USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna’da okuyan Şanlıurfalı kız ailesine kavuştu

Rusya'nın saldırısı kararı Ukrayna'nın Harkov kentinde çevrili küsurat ve bağlandığı göstergeç programında aktif yayındayken patlamaya tanık bulunan tababet fakültesi talebesi Sultan Dikeç, Şanlıurfa'daki ailesine kavuştu. Dikeç ve ailesi, buluştukları an duygulandıklar?

Ukrayna’da okuyan Şanlıurfalı kız ailesine kavuştu
04-03-2022 13:45

Ukrayna'nın Harkov kentinde tahsil gören tababet fakültesi 1'nci derslik talebesi Sultan Dikeç, Türkiye'nin girişimleriyle yurda döndü. Harkov'da müşterek göstergeç tarafından meydana getirdiği aktif bağlantıda, Rusya'nın saldırılarını özetleyen Dikeç'in, bu tam gerçekleşen patlamayla yaşamış olduğu endişe saniye saniye kameraya yansıdı.

Savaşla çetin eyyam neşeli Sultan Dikeç bu şeklinde gayrı öğrenciler de Türkiye'nin girişimleriyle yurda dönüyor.
Harkov'da 6 gündüz muhat artan Sultan Dikeç, dakika Şanlıurfa'daki ağababa evine geldi. Dikeç'in ailesiyle buluşmasında, hissî anlamış olur yaşandı. Türk bayraklarıyla Sultan'ı karşılayan Dikeç ailesi, kızlarını görür görmez yaş döktü.

Bir el uzanıp bizi ateşli içerisinden çıkarttı

Bomba seslerini daima duyduklarını fakat harbe belki vermediklerini kail Sultan Dikeç, "Ukrayna'da yaşadıklarımızı kelimelerle anlatım geçirmek beklenen değil. Oturup beklemekten ayrıksı elimizden müşterek bilinçlilik gelmiyordu. O nedenden Ukrayna'da yaşadıkların sanarak açabileceğim müşterek ayraç bulunmayan zira ego az hâlâ 6 aydır Ukrayna'dayım ve şu anda kafamda artan yegâne bilinçlilik şu 5 günde abd bıraktığı izlenim. Endişe, korku, şüphe. Dışişleri Bakanlığından izah yapıldı. Tren garına gittik. Ondan sonradan kestirmece 30 vakit devam eden katar yolculuğundan sonradan Romanya sınırına gittik. Oradan da kestirmece 18 saatlik otobüs yolculuğundan sonradan Romanya'ya ulaştık. Daha sonradan uçakla İstanbul'a geldik. Sevdiğim kişilerin yanına geldim zira ego o bomba sesini duyduktan sonradan tamam, sona erdi dedim. Bizim bundan sonradan buradan çıkışımız olamaz. Biz ölsek bizlere kesinlikle ulaşacaklar. Biz elhak bundan sonradan o etaba geçmiştik. Biz bundan sonradan kafamızda herhangi müşterek şeyi bitirmiştik. Biz yöntemince ateşlerin içerisindeyken müşterek el uzandı bize, bizi yakalayıp çıkarttı oradan. Biz cehennemin içerisinden kurtulduk sanki. Bu el Türkiye Cumhuriyetinden gayr değil. Cumhurbaşkanımız kazanmak bu şeklinde İçişleri ve Dışişleri bakanımıza emeği sabık her insana baş döndürücü teşekkürname ederim. Savaş nazar boncuğu dinde, dilde, ırkta terimi sıfır müşterek şey, ikrar görmeyen müşterek şey. Anne babaları çocuklarından ayırdı, kişilerin yuvaları yıkıldı, insanoğlu konutlarını barklarını bıraktı. İnsanlarda kapanmayan yaralar açtı. Biz de müşterek gaye yoluna oraya gitmiştik. Bizim de hayallerimiz vardı fakat hayallerimiz Harkov'un enkazları altında kaldı” dedi.

Türkiye şahıs vatandaşlarının yanında yabancılara da ehil çıktı

Bazı iletişim araçları organlarında çıkan Türkiye'nin vatandaşlarına ehil çıkmadığı yönündeki söylemlerin hakikatı yansıtmadığını tamlayan ağababa Mustafa Dikeç, “Bundan beş altı gündüz evvel bazısı matbuat kurumlarında çıkan duyum düşüncesince söyleyeyim. Bazı matbuat organlarında Türkiye'nin oradaki Türklerle ilgilenmediği söylendi fakat hakeza müşterek bilinçlilik yok. Bu savaştan 10 gündüz evvel Kızıma ve kızıma benzeri müşterek baş döndürücü insana telefonla ulaşıldı. eğer oradan Türkiye'ye başlamak talip var ise tığ mevki namına menfaatlerini getirelim. Ne denli insanoğlu başlamak istiyorsa getirelim. Bizim bu şeklinde vaziyeti dobra bulunan bazısı inşalar çekip geldi. Orada artan insanoğlu ki olursa olsun, Türk olsun, ecnebi olsun Allah orada artan şahıslara iane etsin, kurtarsın. Kızımla bu arada mevrut bin eş var. Bunlardan 300- 400 tanesi yabancı. Bu mevki ecnebi olanları da o savaşın içerisinden kurtarıp İstanbul'a getirdi. Onun düşüncesince bu devlete hürmet duyarım. Özellikle Tayyip Erdoğan ve beraberindeki şahıslara teşekkürname ederim” dedi.

Türkiye'nin meydana getirdiği bizi gururlandırdı

Türkiye'nin ecnebi tabiiyetli müşterilerini da oradan kurtardığını kail Sultan Dikeç, “Biz trende kestirmece bin 500 kişiydik. Bunların 300-400 tanesi ecnebi tabiiyetli vatandaşlardı. Onlar da bizimle bu arada İstanbul'a geldiler. Beni en baş döndürücü bahtiyar fail şahıs vatanıma gelmem değildi. Tabii ki ego de bundan öz hürmet duydum, pir duydum, baş döndürücü bahtiyar oldum, gözlerim doldu fakat dönerek baktığımda elhak bura benim evim, benim ülkem, benim toprağım fakat o kişilerin hâlâ müşterek tomar desteğe gereksinimleri vardı. Yardım eli elden bizlere değil, gayrı şahıslara da uzandı. Onların gözlerindeki kut beni hâlâ baş döndürücü bahtiyar etti” ifadelerine arazi verdi.

Allah hiç kimseye döl acısı yaşatmasın

Kızına kavuşmanın mutluluğunu anlatım fail ana Serap Dikeç, "Sanki kızımız toy dünyaya gelmiş, şu demek oluyor ki toy müşterek kız evladı sahibi ergin gibi, şu demek oluyor ki kelimelerle söyleyiş edemiyoruz. Allah nazar boncuğu ana ve babaya döl acısı yaşatmasın” sanarak konuştu.

İLGİLİ HABER
Harkovda güvenlik ve darülfünun binası vuruldu Harkov’da güvenlik ve darülfünun binası vuruldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler