USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş

Bingöl'de martir yakınına sövgücü İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri firari Can Dündar'dan hâlâ önce temin ederek toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu ortaya çıktı.

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş
10-11-2021 16:44

Türkkan'ın 2014 senesinde toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden meydana getirdiği paylaşımın ortak zeval bulunduğunu kail AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci, “Can Dündar'ın ayrımsız suçtan ukubet almasının karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya yayıncı tutulmaması yahut yargılanmaması, benim kanaatime uyarınca hukuken belkili değildir” dedi.

İYİ Partili Türkkan'ın MİT TIR'ları belgelerini, "Devletin gizli kalması müstelzim detayları siyasetçi yahut askeri casusluk için temin etmek” suçundan ukubet meydan firari Can Dündar'dan önce temin etmiş olduğu ortaya çıktı. Şehit yakınına kalay ederek şişman tepkime toplayan Türkkan'ın, Dündar'dan kestirmece 8 ay önce detayları toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu belirlendi.

“Gizli kalması müstelzim ortak belgeyi siyasetçi ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir”

Konuyu gündeme getiren AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci “Şimdi Lütfü Türkkan'ın elbette sonuç günlerdeki vaziyetini gördük, biliyoruz. Fakat onu haricinde da ortak madde var. Lütfü Türkkan, hoppadak martir yakınına taşlama fail ortak kişi değil, ayrımsız sürede MİT'e ilgilendiren gizli kalması müstelzim belgeyi, tığ 2014'ün Eylül ayında yayma ettiğini öz tweetinden belirleme ettik. Bu yakında önce elbette gözden kaçırılmış o yayıncı ortak istifham işareti. Ama bundan hakeza gözden kaçırılmamış ve ukubet devir aşımı, anket devir aşımı geçmemiş vaziyette. Tweeti 29.09.2014 günlü atıyor. Ben bunu öz toplumsal medyamdan da yayınladım ve Cumhuriyet başsavcılarımızın dikkatine sundum. Ne diyor; ‘Adana'da durdurup aranan tırlara ilgilendiren kontrol tutanağı' diyor. Tutanağı da yayınlıyor; ‘Bu silahlar El-Nusra'da mı? IŞİD'de mi? PKK'da mı şimdi?' sanarak istifham soruyor. Aynı hususla ilgili yargılanan şansları biliyoruz. Can Dündar bilfarz yargılanmıştı. Çok enteresan bulunan bu Can Dündar'ın bunu yayınladığı tarih, 27 Mart 2015 bakın Lütfü Türkkan Can Dündar'ın bunu yayınlamasından yakında önce Twitter'dan gizli kalması müstelzim ortak belgeyi yayınlıyor. Dolayısıyla bu suçtur. Bu T.C.K 328-(1) 329 noktasında benim kanaatime uyarınca suçtur. Gizli kalması müstelzim ortak belgeyi siyasetçi ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir. Kamuoyunun uğrunda açıklamıştır. Dolayısıyla bu suçun ortak karşılığı olması gerektiği kanaatindeyim. O nedenden ego bunu lüzum Twitter hesabımda gerekte demin yurttaşlarımıza duyuruyorum. Bunun ortak suç duyurusu şekilde bildirme edilmesi geçişsiz Cumhuriyet Başsavcılarımız tarafından” dedi.

“Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın ortak birlikteliği mevcut mıydı”

Türkkan'ında yargılanması icap ettiğini tabir fail Birinci: “Belge ki kabilinden servis edilmiştir. O baş döndürücü enteresan bulunan ortak nokta. O belgenin servis edilmesinin söyleyeceğim ihtimalden apayrı belki yok. Kim kabilinden servis edilir biliyor musunuz? Gizli kalması müstelzim belgelerdir, kontrol tutanağıdır. Arama tutanağında kalemler tekerlek tekerlek zikredilmiştir. O tırın ortamında ne bulunmuş olduğu zikredilmiştir. O kontrol tutanağında imzası mevcut Türk üniformasını gasp etmiş alçakların topu topu FETÖ soruşturmasından ByLock'çu şekilde şu anda ya mahkum ya firari. Dolayısıyla FETÖ mensupları, bunları onların haricinde elde etmesi baş döndürücü zor, belkili değil. Şunu biliyoruz yayıncı hani şu suali yoklamak geçişsiz bilfarz Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın ortak birlikteliği mevcut mıydı? Fikret Seçen kimdir? Zekeriya Öz'ün başsavcı vekilidir. Dolayısıyla firaridir şu anda. Dolayısıyla bu Gebze'de de fariza yapmış ortak savcıdır. Fikret Seçen firaridir mensuptur, örgüte mensuptur. Onla bulunan ortak birlikteliği varmı bu suali kendini cevaplaması lazım. Onla bu meselelerle ilgili onla görüşmüş mü? üzere detayları namına açıklaması geçişsiz tığ namına bu açıklamayı bekleriz. Fakat onun haricinde bu istifham haricinde güneş üzere açıkça bulunan bunu kamuoyuyla paylaşmış olması ve bu suçtur. Can Dündar, bundan ukubet almışsa Can Dündar'ın ukubet almasını biliyorsunuz ki 328-(1)'den ukubet aldı. 18 sene 9 ay ukubet aldı. Dolayısıyla Can Dündar'ın ayrımsız suçtan ukubet almasını karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya yayıncı tutulmaması yahut yargılanmaması benim kanaatime uyarınca hukuken belkili değildir. mühim bulunan şu bunun soruşturmayı yayıncı tutulması elzemdir. Can Dündar'ın bu aşamada soruşturulup bu şahsın, Can Dündar'dan yakında önce hakeza ortak belgeyi açıklamış ortak şahsın yargılamadan kurtulmuş tutulması doğruluk mekanizması incitir. Bundan sonraları ortak açıklama doğacak mi ona bakacağız. Ama bu izahdan değişik ortak boyut bunun hesabını yayıncı serbest Türk yargıçları ve soruşturmayı yürüteç savcıların verecektir” sanarak konuştu.



Sümeyye İnal - Emre Baba
 

İLGİLİ HABER
Türkkan ve Akşener martir annesine ya dayanak çektirdi Türkkan ve Akşener martir annesine 'ya sabır' çektirdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler