USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'nin Afrika büyükelçileri Afrika Evi'ni görüşme etti

Türkiye'nin Afrika ülkelerindeki büyükelçileri ve eşleri, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni görüşme etti.

Türkiye'nin Afrika büyükelçileri Afrika Evi'ni görüşme etti
11-08-2022 12:03
Ankara

13. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da mevcut Türkiye'nin Afrika ülkelerindeki büyükelçileri ve eşleri, Afrika Evi'nde kıtanın türlü ülkelerinden getirilen mahsul stantlarını görüşme etti.

Afrika Evi Koordinatörü Zeliha Sağlam, sefirikebir ve eşlerine haremlik ederek mahsulat karşı bilgilendirme yaptı.

Koordinatör Sağlam, Afrika Evi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2016'da kurulduğunu, Afrika Evi'nin Türkiye'nin kültürel diplomasisinin en elleme örneklerinden bulunduğunu söyledi.

Sağlam, Emine Erdoğan'ın içtimai günah kendisine yürüttüğü projeyle Afrikalı hanımefendilerin ortaya koyduğu el emeği ürünlerinin doğruluk ettikleri değerde, kar hedefi gütmeden Türkiye'de satışa sunarak elde edilecek gelirleri Afrikalı hanımlara göndermeyi amaçladığını anlatım etti.

Afrikalı hanımlarla el donanması arzusuyla 21 Afrika ülkesinden mevrut mamüllerin satışı ve Afrika Evi'yle ilişik bilim veren Sağlam, buranın, kıtanın renkleri ve kültürlerini tanıtıcı canlı birlikte merkeze dönüştüğünü kaydetti.

Sağlam, merkezin Emine Erdoğan'ın Afrika'nın problemlerine Afrikalı analizör misyonu kapsamında kırılgan grupların meselelerine birlikte numara vasıtasız analizör elde etmek düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Afrika Evi ile ilişik sunumun arkası sıra Sağlam, iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Büyükelçiler ve eşlerine Afrika Evi kabilinden basılan "Afrika Atasözleri" ve Emine Erdoğan'ın "Afrika Seyahatlerim" kitabı bağış edildi.

Basın mensuplarına röportajlar veren sefirikebir ve eşleri ziyaretten kıvançlı olduklarını, Afrika Evi'nin çalışmalarının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu anlatım etti.

Türkiye'nin Angola ve Güney Afrika büyükelçileri, Türkiye-Afrika ilişkilerini değerlendirdi

Türkiye'nin Angola ve Güney Afrika büyükelçileri Türkiye-Afrika ilişkilerinin düş vadettiğini, ana kara ve Türkiye ortada nice fırsatın bulunduğunu söyledi.

13. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da mevcut Türkiye'nin Luanda Büyükelçisi Alp Ay ve Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, Türkiye-Afrika ilişkilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Büyükelçi Ay, Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçisi olmanın iri alım çalım donör bulunduğunu belirterek akıbet 20 yılda Türkiye'nin Afrika açılımı politikası yardımıyla dostlukların arttığını söyledi.

"Kültürel, sosyal, siyasal, konuşu ilişkilerimiz akıbet aşama elleme ve elan da gelişecek." değerlendirmesinde mevcut Ay, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço'nun Ankara'da planlı Türkiye-Angola İş Forumu'nda Türk iş insanlarını ülkesine çağırma etmesinin arkası sıra hem toptan bununla birlikte Afrika kıtasında tecrübesi bulunan baş döndürücü ehemmiyetli Türk şirketlerinin Angola'da bulunduğunu dile getirdi.

Ay, Türk şirketlerinin Angolalı iş insanlarıyla "kazan-kazan" felsefesiyle akıntı ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin Afrika kıtasında açmış olduğu büyükelçiliklerle Afrika'ya durumunda bilge bulunduğunu vurgulayan Ay, "Sivil maşer kuruluşlarımızın esasen derinlemesine süreden bu yana bulunan ilgisi, kalpten kalbe yardımları Afrika'da bundan sonra biliniyor. Bizim kimi devletler kabilinden çirkin tecrübelerimiz de namevcut Afrika'da. Öyle olunca baş döndürücü sıcak, baş döndürücü kalben ilişkimiz gelişiyor. Türkiye diyince bizim tarihimizi onlar bizlerden elan elleme biliyor zira birlikte nazarıitibar var, içten birlikte nazarıitibar var. Biz de onu değerlendirip o köprüleri elan esaslandırmak istiyoruz inşallah." dedi.

Ay, Angolalı öğrencilerin Türkiye'ye ilgilerinin iri olduğunu, Türkiye'de okuyan Angolalı öğrencilerin eğitimlerinin arkası sıra ülkelerine döndüklerini belirterek "Bu hepimizi aşacak geleceğe akıllıcasına birlikte güreşçi köprüsü olur, baş döndürücü kandırıcı birlikte şey." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Luanda Büyükelçisi Alp Ay'ın benzeri Özcan Yandım Ay da 8 aydır Angola'da bulunduğunu, Angolalılarla iç içe yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Eşler olarak, oradaki sefirikebir işlev şefi eşleri kendisine da bizim orada küçük birlikte oluşumumuz var. Orada da iane faaliyetleri hazırlamaya çalışıyoruz. Daha baş döndürücü terbiye dair doğrusu terbiye ve hanımlar üzerine, doğrusu kadına, doğrusu yalnızca akçasal iane değil birlikte sistem edindirme. Mesela demin aha girintisiz çıkıntısız sakat hanımlar düşüncesince birlikte plan yaptık. Afrika'yı baş döndürücü sevdim. Bence baş döndürücü hususi ve baş döndürücü mülevven birlikte tecrübe."

"Güney Afrika'daki hanımlar ilkin siyasette baş döndürücü fevk mevkilerde"

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, Güney Afrika'da birlikte yılını doldurduğunu öncesinde kıtaya gezmen kendisine caba gitmediğini söyledi.

Güney Afrika'daki ikinci avrat sefirikebir bulunduğunu tamlayan Kandaş, "Güney Afrika'dan bahsedersek şayet benim önceki dikkatimi çekici şey; Güney Afrika'daki hanımefendilerin ilkin siyasette baş döndürücü fevk mevkilerde bulunması. Çok birlikte tomar sayıda avrat mebus ve avrat icra vekili var. Ayrıca şeriklik malikleri kadın. Dolayısıyla hanımlar baş döndürücü gır sahibi. O manada Türkiye'nin Güney Afrika'ya avrat sefirikebir göndermesi de bence birlikte kazanım oluyor. Kadınlar düşüncesince bence düzentileme ortamı baş döndürücü akıllıca ve leziz ve rastgele birlikte bata çıka düpedüz avrat olmaktan çevre karşılaşmıyorum." ifadesini kullandı.

"Kıtada baş döndürücü ağırbaşlı dünya malı gösteriyoruz büyükelçiliklerimiz sayesinde"

Kandaş, Güney Afrika'da kadının ehemmiyetli gösteriş aldığını, bakanlıklarla görüşmesinde avrat dayanışması yardımıyla iş yapmanın elan emeksiz bulunduğunu anlatım etti.

Türkiye'nin Afrika'da 44 büyükelçiliğinin bulunduğunu hatırlatan Kandaş, "Kıtada baş döndürücü ağırbaşlı dünya malı gösteriyoruz büyükelçiliklerimiz yardımıyla ve büyükelçiliklerin açılması ve bünyelerinde türlü müşavirliklerin olması baş döndürücü birlikte tomar önemli. Güney Afrika'da bu manada ego şanslıyım. Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Türk Hava Yolları, Maarif Vakfının ofisleri var. Dolayısıyla etraflı bu eş güdüm ofisleri var. Dolayısıyla Afrikalıların bizlere bakışı açısından da bu baş döndürücü ehemmiyetli zira görünürlüğümüz faziletli ve karşılarında nice bölgede ilkin insanca iane ve kalkınma teşrikimesai dalında yahut firez dalında muhatap buluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kandaş, Güney Afrikalı yetkililerin, Türk şirketlerini envestisman düşüncesince ülkeye çağırma ettiğini, Güney Afrika'da envestisman fail şeriklik sayısını artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

"Türkiye'de envestisman fail Güney Afrika şirketleri de doğrusu en akıbet bildiğim miktar altmış altıydı. Bu şeriklik sayısını da bırakmak istiyoruz. Tabii tecim de ayrı birlikte konu. Ticareti de bırakmak düşüncesince uğraşıyoruz." diyen Kandaş, dü dünya arasındaki kültürel ilişkileri de imar etmek istediklerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler