USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Twitter ifşaları Bölüm 11: 250 bin matematik düşüncesince metres talebi

"Twitter Dosyaları" ismiyle Twitter'ın emektar yönetimine müteveccih ifşaatta firmanın baş döndürücü sayıda adisyona sıkı denetim uyguladığı, FBI'ın Twitter yönetimine edisyon meydana getirdiği görülüyor.

Twitter ifşaları Bölüm 11: 250 bin matematik düşüncesince metres talebi
05-01-2023 02:06
"Twitter Dosyaları" ismiyle Twitter'ın emektar yönetimine müteveccih ifşaatta firmanın baş döndürücü sayıda adisyona sıkı teftiş uyguladığı, FBI'ın Twitter yönetimine edisyon meydana getirdiği görülüyor.Abone ol

Twitter'ın Elon Musk kabilinden satın alınmasının arkası sıra Aralık 2022'de gazeteciler Matt Taibbi, Bari Weiss ve Lee Fang ile üdeba Michael Shellenberger ve David Zweig kanalıyla kamuoyuna açıklanan “Twitter Dosyaları” gündemde kalmaya bitmeme ediyor.

Taibbi ve Weiss, Twitter yönetimiyle belgelerin yayımlanmasını eş güdümlü ederek dosyaların ayrıntılarını Twitter dizisi alegori yayımladı.

Musk, 29 Kasım’da Twitter'ın "ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına" dair müşareket dosyalarını andıran sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Bu duyurunun ardından, Taibbi’nin "Birazdan okuyacaklarınız, Twitter'daki kaynaklar kabilinden elde edilmiş binlerce dahili belgeye ilgilendiren birlikte serinin geçmiş bölümü." tweetiyle başlattığı “Twitter Dosyaları” isimli ifşaatın akıbet alegori 11'incisi yayınlandı.

İlk ifşaat 3 Aralık 2022’de yapıldı

AA'nın haberine göre; Taibbi, "tasarımcısının kontrolünde gelişen insanoğlu inşası birlikte Frankenştayn hikayesi" olarak nitelediği "Twitter Dosyaları" ifşaatının ilkini 3 Aralık 2022’de Amerika Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden'la alakalı çıkan olup bitenleri sansürlediğine müteveccih belgeleri kamuoyuyla paylaşarak yaptı.

Twitter'ın emektar yönetimi ile Demokratlar arasındaki sıkı teftiş yazışmalarının yayma edilmiş yer aldığı vakada Musk’tan almış yer aldığı dosyalardan yola çıkarak birlikte saf tweet atan Taibbi, Twitter’ın akıbet basamak başıboş birlikte haberleşme amacıyla kurulduğunu fakat giderek düzenlilik sebebi öne sürülerek platforma muhtelif arama mekanizmalarının katılmak yerinde kalındığını kaydetti.

Taibbi, birlikte e-postanın görüntülük görüntüsünü paylaşarak 2020'ye gelindiğinde, siyasilerden ünlülere ve şirketlere genişliğinde nice aktörün Twitter’dan paylaşımları iptal taleplerinin rutin bir duruma geldiğini yazdı.

2020 reislik yarışı esnasında Biden’ın ekibinin nice paylaşım linkini kaldırılmak amacıyla firmaya ilettiğine yer veren Taibbi, meydana getirdiği birlikte görüntülük görüntüsü paylaşımında müşareket personellerinden birinin, "Biden kadrosundan incelenecek şimdi baş döndürücü nesne var.” şeklinde birlikte elmek attığı ve "Ele alındı." şeklinde karşılık almış yer aldığı görüldü.

Dosyaları incelediğini ve hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin taleplerde bulunduğunu tamlayan Taibbi, müspet karşılananların şimdi baş döndürücü Demokrat olduğuna ayraç etti.

New York Post'un Hunter Biden haberi kesinlikle sansürlendi

14 Ekim 2020'de New York Post gazetesinin, Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayar bilgisayar bilgisayarının karışımından elde edilmiş yayma dosyalarını yayımladığını hatırlatan Taibbi, Twitter yöneticileri arasındaki yazışmalara isnaden firmanın bu habere bağlı bağlantıları siteden kaldırdığını ve buna müteveccih paylaşımlara "güvenli değil" uyarılarını eklediğini kaydetti.

Taibbi, "Hatta o güne genişliğinde bebek ****grafisi kabilinden paylaşımlar düşüncesince makbul direkt düşünce eliyle iletilmesini kırıcı eklentiyi fark bu habere uyguladılar." ifadelerini kullandı.

Trump’ın hesabının askıya alınma süreci de yayma edildi

Twitter'ın emektar yönetimine müteveccih ifşaatta, emektar Amerika Başkanı Donald Trump'ın hesabının askıya alınma periyodunun aylar öncesinde konuşulmuş yer aldığı ve bu mevzuda federal kurumlarla bağlanak süresince olunduğu ortaya çıkarıldı.

Musk, Taibbi üstünden 6 Ocak Kongre baskını ve Trump’ın Twitter hesabının askıya alınma sürecinde müşareket yönetiminin tutumunu yayma etti.

6-8 Ocak 2021'deki iç yazışmalarda, Twitter personellerinden birinin, “Bu geçmiş el görevdeki birlikte mutluluk başkanını menetmek mı oluyor?” yorumunu yaptığını aktaran Taibbi, bahis konusu yazışmalarda Trump’ın ferdî hesabının arkası sıra Beyaz Saray ve Başkanlık Twitter hesabının da askıya alınmasının konuşulduğunu, bunun hesabına kullanımının kısıtlanabileceğinin tabir edildiğini ortaya çıkardı.

İfşa edilen metinde, Twitter uzmanının, andıran sürede Trump yönetiminin rolü Joe Biden'a devredeceği ve bu hesaplara müteveccih hamle atmaya lazım kalmayacağını belirtmesi gözden kaçmadı.

Seçimler yaklaştıkça federal kurumlardan edisyon almaya başladı

Öncesinde Twitter'ın hesapları askıya kabul etme periyodunun kurallara mebni birlikte özişler ve birtakımı yöneticilerin ferdî tasarruflarına dayandığını aktaran Taibbi, 2020 reislik seçimleri yaklaştıkça şirketin, federal kurumlardan edisyon almaya başladığını tabir etti.

Taibbi, politikalarda gevşemeler yaparak yukarı düzem hesaplara müdahalenin konuşulmaya başlandığını ve 6 Ocak’tan sonraları bunun düşüncesince birlikte grubun kurulduğunu da yayma etti.

Gazeteci Taibbi, yöneticilerin, seçme sürecinde federal kurumlarla bağlanak içerisinde seçimle alakalı içeriklerin hangilerinin ihlal sayılabileceğini konuştuğuna bağlı yazışmaları da paylaştı.

Elon Musk, bitmeme fail ifşaat düşüncesince Twitter'ı "suç mahalli"ne benzetti

Michael Shellenberger, 11 Aralık 2022'de Twitter'ın emektar yönetimine müteveccih dördüncü ifşaatı yaparken, Elon Musk da Twitter'ı "suç mahalli"ne benzetti.

Shellenberger, dördüncü ifşaat dalgasında emektar Amerika Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının kapatılmış yer aldığı devre ilişik uyanıklık çeken birtakımı hususları gündeme getirdi.

Kongre baskınının yer aldığı 6 Ocak'ın arkası sıra Twitter'ın yukarı düzem yetkililerinin birlikte değişmeyen aldığını kaydeden Shellenberger, bu kararın Trump'ın hesabının askıya alınmasını "haklı gösterme" ve tabir özgürlüğüyle alakalı endişelerini tabir etmeme bulunduğunu duyurdu.

Eski first lady Michelle Obama'dan Jack Dorsey'e baskı

Shellenberger, 6 Ocak olaylarının arkası sıra Twitter'ın o dönemki Üst Yöneticisi (CEO) Jack Dorsey'e müteveccih iç ve aut baskıların da arttığını savundu.

Bu baskıların, aralarında emektar first lady Michelle Obama, gazeteci Kara Swisher ve Chris Sacca kabilinden maruf adların de bulunmuş yer aldığı kişilerce belirgin belirgin yapıldığını kaydeden Shellenberger, bu kişilerin, Trump'ın hesabının kapatılmasına müteveccih taleplerini içeren açıklamalarının görüntülük görüntüsünü paylaştı.

Twitter ekibinin Demokrat Partiye ilgisi

Twitter mensuplarının politik bağışlarının, 2018, 2020 ve 2022'de sırası ile yüzdelik 96, 98, 99'luk bölümünün Demokratlara gittiğini öne idame eden Shellenberger, buna bağlı degaje gazeteci Mark Taibbi'nin paylaşımını retweetledi.

Diğer yandan, Musk, bitmeme fail ifşaat düşüncesince meydana getirdiği paylaşımda "Twitter, hem birlikte içtimai ortam hem de zeval mahalli." ifadesini kullandı.

Twitter'ın, paylaşımları sansürlemek düşüncesince FBI ile çalışmış yer aldığı yayma oldu

Taibbi 17 Aralık 2022'de, Twitter'ın emektar yönetiminin, Amerika Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin talebi doğrultusunda paylaşımları sansürlediğini, hesapları askıya aldığını öne sürdü.

FBI'ın şirketteki ehemmiyetli bağlantısının Twitter'ın emektar yöneticilerinden Yoel Roth yer aldığı tamlanan Taibbi'nin paylaşımlarında, Kasım 2022'ye ilişik nice elektronik postada, FBI'ın Twitter'ın bakım kullanma şartlarını ihlal fail hesapların birlikte listesini hazırladığı aktarıldı.

Taibbi, FBI'ın denetleme düşüncesince işaretlediği içeriklerin çoğunun az takip edeni bulunan hesaplarda meydana getirilen şakalar da dahil "seçimle alakalı kusur bilgilendirmelerin" oluşturduğunu kaydetti.

Bir Twitter mensubu da bu hesaplardan 7'sini kapattıklarını, birtanesini muvakkat alegori kapattıklarını ve 9 hesaptan atılmış tweetlerin de kusur bilim politikası ihlali sebebi öne sürülerek göndericiye arka döndüğünü belirtti.

Taibbi, ihsas yahut İç Güvenlik Bakanlığı kabilinden kurumlardaki yetkililerin Twitter'a içerikleri arama etmesine müteveccih edisyon yaptığını tabir etti.

Twitter'ın hukukçularının iç yazışmalarında FBI izi

Şirketin emektar hususiyet danışmanlarından Stacia Cardille'ın Eylül 2020'de zamanın Baş Hukuk Müşaviri Vekili Jim Baker'e gönderilmiş yer aldığı elektronik postalar da ortaya çıktı.

Yazışmalarda Cardille'ın, Twitter'dan evvela Adalet Bakanlığı ve FBI'da fariza karşılayıcı görmüş geçirmiş hukukçu Baker'ı firmanın FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı kabilinden kurumlarla bulunan birlikteliği üstünde bilgilendirmesi toprak aldı.

FBI yetkililerinin içtimai komünikasyon araçları yöneticilerine "ürünler" de ilettiğini öne idame eden Taibbi, bunların "kolluk kuvvetleri ve hususi kol ortakları ortada şimdi birlikte tomar işbirliğine mahsus gereksinimi vurgulayan İç Güvenlik Bakanlığı bültenleri" olduğunu söyledi.

Bu "ürünlerden" birinin de "İzin maruz Sosyal Medya Platformlarının biçimsiz oruçlu Rus etkisini" vurgulayan birlikte dergi yer aldığı belirtildi.

Gizli ve gayriresmi araçlar

Taibbi, mavera taraftan FBI yetkililerinin, Twitter mensuplarının harekete geçmesi düşüncesince içerisinde ne yer aldığı işaretlemek amacıyla duyurulmayan ve gayriresmi "araçlar"a erişebildiğini tez etti.

FBI'ın San Francisco Siber Şube Sorumlusu Elvis Chan, Twitter'ın emektar yöneticilerinden Yoel Roth'a gönderilmiş yer aldığı birlikte e-postada ise Twitter'ın FBI'dan anlatım almasını sağlayıcı birlikte ortam olan "Teleporter" adlı birlikte vasıtaya atıfta bulunuyor.

Taibbi, eyalet hükümetlerinin içerisinde ne yer aldığı işaretlemesi düşüncesince İç Güvenlik Bakanlığının kuma kuruluşu bulunan İnternet Güvenliği Merkezi tarafından "İş Ortağı Destek Portalı" adı maruz apayrı birlikte duyurulmayan ve gayriresmi "aracın" oluşturulduğunu da kaydetti.

Twitter Dosyaları, FBI'ın 2020'de Twitter yöneticilerine aritmetik sorduğunu gösterdi

Twitter Dosyaları ismi altında piyasaya çıkan ifşaata 19 Aralık'ta birlikte yenisi eklendi. Amerika Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), 2020'de Twitter yöneticilerine (ABD dışından yapılan) "devlet propagandasını" yeterince anlatım etmedikleri düşüncesince aritmetik sordurulmuş yer aldığı ve firmanın düzenlilik uygulamaları üstünde kayıtlı karşılık istem etmiş yer aldığı ortaya çıktı.

Taibbi'nin, paylaşımlarında, FBI'ın (ABD dışından yapılan) "devlet propagandaları" hakkında yeteri kadar bildiriminde olmadığı üstünde Twitter'a koyu sorular yönelttiği, FBI'ın talepleri üstünde bölüm ile içtimai komünikasyon araçları platformu ortada huzursuzluk yaşandığı görüldü.

Eski Twitter yöneticisi Roth, FBI'ın kayıtlı karşılık talebinden tasalı olurken FBI, ısrar eden davranıp içtimai komünikasyon araçları platformundan taleplerin alışılagelen birlikte işlem bulunduğunu bildirdi.

FBI Hunter Biden üstünde Twitter'a edisyon yaptı

Gazeteci Shellenberger, Twitter Dosyaları 7. Kısım'da, FBI San Francisco hususi Ajanı Elvis Chan'ın, Twitter yöneticileri üstünde edisyon kurarak Hunter Biden dosyası ilkin iktisap eylemek amacıyla birtakımı mevzularda manipülasyon hazırlamaya çalışmış yer aldığı şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Shellenberger, tweet serisinde, "2020'nin hepsi boyunca, FBI ve öbür polis kuvvetleri, Yoel Roth'u Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayar bilgisayar bilgisayarıyla alakalı raporları birlikte Rus 'hackleme ve sızdırma' operasyonu yer aldığı sebebi öne sürülerek reddetmesi düşüncesince tekraren hazırladı." ifadesini kullandı.

Belgeler, New York Post'un, Hunter Biden'ın çirkin denizaşırı iş anlaşmalarıyla alakalı 14 Ekim 2020 günlü makalesini yayımlamasından saatler evvela birlikte FBI ajanının Roth ile temasa geçtiğini gösterirken, Twitter'ın bahis konusu makaleye kısıt uygulaması üstünde ipuçlarını ortaya koydu.

Gazeteci, Twitter yöneticilerinin kanuncu metodlar haricinde paylaşmayacaklarını söyledikleri birtakımı detayları FBI yetkililerinin ısrarla istemeye bitmeme ettiklerini vurguladı.

Pentagon hesaplarına Twitter koruması

Twitter Dosyaları'nın 8. ifşaatında Twitter'ın Amerika ordusunun talebi üstünde Orta Doğu'daki ruh bilimsel savaş operasyonları hesaplarına dahili siper sağlamış yer aldığı ve bunlara musaddak aritmetik (mavi tik) niteliği verdiği ortaya çıktı.

İfşaatın 8'incisi Intercept haber sitesinin muhabiri Lee Fang kabilinden yapıldı.

Fang, Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşım dizisinde, Twitter ile Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ortada CENTCOM'un ruh bilimsel harekatlarının parçası bulunan hesapların yakınma kabilinden vaziyetlere gönül rahatlığı siper listesine (beyaz liste) alınmasını ve bu hesaplara musaddak aritmetik göstergesi verilmesine bağlı yazışmaları yayma etti.

Twitter yöneticilerinin senelerce firmanın platformunda hükümet destekli duyurulmayan yaymaca kampanyalarını belirleme eylemek ve engel iktisap eylemek düşüncesince efor sarfiyat ettiğini tez ettiğini fakat gerelti arkasında, firmanın Amerika ordusunun talebi üstünde birtakımı ruh bilimsel harekat hesaplarını parafin listeye alarak dahili siper sağladığını yazan Fang, CENTCOM’un, Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Orta Doğu'nun genelinde şahısların fikirlerini biçimlendirmek düşüncesince imal edilen içerikleri aksettirmek düşüncesince Twitter’ın korumaya almış yer aldığı bu hesapları kullandığını kaydetti.

Fang, CENTCOM'un evvela bu hesaplarla direkt bağlantısını kamuya belirgin birlikte halde gösterdiğini fakat giderek taktik değiştirerek bu hesaplarla ilişkisini gizlemeye başladığını aktararak Twitter ile Amerika ordusu ilişkisinin 5 sene öncesine gittiğini yazdı.

Muhabir Fang, o çağda Twitter’ın DEAŞ ve Orta Doğu'da çalışkanlık yayınlayan öbür yıldırı örgütleriyle alakalı biçimsiz oruçlu faaliyetleri belirleme etmeyi amaçlayan esnetilmiş birlikte kötüye kullanma belirleme sistemi oluşturduğunu ve bunun vasıtalı birlikte kararı alegori Amerika ordusu kabilinden arama edilen ve yıldırı yanlısı gruplarla kalın pıtrak angaje bulunan hesapların kendiliğinden alegori "spam" alegori işaretlendiğini kaydetti.
Fang, apayrı birlikte hesabın ise Kuveyt'teki kanuncu mevzuları gündeme taşıdığını paylaştı.

Pentagon’un bu enli faaliyetinden Twitter’ın yukarı yönetiminin de bilgili bulunduğunu tamlayan Fang, Twitter’dan Lisa Roman anlı şanlı birlikte yetkilinin birlikte Pentagon yetkilisine gönderilmiş yer aldığı e-postayı paylaştı.

Twitter'ın FBI, Dışişleri Bakanlığı, CIA ve Pentagon engelleme muhtelif mutluluk kurumlarıyla işbirliği

Taibbi, Twitter Dosyaları'nın 9. kısmında Twitter'ın FBI, Dışişleri Bakanlığı, CIA ve Pentagon engelleme muhtelif mutluluk kurumlarıyla ortaklaşa iş süresince gözaltı ve sıkı teftiş uyguladığını paylaştı.

Taibbi, Twitter'ın baş döndürücü sayıda mutluluk kurumuyla koyu birlikte haberleşme acı bulunduğunu kaydederek 29 Haziran 2020'de FBI'ın San Francisco'daki ajanlarından Elvis Chan'ın birlikte Twitter yetkilisine, "Diğer mutluluk kurumunu birlikte konferanstan bilgili edip, çağırma etmesine izin mevcut mı?" diye sordurulmuş yer aldığı elektronik postayı yayımladı.

Chan'ın "diğer mutluluk kurumundan" kastının CIA bulunduğunu tabir fail Taibbi, düşünce sebebiyle emektar Twitter yöneticilerinden birinin emektar CIA ajanı bulunduğunun anlaşıldığını yazdı.

Twitter yukarı yetkililerinin öz aralarında emektar birlikte CIA ajanının bulunduğundan bilgili olup olmadıklarını sorguladıkları e-postaları de yayma fail Matt Taibbi, firmanın emektar hususiyet danışmanlarından Stacia Cardille'ın bahis konusu ajandan bilgili yer aldığı ve "Bu konudaki sessizliğimin anlaşıldığını umuyorum" ifadesine toprak verdiği e-postayı paylaştı.

Dış ilişkilerden iç meselelere genişliğinde Twitter'a müdahale

Öte taraftan Amerika hükümetinin salt Twitter ile değil, az şimdi bütün şişman uygulayım bilimi şirketleri ile sonsuz değinme şeklinde bulunduğunu tez fail Taibbi, Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, Pinterest kabilinden firmaların de bunlar ortada toprak aldığını savundu.

Hükümet ortaklarının bu denetimleriyle Twitter'ın "özgürlük penceresini kapattığı" görüşünü tabir fail Taibbi, ihsas kurumlarının "Maduro yanlısı", "Küba yanlısı", "Rusya yanlısı" şeklinde binin üstünde Twitter kullanıcısını içeren listeleri şirketle paylaştığını belirtti.

"Twitter Dosyaları"nda Kovid-19 detayı

Zweig kanalıyla meydana getirilen 10. ifşaatta, Twitter'ın, Amerika hükümetinin söylemleriyle çelişen detayları sansürleyerek hükümetle ayrımsız fikirde sıfır hekim ve uzmanları itibarsızlaştırarak Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalara karışma etmiş yer aldığı ortaya çıktı.

Twitter’ın emektar yönetiminin Kovid-19 salgınına müteveccih içeriklere ilişikli iç yazışmalarını paylaşan Zweig, Amerika yönetimlerinin çabucak Twitter’a değil ayrımsız sürede Facebook, Google ve Microsoft’a da Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalar üstünde edisyon uyguladığını yazdı.

David Zweig, Biden yönetiminin Twitter ile meydana getirdiği geçmiş toplantının mevzusunun Kovid-19 bulunduğunu ve toplantının anne gündeminin telkih karşıtı hesaplara karışma bulunduğunu kaydetti.

Trump’ın virüsten kurtulmasının arkası sıra meydana getirdiği paylaşım da tartışıldı
Zweig, Kovid-19 testi zait çıkan Trump'ın, Walter Reed askeri hastanesindeki tedavisinin arkası sıra taburcu edildikten sonra, “Gayet iyiyim. Kovid’den korkmayın ve hayatınızı domine etmesine izin etmeyin.” şeklindeki paylaşımının da müşareket süresince tartışıldığını yazdı.

Twitter yetkililerinden birinin “Kovid’den korkmayın” ifadelerinin firmanın politikasını ihlal yazar etmediğini sordurulmuş yer aldığı ve bunun birlikte dezenformasyon olmadığı, çabucak birlikte dilek yer aldığı şeklinde karşılık almış yer aldığı da Zweig'in paylaşımları ortada toprak aldı.

Elon Musk, ABD'nin Twitter'dan 250 bin hesabın kapatılmasını istediğini açıkladı

"Twitter Dosyaları" ifşaatının 11'incisi ise Taibbi'nin, Amerika makamlarının, Twitter'dan 250 bin hesabın kapatılmasını istediğini açıklamasıyla ortaya çıktı.
Gazeteci Taibbi, Amerika Küresel Etkileşim Merkezi (GEC) tutanağının Amerika İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) verilerine dayandığına ayraç ederek kapatılması maksut hesaplar arasında "2 yahut şimdi fazla" resmi hesabın da bulunduğunu kaydetti.

Taibbi, Twitter'ın Amerikalı yetkililerden "hoşlarına gitmeyen" kişilerin hesaplarının askıya katılması düşüncesince çeşitli "şaşırtıcı" talepler de aldığını encam sürdü.

Elon Musk birlikte süredir bitmeme eden, Twitter'ın gurur içi belgeleri araştıran ve Twitter'da paylaşan birlikte takım gazetecinin bu ifşalarını destekliyor.

Musk ve degaje gazetecilerin, "Twitter Dosyaları" olarak isimlendirilen bu tweet dizileri, Twitter'ın emektar yönetiminin, politik görüşleri zımnında muhafazakarları maksatlı alegori susturduğunu tanıtlama çabası alegori değerlendiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler