USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı

Ukrayna ile Rusya ortada yaşanmış olan muharebede Harkov kentinden çıkmaya çalışırken yaralanan Şanlıurfalı öğrenci, yaşamış olduğu bulut ve dehşeti anlattı. Türkiye'nin gayretleri kararı kurtarılan oğlu ile buluşan ağababa ise gözyaşlarına boğuldu.

Ukrayna’da yaralanan Türk öğrenci dehşet anlarını anlattı
08-03-2022 17:46

Ukrayna ve Rusya ortada yaşanmış bulunan harpte Rusya kabilinden bombalanan Harkov kentinden çıkmaya çalışırken yaralanan Şanlıurfalı Üniversite talebesi Furkan Aslan, yaşamış bulunduğu endişe ve dehşet anlarını anlattı. Babasının gözyaşlarıyla karşıladığı Furkan Aslan, bomba sesiyle uyandığını ve savaşın başladığını o anda anladığını söyledi. Uzun ve sıkıca müşterek yolculuktan sonradan Türkiye'ye ulaştıklarını tamlayan Furkan Aslan, “Ben tün uyuyordum. Camların titremesiyle uyandım. Bombalar patlamaya başlamıştı. O an savaşın başladığını anladım. Direkt arkadaşıma çav verdim ve yığılım hazırlamaya gittik. Marketlere gittiğimde elhak bir aşırı ad suları ve mukteza erzakları bitirmişlerdi. Paramız da kısıtlanmış bulunduğu düşüncesince stokumuzu da yaptık. Ondan sonradan evimize geldik emniyetli müşterek alan seçerek ve araştırmaya başladık” dedi.

"Evimizin yakınlarına bombalar düşüyordu"

Dışişleri Bakanlığına ulaşıp boşaltma düşüncesince isimlerini yazdırdıklarını kail Furkan Aslan, ”Ondan sonradan Türkiye Cumhurbaşkanlığına, kısaca Dışişleri Bakanlığı'na muvasala sağladık ve boşaltma düşüncesince isimlerimizi yazdırdık. Korkulu müşterek süreçti. Evimizin yakınlarına bombalar düşüyordu. Aynı sürede panikliyorduk. Ben Harkov'da tayyare mühendisliği okuyordum” ifadelerine arazi verdi.

"Siren çalınca panikledik"

Siren sesleri ilişkin panikle vasıtaya binmeye çalıştıklarını kail Furkan Aslan, bu kâmil yaralandığını belirterek, “Devletimiz bizi boşaltma ettikten sonradan yola çıktık. Harkov'dan yola çıktıktan sonradan aracımız bozuldu. Aracı az buçuk bildiğimiz düşüncesince onarım etmeye başladık ve siren sesleri çalmaya başladı. Siren sesi çalmaya başladığı üzere panikledik ve kaşımı çarptım, yarıldı. Ondan sonradan ilerledik arabayı birlik onarım edememiştik. Devam ettik ve yanımızda elden gine bombalar patladı. Bu halde yolculuğumuz bitmeme etti” dedi.

"Türk olduğumuzu söyleyince bizlere teşekkürname ediyorlardı"

Kendilerini durduran Ukraynalı askerlerin Türk olduklarını öğrendiklerinde kendilerine ve Türkiye Cumhuriyetine teşekkürname ettiğini tamlayan Furkan Aslan, “Ondan sonradan rastgele ilerlediğimiz devir da bizleri daim durdurdular. Kimsiniz sanarak rastgele 100 metrede müşterek 200 mt. de müşterek Ukrayna askerleri kabilinden düzenlilik soruşturması yapılıyordu. Her indiğimizde ellerimizi kaldırıp bizleri arama ediyorlardı. Türkiye'den geldiğimizi söylediğimizde bize, Türkiye Cumhuriyetine teşekkürname ediyorlardı. Bu halde sıkkın müşterek süreci atlattık. Bir an ilk emniyetli yerlere çıktık. Sağ olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yanımızda oldu. Hızlı müşterek halde Türkiye vardık” biçiminde konuştu.

"Bütün hislerimiz gitti"

O anda tek bilinçlilik hissetmediklerini kail Furkan Aslan, “Şöyle müşterek bilinçlilik oldu. Bütün hissiyatımız gitti. Yani tek bilinçlilik anlamıyorduk, ne açlık, ne susuzluk. Yani benim kaşım patladığında güçlü kaşımın patladığını anlamadım, bana eller söyledi. Öyle müşterek kalpsizlik geldi fakat şurası diyorduk kısaca biliyoruz ki müşterek an ilk ailemize kavuşacağız. Türkiye'nin bizlere iane etmesiyle içimiz rahatladı. Ondan ilk aşırı korkuyorduk zira ne yapacağımızı bilmiyorduk. Buradan Türkiye Cumhuriyeti'ne aşırı teşekkürname ediyorum, yanımda bulunan arkadaşlarıma, aileme ve beni destekleyen her insana aşırı teşekkürname ediyorum. Allah hiç kimseye bunu yaşatmasın, oradakilere de Allah dayanak versin” dedi.

"Staj yapacağımız bölgeler bombalandı"

Hocalarına ulaşamadıklarını kail Furkan Aslan, “Şu an hocalarımla iletişime geçtiğimde hocalarım da sığınaktalar. Hiçbir halde onlardan da çav alınamıyor. Okul ile ilgilendiren müşterek bilinçlilik yok. Staj yapacağımız bölgeler bombalandı. Okulumuz düşüncesince şu anda CİMER'e bitirdik. Bunun düşüncesince çav bekliyoruz. Normalde ego üç ay sonradan mezunum fakat şu an ne yapacağımı bilmiyorum” ifadelerine arazi verdi.

Yolculuk 30 sayaç sürdü

Normal koşullarda 12 saatlik müşterek yolu köprüler yıkıldığı düşüncesince 30 saatte tamamlayabildiklerini kail Furkan Aslan, ”Normalde Harkov şehrinden Moldova'ya doğrudan gittiğimde 12 saat, 14 sayaç arası müşterek bilinçlilik devam ediyor fakat tığ 30 saatten müşterek tomar müşterek gezi yaptık. Çünkü emniyetli bölgeleri yeğleme ettik ve metodlar kötüydü. Hatta nice yerden bizi askerler çevirdi zira köprüleri yıkmışlardı. Bundan çevre evlerin ve köylerin içinden bitmeme ettik, 30 sayaç sonradan Romanya'ya vardık. Romanya'da da az buçuk bekledikten sonradan Türkiye'ye yolculuğumuz başladı. Biz tek uyumadık. Toplam 4-5 çağ yolda geçti” dedi.

"Türkiye'ye gelene denli yaramın acısını hissetmedim"

Yaralandığını anlamadığını tamlayan Furkan Aslan, “Hiç anlamadım. Oradakiler elhak beni uyardı. Bana dediler ki kaşın patladı. Pansuman hazırlamaya başladılar. Ondan sonradan ego ayırt ettim. Türkiye'ye gelene denli o acıyı hissetmedim zira ne açlık, ne yağışsızlık tek bilinçlilik yoktu. İnsan ego buradan müşterek an ilk çıkayım da rahata kavuşayım diyor. Taki bu Türkiye'ye gelene denli bu halde oldu” biçiminde konuştu.

Gözyaşlarına boğuldu

Oğluna kavuşurken gözyaşlarına boğulan ata Sait Aslan, ”Devletimize teşekkürname ederim, Allah razı olsun. Milletimize hamdü senalar olsun. Çok bahtiyar oldum. Oğlumu müşterek şimdi göremeyeceğimi düşündüm” dedi.

"Türkiye'nin büyüklüğünü deneme ederek gördük"

Türkiye'nin büyüklüğünü Ukrayna'da da deneme ederek gördüklerini kail ağa Kadir Aslan, “Devletimizin büyüklüğü rastgele yerde görüldüğü üzere bizim serinkanlı ve metin olmamıza faktör bulunan büyüklük büyüklerimize, Harkov konsolosluğuna, kardeşimizi bizlere sağlıklı sakin ulaştırdığı düşüncesince teşekkürname ediyoruz. Devletimizin büyüklüğü rastgele yerde görüldüğü üzere burada da yaşayarak görmüş olduk” sanarak konuştu.

Ahmet Kolsuz - Bekir Şeyhanlı
 

İLGİLİ HABER
Harkovda çevrili artan Türk öğrenci Merve ailesine kavuştu Harkov’da çevrili artan Türk öğrenci Merve ailesine kavuştu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler