USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları bitmeme ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları aut basında bitmeme ediyor. Uzmanlar, Türkiye'nin imkansızı başardığı görüşünde.

Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları bitmeme ediyor
27-09-2022 23:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Türkiye'nin arsıulusal diplomatik başarılarının yankıları aut basında bitmeme ediyor. Uzmanlar, Türkiye'nin imkansızı başardığı görüşünde.Abone ol

Bütün dünyada iri müşterek kıvançla karşılanan Tahıl Anlaşması'nda kalburüstü olmasının peşi esna haftalar sonraları Türk diplomasisi, Rusya ile Ukrayna arasındaki en iri gökyüzü takasını oluşturmakta da kalburüstü oldu. Dünya basını çeşidinden olanaksız namına vasıflandırılan takas, Ankara'nın gelecek diplomatlık anlayışı ile gibi duruma geldi.

Tahıl anlaşmasından gökyüzü takasına

El Kuds El Arabi, Türkiye'nin başarısını "Tahıl Anlaşmasından Esir Takasına" başlığıyla gündeme taşıdı. Analiz haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya-Ukrayna savaşını sonlandıracak müşterek politik çözüme iktiran etmek düşüncesince gösterdiği efor övgüyle ele alındı.

İmkansız namına vasıflandırılan diplomasinin Ankara çeşidinden kurnazlıkla yürütüldüğünden bahsedilen haberde, "Rusya ile Ukrayna ortada kestirmece yedi ay evvel harp başlamasından bu yana Türkiye dü ülkeye erinç tutumlarda iri müşterek balans siper biçiminde cilve fail kompleks müşterek diplomatlık süreci yürüttü. Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'ları vermesine ve bu silahların Rus ordusuna dip ve öldüren darbeleriyle biberli yaşatmasına karşın Türk diplomasisi müşterek ülkeyi destekleyip öbürünü desteklememekle nitelenebilecek rastgele müşterek vebal yapmamakta çalışarak kalburüstü oldu." ifadelerine arsa verildi.

Türkiye nötr kaldı

Türkiye'nin Ukrayna'ya insansız iklim araçları vermesine, Rus saldırısını kınamasına, Ukrayna'nın arsa bütünlüğünü desteklediğini açıklamasına ve Rusya'da meydana getirilen eklenmiş referandumunu kınamasına rağmen "Rusya'nın asayiş gereksinimlerini anlıyoruz" türünden erinç tutumlar aldığı, 'Rusya'ya erinç Batı provokasyonlarını' reddettiğinin altı çizildi.

Hem Moskova hem Kiev düşüncesince dirimsel ciddiyete sahip

"Montrö Sözleşmesi'nin uygulanmasında stabil müşterek davranış aldı başkaca Rusya'ya erinç Batı yaptırımlarına katılmayı reddetti." Vurgusunun arsa almış olduğu haberde, "Türkiye, stabil tutumunun birlikte dört başı mamur taraflara önemini vurgulamak düşüncesince önemli jeopolitik konumunu kullandı. Bu da hem Moskova hem Kiev düşüncesince dirimsel müşterek gösteriş oynayan Türkiye ile siyasi, askeri ayrımsız zamanda ekonomik değini yayınlarını ayakta tutmalarının sağlamış olduğu müktesebatlarını yitirme korkusuyla çatışan tarafların Türkiye ile rastgele müşterek ihtilafa girmesini engelledi." denildi.

İdam edileceklerdi Türkiye diplomasisi avlu verdi

Star'da arsa meydan habere uyarınca Şüphesiz Rusya-Ukrayna savaşının aslında bu yana en iri diplomatik başarılardan bir tanesi de Türkiye'nin çalışan gösteriş oynadığı gökyüzü takası oldu.

Analizde gökyüzü takasına bağlı şu ifadeler kullanıldı;

Türkiye daha evvel açıklamadığı şaşırtı müşterek adımla savaşın başlamasından bu yana en iri müşterek anlaşmayı gözetmekte kalburüstü bulunduğunu duyuru etti. Bu dü iklim ortada gökyüzü takası anlaşmasıydı. Bu anlaşmaya uyarınca 55 derece Rus, 200'den müşterek tomar Ukraynalı gökyüzü başıboş bırakıldı. Pek aşırı ayrıntının daha ortaya çıkmamasına karşın kesme bulunan şu ki barışma Türkiye'nin nezdinde ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rus mevkidaşı Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski ile meydana getirdiği aracısız görüşmelerinin sonucunda gerçekleşti. Peş peşe ortaya çıkan teferruat Putin'in aracısız istem etmiş olduğu Rus şahsiyetlerini ve Mariupol'da savaşçı Azov Taburunun önde mevrut komutanlarının başıboş bırakılmasında Erdoğan'ın çabalarının kalburüstü olduğuna ayraç ediyor. Serbest bırakılan esirlerin müşterek bölümü harp sonuna derece kalmaları gibi Türkiye'ye getirildi. Bütün bunlar dü yan arasındaki açıklık buluculukta Türkiye'nin rolünün gücüne ayraç ediyor. Nitekim barışma iri müşterek arsıulusal kıvançla karşılandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler