USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması

Antalya Diplomasi Formu'da “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı forumun evvel Liderler Paneli'ne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'un beraberinde videokonferans eliyle Ukrayna Başbakanı

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması
11-03-2022 21:17

Antalya'da planlı Diplomasi Formuna videoteyp konuşma eliyle eklenmiş bulunan Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, “16. haset geride bıraktık, Rusya'ya erinç direneceğiz. Üç güneş içre ülkemizi karışma ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri yengi onları karşılamadı. Bir de kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığı gündeme geldi. Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da erek alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza indinde adımın yapılması akıl vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele indinde dava yaşanmaması düşüncesince 7/24 izlem ediyoruz” dedi.

“16. haset geride bıraktık, Rusya'ya erinç direneceğiz”

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, 24 Şubat 2022'de dünyalarının değiştiğini belirterek, “Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Rusya sulh içre dinç Ukrayna'ya açıktan ve karan saldırmaya başladı. Rusya ve Belarus Başkanı eksiksiz dünyaya Ukrayna'ya saldırmayacaklarının sözünü vermişti. Bu dü liderin söylediklerini düşündüğümüz devir hedefleri ve üç güneş içre ülkemizi karışma ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri yengi onları karşılamadı. Hiçbir sürede karşılamayacak. Biz ülkemizi savunmaya bitmeme edeceğiz. 16. haset geride bıraktık, Rusya'ya erinç direneceğiz. 250 bin Ukraynalı ülkeye arka döndü ve mücadelemize katıldı. Vatandaşlarımız vatanlarını savunmaya bitmeme ediyor. Bir ileti kendisine şurası beyan buyurmak isterim. Ukrayna'da bulunan Ukraynalıların Rus işgalcilerine erinç başlatmış olduğu hürriyet savaşıdır. Kimse Rusları çiçeklerle karşılamıyor. Ukrayna'nın talih bekasına kendisi değişmeyen vermelidir. NATO veya Amerika Ukraynalıların yaptıklarını ihtilal kendisine adlandırmakta. Kırım ve Donbas'a 2014'te yapılanlar baş başa topyekûn indinde harp planlanmıştır. Haklarımıza karşın Putin hamle attı, emniyetsiz ve sentetik söylemler geliştirildi. Bizim ulusumuz 1000 yıllıktan indinde tomar geçmişe sahiptir. Varlığımız köklüdür. Haklarımız Rusya kabilinden da tanınmıştır, bunun nice vesikası de vardı” sanarak konuştu.

“Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor”

Ukrayna'nın arsıulusal topluluklardan dayanak beklediğinin altını çizen Shmyhal, “ABD ve Türkiye'den dayanak beklemektedir; fakat bunun rastgele indinde biçimde yönlendirilmemiş olması gerekiyor. Yüz binlerce Ukraynalı avrat ve koca askeri dayanak sunmaktadır, Rusya saldırılarına erinç direnmektedir. Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor. Rusya Ukrayna'da sivilleri erek alıyor. Ukrayna'da saldırmadığı kent kalmadı kullanmadığı roket kalmadı. Rusya değme ne indinde şehrimizi alamayacak. Bu çaresizlikle bundan hakeza ıvır zıvır yerleşimleri erek alıyorlar” laflarına toprak verdi.

“Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok”

Rusya'nın avrat ve evlatları erek aldığını tamlayan Shmyhal, “Birkaç güneş önceki toy doğan hastanesine atılım gerçekleştirdiler. Yine bombalamalar nedeniyle on binlerce can etkilendi. Bombalamayı durdurmuyorlar. Dün Lavrov, hamileler ve siviller enerjik bomba kendisine kullanılıyor, dedi, bu mantığın ötesinde indinde ifadedir. Bütün evren yaşananları gördü. Ancak Rusya yaptıklarını değme daim yasal bir duruma sağlamak istiyor. Ülkemizin siyasal yaşamına caba saldırıyorlar. Ülkemiz baş döndürücü uluslu indinde ülkedir. Yüzyıllardır sulh ve ahenk içre dinç sağlam baş döndürücü uyruktan insanoğlu var. Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok. Şimdi insancasına ihtiyacımız var. Sivil ve esirlerin rahata kavuşturulması gerekir. Biz insancasına geçenek düşüncesince değme ayrışık alternatifi değerlendirdik. İnsanlara iane yansıtmak düşüncesince koridorlar yapmaya çalışıyoruz. Tespit edilen yollarda caba çatışma kurulamadı. Lavrov Antalya'ya gelmiş şekilde ziyarette bulundu, bu engellemelerin bitmeme edebileceğinin sinyalini verdi. Bu duygu engelleyen bir, ifadedir. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da erek alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza indinde adımın yapılması akıl vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele indinde dava yaşanmaması düşüncesince yedi yirmi dört izlem ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi”

Birde kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığının gündeme geldiğini tabir fail Shmyhal “Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Rusya sizi indinde şeyle suçluyorsa titizce öncesinden planlandığının altını yemek isterim. Tüm evren Rus saldırılarını kapatmak düşüncesince indinde araya geldi. Ancak kesin indinde birliğe ihtiyacımız var. Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi. Birlikte olabilirsek bu insancasına krizin üstesinden gelebiliriz. Sizin desteklerinize Kremlin'in agresif politikalarını durdurabiliriz. Sizin de ülkeniz atılım altında olabilir. Geleceğimiz ve kaderimiz her insanın ellerinde” açıklamalarını yaptı.

“Ortaklarımız ev NATO'nun iklim alanını kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır”

Şmihal, Ukrayna'nın on paralık bulunmadığı denli baş başa bulunduğunun altını çizerek, “Bizde eksiksiz kentlileşmiş dünyaya tek devir vazgeçmeyeceğimizi, demokratlık ve hürriyet düşüncesince sonuna denli savaşacağımızın sözünü veriyoruz. Bu işgale erinç ülkemizi korumayı başarabildik. Topraklarımızı halkımızın cesareti ile korumaya bitmeme ediyoruz. Ortaklarımız ev NATO'nun iklim alanını kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır. Şuan şehirlerimize hala bombalar yağıyor. Masum siviller bu bombaları şimdi indinde tomar kaldıramaz. Ne olursa olsun anca veya hakeza bağımsızlığımızı, egemenliğimizi koruyacağız” dedi.

İsa Akar - Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler