreş

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği ve ülkede canlı iş adamlarının yardımı ile iare korunma merkezine dönüştürülen Bükreş Romexpo Fuar Merkezi'nde vatandaşlara kumanyalar dağıtıldı ve gereksinimleri giderildi.

Barınma merkezini görüşme fail Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2 bin yöresinde yurttaş düşüncesince iare olanaklar oluşturulduğunu, Kiev’den trenle mevrut vatandaşların Ukrayna’da trenden indikten sonradan Türkiye’den gönderilen otobüslerle Romanya sınırına taşındıklarını belirtti. Aramaz, vatandaşların sınırda Büyükelçilik görevlilerince karşılandıklarını ve Siret kapısından Rumen makamlarının da akıbet adım suhulet fotoğraf tutumları sebebiyle rahat Bükreş’e geçiş ettiklerini aktardı.

Romexpo’da geceyi nâkil Türk vatandaşlarının buradan Bükreş Otopeni Havaalanı'na nakledilerek THY’nin boşaltma uçaklarına bindirileceğini tamlayan Aramaz, bugün düzenlenecek altı ek seferle 2 bin ferdin tahliyesinin tamamlanacağını anlatım etti.

Ukrayna'da okuyan Uygar Taç, Ukrayna’daki savaştan kaçıp geldiklerini ve aşırı güç eyyam geçirdiklerini söyledi. Taç, “Bugüne genişliğinde geldik, Allah’a şükürler olsun, devletimizden Allah razı olsun, bizlere bu olanağı sağladı. Biz bunları da beklemiyorduk belirgin anlatmak gerekirse. Çok erdemli biberli sesleri vardı. uyuyamıyorduk. Evde iptidai kişiydik, dü isim uyuyup keşik tutuyorduk. Bir güneş sokakta geceledik. Sadece kılıç değil kâffesi Ukraynalı arkadaşlarımız da güç durumdaydı. Kaçan kaçtı, artan kaldı.” dedi.

Ukrayna’ya 10 Şubat'ta iş düşüncesince gittiğini kail Onur Kıran da harbe yakalandıklarını, oradaki hayret durumun kâffesi hayatlarını etkilediğini söyleyerek “Herkes hayat, dirilik problemi mücadelesindeydi. Oradaki şahısların davranışlarını gördükten sonradan kendinizi bu halden soyutlayamıyorsunuz. Her ne genişliğinde zat vatandaşınız olmasa da o insanlarla baht donanması yapıyorsunuz. Özellikle sirenler çaldığında yüzlerindeki korkuyu gördüğünüzde bu korkuyu hissedebiliyorsunuz.” dedi.

Kıran başkaca “Sokaklarda valizlerle gezen insanları, başka değişik şehirlerden mevrut araçları, dip müşterek barhana dalgasını, fahri askere katılacak olanları, katar istasyonlarına atıf edilen askerleri, o manzaraları gördüğünüz devir savaşın esas dehşetini anlayabiliyorsunuz.” diyerek konuştu.

Kiev’den trenle ayrıldıklarını ve tahminî 6 saatlik müşterek yolculuktan sonradan Ukrayna’nın Chernivtsi kentine ulaştıklarında Kızılay ekiplerinin çıkarlarını karşıladığını kail Kıran, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Otobüsler anık bekliyordu. Bir an geçmiş otobüslere yerleştirildik. Koltuklarımıza gittiğimizde Kızılay, kumanyaları kâffesi yurttaşlarımızın koltuğuna anık bırakmıştı. Çok etraflıca ve öldürücü müşterek seyahat bulunduğu düşüncesince hepsi haliyle aç ve susuz müşterek biçimde geldi oraya. Ondan sonradan buraya mevrut süreçte de kafile şeklinde manşet ****uyla Romanya sınırına getirdiler. Sınırdaki kuyruğu da beklememiş olduk böylelikle. Ondan sonradan da Bükreş’e otobüslerle getirdiler bizi. Oldukça dobra müşterek düzenleme bulunduğunu söyleyebilirim.”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler